-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Οτι και να σκοτώσεις, ένα φαί κι ένα χ3σιμο είναι.
Το πλάσμα όμως χάνει μια ζωή που θα την ζούσε αν ο κυνηγός
αντί να πάει για κυνήγι, αγόραζε ένα δυό δωράκια και τα πήγαινε την Κυριακή στο
χαμόγελο του παιδιού, όπου το αποτέλεσμα θα του δημιουργούσε μεγαλύτερη(πιθανά) ικανοποίηση.Αντι να κάτσεις να γράψεις στο φόρουμ, θα μπορούσες να πας και συ στο χαμόγελο του Παιδιού.
Αντί να πάμε μια Κυριακή στην πίστα/γήπεδο/βόλτα/εκδρομή/για καφέ, ομοίως. Φιλανθρωπία με το ζόρι δεν γίνεται.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω ΓΙΑΤΙ 'πρέπει' να νιώθω κάτι για τα 'καημένα τα ζωάκια'. Τα βλέπω απλά ως μέρος εντός οικοσυστήματος. Πρέπει να υπάρχουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μη διαταράσσεται αυτό. Από κει και πέρα, μου είναι αδιάφορο το καθένα σαν μονάδα.
Eχεις αντιληφθεί ότι ο άνθρωπος ήδη άρχισε να διαταράσει το οικοσύστημα και υπό αυτή την νοοτροπία πρέπει να .........αραιώνουμε σιγά σιγά?
Αρα τον πρώτο λόγο έχουν τα ζώα κι όχι εμείς.
Εμείς ειβάλαμε στο οικοσύστημά τους κι όχι αυτά σε εμάς.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πρέπει να είναι πολύ παχύδερμο κάποιος για να μην τον αγγίζουν τα παραπάνω ακόμα κι αν δεν τα είχε λάβει υπόψιν του ποιό πριν.Αν το σκεφτείς καλύτερα θα δεις ότι όλοι είμαστε παχύδερμα όταν παραγγέλνουμε το φιλέτο - ειδικά με τέτοιες άθλιες συνθήκες στα σφαγεία και στην εκτροφή.
Ο άνθρωπος έχει τη πολυτέλεια να μη χρειάζεται να κυνηγάει και ψηφίζω να απαγορευθεί το κυνήγι. Δεν χρειάζεται να τρώμε ότι περνάει από δίπλα μας.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Και επειδή δεν μπορώ να ζήσω απολύτως ειρηνικά πρέπει να αρχίσω να σκοτώνω ότι με ενοχλεί;
οχι ρε συ, απλα σου λεω οτι σκοτωνεις ζωντανους οργανισμους συνειδητα γιατι ετσι ειναι η ζωη.. αυτο προφανως και δεν σημαινει οτι πρεπει να σκοτωνεις ο,τι κινειται..
Εγώ κάνω αυτά που μπορώ να κάνω και προσπαθώ να βελτιώνομαι.
Προφανώς δε θα θυσιάσω την επιβίωση μου για να ζήσει κάποιο άλλο πλάσμα..Και αν η μοναδική τροφή που είχα ήταν κρέας προφανώς και θα έτρωγα..Αλλά απο τη στιγμή που υπάρχουν εναλλακτικές γιατί να μην τις ακολουθήσω..μα φυσικα και να την ακολουθησεις αμα αυτη σου αρεσει.. ποιος ειμαι εγω να σου αλλαξω τις διατροφικες σου συνηθειες; δεν εχω καθολου τετοια προθεση, αυτα τα θεματα ειναι απολυτως προσωπικα... απλα σου λεω πως αποψη μου ειναι οτι αυτο εχει να κανει με το προσωπικο σου γουστο και οχι επειδη δεν θελεις να σκοτωσεις κατι.. αυτο το θεωρω απλα δικαιολογια (ειναι σα να πω εγω οτι τρωω μονο χοιρινο και οχι κοτοπουλο γιατι το κοτοπουλο θα πονεσει περισσοτερο οταν πεθανει..)
Όσο για το οτι το μαρούλι ενδέχεται να πονάει περισσότερο απο το ζώο το βασίζεις κάπου αυτό;Το ζώο έχει πολύ πιο ανεπτυγμένα συτήματα που το κάνουν να νοιώθει τον πόνο..
το βασιζω οπου βασιζεις και εσυ οτι ενα ζωο ποναει περισσοτερο απο ενα φυτο οταν πεθαινει. στην προσωπικη μου γνωμη. καθως το να αποδειξεις το αντιθετο ειναι αδυνατον, καθως θα επρεπε να μιλας μαζι τους για να σου εκφρασουν το πως αισθανονται την ωρα που πεθαινουν
εξαλλου το πως νιωθει το θανατο κανεις, ακομα και αν ομιλουμε για ανθρωπους και μιλαμε για το ιδιο ειδος παιζει απο ανθρωπο σε ανθρωπο..οποτε δικαιωμα σου φυσικα να λες πως προτιμας την ταδε διατροφη, πως πιστευεις οτι ειναι καλυτερη και χιλια δυο αλλα. αλλα το να λες οτι το ζωο θα πονεσει πιο πολυ (λες και εχεις ρωτησει και το φυτο και το ζωο) ειναι λιγακι παραδοξο κατα τη γνωμη μου
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πρέπει να είναι πολύ παχύδερμο κάποιος για να μην τον αγγίζουν τα παραπάνω ακόμα κι αν δεν τα είχε λάβει υπόψιν του ποιό πριν.
Αν το σκεφτείς καλύτερα θα δεις ότι όλοι είμαστε παχύδερμα όταν παραγγέλνουμε το φιλέτο - ειδικά με τέτοιες άθλιες συνθήκες στα σφαγεία και στην εκτροφή.
Σωστά.
Αυτό όμως είναι η άλλη όψη του νομίσματος,κακή διατροφή κλπ κλπ.
Οσο αναφορά τα σφαγεία,έχει διαφορά να εκτρέφεις για να καλύψεις τις διατροφικές ανάγκες του πλυθησμού (αν κι εδώ πάλι το παρακάνουμε με την υπερκατανάλωση και την φιλοσοφία του ευκολου κέρδους.Οι τρελές αγελάδες κλπ ομοιδείς καταστάσεις είναι γένημα της ανθρώπινης αρρωστημένης φαντασίας για κέρδος ΜΟΝΟ και τπτ άλλο,άρα οι κτηνώδης καταστάσεις του ανθρώπου επεκτείνονται σε όλες τους σχεδόν τις δραστηριότητες) απ το προσπαθείς να αφανίσεις και τον τελευταίο λαγό που απέμεινε.Ο άνθρωπος έχει τη πολυτέλεια να μη χρειάζεται να κυνηγάει και ψηφίζω να απαγορευθεί το κυνήγι. Δεν χρειάζεται να τρώμε ότι περνάει από δίπλα μας.
+1
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
μα φυσικα και να την ακολουθησεις αμα αυτη σου αρεσει.. ποιος ειμαι εγω να σου αλλαξω τις διατροφικες σου συνηθειες; δεν εχω καθολου τετοια προθεση, αυτα τα θεματα ειναι απολυτως προσωπικα... απλα σου λεω πως αποψη μου ειναι οτι αυτο εχει να κανει με το προσωπικο σου γουστο και οχι επειδη δεν θελεις να σκοτωσεις κατι.. αυτο το θεωρω απλα δικαιολογια (ειναι σα να πω εγω οτι τρωω μονο χοιρινο και οχι κοτοπουλο γιατι το κοτοπουλο θα πονεσει περισσοτερο οταν πεθανει..)
Συζήτηση κάνουμε,όλα είναι δεκτά.. (Μάλιστα σπάνια βρίσκεις κάποιον να συζητήσεις τέτοια θέματα στην καθημερινή ζωή,θα περάσουν για τρελό)
Εσύ απ' ότι καταλαβαίνω προβάλεις την αναρχία της σκέψης..Δηλαδή να μην υπάρχει τίποτα δεδομένο,και όλα να είναι υποκειμενικά..
Όμως για να μπορούμε να συζητήσουμε πρέπει να λάβουμε κάποια πράγματα ως δεδομένα..
Με τη λογική σου μπορείς να πεις οτι το ζώο με τον πόνο και τις κραυγές δείχνει την ευχαρίστηση του και την ευγνωμοσύνη του που το σκοτώνουμε...
Με αυτή τη λογική και η έννοια ειρηνικός είναι υποκειμενική...
Έχουμε μεγαλώσει ακούγοντας ότι το να σκοτώνεις είναι κακό όμως η φύση δε δίνει δεκάρα για καλό και κακό..
Τελικά το θέμα είναι να κάνεις αυτό που ευχαριστεί την ψυχή σου..
Αν μπορεί κάποιος να σκοτώνει ακόμη και άνθρωπο και το βράδυ να κοιμάται πραγματικά ήσυχος ας το κάνει,η φύση δε θα του πει τίποτα.. -
Ξεχναμε οτι για πολλα χρονια και οχι πριν απο πολλα χρονια, για να επιβιωσουν οι προγωνοι μας ηταν αναγκασμενοι να κινυγουν.
Δεν ειχαμε παντα τα σουπερμαρκετ και τα μαναβηκα γεματα με οτι επιθυμουμε.
Δεν καταλαβαινω πως μερικοι εχουν την απατηση να ξεχασουμε τις συνηθειες που ξεκινησαν απο τοτε που μεναμε σε σπηλιες και φτανουν μεχρι και αρκετα προσφατα.
Δεν ειναι η μονη συνηθεια που εχουμε η οποια εχει τις ριζες της σε προηγουμενους αιωνες και σχετιζοντε με την αναγκη μας να επιβιωσουμε.
Το κινυγη για ανευρεση τροφης, η αναγκη αναπαραγωγης και αρκετα αλλα δεν φευγουν απο το υποσυνηδιτο μας.Ασχετο...
Οποιος δεν εχει παει για κινυγη αγριοχοιρου....
Δεν εχει κανει τιποτα στη ζωη του.... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πρέπει να είναι πολύ παχύδερμο κάποιος για να μην τον αγγίζουν τα παραπάνω ακόμα κι αν δεν τα είχε λάβει υπόψιν του ποιό πριν.
Επίσεις,εαν αυτα δε αγγίξουν τις ψυχούλες μας,ας διαβασουμε λίγο Ντισνευ.Ο Μπάμπι το ελαφακι,εχει πολλά να μας διδαξει.
Οσο για το 'παχυδερμο' (κ.λ.π. χαρακτηρισμοι) ειναι σαφες δειγμα ελλείψεως επιχειρηματων.Οταν φτανεις καποιος στους χαρακτηρισμους,δηλώνει αδυναμια στη συζητηση φίλε Μακη. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Οτι και να σκοτώσεις, ένα φαί κι ένα χ3σιμο είναι.
Το πλάσμα όμως χάνει μια ζωή που θα την ζούσε αν ο κυνηγός
αντί να πάει για κυνήγι, αγόραζε ένα δυό δωράκια και τα πήγαινε την Κυριακή στο
χαμόγελο του παιδιού, όπου το αποτέλεσμα θα του δημιουργούσε μεγαλύτερη(πιθανά) ικανοποίηση.Αυτή είναι μια πολύπλοκη σκέψη, που επειδή ο άνθρωπος πριν μερικά
εκατομμύρια χρόνια δεν μπορούσε να την κάνει ελλείψη σοβαρού
διανοητικού και συναισθηματικού εξοπλισμού, η φύση τον προίκισε με
κανα δυο 'ένστικτα' προορισμένα για να λειτουργήσουν για την επιβίωση.Στην πορεία βέβαια ήρθε ο διανοητικός εξοπλισμός,
και καινούγιες ανάγκες συντήρισης ξεφύτρωσαν όπως
η ανάγκη για πνευματική τροφή, για έκφραση, για κοινωνικότητα,
για τέχνη κλπ.Ετσι φτάσαμε στο σημείο να εξελιχθούμε τόσο ωστε πολλοί απο μας να μην εκδηλώνουν την τάση να πάνε στο βουνό να βρούνε την τροφή τους, αλλα
να πάνε να πάρουν μια τυρόπιτα, και να πάνε σε έναν φίλο να ακούσουν μουσική.Οταν ήμουν μικρός(αλλα ακόμη και τώρα) ονειρευόμουν συχνά( και ήταν και το πιο όμορφο όνειρο μου)
πως πετάω ανάμεσα απο βουνά έχοντας κανονικά φτερά. Η αίσθηση ήταν μοναδική.Αν το πουλί νοιώθει όταν πετάει αυτό που νοιώθω βλέποντας τό όνειρό μου, τότε περνάει ωραία και μην του την
χαλάσετε επειδή θελετε να γυρίσετε πέντε εκατομμύρια χρόνια πίσω.Εχετε την διανοητική τεχνολογία να το θαυμάσετε αντί να το πυροβολήσετε.
Μπορείτε να το μελετήσετε, να εξερευνήσετε την δική του κοινωνία, την δική του οπτική γωνία που βλέπει την
ζωή.Τα ζώα είναι πολύ πιο πολύπλοκα απο όσο νομίζετε, και μπορείτε να κερδίσετε πολύ περισσότερα θαυμάζοντάς τα
παρα πυροβολώντας τα.Το ότι δεν νοιώθουμε όλοι την ανάγκη να πάμε για κυνήγι, και μερικοί μάλιστα αισθανόμαστε απέχθεια
κάτι που δεν συμβαίνει με άλλα ένστικτα που λειτουργούν σε όλους μας θα πρέπει να σας προβληματίζει.
(Ακόμα και αν επιμένετε πως πρόκειται για ένστικτο, μιας κι εγω αμφιβάλλω)ΥΓ.
Είπα να μην ξαναγράψω μιας και έπεσε έντονη ειρωνία στις προηγούμενες τοποθετήσεις μου.
Θα το 'κυνηγήσω' όμως κι άλλο.Δεν διαφωνω μαζι σου , προσεγγιζεις ομως το θεμα διατυπωνοντας ακραιες θεσεις , πετυχαινοντας το αντιθετο , απο αυτο που επιδιωκεις .
Πιστευω να καταλαβες τι θελω να σου πω .Πολύ καλά τα λέει
Ειδικά εδώ:
***Αν το πουλί νοιώθει όταν πετάει αυτό που νοιώθω βλέποντας τό όνειρό μου, τότε περνάει ωραία και μην του την
χαλάσετε επειδή θελετε να γυρίσετε πέντε εκατομμύρια χρόνια πίσω.Εχετε την διανοητική τεχνολογία να το θαυμάσετε αντί να το πυροβολήσετε.
Μπορείτε να το μελετήσετε, να εξερευνήσετε την δική του κοινωνία, την δική του οπτική γωνία που βλέπει την
ζωή.Τα ζώα είναι πολύ πιο πολύπλοκα απο όσο νομίζετε, και μπορείτε να κερδίσετε πολύ περισσότερα θαυμάζοντάς τα
παρα πυροβολώντας τα. **Το ότι δεν νοιώθουμε όλοι την ανάγκη να πάμε για κυνήγι, και μερικοί μάλιστα αισθανόμαστε απέχθεια
κάτι που δεν συμβαίνει με άλλα ένστικτα που λειτουργούν σε όλους μας θα πρέπει να σας προβληματίζει.
(Ακόμα και αν επιμένετε πως πρόκειται για ένστικτο, μιας κι εγω αμφιβάλλω)
*δίνει ρέστα!!
Πρέπει να είναι πολύ **παχύδερμο **κάποιος για να μην τον αγγίζουν τα παραπάνω ακόμα κι αν δεν τα είχε λάβει υπόψιν του ποιό πριν.Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν και άτομα τα οποία δε μπορούν να σκεφτούν παραέξω από αυτά που τους έχουν μάθει και με τα οποία τους βολεύει να ζουν τη ζωή τους ώστε να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
-
Με κατηγορεις συστηματικα φιλε Thevoice σαν ανεγκεφαλο κ.λ.π.Εξακολουθω να θεωρω ως αναξιες στο να δωθει συνεχεια αυτου του ειδους τις συμπεριφορες.Εαν εσυ νομίζεις όμως οτι σου δινουν αξια,μπορεις να συνεχισεις αφοβα.
Αλλα,μεχρι στιγμης,πέραν της 'ευαισθησίας' δεν εχεις παρουσιάσει ουτε ενα επιχειρημα πάνω στο οποίο θα στηριζόμασταν για να δούμε το ζητημα απο τη δική σου σκοπια
Κλάμα,φλυαρια ασκοπη,και προσπάθειες για μειωση του συνομιλητη σου.Νομίζω πώς δεν εχεις κατι καλύτερο να προσφερεις
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ξεχναμε οτι για πολλα χρονια και οχι πριν απο πολλα χρονια, για να επιβιωσουν οι προγωνοι μας ηταν αναγκασμενοι να κινυγουν.
Δεν καταλαβαινω πως μερικοι εχουν την απατηση να ξεχασουμε τις συνηθειες που ξεκινησαν απο τοτε που μεναμε σε σπηλιες και φτανουν μεχρι και αρκετα προσφατα.
Δεν ειναι η μονη συνηθεια που εχουμε η οποια εχει τις ριζες της σε προηγουμενους αιωνες και σχετιζοντε με την αναγκη μας να επιβιωσουμε.
Το κινυγη για ανευρεση τροφης, η αναγκη αναπαραγωγης και αρκετα αλλα δεν φευγουν απο το υποσυνηδιτο μας.Το λες και μόνος σου. Αναγκασμένοι. Πόσοι άνθρωποι σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με κυνήγι και δε νοιώθουν καμία απολύτως ανάγκη 'εκ της φύσεώς τους' να την πέσουν σε ζώα του δάσους κι ακόμα περισσότερο να το απολαύσουν; Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον που **δεν **το κάνει για να ικανοποιήσει την πείνα του να στραφεί στο κυνήγι; Το ένστιγκτο που είναι μέσα στο DNA του και δε μπορεί ν'αποβάλει; Aκόμα και σήμερα; Ti ακριβώς θεωρεί πρόκληση, τι απολαμβάνει; Τη βόλτα στο δάσος; Μέσα. Tην αίσθηση ότι είναι το ισχυρότερο θηλαστικό ανάμεσα στα δέντρα με τη βοήθεια της καραμπίνας που αγόρασε;... Μέσα, πάλι. Το φόνο του ζώου; Όοοοοχι, αυτό απλά είναι το 'αναγκαίο κακό' για να ολοκληρωθεί η αγνή αυτή φυσική δραστηριότητα που δεν είναι ούτε σπορ, ούτε ψυχαγωγία, ούτε γίνεγαι για την πλάκα, ούτε, ούτε....
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Με κατηγορεις συστηματικα φιλε Thevoice σαν ανεγκεφαλο κ.λ.π.Εξακολουθω να θεωρω ως αναξιες στο να δωθει συνεχεια αυτου του ειδους τις συμπεριφορες.Εαν εσυ νομίζεις όμως οτι σου δινουν αξια,μπορεις να συνεχισεις αφοβα.Αλλα,μεχρι στιγμης,πέραν της 'ευαισθησίας' δεν εχεις παρουσιάσει ουτε ενα επιχειρημα πάνω στο οποίο θα στηριζόμασταν για να δούμε το ζητημα απο τη δική σου σκοπια
Καλό είναι ν'αναρωτηθείς γιατί τόσοι πολλοί το βλέπουν 'από τη δική μου σκοπιά'. Όπως και αν εσύ είσαι αυτός που κατηγορείς συστηματικά τους άλλους (κι εμένα μαζί) ως ανεγκέφαλους, επηρρεασμένους από το 'Μπάμπι' και τα 'παραμύθια της γιαγιάς', κλπ.
Αυτό που λέω παραπάνω πραγματικά το πιστεύω και δεν έχει να κάνει με το δικό σου I.Q. και τις διανοητικές σου ικανότητες αλλά με το πόσο διατεθημένος είσαι κι εσύ και ο καθένας να δει τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία. Εγώ κατάλαβα γιατί δε σκοτίζεσαι όταν πυροβολείς κάποιο ζώο. Εσύ μπορείς να καταλάβεις ότι υπάρχει και η 'άλλη πλευρά' ή περιμένεις κάποια συγκεκριμένη μαθηματική απόδειξη για να το κάνεις, αφού απορίπτεις όλα τ' άλλα ως συναισθηματικές βλακείες; Είσαι τόσο βέβαιος από που πηγάζουν οι σκέψεις που παρέθεσε ο tasosdev, ο G60, ο tazio, εγώ, και τόσοι άλλοι; Το μόνο που θεωρείς, εν τέλη, σημαντικό για να 'κοιμάσαι ήσυχος' είναι (1) οι ανθρώπινοι νόμοι και (2) το 'πόσο κακό κάνεις στην πανίδα εσύ που κυνηγάς σε σχέση με κάποιον που τρώει κρέας αλλά δεν κυνηγάει' (καλά τους χορτοφάγους εννοείται ότι τους βγάζεις απέξω);
Σε προέτρεψα να μας αναλύσεις (όχι, μέχρι τώρα δεν τό έχεις κάνει) τι είναι αυτό που σε τραβάει στο κυνήγι ως δραστηριότητα που γίνεται για την απόλαυσή σου. Το είπα 'σπορ' όπως το λένε πολύ και σε χάλασε η λέξη παρόλο που δε δίνεις ένα δικό σου ολοκληρωμένο ορισμό, αναφέρεσαι σε στατιστικά, κλπ. Αν δηλαδή σου έβαζαν έκθεση στο σχολείο τι θα έγραφες;...... Θα είχες κάτι να γράψεις; Mη μου πεις ότι θα έγραφες 'δε μπορώ να το πω με λόγια, πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις τα συναισθήματα, την αδρεναλίνη, το ένα, το άλλο' γιατί θα με πάρουν τα γέλια. Είναι τόσο δύσκολο να περιγράψεις αυτά που περνούν απ' το μυαλό σου όταν κυνηγάς, να καταλάβουμε τι σου αρέσει;....
Έπειτα, σου ζήτησα να μου πεις τι θα έκανες αν αύριο σου χάριζαν ένα 'έξυπνο' όπλο (ή 'εργαλείο' αν προτιμάς) που θα έκανε το κυνήγι υπερβολικά εύκολο. Ή έχεις κάποιο λόγο να φοβάσαι, ή πραγματικά δε μπορείς να απαντήσεις. 'Υποθετική ερώτηση' τη χαρακτηρίζεις, λες και δικάζουμε κανέναν (έτσι νομίζεις μάλλον) και τη σνομπάρεις, ενώ θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να μας δείξεις αν και πόσο αλλάζει το πως βλέπεις το κυνήγι ανάλογα με τη δική σου 'δύναμη' μέσα στο δάσος και να καταλάβουμε καλύτερα ποια είναι η πρόκληση, εάν υπάρχει.
-
Η δικη σου σκοπιά απολαμβανει προβολής απο τα ΜΜΕ,χαριζει ψευδαίσθησεις ανωτερότητας,εφευρισκει κοινούς εχθρούς και φυσικά δεν απαιτει καθόλου γνωσεις επι του αντικειμενου.
Γιατι να μην απολαμβανει ευρείας αποδοχης.Τη συνταγη της επιτυχίας την έχει.Εσυ γιατι δεν αναρωτασαι,για ποιό λόγο δεν απαγορευεται δια του νόμου;
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Το κινυγη για ανευρεση τροφης, η αναγκη αναπαραγωγης και αρκετα αλλα δεν φευγουν απο το υποσυνηδιτο μας.Το λες και μόνος σου. Αναγκασμένοι. Πόσοι άνθρωποι σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με κυνήγι και δε νοιώθουν καμία απολύτως ανάγκη 'εκ της φύσεώς τους' να την πέσουν σε ζώα του δάσους κι ακόμα περισσότερο να το απολαύσουν; Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον που **δεν **το κάνει για να ικανοποιήσει την πείνα του να στραφεί στο κυνήγι; Το ένστιγκτο που είναι μέσα στο DNA του και δε μπορεί ν'αποβάλει; Aκόμα και σήμερα; Ti ακριβώς θεωρεί πρόκληση, τι απολαμβάνει; Τη βόλτα στο δάσος; Μέσα. Tην αίσθηση ότι είναι το ισχυρότερο θηλαστικό ανάμεσα στα δέντρα με τη βοήθεια της καραμπίνας που αγόρασε;... Μέσα, πάλι. Το φόνο του ζώου; Όοοοοχι, αυτό απλά είναι το 'αναγκαίο κακό' για να ολοκληρωθεί η αγνή αυτή φυσική δραστηριότητα που δεν είναι ούτε σπορ, ούτε ψυχαγωγία, ούτε γίνεγαι για την πλάκα, ούτε, ούτε....
Απολαμβανεις την επαφη με την πρωτογωνη φυση.
Επειδη δεν εχουμε αναγκη να βγουμε με την καραμπηνα απο το πρωι, για να φαμε το απογευμα, δεν συμαινει οτι υποσυνηδιτα δεν το επιδιωκουμε.
Ζουμε σε κοινωνια οπου ολα ειναι στη διαθεση μας ευκολα και γρηγορα....
Επειδη δεν υπαρχουν αναγκες που δεν μπορουμε να τις καλυψουμε, υποσυνηδιτα επιδιωκουμε να φτιαξουμε αλλες.Ε εμενα δεν μου αρεσει που δεν εχω αναγκες πλεον.
Μου σπαει τα νευρα που οι γυναικες αρχησαν να μας κυνηγανε και το σεξ ειναι πλεον πολυ ευκολο. Χαθηκε η μαγία του φλερτ, της διεκδηκισης και του ανταγωνησμου.
Μου σπαει τα νευρα που για να ψησω το ΣΚ παω στο χασαπικο.
Αντι να παρω καραμπηνα και να στηθω σε ενεδρα για το θηραμα.
Μου σπαει τα νευρα που για να στολισω δενδρο τα Χρηστουγεννα παω και ψωνηζω στη γειτονια μου.
Αντι να το μαρκαρο απο το καλοκαιρι που ετυχε να το δω και να παω προ-παραμονη να το κοψω.Και επιμενω....
Το κινυγη αγριοχοιρου ειναι οτι καλυτερο για την ψυχικη μας ηρεμια....
Ζεις μοναδικες στιγμες οταν βλεπεις μαζα 110+ κιλων να τρεχει αφηνιασμενη μεσα απο θαμνους κατα πανω σου....Και αυτη η καραμελα με το καημενο το ζωακι και τον κακο κινυγο και την καραμπινα.... Δεν στεκει....
Τα ζαω εχουν μαθει να ζουν και να αμυνοντε και να επιτιθωντε μεσα στο δασος. Ειναι καλυτερα προσαρμοζμενα και παιζουμε στην εδρα τους. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Η δικη σου σκοπιά απολαμβανει προβολής απο τα ΜΜΕ,χαριζει ψευδαίσθησεις ανωτερότητας,εφευρισκει κοινούς εχθρούς και φυσικά δεν απαιτει καθόλου γνωσεις επι του αντικειμενου.
Γιατι να μην απολαμβανει ευρείας αποδοχης.Τη συνταγη της επιτυχίας την έχει.Εσυ γιατι δεν αναρωτασαι,για ποιό λόγο δεν απαγορευεται δια του νόμου;
Οι 'ψευδαισθήσεις ανωτερότητας' και τα άλλα είναι πιο κοντά στα συναισθήματα που τρέφεις εσύ με τη Beretta που αγόρασες από το μαγαζί στο χέρι παρά σε αυτό που νοιώθω εγώ προσπαθώντας να καταλάβω πώς σκέφτεται κάποιος που απολαμβάνει να χύνει αίμα χωρίς να υπάρχει ανάγκη.
Όσο για την απάντηση στο ερώτημά σου: Για τον ίδιο λόγο που κι εσύ δε χρειάζεται ν'αναρωτηθείς γιατί δεν απαγορεύεται και το κάπνισμα παντού δια του νόμου, και όλα αυτά που έχουν κάνει τις κλιματολογικές συνθήκες, τη χλωρίδα και την πανίδα στον πλανήτη μας αυτά που είναι σήμερα. Δούλεψέ το, θα σου' ρθει.
-
Αυτό που λέω παραπάνω πραγματικά το πιστεύω και δεν έχει να κάνει με το δικό σου I.Q. και τις διανοητικές σου ικανότητες αλλά με το πόσο διατεθημένος είσαι κι εσύ και ο καθένας να δει τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία. Εγώ κατάλαβα γιατί δε σκοτίζεσαι όταν πυροβολείς κάποιο ζώο. Εσύ μπορείς να καταλάβεις ότι υπάρχει και η 'άλλη πλευρά' ή περιμένεις κάποια συγκεκριμένη μαθηματική απόδειξη για να το κάνεις, αφού απορίπτεις όλα τ' άλλα ως συναισθηματικές βλακείες; Είσαι τόσο βέβαιος από που πηγάζουν οι σκέψεις που παρέθεσε ο tasosdev, ο G60, ο tazio, εγώ, και τόσοι άλλοι; Το μόνο που θεωρείς, εν τέλη, σημαντικό για να 'κοιμάσαι ήσυχος' είναι (1) οι ανθρώπινοι νόμοι και (2) το 'πόσο κακό κάνεις στην πανίδα εσύ που κυνηγάς σε σχέση με κάποιον που τρώει κρέας αλλά δεν κυνηγάει' (καλά τους χορτοφάγους εννοείται ότι τους βγάζεις απέξω);
Σε προέτρεψα να μας αναλύσεις (όχι, μέχρι τώρα δεν τό έχεις κάνει) τι είναι αυτό που σε τραβάει στο κυνήγι ως δραστηριότητα που γίνεται για την απόλαυσή σου. Το είπα 'σπορ' όπως το λένε πολύ και σε χάλασε η λέξη παρόλο που δε δίνεις ένα δικό σου ολοκληρωμένο ορισμό, αναφέρεσαι σε στατιστικά, κλπ. Αν δηλαδή σου έβαζαν έκθεση στο σχολείο τι θα έγραφες;...... Θα είχες κάτι να γράψεις; Mη μου πεις ότι θα έγραφες 'δε μπορώ να το πω με λόγια, πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις τα συναισθήματα, την αδρεναλίνη, το ένα, το άλλο' γιατί θα με πάρουν τα γέλια. Είναι τόσο δύσκολο να περιγράψεις αυτά που περνούν απ' το μυαλό σου όταν κυνηγάς, να καταλάβουμε τι σου αρέσει;....
Έπειτα, σου ζήτησα να μου πεις τι θα έκανες αν αύριο σου χάριζαν ένα 'έξυπνο' όπλο (ή 'εργαλείο' αν προτιμάς) που θα έκανε το κυνήγι υπερβολικά εύκολο. Ή έχεις κάποιο λόγο να φοβάσαι, ή πραγματικά δε μπορείς να απαντήσεις. 'Υποθετική ερώτηση' τη χαρακτηρίζεις, λες και δικάζουμε κανέναν (έτσι νομίζεις μάλλον) και τη σνομπάρεις, ενώ θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να μας δείξεις αν και πόσο αλλάζει το πως βλέπεις το κυνήγι ανάλογα με τη δική σου 'δύναμη' μέσα στο δάσος και να καταλάβουμε καλύτερα ποια είναι η πρόκληση, εάν υπάρχει.
Πάλι τα ίδια;
Δεν σου αρκούν αυτα που ειπαμε νωρίτερα,και ΘΕΛΕΙΣ να απαντησω όπως θα σου άρεσε εσενα για να ικανοποιηθεις.
Αυτο όμως δεν ειναι συζήτηση.Ξανα λοιπών επαναλλαμβανω για εκατοση φορα:
Μου αρεσει το ίδιο το κυνήγι σαν δραστηριότητα,και όχι μία επιμέρους πραξη του.Το κυνήγι ειναι ΑΠΛΑ κυνηγι.
ΔΕΝ γίνεται ευκολότερο το κυνήγι,ΔΕΝ υπάρχει τεχνολογική εξέλιξη αξια αναφορας στα λειόκαννα/πυρομαχικα τα τελευταια 40+ χρόνια(διότι ΔΕΝ υπάρχει ζητηση προφανως) που να σημαίνει ότι θα υπάρχει ίσως κατι τετοιο στο μελλον
Η ερωτηση δεν εχει απάντηση,διότι ειναι λάθος εξ'αρχής.Ο κυνηγος βασίζεται στον εαυτο του και στον σκύλο του,και όχι σε τεχνολογικά μαντζαφλάρια που πιστευεις πώς υπάρχουνε για να φερουν το θηραμα στο σπίτι,γδαρμενο και ψημενο κ.λ.π
Αυτα ειναι μυθοπλασίες (στις δικαιολογω λόγω ασχετοσύνης) που δεν εχουν πραγματικο αντίκρυσμαΤο ξερω οτι θα'θελες να ακούσεις πιό αιματηρες απαντησεις για να πιστεψεις πώς δικαιώνεσαι,αλλα,αυτες ανηκουνε στη σφαίρα της φαντασίας.
Εαν ξαναρωτησεις τα ίδια,δε θα ξαναλάβεις απάντηση.Εφ'όσων δεν θες να δεχτεις αυτες τις απαντησεις,αρα θεωρεις τη γνωμη μου ως ακυρη,και γι'αυτο το λόγο δε θα σου απανταω.Δεν εχω λόγο να το κανω πλέον.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Επειδη δεν υπαρχουν αναγκες που δεν μπορουμε να τις καλυψουμε, υποσυνηδιτα επιδιωκουμε να φτιαξουμε αλλες.Ε εμενα δεν μου αρεσει που δεν εχω αναγκες πλεον.
Μου σπαει τα νευρα που οι γυναικες αρχησαν να μας κυνηγανε και το σεξ ειναι πλεον πολυ ευκολο. Χαθηκε η μαγία του φλερτ, της διεκδηκισης και του ανταγωνησμου.
Μου σπαει τα νευρα που για να στολισω δενδρο τα Χρηστουγεννα παω και ψωνηζω στη γειτονια μου.
Αντι να το μαρκαρο απο το καλοκαιρι που ετυχε να το δω και να παω προ-παραμονη να το κοψω.Ωραίο ποστ, ειδικά το κομμάτι που αναφέρεται στο ότι πάμε να φτιάξουμε 'ανάγκες'...
Εμένα μου τη σπάει που κόβονται τόσα έλατα κάθε χρόνο γιατί 'πρέπει να τηρήσουμε την παράδοση και να βάλουμε κι εμείς ένα στο σαλόνι μας', αλλά τι να κάνουμε, το σωστό και δίκαιο είναι ό,τι λέει ο νόμος.
-
Αντι να το μαρκαρο απο το καλοκαιρι που ετυχε να το δω και να παω προ-παραμονη να το κοψω.Ωραίο ποστ, ειδικά το κομμάτι που αναφέρεται στο ότι πάμε να φτιάξουμε 'ανάγκες'...
Εμένα μου τη σπάει που κόβονται τόσα έλατα κάθε χρόνο γιατί 'πρέπει να τηρήσουμε την παράδοση και να βάλουμε κι εμείς ένα στο σαλόνι μας', αλλά τι να κάνουμε, το σωστό και δίκαιο είναι ό,τι λέει ο νόμος.
Βλέπεις? Τα έλατα που κόβονται είναι από φυτώρια. Ειδικά για να κοπούν! Αλλά συνεχίζει να σε ενοχλεί...
-
Για το θέμα του κυνηγιού πάντως ποσώς δεν με ενδιαφέρει πόσο θα πονέσουν τα ζωάκια ή όχι. Αυτό που όμως με ενδιαφέρει είναι ότι όπως υπάρχουν ανθρώποι που παρανομούν θα υπάρχουν και κυνηγοί που θα παρανομούν σκοτώνοντας προστατευόμενα είδη. Δεν είναι όλοι άγιοι λοιπόν οι κυνηγοί και προσωπικά το βρίσκω λίγο ανεδαφικό να το παίζουν υπερασπιστές της φύσης. Έχω στο χωριό μου γνωστούς που είναι καλά παιδιά μεν αλλά όταν πάνε για κυνήγι προσπαθούν να σκοτώσουν ότι μπορούν που να τρώγεται αρκεί να μην τους πιάσουν. Οικολογική συνείδηση μηδέν και δεν είναι τυχαίο που ένα σωρό είδη έχουν εξαφανιστεί από το κυνήγι. Αν βάλουμε και τα χοντρά πυκνά ατυχήματα και 'ατυχήματα' με κυνηγετικά όπλα καθώς και τους 'ράμπο' που σκοτώνουν το γείτονα επειδή ο σκύλος του κατούρησε τη πίσω αριστερή ρόδα του γκέντζ του, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πολύ απλά πρέπει να απαγορεύεται η πώληση πυροβόλων όπλων σε όλους και μαζί φυσικά και το κυνήγι για το καλό των αθώων και το καλό της οικολογικής ισορροπίας.
-
Οι 'ψευδαισθήσεις ανωτερότητας' και τα άλλα είναι πιο κοντά στα συναισθήματα που τρέφεις εσύ με τη Beretta που αγόρασες από το μαγαζί στο χέρι παρά σε αυτό που νοιώθω εγώ προσπαθώντας να καταλάβω πώς σκέφτεται κάποιος που απολαμβάνει να χύνει αίμα χωρίς να υπάρχει ανάγκη.
Αυτο ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ οτι ισχύει.Ειδες πουθενα να αναφερω την υπεροχή μου στο βουνο;Γνωρίζω τη θεση μου στην τροφική αλυσίδα,και αυτο είναι όλο.
Κοίτα όμως το πώς αντιμετωπίζεις εσυ τους δολοφονικους υπανθρωπους;Όσο για την απάντηση στο ερώτημά σου: Για τον ίδιο λόγο που κι εσύ δε χρειάζεται ν'αναρωτηθείς γιατί δεν απαγορεύεται και το κάπνισμα παντού δια του νόμου, και όλα αυτά που έχουν κάνει τις κλιματολογικές συνθήκες, τη χλωρίδα και την πανίδα στον πλανήτη μας αυτά που είναι σήμερα. Δούλεψέ το, θα σου' ρθει.
Υποτίθεται οτι τα θηράματα εκλείπουν κ.λ.π.,και ότι υπάρχει κίνδυνος απο το κυνήγι,που θα απαιτούσε νόμιμη δραση.
Καμμια σχεση με το κάπνισμα.
Και φυσικά καμμια σχεση οι κυνηγοί και το πώς αντιμετωπίζονται απο την κοινωνία σε σχεση με τις εταιρίες διακίνησης πλούτου που ρυπαίνουν το περιβαλλον.Οποιαδηποτε συσχετιση είναι αναληθης -
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Για το θέμα του κυνηγιού πάντως ποσώς δεν με ενδιαφέρει πόσο θα πονέσουν τα ζωάκια ή όχι. Αυτό που όμως με ενδιαφέρει είναι ότι όπως υπάρχουν ανθρώποι που παρανομούν θα υπάρχουν και κυνηγοί που θα παρανομούν σκοτώνοντας προστατευόμενα είδη. Δεν είναι όλοι άγιοι λοιπόν οι κυνηγοί και προσωπικά το βρίσκω λίγο ανεδαφικό να το παίζουν υπερασπιστές της φύσης. Έχω στο χωριό μου γνωστούς που είναι καλά παιδιά μεν αλλά όταν πάνε για κυνήγι προσπαθούν να σκοτώσουν ότι μπορούν που να τρώγεται αρκεί να μην τους πιάσουν. Οικολογική συνείδηση μηδέν και δεν είναι τυχαίο που ένα σωρό είδη έχουν εξαφανιστεί από το κυνήγι. Αν βάλουμε και τα χοντρά πυκνά ατυχήματα και 'ατυχήματα' με κυνηγετικά όπλα καθώς και τους 'ράμπο' που σκοτώνουν το γείτονα επειδή ο σκύλος του κατούρησε τη πίσω αριστερή ρόδα του γκέντζ του, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πολύ απλά πρέπει να απαγορεύεται η πώληση πυροβόλων όπλων σε όλους και μαζί φυσικά και το κυνήγι για το καλό των αθώων και το καλό της οικολογικής ισορροπίας.Κανεις δεν είπε οτι δεν υπάρχουν και κυνηγοί που παρανομούν.Μόνο που αυτοι αποκαλούνται λαθροκυνηγοι και θελουμε να τους αποβάλουμε απο τις ταξεις μας.
Το θεμα των ατυχηματων δεν μπορει να επιλυθει ποτε με συζητησεις,διότι βασιζεται πάντα σε ασταθμητους παραγοντες.Και ειδικα τα κυνηγετικα ατυχηματα που ειναι ελάχιστα
Το θεμα της εγκληματικής ενεργειας πάλι,δεν ειναι κυνηγετικο θεμα.
Αν θελω να σε σκοτωσω και δεν εχω καραμπίνα,λές να μην βρω άλλου ειδους όπλο;
Θα συμφωνησω στο να υπάρχουν πολύ σκληρωτερες εξετασεις για την κατοχη του όπλου,διότι θα πέσουν πολλά σε λάθος χερια
H εκδικηση των ζωων