-
Για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις εμένα είπα ότι με άφησε μόνο από ηλεκτρονικά, άντε και λόγω αντλίας βενζίνης. Η ιστορία με τους εκκεντροφόρους και τις βαλβίδες και τα κάμποσα κατοστάρικα ζημιά έγινε από τον πατέρα μου στον οποίο και άνηκε το αυτοκίνητο και φυσικά σε περίοδο στην οποία δεν μέναμε μαζί οπότε γι'αυτό και δεν αναφέρω λεπτομέρειες. Ή όλη ιστορία απλά μου μεταφέρθηκε τηλεφωνικώς και κατά συνέπεια δεν είχα καμία επαφή με το αυτοκίνητο για να ξέρω τι ακριβώς συνέβη.
-
παντως ο γνωστος μου με το ρεκτιφιε μου εχει πει οτι τα συνεργεια Rover ειναι οι καλυτεροι πελατες του και η πιο συχνη βλαβη που παρουσιαζουν ακομα και πολλα καινουργια με λιγες χιλιαδες χιλιομετρα στο κοντερ ειναι η καμενη φλαντζα γεγονος που μου εχει επιβεβαιωσει και ο φιλος μου μηχανικος λεγοντας μου ιστοριες ακομα και για αυτοκινητα με 4-5000 χιλιομετρα με καμενες φλαντζες κλπ.
αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι υποχρεωτικα ΟΛΑ χαλανε ομως η πιθανοτητες για προβληματα ειναι πολυυυυυυυυ αυξημενες!!!!!!
το καλυτερο ειναι λοιπον να μην ειναι μεσα στις επιλογες καποιου αυτοκινητο της συγκεκριμενης εταιριας.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Καλά βρέ Φινλανδέ,ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ είναι αυτά!!!Συμφωνοι, είναι πολλά τα χιλιόμετρα. Αλλά και οι ζημιές είναι πάρα πολλές, αυτές που έγραψα είναι ότι θυμήθηκα. Στα θετικά πάντως (και λίγο χιούμορ), είναι ότι υπάρχουν άφθονα ανταλακτικά για Land Rover.
-
ροβερ...ροβερ..ροβερ...μονο λαντ ροβερ και ρειντζ ροβερ θυμαμαι
-
Πριν 2 ωρες ημουν στο συνεργειο για αλλαγη λαδιων.Υπηρχε ηδη εκει ενα 414 το οποιο το ειχαν παει το πρωι.Ειχε μεινει μαντεψτε απο τι; ΦΛΑΝΤΖΑ
Εγω χωρις να ξερω (βλεποντας οτι ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου δεν ηταν εκει)τους εκανα τον εξυπνο οτι εχουν ευπαθεια στις φλατζες , τις καινε στα 80000χλμ(το ειχα διαβασει εδω)και μου λεει ο μηχανικος κοιτα το κοντερ.
82000χλμ.Τι να πεις περα απο το οτι το διαβασα πρωτα ΕΔΩ -
[list:rc99xz9j]Μακρια απο Rover οπως ο διαλος το θυμιαμα [/list:u:rc99xz9j][list:rc99xz9j]Ελεεινο αυτοκινητο απο κατασκευαστικης αποψης, πανακριβο και ιδιοτροπο ανταλλακτικο αλλα πανω απ ολα η μεγαλυτερη και συχνοτερη ζημια που παρουσιαζουν τα μοτερ τους ειναι ραγισμενες κεφαλες!!![/list:u:rc99xz9j]
-
Πιστευω οτι η κοπελα που εκανε το τοπικ δεν θα περασει ουτε απ εξω απο την αντιπροσωπεια!
-
Παιδιά, μην το ψάχνετε. Όπως εμείς λέμε πως αγάπη χωρίς βάσανο δεν έχει νοστιμιά, έτσι και οι Άγγλοι (αγοραστές και κατασκευαστές) λένε πως αμάξι χωρίς σωρεία βλαβών δεν έχει χαρακτήρα. Αυτό αντανακλάται σε ό,τι φτιάχνουν. Ένα απίστευτο πράμα: Φτιάχνουν τα μοτέρ, τα αμαξώματα κλπ σχεδόν ΕΠΙΤΗΔΕΣ για να έχουν αυξημένες πιθανότητες βλάβης.
Προσέξτε πλάκα που έγινε το χειμώνα: Ανέβαινα με το Clio μου για Λάρισα, έχοντας ξεκινήσει το πρωί από Πειραιά. Λίγο πριν τη Μαλακάσα, προσπερνάω ένα MG B με Αγγλικές πινακίδες - παλιές, με ασημί γράμματα σε μαύρο φόντο. Συνεχίζω χαλαρός και άνετος (δηλαδή τέρμα γκάζι), φτάνω στα Καμμένα Βούρλα, σταματάω για καφέ και καρδάμωμα και, κάπου μισή ώρα αργότερα, συνεχίζω το ταξίδι μου, πάλι χαλαρός και άνετος... Ε, στο φανάρι έξω από τα Καμμένα Βούρλα, ήταν το MG B με το καπώ ανοιχτό και τον κινητήρα να'χει ανάψει για τα καλά. Σταματάω να τον βοηθήσω... Μωρέ τι Kenlowe βεντιλατέρ και κολοκύθια! Μες στο καταχείμωνο άναψε το ρημάδι. Τον ρωτάω τον Άγγλο, που είχε και μια μουστάκα μεγάλη σαν χειρολαβή από καράβι, αν θέλει βοήθεια ή να καλέσω καμιά ΕΛΠΑ κλπ, και, εν μέσω καπνών από το μοτέρ και διαφόρων προσπαθειών του να συνεφέρει το όχημα, μου απαντά με μια Σκοτσέζικη προφορά:
'Ah, don't bother, laddie! These are character building exercises!'
Δηλαδή, σε απλά Ελληνικά:
'Α, μη σε απασχολεί, νεαρέ! Αυτές είναι ασκήσεις που φτιάχνουν χαρακτήρες!'
Συνεπώς, αφήστε τους Άγγλους να παίρνουν τα Αγγλικά αυτοκίνητα κι εσείς μείνετε σε κάτι πιο αξιόπιστο. Εκτός αν το τραβάει ο οργανισμός σας το καψόνι.
-
Λοιπόν έψαξα και βρήκα παλιό thread(4/2003) http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... ght=#52202
οπου είχα γράψει για το rover 414....*Είχαμε στην οικογένεια το 414SLi της Rover με τον κινητήρα σειράς Κ 1.4(103HP).
Μέχρι τα 90.000χλμ. δεν είχε βγάλει την παραμικρή ζημιά,μετά όμως......άρχισε ο πονοκέφαλος .Πιο συχνά ήταν στο μηχανικό παρά στο γκαράζ.
Από που να αρχίσω.. καμμένη φλάντζα,σκουριασμένος σωλήνας (πίσω απ'το μπλοκ)νερού,2 αλλαγμένα φλοτέρ ρεζερβουάρ,άχρηστο ένα απ΄τα μπεκ ψεκασμού καυσίμου(δούλευε με 3 κυλίνδρους),το δοχείο της υπερχείλισης του νερού τρύπησε .....κ.α που δεν θυμάμαι.
Όταν δούλευε όμως σωστά ήταν καταπληκτικό και πολύ γρήγορο σε συνδυασμό με τις κοντές του σχέσεις στο κιβώτιο.Τον ίδιο κινητήρα πρέπει να φοράει και το Freelander για το οποίο δεν έχω ακούσει....αξιόπιστα σχόλια *
το θέμα αναφερόταν για HONDA S 2000 - LOTUS ELISE αλλά μην σε παραξενέψει γιατί το lotus φοράει κινητήρα της rover απότε μπορείς να διαβάσεις και άλλων σχόλια
-
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή και την βοήθεια σας ...
ασχετα αν μου καταστρέψατε το όνειρο.. (ήταν τόσο όμορφο το άτιμο )όχι rover λοιπόν..
rover... i gnomi sas