-
Γεια σας παιδια σε λιγο καιρο θα αγορασω αυτοκινητο
Μεχρι στιγμης η επιλογες ειναι οι εξης
Μικρα
VW Polo 100hp 3d Comfortline (13090)
(Το επελεξα διοτι η τιμη του πλεον ειναι πολυ καλη,εχει επιδοσεις,μου αρεσει εμφανησιακα αλλα δεν ξερω κ θελω την βοηθεια σας κατα ποσο βαραει στις τιμες η VW στα ανταλλακτικα κ service)Renault Clio 3d 1.2 Turbo Expression 100hp (13700)
(Μοιαζει καλη επιλογη,εχει χαμηλωτερα τελη.Αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιοπιστο γενικα αλλα κ ως πατεντα του 1.2 Turbo.Eπισης δεν ξερω το κοστος συντηρησης)Mικρομεσαια
Seat Leon 1.4MPI Reference 86Hp (13900)
(Μου αρεσει κ αυτο σε εμφανιση,εχει πολυ καλο συστημα διευθυνσης ,καλα στημενη αναρτηση κ κιβωτιο.Απο οτι εχω διαβασει ομως ψιλοκαιει.Και εδω επισης δεν ξερω το κοστος συντηρησης)Citroen C4 Coupe 1.4XT 90Hp (12100)
(Space σχεδιασμος,χαμηλη τιμη,ανεση,φρενα.Και εδω επισης δεν ξερω το κοστος συντηρησης)Ποια θα ηταν η επιλογη σας απο τις 2 κατηγοριες που να συνδυαζει την τιμη,τις επιδοσεις,την καταναλωση,το κοστος συντηρησης(ανταλλακτικα + service)αλλα κ την μουρη/ομορφια ??
(Επισης οσοι δεν βαριεστε πειτε κανα 2 λογακια(οτι γνωριζετε) ξεχωριστα για τα παραπανω αυτοκινητα,οπως εκανα κ εγω για να εχω κ μια πιο γενικη εικονα)
-
Μικρα
(Το επελεξα διοτι η τιμη του πλεον ειναι πολυ καλη,εχει επιδοσεις,μου αρεσει εμφανησιακα αλλα δεν ξερω κ θελω την βοηθεια σας κατα ποσο βαραει στις τιμες η VW στα ανταλλακτικα κ service)Renault Clio 3d 1.2 Turbo Expression 100hp (13700)
(Μοιαζει καλη επιλογη,εχει χαμηλωτερα τελη.Αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιοπιστο γενικα αλλα κ ως πατεντα του 1.2 Turbo.Eπισης δεν ξερω το κοστος συντηρησης)Mικρομεσαια
(Μου αρεσει κ αυτο σε εμφανιση,εχει πολυ καλο συστημα διευθυνσης ,καλα στημενη αναρτηση κ κιβωτιο.Απο οτι εχω διαβασει ομως ψιλοκαιει.Και εδω επισης δεν ξερω το κοστος συντηρησης)Citroen C4 Coupe 1.4XT 90Hp (12100)
(Space σχεδιασμος,χαμηλη τιμη,ανεση,φρενα.Και εδω επισης δεν ξερω το κοστος συντηρησης)Ποια θα ηταν η επιλογη σας απο τις 2 κατηγοριες που να συνδυαζει την τιμη,τις επιδοσεις,την καταναλωση,το κοστος συντηρησης(ανταλλακτικα + service)αλλα κ την μουρη/ομορφια ??
(Επισης οσοι δεν βαριεστε πειτε κανα 2 λογακια(οτι γνωριζετε) ξεχωριστα για τα παραπανω αυτοκινητα,οπως εκανα κ εγω για να εχω κ μια πιο γενικη εικονα)
-
Μικρα
-
Με μια πρώτη ματιά C4 να και το βασικό της είναι η εμφάνιση και η χαμηλή τιμή. Γενικά σε μικρομεσαία 1,4 νομίζω οι καλύτερες επιλογές είναι το Auris και το C'eed.
Για μικρό εγώ θα πήγαινα στο Grande Punto ή το ClioΥΓ:Θου Κύριε, τι λέω βραδυάτικα....
-
Τι θα έπαιρνα εγώ...
Θέλω χώρο για επιβάτες και αποσκευές και δεν χρειάζομαι πολύ τις επιδόσεις--->C4
Αλλιώς--->Clio TCE
Από αυτά που είπες πάντα. Αν σε ενδιαφέρουν και άλλα μοντέλα, να ανασκευάσω!
Η C4 δεν πρέπει να έχει ιδιαίτερα ακριβά σέρβις, μάλλον το αντίθετο. Ρώτα και στο Citroen Forum να σε ενημερώσουν οι πιο ειδικοί.
Για το Clio, καλό θα ήταν να περιμένεις λίγο (πιθανά προβλήματα νεότητας). Το Polo έχει παλιώσει πολύ πλέον, ενώ το Leon φοβάμαι ότι θα με απογοήτευε στο δρόμο από κινητήρα. -
Εκτός απο το οτι έχει παλιώσει, σε αυτά τα λεφτά το Polo έρχεται σχεδόν γυμνό, σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις της κατηγορίας.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τι θα έπαιρνα εγώ...Θέλω χώρο για επιβάτες και αποσκευές και δεν χρειάζομαι πολύ τις επιδόσεις--->C4
Αλλιώς--->Clio TCE
Από αυτά που είπες πάντα. Αν σε ενδιαφέρουν και άλλα μοντέλα, να ανασκευάσω!
Η C4 δεν πρέπει να έχει ιδιαίτερα ακριβά σέρβις, μάλλον το αντίθετο. Ρώτα και στο Citroen Forum να σε ενημερώσουν οι πιο ειδικοί.
Για το Clio, καλό θα ήταν να περιμένεις λίγο (πιθανά προβλήματα νεότητας). Το Polo έχει παλιώσει πολύ πλέον, ενώ το Leon φοβάμαι ότι θα με απογοήτευε στο δρόμο από κινητήρα.+1 στον funky...
-
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έπαιρνα πόλο. Σε λίγο θα πάρει διαρκείας για τα ΚΑΠΗ...
-
Το Polo είναι λίγο υπερεκτιμημένο. Το πληρώνεις ακριβά χωρίς να έχει νόημα.
Έχει polo μια φίλη μου και η ξαδέρφη μου. Όσο ανεβαίνουν τα χλμ (ειδικά από τα 60.000 και μετά) η συντήρησή του είναι αρκετά ασύμφορη και δυσανάλογη με το μέγεθος και τη χρήση του (στην πόλη κυρίως).
-
Cee'd 1.4, ό,τι πρέπει με 14.000 ευρώ
Αλλιώς Clio 1.2 TCE -
Fiat Panda 100 με τα 1000!!!
-
Θα ελεγα CLIO 1.2TCE με τιποτα το leon το οποιο με αυτον τον κινητηρα θα ειναι ενα κοιμισμενο λιονταρι.... Υπερβολικα κοιμισμενο για τα γουστα μου
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Το leon γνωριζω οτι δεν ειναι δυνατο,αλλα δεν ειναι κ ψοφιο.Καλυτερο απο focus,mazda3 κτλ χειροτερο βεβαια απο τους κορεατες.
Το polo στην εκδοση που αναφερω δεν ειναι γυμνο σε εξοπλισμο.2 εκδοσεις υπαρχουν.Αυτη που αναφερω κ η sport.Απο επιδοσεις ειναι το πιο γρηγορο.13Κ εγω δεν την βρισκω υπερβολικη την τιμη.
Το citroen με προβληματιζει για την αξιοπιστια του κ διαφορα αλλα που καθησα κ διαβασα σε forum
To clio πολυ καλο αλλα οπως ανεφερε ενα παιδι πιο πανω μηπως εχει πιθανά προβλήματα νεότητας?? -
το clio κυκλοφορει εδω και αρκετο καιρο αρα αναφερεσαι σε προβληματα νεοτητας του κινητηρα σωστα?
Δυστηχως δεν εχουμε δεδομενα για την αξιοπιστια του TCE ομως η υλοποιηση ειναι απλη και δεν νομιζω να εχει προβλημα.Κατι ξερουν και οι Γαλλοι απο turbo:iconcool:Το polo πιστευω οτι δεν ειναι καλη αγορα γιατι εχει πολλα χρονια στην πλατη του και ο σχεδιασμος του το δειχνει αυτο.Περι ορεξεως βεβαια....Γουστα ειναι αυτα -
Ο χρήστης panosm25 έγραψε:
Το polo στην εκδοση που αναφερω δεν ειναι γυμνο σε εξοπλισμο.2 εκδοσεις υπαρχουν.Αυτη που αναφερω κ η sport.Απο επιδοσεις ειναι το πιο γρηγορο.13Κ εγω δεν την βρισκω υπερβολικη την τιμη.
Η τιμή καλή είναι. Το κόστος συντήρησης ίσως κάποια στιγμή σε προβληματίσει.
Για τα υπόλοιπα, είναι σωστό το σκεπτικό σου σε γενικές γραμμές.
-
CLIO TCE απο μένα η κανα Ceed αμα πάς στην επόμενη κατηγορία.
-
θα προτεινα Κia Ceed στα μικρομεσαία, ως απολύτως επαρκή και λογικά κοστολογημένη λύση στα μικρομεσαία,και
Mazda 2 (είναι καινούργιο και αντιλαμβάνομαι τους όποιους ενδοιασμους),Fiat Punto T JET,Renault Clio 1.2 T,Suzuki Swift,Toyota Yaris (αν και ακριβό σαν πακέτο), και σε καμμία περίπτωση το γερασμένο Polo,το οποίο οσονούπω αντικαθίσταται.. -
Το budget μου ειναι γυρω στα 13,5-14Κ
Οσο αναφορα το clio ναι οι ενδοιασμοι που εχω ειναι για τον κινητηρα.
Στα μικρομεσαια ceed κ i30 δεν μου αρεσουν.Τωρα στα μικρα
Διαλεξα Renault Clio 1.2 T κ Polo 1.4 100hp γιατι ειναι τα πιο γρηγορα,ομορφα(για μενα),ποιοτικα σε εσωτερικο κ κυλιση κ σε καλη τιμη.Επισης το Polo δεν το βρισκω γεροντιστικο κ η αλλαγη του δεν θα γινει συντομα, αλλα το 2009.Απο κει κ περα πρεπει να ψαξω λιγο το θεμα συντηρησης...Το swift αποριφθηκε γιατι δεν μου αρεσε μεσα η ποιοτητα των υλικων.Επισης δεν μου αρεσε η εμφανιση του εσωτερικου/εξωτερικου colt κ η τιμη κ ποιοτητα κατασκευης του εσωτερικου του yaris.Το gpunto 16v 1.4 95hp ειναι ωραιο εμφανησιακα κ εχει χωρους αλλα για μενα ηταν αισχος μεσα κ το βρισκω ακριβο.
Oλα τελος ειναι πιο κατω σε επιδοσεις απο Clio κ PoloΤο Mazda 2 φαινεται ενδιαφερον.Μπορει να πεταχτω σε καμια αντιπροσωπεια να το δω.Κ αυτο ομως ακριβο ειναι κ πιο κατω σε επιδοσεις απο Clio κ Polo
-
εγω κλιο θα παιρνα.. ειναι οσο δυνατο ηταν το 1.4 συν τις καλυτερες ρεπριζ..
πολο δε θα παιρνα με τπτ (μπαινει και το προσωπικο γουστο εδω)
αμα ειναι να παρεις πολο, ψαξε και για κανα γκολφ μτχ..
-
Συμφωνώ απολύτως με τον tsilis
Προσωπική επιλογη το clio ή το mazda 2 επειδή είναι ,εκτός των άλλων, και οικονομικά στη συντήρηση
για διαφορετικούς λόγους το καθένα.....
Aγορα μικρου/μικρομεσαιου στα 1.4