-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
πλέον το ΔΟΑΤΑΠ για να σου αναγνωρίσει μαστερ Αγγλικού ή Αμερικάνικου Πανεπ. πρέπει να αποδείξεις ότι ήσουν εκεί και φοιτήσες στο campuς του αντίστοιχου πανεπ. Αυτό το άκουσα σήμερα από ένα παλικαράκι που πήγε και ΄πήρε ΜΑ από http://www.coas.howard.edu/sociology/
Αυτο ισχυει εξαρχης... μονο για τα 'συνεργαζομενα'. Το distance learning αναγνωριζεται κανονικοτατα...
κάνεις λάθος, το distance learning το λέει και η λέξη , δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι on campus γι'αυτο ζητάνε αποδεικτικά ότι το διάστημα που σπούδαζες είσουν εκεί, το αποδεικνύεις με VISA.
-
πλέον το ΔΟΑΤΑΠ για να σου αναγνωρίσει μαστερ Αγγλικού ή Αμερικάνικου Πανεπ. πρέπει να αποδείξεις ότι ήσουν εκεί και φοιτήσες στο campuς του αντίστοιχου πανεπ. Αυτό το άκουσα σήμερα από ένα παλικαράκι που πήγε και ΄πήρε ΜΑ από http://www.coas.howard.edu/sociology/
Αυτο ισχυει εξαρχης... μονο για τα 'συνεργαζομενα'. Το distance learning αναγνωριζεται κανονικοτατα...
κάνεις λάθος, το distance learning το λέει και η λέξη , δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι on campus γι'αυτο ζητάνε αποδεικτικά ότι το διάστημα που σπούδαζες είσουν εκεί, το αποδεικνύεις με VISA. μην επιμένεις
-
**
κάνεις λάθος, το distance learning το λέει και η λέξη , δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι on campus γι'αυτο ζητάνε αποδεικτικά ότι το διάστημα που σπούδαζες είσουν εκεί, το αποδεικνύεις με VISA. μην επιμένεις** -
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
**
κάνεις λάθος, το distance learning το λέει και η λέξη , δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι on campus γι'αυτο ζητάνε αποδεικτικά ότι το διάστημα που σπούδαζες είσουν εκεί, το αποδεικνύεις με VISA. μην επιμένεις**Ελα Χριστε και Παναγια....
Ξανασκεψου τι λες... -
Ρε παιδιά το distance learning δεν είναι ουσιαστικά 'δι αλληλογραφίας';
Δηλαδή είσαι Αθήνα και το πανεπιστήμιο στην Αγγλία. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δηλαδή είσαι Αθήνα και το πανεπιστήμιο στην Αγγλία.Ναι... ακριβως... μπορεις να εισαι οπου θελεις, και φυσικα αυτο αυτο που επικαλειται ο ΓιαννηςΠολο, ουσιαστικα θα ακυρωνε την εννοια του προγραμματος.
Το ΔΟΑΤΑΠ αναγνωριζει το distance learning ως επισημη μεθοδο διδασκαλιας, αρκει ο φορεας που το διοργανωνει να εχει διαμορφωσει καταλληλα την εκπαιδευτικη διαδικασια/προγραμματισμο του course.
Για τον καθενα που ενδιαφερεται για κατι τετοιο το μονο που χρειαζετε, ειναι να ερθει σε συννενοηση με το ΔΟΑΤΑΠ σχετικα με το ποια προγραμματα τον ενδιαφερουν... και να λαβει απαντηση για να αποφυγει τυχον εκπληξεις.
Αλλα, οπως ειπα... αναγνωριζονται κανονικα και υπαρχει ειδικη μνεια σε αυτα στο νομοσχεδιο του ΔΟΑΤΑΠ.
-
Δηλαδή είσαι Αθήνα και το πανεπιστήμιο στην Αγγλία.ακριβώς
-
-
-
-
καλά το πας
-
Δηλαδή είσαι Αθήνα και το πανεπιστήμιο στην Αγγλία.Για τον καθενα που ενδιαφερεται για κατι τετοιο το μονο που χρειαζετε, ειναι να ερθει σε συννενοηση με το ΔΟΑΤΑΠ σχετικα με το ποια προγραμματα τον ενδιαφερουν... και να λαβει απαντηση για να αποφυγει τυχον εκπληξεις.
Αλλα, οπως ειπα... αναγνωριζονται κανονικα και υπαρχει ειδικη μνεια σε αυτα στο νομοσχεδιο του ΔΟΑΤΑΠ.
Το ΔΟΑΤΑΠ αναγνωριζει το distance learning ως επισημη μεθοδο διδασκαλιας, αρκει ο φορεας που το διοργανωνει να εχει διαμορφωσει καταλληλα την εκπαιδευτικη διαδικασια/προγραμματισμο του course.
Σωστό . Το ΕΑΠ δουλεύει έτσι στα προπτυχιακά και στα ΜΠΣ
Ναι... ακριβως... μπορεις να εισαι οπου θελεις, και φυσικα αυτο αυτο που επικαλειται ο ΓιαννηςΠολο, ουσιαστικα θα ακυρωνε την εννοια του προγραμματος.
το συλλογισμό σου μπορείς να μου εξήγησεις, πως δλδ ακυρώνει την έννοια του προγράμματος.
-
Τελικα ΓιαννηΠολο, αποδεχεσαι πως τα Distance Learning αναγνωριζονται απο το ΔΟΑΤΑΠ η οχι? Γιατι εχω την εντυπωση πως πεφτεις σε αντιφασεις.
Btw, το ΕΑΠ παντως δεν εχει σχεση με το ΔΟΑΤΑΠ το οποιο αφορα εκπαιδευτικους φορεις του εξωτερικου.
-
Τελικα ΓιαννηΠολο, αποδεχεσαι πως τα Distance Learning αναγνωριζονται απο το ΔΟΑΤΑΠ η οχι? Γιατι εχω την εντυπωση πως πεφτεις σε αντιφασεις.Btw, το ΕΑΠ παντως δεν εχει σχεση με το ΔΟΑΤΑΠ το οποιο αφορα εκπαιδευτικους φορεις του εξωτερικου.
και εγώ έχω την εντύπωση πως δεν με καταλαβαίνεις , να σου πω light.Αυτά
-
Γενικά για μεγάλα πανεπιστήμια θέλει ελαφρώς βυσματάκι και μην ακούς μλκίες... Έχω ακούσει περίπτωση παιδιού που τον δέχτηκε το LSE χωρίς φοβερούς βαθμούς 'γιατί εκτίμησαν άλλες ικανότητες και ταλέντα'...
Επειδή είμαι μέγιστη κουτσομπόλα, το έψαξα και βρήκα ότι ο πατέρας του παιδιού είναι γενικός διευθυντής σε τεράστιο επιχειρηματικό όμιλο στην Ελλάδα (από Λ αρχίζει).
Εγώ θα σου λεγα ψάξε για Αμερική για τους εξής λόγους:- Μπορεί τα δίδακτρα να σου έρθουν πιο φτηνά λόγω $.** Όταν το διαπίστωσα μουτζωνόμουνα με 50 παλάμες** επειδή σαν βλάκας καθόμουν και άκουγα αστρονομικά νούμερα χωρίς να τα ψάξω ο ίδιος.
- Το brand name Αγγλία είναι ελαφρώς τετριμμένο σε σχέση με το αντίστοιχο της Αμερικής (και η κουτσή Μαρία έχει σπουδάσει Αγγλία).
- Για οικονομικά, τραπεζικά κλπ βέβαια οι Σκοτσέζοι είναι άπιαστοι αλλά φαντάζομαι κοτζαμάν Αμερική κάτι θα χει αντίστοιχα καλό.
- Σε επίπεδο ζωής, νομίζω έχεις περισσότερες επιλογές για να βρεις μια πολιτεία που θα περνάς πολύ καλύτερα από το κλασσικό british weather.
Σημαντικό μείον η απόσταση και η τιμή των εισητηρίων.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αν η ισοτιμία ευρώ/δολλαρίου έχει παραμείνει ως έχειν 2 περίπου χρόνια αργότερα θα αξίζει..
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η εμπειρία είναι πάνω απ΄όλα! Καλά τα λέει ο Στέλιος.Βεβαίως! Γι' αυτό και αυτά τα δύο χρόνια που έχω ακόμα θα κοιτάξω να κάνω κάποια δουλειά που θα' χει σχέση με τις σπουδές μου.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πέρασα μια βόλτα από ΑΣΟΕΕ μεριά και είδα αφισοκολημένο έξω από γραφείο καθηγητή μια κατάταξη που έβγαζε την ΑΣΟΕΕ 6ο καλύτερο business school στον ΚΟΣΜΟ ( ) και ΚΑΛΥΤΕΡΟ business school στην Ν. Ευρώπη.
Κάποια στιγμή μετά από κάτι μήνες είχα την ευκαιρία να δω το επίπεδο των 4ετών του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων...
C' est tragedie....Και άσε το Deree με τα 'φλώρια' τα πλουσιόπαιδα να παίρνουν 'ψεύτικα πτυχία'...
Την κατάταξη αυτή ποιός την είχε συντάξει; Φαντάζομαι ότι δεν έγραφε ε; Θα ήταν εσωτερικό μεμο
Συνεχίζω από το ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ...
Η κατάταξη ήταν από κάποιο άρθρο, επίσημη όπως και όοολες οι κατατάξεις που κυκλοφορούν και για μένα δεν έχουν κανένα μα κανένα νόημα εκτός από το να προμοτάρουν τα πανεπιστήμια.
Το Deree μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο από την ΑΣΟΕΕ αυτό όμως δεν λέει τίποτα.
Εγώ αν ήμουν εργοδότης πιο πολύ θα με ενδιέφερε να ξέρει κάποιος να παίζει μπάλα σε θέματα marketing και να καταλαβαίνει που παν τα 4.
Τι να τον κάνω εγώ τον απόφοιτο ΑΣΟΕΕ που έλιωσε για να περάσει τα δίκαια και την κάθε μαλακία μάθημα κατάλοιπο από τον καιρό του Μπότσαρη αλλά κατα τ' άλλα είναι ένα άτομο που δεν έχει την παραμικρή μυρωδιά από την αγορά και έχει και τουπέ 1000 καρδιναλίων (α ναι το χουμε αυτό...).
Το ότι είναι μια σχολή πιο δύσκολη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι καθιστά τους αποφοιτους της πιο αποτελεσματικούς. Και πάντα εξηγούμαι ότι αναφέρομαι στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Για ιατρικές, νομικές κλπ δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω κάτι.
Όσο θα χουμε την γνωστή αληταρεία να διαμαρτύρεται και να απαιτεί τις εταιρείες έξω από το πανεπιστήμιο η ΑΣΟΕΕ θα μένει αρκετά εκτός αγοράς και οι αποφοιτοί της με την εντύπωση ότι είναι TOP ενώ στην ουσία είναι ξύδι top... -
Αυτό που εγώ υποψιάζομαι πάντως είναι ότι στα πάσης φύσεως ιδιωτικά σε γενικές γραμμές γίνεται καλύτερο μάθημα.
Ακόμη λοιπόν και αν είναι χαμηλότερων απαιτήσεων η σχολή από πλευράς εισαγωγής και προσφερόμενων γνώσεων, ακόμα και αν το επίπεδο των σπουδαστών είναι χαμηλό, τελικά αυτοί σε μια σειρά τομέων αποδίδουν καλύτερα από τους αντίστοιχους περισσότερο έξυπνους και εργατικούς (λέμε τώρα) των κρατικών Πανεπιστημίων.Για παράδειγμα οι γνώσεις των Αμερικανών σε θετικές επιστήμες, τουλάχιστον στο θεωρητικό επίπεδο είναι πολύ μικρότερες των Ελλήνων καθώς τελειώνουν το σχολείο. Στα Πανεπιστήμιά τους όμως μετά γίνεται πολύ καλή δουλειά.
Για εμένα τουλάχιστον, προερχόμενος από ημιδημόσιο σχολείο το επίπεδο εκπαίδευσης που έλαβα στο Πανεπιστήμιο (από πλευράς οργάνωσης και περιεχομένου των διαλέξεων) ήταν τουλάχιστον 2 βήματα πίσω και αυτό με λίγες εξαιρέσεις καλών καθηγητών.
Αντίθετα στο σχολείο μου όλοι οι καθηγητές ήταν συνεπείς και αγωνίζονταν. Κάθε χρονιά άντε να υπήρχε ένας που όχι ότι δεν εργαζόταν, απλά ήταν περιορισμένων ικανοτήτων. -
Η κατάταξη ήταν από κάποιο άρθρο, επίσημη όπως και όοολες οι κατατάξεις που κυκλοφορούν και για μένα δεν έχουν κανένα μα κανένα νόημα εκτός από το να προμοτάρουν τα πανεπιστήμια.
Το Deree μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο από την ΑΣΟΕΕ αυτό όμως δεν λέει τίποτα.
Εγώ αν ήμουν εργοδότης πιο πολύ θα με ενδιέφερε να ξέρει κάποιος να παίζει μπάλα σε θέματα marketing και να καταλαβαίνει που παν τα 4.
Τι να τον κάνω εγώ τον απόφοιτο ΑΣΟΕΕ που έλιωσε για να περάσει τα δίκαια και την κάθε μαλακία μάθημα κατάλοιπο από τον καιρό του Μπότσαρη αλλά κατα τ' άλλα είναι ένα άτομο που δεν έχει την παραμικρή μυρωδιά από την αγορά και έχει και τουπέ 1000 καρδιναλίων (α ναι το χουμε αυτό...).
Το ότι είναι μια σχολή πιο δύσκολη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι καθιστά τους αποφοιτους της πιο αποτελεσματικούς. Και πάντα εξηγούμαι ότι αναφέρομαι στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Για ιατρικές, νομικές κλπ δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω κάτι.
Όσο θα χουμε την γνωστή αληταρεία να διαμαρτύρεται και να απαιτεί τις εταιρείες έξω από το πανεπιστήμιο η ΑΣΟΕΕ θα μένει αρκετά εκτός αγοράς και οι αποφοιτοί της με την εντύπωση ότι είναι TOP ενώ στην ουσία είναι ξύδι top...Ωραία όταν γίνεις εργοδότης να προσλαμβάνεις απόφοιτους λυκείου που δεν θα έχουν τουπέ και θα είναι και φτηνό εργατικό δυναμικό...
Γενικώς στην Ελλάδα φοριέται πολύ το 'Πανεπιστήμιο' της ζωής, της πιάτσας, της αγοράς κτλ κτλ...Ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας
Όποιος νομίζει ότι οι έλληνες εργοδότες κάνουν ορθές και αποτελεσματικές επιλογές ως προς το ανθρώπινο δυναμικό τους μάλλον δεν έχει δει πως προσλαμβάνουν οι κουτόφραγκοι και δη οι πλέον φιλελεύθεροι εξ αυτών...Και ένα τελευταίο : το τελευταίο πράγμα που σημαίνουν οι σπουδές είναι γνώση. Σε κάποιον που έχει διδακτορικό από το MIT ή το Harvard το τελευταίο που ενδιαφέρει το μελλοντικό εργοδότη του είναι το φορτίο γνώσεών του...Για να καταλάβεις σε αυτά τα επίπεδα το γνωστικό αντικείμενο είναι αδιάφορο αν είναι θεολογία ή οικονομικά : έχεις αποκτήσει πολύ σημαντικότερα προσόντα και κυρίως έχεις αποδείξει ικανότητες που υφίστανται σε ελάχιστη μερίδα του πληθυσμού...(Τηρουμένων των αναλογιών τα ίδια ισχύουν για την ΑΣΟΕΕ σε σύγκριση με τα διάφορα κολλέγια του κώλου)
Ο νοών νοείτο...
Περί Σπουδών