-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Σίγουρα και με 300 να πήγαινε, δεν φταίει μόνο η ταχύτητα. Είτε ήταν κουλός, είτε νόμιζε ότι το είχε, είτε δεν του έκατσε η προσπέραση, είτε του έσκασε λάστιχο, είτε του χάλασε η κρεμαγιέρα, είτε είτε είτε.Σίγουρα επίσης αν ήταν λιγότερα τα χιλιόμετρα (αναλόγως τις συνθήκες, όχι τα όρια) πιθανότατα οι ανθρώπινες απώλειες να ήταν λιγότερες. Ποιός ξέρει;
Πόσοι και πόσοι μηχανόβιοι δεν έχουν μείνει στον τόπο πέφτοντας με 10χαω επειδή έτυχε και έσπασε ο αυχένας τους;
Αν είναι να σου τύχει... Αρκεί να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για ν'αφήσουμε μόνο το 'χέρι του Θεού' σαν αστάθμητο παράγοντα. Και το 'ό,τι περνάει από το χέρι μας' δεν σημαίνει 'πάω με τα όρια ταχύτητας'.
Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τον Νάσο. Απλά θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα:
-
Σίγουρα η ταχύτητα δεν ευθύνεται από μόνη της για τα ατυχήματα. Από την στιγμή όμως που κάτι θα πάει στραβά, οι μεγάλες ταχύτητες συμβάλουν καθοριστικά στο να έχουμε ως κατάληξη τραγικό δυστύχημα και όχι ένα απλό τρακάρισμα με υλικές ζημιές και μικροτραυματισμούς.
-
Ανάμεσα στο 'πάω με τα όρια' και στο 'πάω τελικιασμένος' υπάρχει και τρίτος δρόμος, π.χ. πάω με 145 με όριο 120.
-
Δείχνουμε (όλοι μας) σημαντική έλλειψη φαντασίας όταν συζητάμε για το τι μπορεί να πάει στραβά σε ένα άδειο αυτοκινητόδρομο.
Πόσο θα ήθελαν οι συγγενείς και οι φίλοι του οδηγού που προκάλεσε το θανατηφόρο τρακάρισμα να είχε χάσει το δίπλωμα του από τους 'φοροεισπράκτορες μπάτσους' για υπερβολική κανένα μήνα πριν το συμβάν...
-
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Όταν τρέχεις 200+ φλερτάρεις άμεσα με το Χάρο ή όχι?
Η ερώτησή σου είναι μισή. Δεν φτάνει από μόνο του το να πηγαίνεις με 200+ για να φλερτάρεις άμεσα με τον Χάρο.
Σαφώς και είναι μισή, αλλά στο θέμα μας αυτό είναι το φλέγον ζήτημα. Λόγω αντικειμένου σπουδών έχω μελετήσει στοιχεία για κάθε συνδυασμό αιτιών ατυχημάτων. Κοινή λογική χρειάζεται, βέβαια, όχι σπουδές, απλά τα στατιστικά στοιχεία και η φυσική δεν αμφισβητούνται.
Η ταχύτητα έχει το εξής χαρακτηριστικό: ό,τι άλλο και να φταίει... ΟΤΑΝ γίνει το ατύχημα, έχουμε θύματα. Δεν 'προκαλεί' απαραίτητα το ατύχημα. Αλλά το κάνει μοιραίο.
Και θα επαναλάβω, το 'μαγικό' όριο είναι κάπου στα 130. Μεταξύ 120 και 140 τα θύματα αυξάνονται πολύ πιό απότομα απ'ότι πριν τα 120. -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Άρα φταίει η μπαριέρα που έγινε τόσο μεγάλο ατύχημα ; Ο χλιμίντζουρας που πήγαινε με όσα πήγαινε αλλά πάντως περισσότερα από όσα μπορούσε να ελέγξει , μιας που στο δρόμο λαμβάνουμε υπ' όψιν όλες τις συνήθεις τουλάχιστον παραμέτρους , δεν φταίει ; Αυτό λές kacey ; Θέλω να πιστεύω πως όχι. Οι μπαριέρες είναι ότι είναι.Και εκεί και στα λιμανάκια και στον Άγιο Μερκούριο. Αν εγώ νομίζω πως είμαι μέσα σε F16 και πάω να σπάσω το φράγμα του ήχου , κάνω μαλακία ό,τι και να συμβαίνει με τις μπαριέρες.Οχι ρε παιδια, αυτο που λεω ειναι
α) μην θεωρειτε ενδεικτικο της ταχυτητας του προκαλωντα το ατυχημα (ζωγραφισα παλι ο πστς...) το οτι υποχωρησε η μπαριερα, το οτι βρεθηκε απογειωμενος στο αλλο ρευμα, το οτι υποχωρησε ο ουρανος ή απο το τι ειπαν οι δημοσιογραφοι. Το τελευταιο δεν χρειαζεται αναλυσης, τα 3 πρωτα μπορουν να συμβουν με πολυ μικροτερες ταχυτητες. Ενδεικτικα:
Εχω δει μπαριερα να υποχωρει με πλαγιομετωπικη 110χαω.
Η ιδια μπαριερα αφου υποχωρησε εγινε αυτοματα ραμπα απογειωσης και πεταξε το αυτοκινητο στον αερα. Παλι με πολλα λιγοτερα (110 - οτι του εκοψε η μπαριερα).
Ο ουρανος δεν ειναι σχεδιασμενος να αντεχει στα παντα. Ακομα και με 120 να πηγαιναν και οι δυο, σημαινει οτι εκαναν μετωπικη οι ουρανοι τους με 200+.
β) οτι αμα η μπαριερα ηταν σωστη (σε θεμα αντοχης αλλα ΚΥΡΙΩΣ σε θεμα ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ), τοτε οι πιθανοτητες να συμβει οτι συνεβη οσον αφορα τους απεναντι θα ηταν συντριπτικα και τραγικα μικροτερες. ΕΚΕΙ φταιει το γαμωκρατος.
-
Σκέφτομαι ότι αν πάω στο Σύνταγμα με μια κυνηγετική beretta κι αρχίσω να βαράω τα περιστέρια, μπορεί να φάω κατά λάθος 1-2 τσολιάδες, 1-2 βουλευτές και 1-2 τουρίστες.
Το γαμωκράτος έχει τις ευθύνες του που δεν έφτιαξε χαρακώματα αντί για ένα γελοίο (και όχι άκαυστο μάλιστα) κουβούκλιο για τους τσολιάδες.
Επίσης ευθύνεται γιατί δεν έβαλε σε όλα τα τζάμια της Βουλής αλεξίσφαιρα τζάμια.
Τέλος, ευθύνεται γιατί δεν μου έχει φορέσει ακόμα ζουρλομανδύα. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
- Δείχνουμε (όλοι μας) σημαντική έλλειψη φαντασίας όταν συζητάμε για το τι μπορεί να πάει στραβά σε ένα άδειο αυτοκινητόδρομο.
Πόσο θα ήθελαν οι συγγενείς και οι φίλοι του οδηγού που προκάλεσε το θανατηφόρο τρακάρισμα να είχε χάσει το δίπλωμα του από τους 'φοροεισπράκτορες μπάτσους' για υπερβολική κανένα μήνα πριν το συμβάν...
+1
Όταν τρέχεις σε δημόσιο δρόμο αναμφίβολα έχεις περισσότερες πιθανότητες να σου συμβεί η στραβή. Δεν ξέρεις ποιά θα είναι η στραβή αλλά θα σου συμβεί. Χίλια δίκια σε αυτούς που λένε ότι μέ το New Jersey θα είχαμε λιγότερους νεκρούς. Επειδή όμως έχουμε κωλόδρομους του κεράτα η λύση δεν είναι να πηγαίνουμε με 200 και να πούμε 'φταίει το κράτος' αλλά να πάμε με τα όρια των 130 μπας και καταφέρουμε να αποφύγουμε τον μ@λ@κ@ που θα μας έρθει πετώντας επειδή πήγαινε με 200 και φυσικά για να μην πετάξουμε και οι ίδιοι. Δυστυχώς μερικοί είναι πολύ 'άντρες' τόσο που τα @@ φτάνουν ώς τα πεντάλ και πιέζουν το γκάζι...
Μέχρι να φτιαχτούν λοιπόν οι δρόμοι μας ας πηγαίνουμε νορμάλ. Αν θέλουμε να το τελικιάσουμε για να δείξουμε τη βαρβατίλα μας ας πάμε στην αττική και στην εγνατία...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σκέφτομαι ότι αν πάω στο Σύνταγμα με μια κυνηγετική beretta κι αρχίσω να βαράω τα περιστέρια, μπορεί να φάω κατά λάθος 1-2 τσολιάδες, 1-2 βουλευτές και 1-2 τουρίστες.Το γαμωκράτος έχει τις ευθύνες του που δεν έφτιαξε χαρακώματα αντί για ένα γελοίο (και όχι άκαυστο μάλιστα) κουβούκλιο για τους τσολιάδες.
Επίσης ευθύνεται γιατί δεν έβαλε σε όλα τα τζάμια της Βουλής αλεξίσφαιρα τζάμια.
Τέλος, ευθύνεται γιατί δεν μου έχει φορέσει ακόμα ζουρλομανδύα.Τι ωραια που τα λες, .............. Και μονο. ......................... Για πες μου .............., αμα η μπαριερα υποχωρησε επειδη ενα ΙΧ επεσε πανω της με 160, μια φορτωμενη με τσιμεντα νταλικα που πηγαινει με 80 (= νομιμη) που θα παθει ενα λαστιχο και θα παει γραμμη πανω στην ιδια μπαριερα, που θα καταληξει? Μηως θα μπει μεσα στον Σειριο? Τοτε εχει προβλημα η μπαριερα, αλλα τωρα επειδη ετρεχε ο αλλος δεν εχουμε δικαιωμα να μιλαμε για αυτην? Αυτο απαντησε μου πρωτα. .............
Οτιδηποτε και να εκανες ο αλλος, ναι το γαμωκρατος εχει ευθυνη οι μπαριερες που βαζει να επιτελουν τον σκοπο τους. Η παρανομια ή η τρελλα του αλλου δεν απαλασσει τους υπευθυνους απο τις δικες τους ευθυνες. Σε οποιοδηποτε αλλο κρατος τωρα θα ειχαν κοπει κωλοι και οι μηνυσεις στους υπευθυνους απο τους συγγενεις των απεναντι θα ειχαν ξεσκισει προυπολογισμους. Αλλα εδω περα εχετε το κρατος που σας αξιζει, με τις νοοτροπιες που κουβαλατε. Και μετα λεμε γιατι η τροχαια ασχολειται μονο με την ταχυτητα.
Ας είμαστε όλοι ποιο προσεκτικοί δεν νομίζεις. Οι χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν κανένα και σε τίποτα. Ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να πει τι πιστεύει όπως και εσύ φυσικά. Ελπίζω να λήξει εδώ γιατί πάντα υπάρχουν και λύσεις που δεν είναι οι καλύτερες αλλά συχνά αναγκαίες. Συντονιστής ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
-
Η ευθύνη του κράτους είναι κάτι σαν το διαιτητή... Οφείλει να σφυρίξει δίκαια, είτε επηρεάζει το αποτέλεσμα είτε όχι.
Δεν πα να παίζει Barca-Ατρόμητος. Πρέπει στο τέλος του παιχνιδιού ο Ατρόμητος (που θα χάσει) να μην έχει δικαίωμα να ρίξει την ευθύνη στο διαιτητή, παρά μόνο στη δική του απόδοση.
Επίσης, ο Ατρόμητος, όποιες κι αν είναι οι δυνατότητές του, οφείλει να κάνει το καλύτερο που μπορεί.
-
Το κακό είναι ότι οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι με οδηγούς που η σύγκριση με τον Ατρόμητο μόνο τον δεύτερο αδικεί!!! Επίσης και εδώ (δηλαδή στην ποιότητα των οδηγών) έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Έβλεπα πριν μερικές μέρες μια εκπομπή, δεν θυμάμαι κανάλι, που αναφερόταν αν δεν κάνω λάθος τα αρχικά στο ΚΕΨΑ. Αποκαλυπτικά όσα λέχθηκαν. Κρίμα πραγματικά να σκέφτεσαι ότι υπάρχουν τα μέσα και θα μπορούσαν εύκολα να θεσπιστούν οι διαδικασίες έτσι ώστε τουλάχιστον να εξασφαλίζουμε ότι όσοι κρατάνε τιμόνι έχουν τα διανοητικά ψυχολογικά και σωματικά προσόντα να το κάνουν.
-
@ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
τι να κανουμε, εγω εχω μαθει οταν δεν γουσταρω καποιον ή οταν θεωρω οτι λεει ηλιθιοτητες, να του το λεω στα ισια. Εκεινος εχει μαθει να κοροιδευει και να ειρωνευεται ατομα χωρις να αναφερεται προσωπικα. Δεν εχω δει κανεναν σας να του λεει να το κοψει.
Και στην τελικη αφου τομονο που ξερει να κανει ειναι να κοροιδευει, τον ειπα και εγω αστειο. Αφου μονο για πλακα κανει και δεν λεει τιποτα σοβαρο.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Το κακό είναι ότι οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι με οδηγούς που η σύγκριση με τον Ατρόμητο μόνο τον δεύτερο αδικεί!!! Επίσης και εδώ (δηλαδή στην ποιότητα των οδηγών) έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Έβλεπα πριν μερικές μέρες μια εκπομπή, δεν θυμάμαι κανάλι, που αναφερόταν αν δεν κάνω λάθος τα αρχικά στο ΚΕΨΑ. Αποκαλυπτικά όσα λέχθηκαν. Κρίμα πραγματικά να σκέφτεσαι ότι υπάρχουν τα μέσα και θα μπορούσαν εύκολα να θεσπιστούν οι διαδικασίες έτσι ώστε τουλάχιστον να εξασφαλίζουμε ότι όσοι κρατάνε τιμόνι έχουν τα διανοητικά ψυχολογικά και σωματικά προσόντα να το κάνουν.Όταν πάρει κάποιος άδεια οδήγησης στα 20, 25 κλπ και έχει τα απαραίτητα ψυχολογικά, διανοητικά και σωματικά προσόντα σημαίνει ότι θα τα διατηρήσει και στα 40 και στα 50? Μήπως θα πρέπει να θεσπιστεί ιατρική επανεξέταση των οδηγών ανά ορισμένα χρόνια έτσι ώστε να αφαιρείται η άδεια σε όποιον δεν είναι σε θέση να οδηγήσει? Πολλές φορές βλέπεις άτομα που με δυσκολία στέκονται όρθια ή έχουν εμφανώς προβλήματα υγείας όμως οδηγούν αυτοκίνητο.
-
1 πράγμα μόνο (τα ........... δεν τα είδα).
Όταν κάποιος έχει εντρυφήσει στον ΚΟΚ για να βρει κάθε πιθανό και απίθανο παραθυράκι που να του δίνει 'δίκιο', αλλά για τις περιπτώσεις που δεν μπορεί να βρει παραθυράκι παρανομεί γιατί ο ΚΟΚ δεν συμφωνεί με τα δικά του γούστα, είναι το λιγότερο ................. .
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
1 πράγμα μόνο (τα ........... δεν τα είδα).Όταν κάποιος έχει εντρυφήσει στον ΚΟΚ για να βρει κάθε πιθανό και απίθανο παραθυράκι που να του δίνει 'δίκιο', αλλά για τις περιπτώσεις που δεν μπορεί να βρει παραθυράκι παρανομεί γιατί ο ΚΟΚ δεν συμφωνεί με τα δικά του γούστα, είναι το λιγότερο ................. .
Ασχετο: μήπως ν' αλλάξεις την υπογραφή σου; Η ........ σελίδα που έχεις, δικαιώθηκε...
(αλήθεια ρε Μάνο, συμφωνείς μ' αυτά που γράφονται σ' αυτή τη σελίδα; Δεν σε είχα για **τόσο **'συντηρητικό' ) -
Στην ιστορία είμαι 'συντηρητικός'. Με ποια έννοια: είμαι κατά του 'προοδευτισμού' που αλλοιώνει τα γεγονότα βάσει κάποιας πολιτικής ιδεοληψίας.
Όσον αφορά τη σελίδα, μπορεί να αναφέρονται εκεί κάποιες υπερβολές. Αλλά με το ζουμί είμαι σύμφωνος. Δεν γίνεται δηλαδή να σταματήσουμε να μαθαίνουμε τι έγινε στο παρελθόν, προκειμένου να αισθανθούμε περισσότερο φίλοι με γειτονικούς λαούς. Το αντίθετο: πρέπει γνωρίζοντας τα πάντα (και τα δικά μας στραβά) να αποφασίσουμε ότι δεν επιτρέπεται αυτά να επαναληφθούν.
Έτσι, αν σε γρονθοκοπήσω, θα ήταν ανόητο να λες μετά στο παιδί σου ότι σε 'απώθησα' για να μη με μισεί (τάχα). Πρέπει να του πεις τι συνέβη και να του εξηγήσεις ότι τέτοια μπορούν να συμβούν και πρέπει να τα ξεπερνάει κάποιος με συζήτηση και αμοιβαία αποδοχή των σφαλμάτων καθενός. -
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Όταν πάρει κάποιος άδεια οδήγησης στα 20, 25 κλπ και έχει τα απαραίτητα ψυχολογικά, διανοητικά και σωματικά προσόντα σημαίνει ότι θα τα διατηρήσει και στα 40 και στα 50?Ρε ΟΥΣΤ
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όταν πάρει κάποιος άδεια οδήγησης στα 20, 25 κλπ και έχει τα απαραίτητα ψυχολογικά, διανοητικά και σωματικά προσόντα σημαίνει ότι θα τα διατηρήσει και στα 40 και στα 50?
Ρε ΟΥΣΤ
To παρακάτω είναι απο: http://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=807
*Ορισμένα νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η επιληψία, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι ψυχικές διαταραχές, κ.ά., μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την οδική συμπεριφορά. Οδηγοί που πάσχουν από τα νοσήματα αυτά παρουσιάζουν διπλάσια συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων και περισσότερες παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Στην πρώην Δυτική Γερμανία, από τις παθολογικές καταστάσεις οδηγών που είχαν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, το 25% αφορούσε καρδιαγγειακές παθήσεις, το 25% ενδοκρινικές, το 25% αισθητηριακές διαταραχές, το 15% νευρολογικές και το 10% άλλα νοσήματα.
Η κατανάλωση φαρμάκων επηρεάζει επίσης την ικανότητα για οδήγηση, διαταράσσοντας την επεξεργασία των πληροφοριών ή αυξάνοντας το χρόνο αντίδρασης. Οι επιδράσεις αυτές είναι πιο έντονες όταν ορισμένα φάρμακα λαμβάνονται σε συνδυασμό με οινοπνευματώδη ποτά. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν πρωτίστως τα ψυχορρυθμιστικά φάρμακα, όπως είναι τα υπνωτικά, τα ηρεμιστικά, τα ισχυρά αναλγητικά, τα αντικαταθλιπτικά, ουσίες που περιορίζουν την όρεξη, καθώς και οι διεγερτικές ουσίες (αμφεταμίνες, κ.ά.) που χρησιμοποιούνται συχνά από επαγγελματίες οδηγούς μεγάλων αποστάσεων. Μεγάλος είναι και ο κίνδυνος για τροχαία ατυχήματα μετά από χρήση παράνομων ναρκωτικών. Αρνητικές επιδράσεις μπορεί ακόμα να έχουν τα αντιβιοτικά, τα μυοχαλαρωτικά, τα σπασμολυτικά, τα αντιυπερτασικά και τα αντιδιαβητικά φάρμακα. Απ’ όλες όμως τις προσλαμβανόμενες ουσίες, τη μεγαλύτερη ευθύνη στην πρόκληση ατυχημάτων έχουν τα οινοπνευματώδη ποτά. Στην Αγγλία έχει διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια ότι το 30% των οδηγών αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας που σκοτώνονται παρουσιάζουν συγκέντρωση αλκοόλης στο αίμα που ξεπερνά το νόμιμο όριο των 80 mg/100 ml αίματος.*
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
1 πράγμα μόνο (τα ........... δεν τα είδα).Όταν κάποιος έχει εντρυφήσει στον ΚΟΚ για να βρει κάθε πιθανό και απίθανο παραθυράκι που να του δίνει 'δίκιο', αλλά για τις περιπτώσεις που δεν μπορεί να βρει παραθυράκι παρανομεί γιατί ο ΚΟΚ δεν συμφωνεί με τα δικά του γούστα, είναι το λιγότερο ................. .
Εσυ να απαντησεις σε αυτο που σε ρωταω ευθεως, για την νταλικα και την μπαριερα. Αν δεν μπορεις, να μην χαλας το θεμα μας με ειρωνιες και ασχετες παρατηρησεις. Εμεις λεμε για την μπαριερα που ηταν για πεταμα και εσυ μου λες οτι επειδη ετρεχε ο αλλος δεν εχουμε δικαιωμα να μιλαμε για την μπαριερα επειδη ετρεχε (που εγω μαλιστα καυτηριαζα το θεμα της μπαριερας απο την πλευρα του απεναντι που εχει καθε απαιτηση να τον προστατεψει η μπαριερα).
Πες μου λοιπον, αφου τωρα δεν εχουμε δικαιωμα να μιλαμε για την μπαριερα επειδη το ΙΧ ετρεχε, οταν σκασει πανω της μια 10τοννη νταλικα με 80 χαω (= νομιμη ταχυτητα) και την ισοπεδωσει πιο ευκολα απο το ΙΧ που ετρεχε, τοτε θα εχουμε το δικαιωμα να κραζουμε την μπαριερα και τους ανευθυνους που την εβαλαν εκει?
ΥΓ Το οτι θα προσπαθουσε (γιατι μεχρι τωρα, μονο κοροιδιες διαβαζω) καποιος να επιχειρηματολογησει υπερ των ελληνικων δρομων και της ποιοτητας αυτων, δεν περιμενα οτι θα το δω ποτε. Φαινεται οτι η χαζομαρα και το κομπλεξ εναντι καποιων δεν εχουν ορια.
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Όταν πάρει κάποιος άδεια οδήγησης στα 20, 25 κλπ και έχει τα απαραίτητα ψυχολογικά, διανοητικά και σωματικά προσόντα σημαίνει ότι θα τα διατηρήσει και στα 40 και στα 50?
Γιατι, απο που κι ως που σε ελεγχουν διανοητικα και ψυχολογικα για να σου δωσουν διπλωμα?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Γιατι, απο που κι ως που σε ελεγχουν διανοητικα και ψυχολογικα για να σου δωσουν διπλωμα?
Θέλω να πιστεύω ότι ο παθολόγος που σε εξετάζει μπορεί να διακρίνει αν είσαι διανοητικά καθυστερημένος ή έχεις παράξενη συμπεριφορά. Επειδή όμως δεν είμαι και σίγουρος έχω γράψει αρκετές φορές ότι πρέπει να υπάρχει και σχετικό τεστ και επανεξέταση ανά ορισμένα χρόνια.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
1 πράγμα μόνο (τα ........... δεν τα είδα).
Όταν κάποιος έχει εντρυφήσει στον ΚΟΚ για να βρει κάθε πιθανό και απίθανο παραθυράκι που να του δίνει 'δίκιο', αλλά για τις περιπτώσεις που δεν μπορεί να βρει παραθυράκι παρανομεί γιατί ο ΚΟΚ δεν συμφωνεί με τα δικά του γούστα, είναι το λιγότερο ................. .
Εσυ να απαντησεις σε αυτο που σε ρωταω ευθεως, για την νταλικα και την μπαριερα. Αν δεν μπορεις, να μην χαλας το θεμα μας με ειρωνιες και ασχετες παρατηρησεις. Εμεις λεμε για την μπαριερα που ηταν για πεταμα και εσυ μου λες οτι επειδη ετρεχε ο αλλος δεν εχουμε δικαιωμα να μιλαμε για την μπαριερα επειδη ετρεχε (που εγω μαλιστα καυτηριαζα το θεμα της μπαριερας απο την πλευρα του απεναντι που εχει καθε απαιτηση να τον προστατεψει η μπαριερα).
Πες μου λοιπον, αφου τωρα δεν εχουμε δικαιωμα να μιλαμε για την μπαριερα επειδη το ΙΧ ετρεχε, οταν σκασει πανω της μια 10τοννη νταλικα με 80 χαω (= νομιμη ταχυτητα) και την ισοπεδωσει πιο ευκολα απο το ΙΧ που ετρεχε, τοτε θα εχουμε το δικαιωμα να κραζουμε την μπαριερα και τους ανευθυνους που την εβαλαν εκει?
ΥΓ Το οτι θα προσπαθουσε (γιατι μεχρι τωρα, μονο κοροιδιες διαβαζω) καποιος να επιχειρηματολογησει υπερ των ελληνικων δρομων και της ποιοτητας αυτων, δεν περιμενα οτι θα το δω ποτε. Φαινεται οτι η χαζομαρα και το κομπλεξ εναντι καποιων δεν εχουν ορια.
LOL
Μα φυσικά και δεν υπερασπίστηκα το εθνικό μας οδικό δίκτυο.
Αλλά δεν δέχομαι ότι αιτία του δυστυχήματος ήταν τάχα αυτό.Το εθνικό οδικό δίκτυο είναι αυτό που μας έχουν φτιάξει. Ούτε καλύτερο, ούτε χειρότερο. Θα μπορούσε η Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης να ήταν σαν το δρόμο Αγ. Μαρίνας-Κορωπίου, δηλ. μια λωρίδα ανά κατεύθυνση, δρόμος γυαλί, καθόλου προστατευτικά στη μέση. Όποιος είναι τρελός ή ανίκανος να κατανοήσει που οδηγεί, θα 200άριζε στην ευθεία και θα είχε πολύ μεγάλες πιθανότητες να σκοτωθεί και να σκοτώσει. Το ίδιο ισχύει και για τον εν λόγω δρόμο. Αν πήγαινε με 100, δεν θα έφευγε όπως έφυγε κατά πάσα πιθανότητα. Όπως δεν έφυγαν τα εκατομμύρια αυτοκινήτων που έχουν περάσει ως τώρα από εκεί. Το να λέμε ότι φταίει ο δρόμος επειδή ο άλλος το πάτησε χωρίς να κατανοεί τον κίνδυνο ή, ακόμα χειρότερα, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο, είναι ΗΛΙΘΙΟ._
-
Δεν νομίζω ότι προσπαθεί κανείς να επιχειρηματολογήσει υπέρ των Ελληνικών δρόμων, το αντίθετο μάλιστα.
Έχω τονίσει αρκετές φορές ότι οι δρόμοι μας ΔΕΝ είναι autobahn, όσο και αν θέλουμε να το πιστεύουμε για να δικαιολογήσουμε τον τρόπο που οδηγούμε.
Στο συγκεκριμένο ατύχημα δεν βλέπω τι νόημα έχει να προσπαθούμε να ρίξουμε το φταίξιμο σε άλλους παράγοντες από αυτόν που προκάλεσε το ατύχημα. Κάποιος έτρεχε πολύ, τόσο πολύ ώστε όταν έχασε τον έλεγχο ξήλωσε την διαχωριστική νησίδα (που όλοι οι άλλοι άτυχοι-τυχεροί απλά τσαλακώνουν) και πήρε στο λαιμό του εκτός από τον εαυτό του 6 ψυχές ακόμα. Από εκεί και πέρα, το κουράζουμε χωρίς λόγο.
Ειλικρινά ελπίζω να βρω κάποτε την δύναμη (και την ωριμότητα) να μπορέσω να αντισταθώ στην γοητεία των υψηλών ταχυτήτων. Μέχρι τότε, το μόνο που με αναγκάζει να ρίχνω νερό στο κρασί μου είναι ο φόβος της αστυνομίας. Και τους είμαι ευγνώμων για αυτό τον φόβο. Με προστατεύουν από τον εαυτό μου. Κρίμα που δεν πρόλαβαν να το κάνουν και στον φουκαρά που έγινε πρωτοσέλιδο.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ