-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Μου έχει τύχει σε φανάρι ο μπροστινός να έχει βάλει την όπισθεν. Μόλις είδα το άσπρο φως σκέφτομαι: Τι θα κάνει τώρα ο Μ@λ@κ@ς;, έχει πλάκα.. και αλλά τέτοια.Τι λες τώρα; Με φίλο μου σταματάμε μέρα μεσημέρι σε γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ να αφήσουμε ένα γράμμα, πίσω από Mercedes. Εκεί που έχουμε σταματήσει, ο τύπος βάζει όπισθεν. Κόρνα ο φίλος μου, κόρνα ξανά, φωνές (όχι ότι θα άκουγε τις φωνές, αλλά λέμε), τίποτα τύπος. Κάνει όπισθεν, μας καρφώνει... Κατεβαίνουμε κάτω, τι έκανες ρε φίλε, πας καλά κτλ... Ο τύπος κοιτάει τον προφυλακτήρα του, κοιτάει τη σπασμένη μάσκα μας και λέει: Τι φωνάζετε ρε παιδιά, έτσι ήταν... Και την κοπανάει!
-
Κι εσείς δεν τον πήρατε από πίσω; Πόσο μπορεί να τρέξει κάποιος μέσα στην πόλη;
-
Ωραίος ο τύπος! Και εσύ έπρεπε να του σπάσεις το αυτοκίνητο και να του πείς και το δικό σου έτσι ήταν! Ημαρτον με μερικούς!!!
Πάντως στο εξωτερικό πουλάνε αισθητήρες με οθόνη που σου αναγράφουν και την απόσταση που έχεις απο το άλλο αυτοκίνητο! Ψήνομαι να αγοράσω απο εξωτερικό γιατί εδώ και πανάκριβοι είναι και δεν προσφέρουν τόσα όσο αυτοί οι αισθητήρες!
-
-
Ο πατέρας μου έβαλε στο Santa Fe το σύστημα παρκαρίσματος της Steel Mate με δύο αισθητήρες. Η ένδειξη στο ταμπλώ είναι η εξής:
Το νούμερο στη μέση δείχνει την απόσταση απο το εμπόδιο σε μέτρα, ενώ τα δύο λαμπάκια έχουν τρείς διαβαθμίσεις, πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Για παράδειγμα, στην εικόνα επάνω δείχνει οτι υπάρχει εμπόδιο στην πίσω αριστερή μεριά στα 80 εκατοστά, ενώ πίσω δεξιά δεν υπάρχει τίποτα.
Μέχρι τώρα δέν υπάρχει ούτε μία φορά που ο αισθητήρας να έκανε λάθος και η ακρίβεια στη μέτρηση της απόστασης είναι απίστευτη.
Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ένα ειδικό τρυπανάκι με ακριβώς όση διατομή χρειάζεται για να μπούν οι αισθητήρες.
Το site της εταιρίας είναι αυτό http://www.steel-mate.com/
Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω και φωτογραφίες.
-
Aπ ο,τι είδα και στο site πρόκειται για εξειδικευμένη εταιρεία
Μήπως μπορείς να μας πείς την τιμή και σε ποιό μαγαζί το τοποθέτησε? - επειδή η αγορά έχει γεμίσει με ψευτοσυστήματα αμφιβόλου αξιοπιστίας (έχω εμπειρία γιατί το τοποθέτησα και δεν δουλεύει με υγρασία)
Λεωνίδας
-
Το σύστημα κόστισε περίπου 200-250 ευρώ αν θυμάμαι καλά, και η τοποθέτηση (στον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς!) άλλα 50 ευρώ. Θα το βρείς στα καταστήματα Autoplus.
Όμως δές και αυτό: http://www.metasystem.it/car/eng/sensor ... 2targa.htm Μπαίνει στα πλαινά της πινακίδας κυκλοφορίας και δέν θέλει τρύπημα του προφυλακτήρα. Το μειονέκτημα είναι οτι έχει μόνο ηχητική ειδοποίηση και η οπτική ένδειξη (DISPLAY2) μπαίνει σαν έξτρα. Θα το βρείς στις αντιπροσωπείες της Hyundai και υποθέτω οτι αναλαμβάνουν και την τοποθέτηση. Τιμή δυστυχώς δεν ξέρω.
-
me 120 euro pairnete 6 aisthitires kai me lsd othonh.
-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
me 120 euro pairnete 6 aisthitires kai me lsd othonh.Καλό φαίνεται αυτό φίλε, αλλά το θέμα είναι που να την βάλεις την οθόνη στο Astra Η;
-
Πανω στο ταμπλο?
-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Πανω στο ταμπλο?Δεν θα φαίνεται κάπως παράξενα;
Anyway -
To χειρότερο είναι ότι η ξεκάρφωτη οθόνη θα λειτουργεί ως 'κράχτης' για κλεφτρόνια. Εδώ είχαν παλιότερα προσπαθήσει να παραβιάσουν το αμάξι (διαλύοντας λάστιχο και ξύνοντας το χρώμα της πόρτας ψηλά) γιατί υπήρχε ένα τσαντάκι καλλυντικών στο πίσω κάθισμα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
To χειρότερο είναι ότι η ξεκάρφωτη οθόνη θα λειτουργεί ως 'κράχτης' για κλεφτρόνια. Εδώ είχαν παλιότερα προσπαθήσει να παραβιάσουν το αμάξι (διαλύοντας λάστιχο και ξύνοντας το χρώμα της πόρτας ψηλά) γιατί υπήρχε ένα τσαντάκι καλλυντικών στο πίσω κάθισμα.Σωστός ο Μάνος.
Α! Άλλαξα την κορνούλα μου με 2 διπλού τόνου, μπάσα.Περίτονο να σας πω πως η κόρνα είναι πολύ καλή τώρα.
Καλά και αυτοί οι Γερμανοί στο Essentia είχαν βάλει μια κορνούλα, τόσο μικρή που τι να σας πω, φαίνεται πολύ ψεύτικη.Για αυτό βεβαία και δεν είχε πολύ ήχο.
Πάντως τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος και στις δοκιμές που κάναμε ηταν 'βαριά' , μπάσα και σοβαρή, όχι σαν την άλλη που ήταν σαν φλούφλικη!
-
Ο χρήστης lpat2001 έγραψε:
Σκέφτομαι να βάλω αισθητήρες παρκαρίσματος στον πίσω προφυλακτήρα του Αvensis αλλα δεν είναι η πρώτη μου επιλογή να τον τρυπήσω .Εχει κανείς εμπειρία με αισθητήρες που τοποθετούνται στην πλάκα του αριθμού του αυτοκινήτου ή κατι αισθητήρες που είναι σαν μια ταινία μεταλλική κι επικολλάται στο εσωτερικό του προφυλακτήρα?
Λεωνίδας
Nα τους βάλεις χρειάζοντε υπάρχουν με 2 αισθητήρες και με 4. Σε ένα VERSO ΤΟΥΟΤΑ που έχω είναι με 2 αισθητήρες και σε ένα corolla H./B είναι με 4. Καμμία διαφορά αλλά απαραίτητοι. Σου αφήνουν και απόσταση ασφαλείας 30 εκατοστά. Να βάλεις τουσ γνήσιους και ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Όσο για τα μπιμ πάλι κανένα πρόβλημα γιατί αν σκεφτείς καλύτερα μπιμπ παρά να τρέχεις σε φαναρτζή για φτιάξιμο (βάψιμο) προφυλακτίρα.
-
Πρέπει να μην φαίνονται? Υπάρχει κίνδυνος κλοπής?
Επίσης αν γνωρίζεται τίμες, καλές μάρκες, μαγαζία ή οτιδήποτε άλλο θα μου ήταν χρήσιμο.
Σας Ευχαριστώ! -
-
Έχω δει και με 50 ευρώ (2 σημείων) και κάτω των 100 ευρώ (4 σημείων) σε μαγαζί στην Αγ. Κωνσταντίνου, κοντά στην πλ. Καραϊσκάκη στην Αθήνα. Η τοποθέτηση δεν ξέρω πόσο κοστίζει, αλλά τοποθετούνται από οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο (ο Καλογερόπουλος στο ανωτέρω link σίγουρα τους τοποθετεί κι ο ίδιος).
Το να μη φαίνονται είναι απλώς αισθητικό ζήτημα. Κίνδυνος κλοπής των αισθητήρων; Με τίποτα, εκτός αν κάποιος ανοίξει το αυτοκίνητο. Αλλά και πάλι, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στον κόπο.
-
Σε αντιπροσωπεία (Ford) μου είπαν 150 ευρώ. Πως το βλέπετε?
-
Αν είναι 4 σημείων και δίνουν εγγύηση, καλά είναι.
-
Όλες οι αντιπροσωπείς πάνω κάτω τα ίδια ζητάνε.
Αισθητήρες παρκαρίσματος