-
ξέρω (πολύ κοντινούς μου) ανθρώπους που οταν καπνίζουν έξω, σβήνουν καλά το αποτσίγαρο και το πετάνε στα σκουπίδια
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εχεις δει εσυ πολλα τασακια στους δρομους ωστε να πεταξει καποιος το αποτσιγαρο του;Μα είναι λογική αυτή;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
εχεις δει εσυ πολλα τασακια στους δρομους ωστε να πεταξει καποιος το αποτσιγαρο του;
Μα είναι λογική αυτή;
και τοτε ποια ειναι η σωστη λογικη;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εχεις δει εσυ πολλα τασακια στους δρομους ωστε να πεταξει καποιος το αποτσιγαρο του;
Μα είναι λογική αυτή;
και τοτε ποια ειναι η σωστη λογικη;
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι κάνεις πλάκα και δεν συνεχίζω
-
εδω ειχε βγει στις ειδησεις πριν λιγο καιρο οτι οι πορδες απο τις αγελαδες ευθυνονται για το περιβαλλον κ την τρυπα του οζοντως,τα τσιγαρα σας πειραξαν (τις σπανιες φορες που καπνιζω το πεταω κατω εκτος αν εχει κανα καδο κοντα οπου το πεταω μεσα ΑΝΑΜΜΕΝΟ)
βεβαια οταν το βλεπω απο αλλους να το κανουν δεν μου αρεσει τοσο,οπως και εσας,αλλα ολοι το κανουμε,οπως κανουμε κ πολλα αλλα που με τοσο σθενος κατακρινουμε...για τις τσιχλες στα δεντρα στην κιφησια δεν θα πει κανεις?
-
Εγώ να σας πω την αλήθεια το θέμα των σκουπιδιών δεν το θεωρώ οικολογικό θέμα αλλά αισθητικό θέμα. Με ένα συνεργείο τα μαζεύεις όλα και απλά γεμίζεις τις χωματερές. Η οικολογική δίασταση των σκουπιδιών είναι στο να μην αγοράζουμε πράγματα με περιττές συσκευασίες τα οποία και ενέργεια απαιτούν και θα γεμίσουν τις χωματερές μας
Το θέμα με τις πορδές των αγελάδων μην το γελάτε είναι σοβαρό! Είναι γνωστό ότι για να φτιάξεις ένα κιλό κρέατος χρειάζεσαι 10 κιλά φυτικής τροφής και αν ήθελες να φτιάξεις 1 κιλό κρέατος λύκου θα ήθελες 100 κιλά φυτικής τροφής μιας και η αναλογία από τροφικό επίπεδο σε τροφικό επίπεδο είναι 1/10 σε αυτά που πρέπει να φάει για να φτιάξει μία συγκεκριμένη ποσότητα. Με λίγα λόγια η χορτοφαγία είναι πολύ ποιό οικολογική! Αν σκεφτούμε μάλιστα το γεγονός ότι το 70% του νερού πάει στη γεωργία καταλαβαίνουμε τη σημασία του να προτιμάμε φυτικά έναντι ζωικών προιόντων
Κομμένες οι μπριζολοσυναντήσεις του φόρουμ!!!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
η μονη οικολογικη δραση (οπως και οποιαδηποτε αλλη) ειναι η βια, το ντου και η καταστροφηειναι τετοια η κατασταση που μονο αν ερθουν τα πανω-κατω σε ολο τον κοσμο θα αλλαξει κατι προς το καλυτερο
βγειτε εξω κ σπαστε.. μην ειστε πολιτικα ορθοι δημοκρατες
εγώ μαζί σου, αν βγείς πρώτος με σημαία την οικολογία να σπάσουμε θα σου βγάλω το καπέλο
-
Think globally, act locally.
Έτσι και 'γω κάνω πολλά μικρά και ασήμαντα πράγματα ώστε να μην νοιώθω τόσες πολλές τύψεις. Πήρα ποδήλατο (και το χρησιμοποιώ), δεν πετάω τις μπαταρίες των παλιών μου κινητών μέχρι να βρεθεί ένας χριστιανός εδώ κάτω να τις ανακυκλώνει, δεν πέρνω νάυλον τσάντες από καταστήματα όταν δεν τις χρειάζομαι και άλλα μικρά και ασήμαντα...
-
Ο χρήστης kida έγραψε:
δεν πέρνω νάυλον τσάντες από καταστήματα όταν δεν τις χρειάζομαι και άλλα μικρά και ασήμαντα...οταν σκαω μυτη στο σουπερ μαρκετ με 'χρησιμοποιημενες' πλαστικες σακουλες με κοιταν ολοι καπως
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
δεν πέρνω νάυλον τσάντες από καταστήματα όταν δεν τις χρειάζομαι και άλλα μικρά και ασήμαντα...οταν σκαω μυτη στο σουπερ μαρκετ με 'χρησιμοποιημενες' πλαστικες σακουλες με κοιταν ολοι καπως
σωστός, κάλα κάνεις, και εμένα το ίδιο και αρχίζω και ψυρίζομαι τι κοιτάνε αυτοί οι μ@λ@κ3ς?
-
Οπως ειπε και ο Zastava το να μην αφηνω τα φωτα ανοιχτα χωρις λογο , το νερο να τρεχει , το να καταναλωνω ασκοπα χαρτι και αλλα παρομοια δεν ειναι οικολογικη συνειδηση αλλα το αυτονοητο , που πρωτα απ'ολα κανει καλο στην τσεπη μου!
Επισης το να μην πεταω σκουπιδια οπου να'ναι , το να μην πεταω το τσιγαρο αναμενο (δεν καπνιζω) και αλλα παρομοια δεν ειναι οικολογικη συνειδηση αλλα σωστη ανατροφη.
Ακομα το οτι δεν θελω να δωσω ενα σωρο λεφτα να παρω το Prius , ηλιακο θερμοσιφωνα και οικολογικες λαμπες δεν σημαινει οτι θελω ή δεν με πειραζει να καιγονται τα δαση.
Τελος εγω δεν θα χρεωθω για μια ζωη να φτιαξω ενα οικολογικο σπιτι , οταν οι εταιριες που με καλουν να το κανω με τις οικολογικες τους διαφημιστικες καμπανιες ειναι αυτες που μολυνουν το πλανητη σε μια μερα οσο τον μολυνει και η πολη μου σε λιγους μηνες.
Εξαλλου εγω ειμαι με τον Jeremy Clarkson και δεν θα μπορουσα ποτε να υποστηριξω τους οικολογους.
ΥΓ επισης δεν καταλαβαινω γιατι οι φοροι μου πανε σε προγραμματα οπως αυτο για να σωθει η κοκκινη οχια της Μηλου , ενα απο τα πιο δηλητηριωδη φιδια του κοσμου? (ωχ τωρα θα φαω πολυ κραξιμο... )
-
Άλλο οικολογος αλλο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος πολίτης.-
Τα σκουπιδια ειναι και αισθητικο θεμα. Αλλα οι χωματερες (ΧΥΤΑ) δεν ειναι λύση. Ανακτηση υλικών και ενεργειας ειναι οι πιο αποδοτικές λύσεις για τα σκουπιδια με τελικό στοχο όσο το δυνατον λιγοτερα απορριπτώμενα υλικά στο περιβάλλον.
Αλλα εδω μιλαμε για ρ ι ζ ι κ ή αλλαγή του συστήματος κάτι που οπως αποδεικνύουμε καθημερινά δεν μπορεί να γίνει στη χώρα μας. Ας σκασουμε λοιπον και ας ακουμε τον καθε ξενο να λεει οτι η Αθηνα εινια μια απο τις πιο βρωμικες πολεις της Ευρώπης. Οταν μου το ελεγαν αυτο δεν ηξερα τι να τους απαντησω.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
σωστος στα υπολοιπα αλλα:Μήπως κάποιοι είμαστε από αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια των τσιγάρων τους στο δρόμο, θεωρώντας ότι 'δεν είναι τίποτα εξάλλου κοίτα τι γίνεται κάτω' και ταυτόχρονα βρίζουν που οι πόλεις μας είναι βρώμικες '*ενώ πας στο εξωτερικό και δεν βλέπεις ούτε σκουπιδάκι στο πεζοδρόμιο' *?... μήπως με αυτή τη λογική λειτουργούμε και όσον αφορά στην 'προστασία του περιβάλλοντος'?...
Όχι, αλλά έχω δει πολλούς φεύγοντας από το περίπτερο να προσπερνάνε τον κάδο των σκουπιδιών και να ρίχνουν το περιτύλιγμα των τσιγάρων/τσιχλών/σοκολάτας κτλ κτλ στο δρόμο σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου. Να μην συζητήσουμε για το κλασικό, ανοίγω το παράθυρο και πετάω έξω ότι δεν μου χρησιμεύει μέσα στο αυτοκίνητο...
Και η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω βρεθεί στην ηλίθια κατάσταση να κρατάω τα σκουπίδια ή το αποτσίγαρο στο χέρι και να μην ξέρω τι να τα κάνω γιατί δεν έχει δίπλα κάδους... αλλά για κάποιο λόγο (πες ιδιορυθμίας) μπαίνω στη διαδικασία να ψάξω να βρω κάδο, και όχι να τα πετάξω στο δρόμο... τι να πεις... παραξενιέςΝομίζω όμως ότι εδώ ξεφεύγουμε από το θέμα μας. Την κίνηση την ανέφερα σαν ένδειξη της νοοτροπίας μας και όχι θεωρώντας ότι καταστρέφουμε το περιβάλλον πετώντας στο δρόμο το αποτσίγαρο... Αν και τελικά, συνηθίζοντας αυτή την κίνηση τελικά καταλήγουμε να πετάμε και τα μπουκάλια/μπάζα κ.α. στη μέση του πουθενά απλά επειδή περάσαμε από εκεί με το αυτοκίνητο... ή ακόμα και στην παραλία αφήνοντας όλη τη σαβούρα μας να καταλήγει στη θάλασσα... τελικά φαίνεται ότι κάθε θέμα έχει πολλές προεκτάσεις... ακόμη κι αν ξεκινάει ως κάτι ασήμαντο...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ας σκασουμε λοιπον και ας ακουμε τον καθε ξενο να λεει οτι η Αθηνα εινια μια απο τις πιο βρωμικες πολεις της Ευρώπης. Οταν μου το ελεγαν αυτο δεν ηξερα τι να τους απαντησω.Ε, πες τους για τους Ολυμπιακους, το Euro, το Mundobasket, τα γνωστα.
Αλλωστε, αυτα εχουν σημασια, ποιος κοιταει τωρα περιβαλλον, καθαριοτητα, ανακυκλωσεις και μαλακιες... -
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Οπως ειπε και ο Zastava το να μην αφηνω τα φωτα ανοιχτα χωρις λογο , το νερο να τρεχει , το να καταναλωνω ασκοπα χαρτι και αλλα παρομοια δεν ειναι οικολογικη συνειδηση αλλα το αυτονοητο , που πρωτα απ'ολα κανει καλο στην τσεπη μου!Επισης το να μην πεταω σκουπιδια οπου να'ναι , το να μην πεταω το τσιγαρο αναμενο (δεν καπνιζω) και αλλα παρομοια δεν ειναι οικολογικη συνειδηση αλλα σωστη ανατροφη.
Συμφωνώ με τα παραπάνω, όσο για τη συνέχεια...
Ακομα το οτι δεν θελω να δωσω ενα σωρο λεφτα να παρω το Prius , ηλιακο θερμοσιφωνα και οικολογικες λαμπες δεν σημαινει οτι θελω ή δεν με πειραζει να καιγονται τα δαση.
Τελος εγω δεν θα χρεωθω για μια ζωη να φτιαξω ενα οικολογικο σπιτι , οταν οι εταιριες που με καλουν να το κανω με τις οικολογικες τους διαφημιστικες καμπανιες ειναι αυτες που μολυνουν το πλανητη σε μια μερα οσο τον μολυνει και η πολη μου σε λιγους μηνες.
Εξαλλου εγω ειμαι με τον Jeremy Clarkson και δεν θα μπορουσα ποτε να υποστηριξω τους οικολογους.
ΥΓ επισης δεν καταλαβαινω γιατι οι φοροι μου πανε σε προγραμματα οπως αυτο για να σωθει η κοκκινη οχια της Μηλου , ενα απο τα πιο δηλητηριωδη φιδια του κοσμου? (ωχ τωρα θα φαω πολυ κραξιμο... )
επίσης συμφωνώ ότι δεν είναι ο καθένας υποχρεωμένος να χρεωθεί για μια ζωή προκειμένου να φτιάξει ένα οικολογικό σπίτι ή να πάρει ένα ακριβό αυτοκίνητο (το θέμα που θίγεις με τις εταιρίες το προσπερνάω γιατί πάλι μπαίνει στη λογική του 'γιατί να το κάνω εγώ, ενώ κοίτα τι γίνεται'). Ούτε εγώ έχω αποφασίσει να ξοδέψω τόσα λεφτά, τουλάχιστον προς το παρόν. Όμως δεν μπορώ να μην εκνευρίζομαι με τον καθένα που κυκλοφορεί με τη σακαράκα του βγάζοντας σύννεφα μαύρου καπνού, τα οποία στο κάτω - κάτω μου έρχονται μέσα στη μούρη όταν είμαι πίσω του με το μηχανάκι.
Όπως επίσης δεν μπορώ να μην εκνευρίζομαι όταν βγαίνω σε τύπο που στην κυριολεξία απλά ξοδεύει για πολύ ώρα το νερό στο δρόμο χωρίς να εξυπηρετεί τίποτα (ο.κ. είχε πλύνει και είχε τρίψει το δρόμο... μετά απλώς άφηνε το νερό να τρέχει) και ευγενικά, μεταξύ αστείου και σοβαρού (γιατί αλλιώς μπορεί να φας και ξύλο) του λέω 'οκ κ. τάδε με το νερό... αυτή τη δύσκολη ώρα που μειναμε χωρίς ρεύμα, μην μείνουμε και χωρίς νερό...' και μου απαντάει με ύφος *'εσένα τι σε νοιάζει; το δικό μου νερό είναι, εγώ θα μείνω χωρί νερό'!!!! *:slap:Εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά...
-
Κανω οτι μπορω:
-Ανακυκλωση στο σπιτι (χαρτι, αλουμινιο, γυαλι).
-Συγκεντρωση μπαταριων και προωθηση στην ΑΦΗΣ.
-Οικονομια στο ρευμα με λαμπτηρες χαμηλης καταναλωσης και στο νερο.
-Στο γραφειο μαζευω, μαζι με 2 αλλους συναδελφους, τις αχρηστες εκτυπωσεις (μιλαμε για χιλιαδες σελιδες καθε εβδομαδα) και τις παραδιδουμε για ανακυκλωση. Τωρα ψηνουμε και τα αλλα τμηματα της εταριας να κανουν το ιδιο (δεν υπαρχει 'κεντρικη' πολιτικη ανακυκλωσης, περα απο το logo 'think before you print' στα e-mail )
-Αγοραζω, οταν υπαρχουν, ανακυκλωμενες συσκευασιες, αποφευγω τις συσκευασιες μιας χρησης και τις πλαστικες σακουλες.
-Ψηφιζω με βασικο κριτηριο την πολιτικη των κομματων για το περιβαλλον.
-Επενδυω χρονο και προσπαθεια στο να μαθουν τα παιδια μου να εφαρμοζουν εναν λιγοτερο σπαταλο για τους φυσικους πορους τροπο ζωης.Κατανοω τις αντιρρησεις και επιφυλαξεις των φιλων που εκφραστηκαν για τα παραπανω, αλλα δεν συμφωνω.
Σιγουρα πρεπει να αναληφθει δραση σε κεντρικο επιπεδο, να ασκηθουν πιεσεις απο τους πολιτες και τις οικολογικες οργανωσεις, να ληφθουν ριζικα μετρα για το προβλημα. Και για αυτο πρεπει ολοι να προσπαθησουμε, αλλοι με αμεση εμπλοκη (συμμετοχη σε οικολογικες οργανωσεις, ακτιβισμος κτλ), αλλοι με εμμεση εμπλοκη (χρηματοδοτηση οργανωσεων, πολιτικες επιλογες).
Ολοι ομως, μεχρι να γινει η επανασταση ή 'επανασταση', μπορουμε και πρεπει, στο ατομικο/οικογενειακο μας επιπεδο, να συνεισφερουμε στην προσπαθεια προστασιας του πλανητη, μειωνοντας τη σπαταλη φυσικων πορων και τη μολυνση. -
Διπλάσιες οι εκπομπές ρύπων CO2 της ναυσιπλοίας σε σχέση με την αεροπλοία
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
Με όλα τα σαπάκια που κυκλοφορούν μου φαίνεται λογικό...
-
Πάντως εγώ πιστεύω ότι αν θες να εχεις οικολογικη συνειδηση, δεν το κανεις για να την 'πεις' στους άλλους ούτε γιατί είναι βολικό. Εγώ κάποτε έκανα μέρα παρά μέρα βόλτα 30 χιλιομέτρων ταανακυκλώσιμα για να τα πετάξω σε περιοχή που είχε μπλε κάδους. Σαφώς βοηθαέι κάποιους να μπουν στο σωστό δρόμο αν τους παρέχεις την ευκολία, αλλά είναι μόνο το κίνητρο δεν είναι η αιτία.
-
Πάντως είναι γεγονός ότι αν διαθέταμε όλοι μας την κοινή λογική ορισμένα πράγματα και ενέργειες που προβάλλονται ως οικολογικές θα τις θεωρούσαμε αυτονόητες. Έχουν αναφερθεί ξανά και δεν θεωρώ ότι πρέπει να τις αναφέρω ξανά. Αλήθεια είναι επίσης ότι πολλοί από μας δεν σκέφτονται το αύριο όπως δεν σκέφτονται ότι μπορεί να τους τύχει ατύχημα, αρρώστια κλπ.
Και όμως φίλοι μου όλοι έχουμε ευθύνη, μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία. Καιρός είναι να την αναλογιστούμε και να την αναλάβουμε. Αν δεν αντιδράσουμε όλοι μας και αν δεν πιέσουμε τους κυβερνόντες να διαμορφώσουν σωστότερες πολιτικές πιέζοντας τα κράτη και τις μειοψηφείς που έχουν τη μερίδα του λέοντος πραγματικά στην μόλυνση και στην γενικότερη διαταραχή της γήινης ισορροπίας, σύντομα η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Μπορεί η γη να έχει την ικανότητα να επουλώνει τις πληγές της όπως και εμείς, αλλά δεν μπορεί να αντέξει την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς που της επιβάλουμε σαν μαθητευόμενοι μάγοι χωρίς γνώση και επίγνωση.
-
Ο χρήστης erou έγραψε:
Πάντως εγώ πιστεύω ότι αν θες να εχεις οικολογικη συνειδηση, δεν το κανεις για να την 'πεις' στους άλλους ούτε γιατί είναι βολικό. Εγώ κάποτε έκανα μέρα παρά μέρα βόλτα 30 χιλιομέτρων ταανακυκλώσιμα για να τα πετάξω σε περιοχή που είχε μπλε κάδους. Σαφώς βοηθαέι κάποιους να μπουν στο σωστό δρόμο αν τους παρέχεις την ευκολία, αλλά είναι μόνο το κίνητρο δεν είναι η αιτία.Δεν νομίζω να ήταν ότι το οικολογικότερο αυτή η βόλτα Η θέληση πάντως στα σύν
Πράσινο θέμα