-
Με αφορμή το άνοιγμα hot thread με θέμα περί ABS και την ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολουθεί, αποφάσισα να κάνω μια μίνι έρευνα για την άποψη που έχουν οι χρήστες των αυτοκινήτων για το σύστημα ABS στο αυτοκίνητό τους. Βέββαια αυτό επηρεάζεται και απο το σύστημα φρένων πουέχει το αυτοκίνητο αλλά .... τι να κάνουμε.
Αυτό που αναζητώ είναι overall αν είστε ευχαριστημένοι απο το σύστημα ABS του αυτοκινήτου σας. θα παρακαλούσα να είστε ότι όσο γίνεται πιο αντικειμενικοί. Άλλωστε ανάλογα με τις πληροφορίες που θα μου δώσετε θα προσπαθήσω να βγάλω και στατιστικά.
Η επιθυμητή ροή των πληροφοριών είναι (Δεν ξέρω τελικά αν θα τις χρησιμοποιήσω όλες!!) :Μάρκα αυτοκινήτου / μοντέλο / μηχανή / χρονολογία / γενιά ABS / αξιολόγηση
Αξιολόγηση :
1:ελάχιστα ικανοποιημένος
2:μέτρια ικανοποιημένος
3:ικανοποιημένος
4:Πολύ ικανοποιημένος
5:Εξαιρετικά ικανοποιημένοςΌτι περισσότερο μου δώσετε τόσο καλύτυερο θα βγεί
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων...
-
Με αφορμή το άνοιγμα hot thread με θέμα περί ABS και την ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολουθεί, αποφάσισα να κάνω μια μίνι έρευνα για την άποψη που έχουν οι χρήστες των αυτοκινήτων για το σύστημα ABS στο αυτοκίνητό τους. Βέββαια αυτό επηρεάζεται και απο το σύστημα φρένων πουέχει το αυτοκίνητο αλλά .... τι να κάνουμε.
Αυτό που αναζητώ είναι overall αν είστε ευχαριστημένοι απο το σύστημα ABS του αυτοκινήτου σας. θα παρακαλούσα να είστε ότι όσο γίνεται πιο αντικειμενικοί. Άλλωστε ανάλογα με τις πληροφορίες που θα μου δώσετε θα προσπαθήσω να βγάλω και στατιστικά.
Η επιθυμητή ροή των πληροφοριών είναι (Δεν ξέρω τελικά αν θα τις χρησιμοποιήσω όλες!!) :Μάρκα αυτοκινήτου / μοντέλο / μηχανή / χρονολογία / γενιά ABS / αξιολόγηση
Αξιολόγηση :
-
Αξιολόγηση :
-
Και κάνω την αρχή να δώσω το καλό παράδειγμα :
VW / GOLF IV / 1.4 / 1998 / 3 ΓΕΝΙΆ / 5
SAAB / 9000 ECO / 2.0 / 1997 / 2 ΓΕΝΙΑ / 2
ALFA ROMEO / 147 / 1.6 TS / 2002 / 5 ΓΕΝΙΑ (?) / 1-2 (=1.5? ΣΤΟ ΌΡΙΟ )
VW / GOLF IV / 1.8T / 1999 / 3 ΓΕΝΙΑ / 4
-
ΑUDI / S3 / 1.8TQ / 2002 / 5 ΓΕΝΙΑ (?) / 5
-
PEUGEOT 206 / 1600-16V multiplex / 2002 / 2η γενιά / 2
OPEL ASTRA SPORT / 1600-16V / 2003 / (?) γενιά / 4
υ.γ. το 206 μόνο 2 γιατί ποτέ δεν ενεργοποιήθηκε σωστά το ABS ... σχεδόν ανύπαρκτο .... και με τα απαράδεκτα εργοστασιακά ελαστικά ήταν μάλλον θάνατος ... Από την άλλη στο Astra είναι λιγάκι ευαίσθητο αλλά λειτουργεί όταν και όποτε πρέπει ...
-
Για να αξιολογήσω το ABS, πρέπει να μπορώ να συγκρίνω την λειτουργία των φρένων μου **με **και **χωρις **ABS σε **παρόμοιες **συνθήκες. Αυτό δεν γίνεται για ευνόητους λόγους.
Μήπως λοιπόν η ερώτηση που κάνεις είναι χωρις νόημα;Αλλοιώς η απάντηση μου θα είναι της μορφής:
Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος: πάντα λειτούργησε! -
Γιάννη,
Δεν νομίζω ότι το έχω θέσει διαφορετικά απο ότι θα γράψω τώρα, αλλά δες το και πές μου !
Ζητάω να μου πείτε την γενική εικόνα που σας έχει δώσει το σύστημα ABS το αυτοκίνητο που έχετε ή έχετε οδηγήσει για κάποιο διάστημα ικανό να σας αφήσει μια καλή ιδέα.
Απλά αν είστε ευχαριστημένοι ή όχι απο την συνολική απόδοση του συνδυασμού ουσιαστικά ABS/φρένα στο αυτο΄κίνητό σας. Πιστέυετε ότι θα ήθελαν βελτίωση ?
Π.χ. εκει που εγώ έβαλα 3:μέτρια πιστέυω ότι θέλουν αρκετή βελτίωση, και έχουν κα΄ποιο πρόβλημα ασφάλειας.
Δεν ξέρω μηπως είναι αυτχή η έκφραση αξιολόγηση, και σε παρέπεμψε (σωστά) στην ευθέως σύγκριση των φρένων με και χωρίς ABS.
Αυτό που θέλω εγώ είναι το κερασάκι που μένει στο τέλος
P.s.1. Ξέρω οτι παίζουν μεγάλο ρόλο και ο τύπος , η μάρκα , η διάσταση και η κατάσταση των ελαστικών αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τα έχω όλα και κυρίως να τα αξιολογήσω όλα !!
P.s.2. Σίγουρα υπυσέρχεται ο παράγοντας υποκειμενικότητα μέσα στην ψηφοφορία. Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε ένα σταθερό μέτρο σύγκρισης
-
Peugeot / 307 / 1.6 / 2003 / Γενιά ? (αν ξέρει κάποιος ας με βοηθήσει) / 4
Χάνει το 5άρι γιατί νομίζω ότι μπαίνει λίίίίγο πιο νωρίς απ' ό,τι θα ήθελα. Είναι πάντως πολύ αποτελεσματικό και σίγουρα καλύτερο από άλλα ΑΒS που έχω δοκιμάσει
-
Opel / Astra / 1.4 / 2000 / ? / 4
Θα το ήθελα (;) λιγότερο ευαίσθητο
-
Δεν είναι δικό μου αλλά το οδηγώ συχνά:
Mitsubishi / EVO VII / 2.0 / 2001 / 5 / 5 στην άσφαλτο, 3.5-4 στο χώμα
-
Τυχερέ!
-
Citroen/Xsara/1.6/1998/3 ή 4 γενιά (?) Bosch/5
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Δεν είναι δικό μου αλλά το οδηγώ συχνά:Mitsubishi / EVO VII / 2.0 / 2001 / 5 / 5 στην άσφαλτο, 3.5-4 στο χώμα
Εμ , συγνώμη κιόλας αλλά αυτό θα έλειπε, να έχεις και παράπονο, τότε τι να πούμε οι υπόλοιποι !!
Να σε ρωτήσω κάτι αν ξέρεις, αυτό είχε απο τότε αιθητήρες πλευρικής πρόσφυσης στο ABS ? -
02 Impreza WRX με στοκ λαστιχα 4
με καθαροαιμα καλοκαιρινα λαστιχα και πιο υψηλης τριβης τακακια το αυτοκινητο σταματαει και το ABS μπαινει μεσα πολυ πιο λιγο. Οποτε του δινω 5.Νικος
-
TOYOTA /YARIS/1,3/2003/(ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ)/1
ΣΤΑ ΣΤΕΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΛΟΝΤΑΙ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ, ΤΟ ΑΒS ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΕΝΤΑΛ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΥ.
ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ DUNLOP ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ (ΣΤΟΚ).
ΤΟ ΑΒS TOY EINAI YΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΟ KAI ME TA NORMAL ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΒΡΕΞΕΙ... .ΠΟΙΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ?
ΠΑΝΤΩΣ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.
ΣΕ ΧΩΜΑ .ΛΑΣΠΗ ΄ΧΙΟΝΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΕΝ. -
Ο χρήστης kokosmech έγραψε:
Δεν είναι δικό μου αλλά το οδηγώ συχνά:
Mitsubishi / EVO VII / 2.0 / 2001 / 5 / 5 στην άσφαλτο, 3.5-4 στο χώμα
Εμ , συγνώμη κιόλας αλλά αυτό θα έλειπε, να έχεις και παράπονο, τότε τι να πούμε οι υπόλοιποι !!
Να σε ρωτήσω κάτι αν ξέρεις, αυτό είχε απο τότε αιθητήρες πλευρικής πρόσφυσης στο ABS ?Το 7άρι είχε εξαρχής αισθητήρες και διαμήκους και εγκάρσιας επιτάχυνσης (οχι πρόσφυσης, για να ακριβολογούμε!) που μιλούσαν απευθείας στην ECU του ΑΒS, όπως και αισθητήρα της γωνίας του τιμονιού.
-
έχεις δίκιο για τον αισθητήρα επιβράδυνσης
έτσι το είχα γράψει στην αρχή αλλά δεν μου πήγαινε!
Αλλά τι επιτάχυνση, τι επιβράδυνση , ο ίδιος αισθητήρας είναι σωστα? -
Renault Megane / 1,4 / 03-2002 / ??? / 5
Με σχεδον 50000 χιλιομετρα πανω του, μπορω να πω οτι ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με το ολο συστημα.
'Μπαινει' εκει ακριβως που πρεπει, χωρις ουτε να αργει αλλα και χωρις να μπαινει με το παραμικρο. Ιδιαιτερα χρησιμο στο βρεγμενο δρομο. -
Alfa Romeo / 147 / 1.6 / 03-2001 / 5η γενιά /2
Απλά να σας πω ότι έμαθα να φρενάρω με κατεβάσματα (ακόμη και 1η) για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ενώ το αυτοκίνητο έχει άψογα φρένα, σε ανώμαλο οδόστρωμα το ABS χαλάει την εικόνα.Τό είχαν πει και στο DRIVE για την 147 μακράς διαρκείας που είχαν.
Αξιολόγηση του ABS του αυτοκινήτου σας !