-
Χαιρετώ το citroen forum το οποιο παρακολουθώ εδώ και καιρο.
Ενδιαφέρομαι για ενα μικρο αυτόματο για μεσα στην πόλη και αναμεσα στα υποψηφια είναι και το C3 1.4 XTR. Εξωτερικά είναι ενδιαφέρον αν και παλιά σχεδιαση. Εσωτερικά δεν δείχνει τα χρόνια του, οι χωροι του είναι μεγάλοι αλλα αυτο που μου έκανε εντυπωση ειναι η τιμή του 14080 -
Γεια σας παιδια
Σε 5-7 μηνες προσανατολιζομαι στην αγορα αυτοκινητου.
Να αναφερω οτι ειμαι αρχαριος οδηγος.(κ ας εχω διπλωμα απο το 99.)
Μεσα λοιπον σε ολες τις επιλογες,εχω αρχισει κ ψαχνω,κοιταζω κ αυτη του c4(coupe)Το ερωτημα ειναι πως βλεπετε την προοπτικη αγορας ενος τετοιου αυτοκινητου απο αρχαριο??
Εννοω πως ειναι στην καθημερινη συμβιωση.Ειναι ευκολο στο παρκαρισμα,σε μανουβρες,ελιγμους ή ειναι δυσχρηστο??Απο ορατοτητα??Εχω υψος 1.74
Το αυτοκινητο θα εχει μια χρηση οπως του καθε μεσου Ελληνα.Δλδ γραφειο-σπιτι,καμια βολτα 2-3 φορες την εβδομαδα κ κανα ταξιδακι 1 φορα τον διμηνο κ αν.
Επισης απο κοστος συντηρησης??
Μιας κ δεν ειμαι γνωστης,απο αυτα που εχω διαβασει ειναι οτι τσιμπαει στην καταναλωση κ στις τιμες/service ανταλλακτικων.Αληθευει??
Προσανατολιζομαι κυριως για το 1.4.Θα αρκει για την παραπανω χρηση που αναφερω??(Ειμαι ενας κλασικος εργαζομενος με ενα μεσο μισθο)
Η αγορα θα γινει με μια προκαταβολη 4000-5000 κ τα υπολοιπα σε δοσειςΤελος
1)Η αγορα κατα 90% θα γινει με την ηλιοροφη.Εχω μια απορια.Στην εκδοση 1.4i VTR κανει 857ευρο ενω στις υπολοιπες 907.Υπαρχει καμια διαφορα??Μηπως ειναι πιο μικρη??
Επισης ξερετε αν η ηλιοροφη ανοιγει κ ποσο μεγαλη ειναι??
2)Ειμαι μεταξυ 2 χρωματων.Μαυρο ή λευκο θα προτιμουσατε??
Το λευκο εχει το πλεονεκτημα οτι ειναι απλο κ οχι μεταλλικο κ ετσι τα 430 ευρο τα γλιτωνω κ πανε για την ηλιοροφη.
Επισης πιο ωραια η ηλιοροφη θα δειχνει σε μαυρο ή ασπρο χρωμα??Ευχαριστω ,περιμενω σε βοηθεια κ συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις
Παναγιωτης -
Συνεχεια του παραπανω
Οι τιμες οπως μου τις εβγαλε το site της citroenΛευκο χρωμα κ ηλιοροφη
1.4i VTR = 14157
1.4i VTRs = 14917
1.6i VTR = 15527Mαυρο χρωμα κ ηλιοροφη
1.4i VTR = 14567
1.4i VTRs = 15327
1.6i VTR = 15957Νομιζω η 1.4i VTR = 14157 Λευκο χρωμα κ ηλιοροφη ειναι η πιο συμφερουσα
*Αυτο που μου την δινει ειναι οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα τοποθετησης ηλιοροφης στο 1.4i XΤ
-
To λευκό είναι πολύ όμορφο σε C4. Το προτιμώ από το μαύρο που το έχει και η κουτσή Μαρία.
Θα είναι το 1ο όχημα που οδηγάς; Ολα τα αυτοκίνητα σήμερα είναι αρκετά friendly προς τους οδηγούς. Εχουν ελαφρυ τιμόνι, μαλακα ποδωστήρια και ραντάρ παρκαρίσματος που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Αρα μη σε ανυσηχεί.
Δες παρόλα αυτά και τα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού στην ίδια κατηγορία, κάνε ενα τεστ drive και ετσι θα αποκτήσεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Η.
-
C4 σε μαύρο για εμένα. το 1,4 είναι μια χαρά στη πόλη και για βόλτα χάρη στο κοντό σχετικά κιβώτιο. Για ταξίδια θα είναι οκ σε άνεση αλλά απο επιδόσεις όχι και τόσο αν σε καίει.
κοίτα τα εναλλακτικά σε αυτή τη τιμή ceed και bravo 1,4 πριν αποφασίσεις. πολύ φίλος που ζητούσε παρόμοιο κατέληξε σε C4 μαύρη βεβαίως βεβαίως και θέλω να πιστεύω οτι κάτι είχα να κάνω και εγώ με αυτό -
Η οροφή πάντως δεν είναι ανοίγει. Είναι στην κατηγορία των σταθερών πανοραμικών οροφών και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή το βράδυ αλλά το οτι δεν ανοίγει δεν μου αρέσει. Εγώ δεν θα την επέλεγα ως εξοπλισμό. Επίσης εγώ θα την αγόραζα σε κόκκινο μεταλλικό. Το άσπρο δεν νομίζω οτι της πηγαίνει ιδιαίτερα. Απέφυγε την έκδοση VTRs που νομίζω έχει 17αρες, υπερβολικό νούμερο για το 14άρι μοτέρ.
-
Θανάση τα προβλήματα με το γυαλί διορθώθηκαν;
-
Ναι έχει λυθεί το θέμα με αλλαγή των προδιαγραφών από τον προμηθευτή. Δεν έχει αναφερθεί κάτι τελευταία σε forum από ιδιοκτήτες. Το αρχικό πρόβλημα ήταν αισθητικό και όχι λειτουργικό και εμφανιζόταν με ρωγμή στο εξωτερικό φίλμ προστασίας της ηλιοροφής χωρίς να επηρεάζει την στεγανότητα ή την ασφάλεια της. Επρόκειτο για αισθητικό ζήτημα το οποίο λύθηκε με μικρές αλλαγές σε σχεδιασμό και ανθεκτικότητα του υλικού.
-
Ωραία, ψήφος στην πανοραμική από εμένα, αρκεί να ψάξεις πρώτα αν την καλύπτει η θραύση κρυστάλλων.
-
Ευχαριστω για τον χρονο σας.
Ναι,θα ειναι το πρωτο μου αυτοκινητο.Το test drive δεν ξερω αν θα βοηθησει διοτι λογο της απειριας μου δεν θα μπορω να κρινω.
Απο κοστος service/ανταλλακτικα/καταναλωση δεν μου ειπατε...
η πανοραμικη,εχει αποφασιστει οτι θα μπει(μιας κ δεν θα παρω τελικα cabrio κ θα επικρατησει η λογικη κ οχι το συναισθημα.Ας εχω τουλαχιστον την αισθηση)Μου την σπαει λιγο που δεν ανοιγει αλλα τελοσπαντων.
Επισης ξερετε τελικα γιατι στην εκδοση 1.4i VTR κανει 857ευρο ενω στις υπολοιπες 907??Τελος εχω διαβασει οτι δεν αξιζει να βαλω parking randar κ συναγερμο απο την αντιπροσωπεια γιατι θα κανουν το αμαξι
μπου:lipsealed: ο.Ισχυει??*Σε αυτη την κατηγορια δεν κοιταζω τιποτα αλλο α)γιατι ολα τα αλλα ειναι ακριβα κ β)δεν προσανατολιζομαι σε κορεατη (ceed/i30)
-
Η διαφορά στην τιμή είναι θέμα πολιτικής. Οσο ανεβαίνεις σε έκδοση (συνήθως με βάση τον κινητήρα), τόσο ακριβαίνουν τα - κατά τ'άλλα πανομοιότυπα - εξτρά.
-
panosm25 να τα κάνεις test drive. Μη διστάσεις καθόλου! Εξάλλου όλα είναι με μικτή ασφάλεια δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Οδηγώντας τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν θα δεις και ο ίδιος πως στο τέλος θα έχεις βγάλει αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα.
-
Αυτό είναι λοιπόν... Οσο δεν παρουσιάζει προβλήματα η Xantia του Ηλία, το θέμα πέφτει...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αυτό είναι λοιπόν... Οσο δεν παρουσιάζει προβλήματα η Xantia του Ηλία, το θέμα πέφτει...Γκαντέμη έτσι και βγάλει κάτι θα σε σκοτώσω...
-
-
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... 63#1064163
Ιστορία του ami....
-
Αλλαξα και κατι σωληνωσεις του καλοριφερ ετσι για να ειμαι ησυχος. Πλεον πέρα απο το πλαστικο που βουλωνει καποια τρυπα της κρεμαγιερας και κανει θορυβο οταν παρκαρω, δεν εχω τιποτε αλλο. Την κρεμαγιερα την αφηνω για ποιο μετά, ξεπαραδιαστηκα....
Και ναι, ξανανεβαζω το θρεντ.
-
Τι γινεται παιδια ; Ενδιαφερομαι για αγορα Saxo VTS
-
Citistak να σου δανείσω το matiz;
Βάζω στοίχημα 3.000e ότι μπορεί να μας πάει Sweden non stop ό,τι ώρα και να το θελήσεις.
Προσφέρομαι και για οδηγός αρκεί να βάλεις τις βενζίνες. -
Nα πώ την αμαρτία μου; Σκέφτομαι να δώσω το ξάντια και να πάω κάτι μικρό και συμβατικό.. Σαν σκέψη ξέρω ότι δεν είναι λογική, αλλά με όλα αυτά που έχει καινούργια πάνω, πόσο λέτε να πιάσει;;
Μουσάτε δίκιο έχεις, αλλά συγκρίνεις ανόμοια πράματα.
CITROËN FORUM