-
Συγνώμμη για τα πολλαπλα posts...
Κόλλησε το browser και δεν ήξερα αν το έστειλε...
-
Καταρχην, κανε ενα καλο σερβις.
(Λαδια, φιλτρο λαδιου, φιλτρο αερα, μπουζι, αλλαγη paraflu, υγρα φρενων,τυχων ρυθμιση βαλβιδων, αλλαγη τσιμουχων κτλ). Γενικοτερα, χρειαζεται και ενας καλος ελεγχος στη μηχανη...Κατοπιν, πηγαινε να ελεγξουν αν χρειαζονται αλλαγη οι δισκοπλακες, τα τακακια (αν εχουν οβαλ, νυχι κτλ). Καλο θα ηταν να πας σε καποιο συνεργειο που εχει γραμμη κτεο και να σου μετρησουν ενδεικτικα την αποτελεσματικοτητα των φρενων. Εκει, μπορουν να κανουν μια (επισης ενδεικτικη) μετρηση και ελεγχο των αμορτισερ. Επισης ελεγξε τυχων φθορες σε σινεμπλοκ, φουσκες, και γενικοτερα ολο το συστημα διευθυνσης και αναρτησης.Αν θες ουτως η αλλως να αλλαξεις αμορτισερ, διαβασε το σχετικο θεμα Περι Αναρτησεων
Τελος, ελεγξε αν πρεπει να αντικατασταθουν και τα ελαστικα. Υπαρχει επισης σχετικο θεμα Εδω.
Υ.Γ. Κανε και ενα καλο πλυσιματακι
-
Ο χρήστης TEMP έγραψε:
Συγνώμμη για τα πολλαπλα posts...Κόλλησε το browser και δεν ήξερα αν το έστειλε...
λέω και'γώ.......μεθυσα με 2 ποτηράκια?.....και τα βλέπω 4πλά?
νό πρόμπλεμ temp.......συμβαίνουν αυτά....
-
-
Προς κατοχους Punto MK2...
Λογικα και στα δικα σας punto θα τριζει το πενταλ του συμπλεκτη , ιδιαιτερα τις ζεστες μερες...
Εχω δοκιμασει να τον λιπανω με λαδι, διεισδυτικο γρασσο λιθιου, βαζελινη, σπρευ σιλικονης, κανονικο γρασσο κτλ.
Εχω λιπανει το εμβολο, εχω λιπανει το εμβολο που βρισκεται μεσα στη μηχανη, εχω λιπανει τους πανω 'μεντεσεδες' που κρατανε το πενταλ , αλλα τιποτα... Μεχρι και τη 'μπομπα' που βυθιζεται το εμβολο του συμπλεκτη εχω αλλαξει με καινουργια.Μηπως εχει μεινει καποιο αλλο σημειο που πρεπει να λιπανθει?
Καμμια αλλη λυση? (Σοβαρη λυση, μη μου πειτε να ακουω δυνατα μουσικη κτλ) -
saxon_747
Ναι οντως... σε καποια φαση ετριξε! Εγω το αντιμετωπισα με WD40. Δεν επιασε με την πρωτη, ουτε καν την δευτερη.... μετα απο 3-4 εφαρμογες και κανα μηνα... σταματησε. Εριχνα στην βαση του πατωματος... εκει που φευγει το εμβολο μεσα στον κινητηρα. Με τα πολλα... και με πνιξιμο στο WD40, απλα καποια μερα σταματησε.
Αυτο ηταν ολο... εχω 2-3 χρονια να το ακουσω...
-
corsair
Εχω ψεκασει τουλαχιστον ενα μπουκαλι (μικρο) WD40...
Σταματαει για μερικες ωρες και ξαναβαζει τα κλαμματα... -
Μια από τα ίδια και το δικό μου! Κόβει για λίγο και μετά ξανά τα ίδια! Κι εγώ το είχα λύσει όλο αλλά τζίφος. Το πήρα απόφαση πλέον! Θ' αδείσω ξανά κανένα WD μιας και στου Corsair έκοψε. Βέβαια εμένα δεν έτριξε απλά σε κάποια φάση αλλά από Μάιο μέχρι Σεπτέμβρη τσιρίζει συνεχώς
Επίσης, δεν ξέρω για τα δικά σας αλλά στο δικό μου έχω και χειμερινό θόρυβο...! Από Νοέμβρη μέχρι Μάρτιο περίπου, σε λακκούβες, σαμαράκια κλπ ανωμαλίες κοπανάει εκνευριστικά το πίσω αριστερό παράθυρο ( 3θυρο έχω). Τό βγαλα, το ξανάβαλα, το ξεβίδωσα, το βίδωσα... σχεδόν τίποτα δεν έκανα! Δεν καταλαβαίνω τι στο διάολο συστέλλεται και διαστέλλεται τόσο πολύ! Προβλήματα στεγανότητας πάντως δεν έχω...
-
Σημερα ξαναεριξα σπρευ σιλικονης. Ολη μερα δεν εκανε κιχ... Για να δουμε...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Σημερα ξαναεριξα σπρευ σιλικονης. Ολη μερα δεν εκανε κιχ... Για να δουμε...Σπραιη με γρασσο θα εκανε?
Εγω παντως δεν εχω προβλημα! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σημερα ξαναεριξα σπρευ σιλικονης. Ολη μερα δεν εκανε κιχ... Για να δουμε...
Σπραιη με γρασσο θα εκανε?
Εγω παντως δεν εχω προβλημα!Ο μηχανικος μου βαζει σπρευ με γρασσο λιθιου, μια χαρα κανει. Εχω αγορασει και εγω ενα μπουκαλι, αλλα σημερα δεν το ειχα μαζι μου και βολευτικα με σπρευ σιλικονης...
-
Ερώτηση: Ο 1.3 Multijet (diesel) εισάγεται κανονικά;
Δηλαδή, όχι 'άμα θέλεις στο φέρνουμε' και αν τύχει κάτι να περιμένω 2 εβδομάδες το ανταλλακτικό, αλλά να υπάρχει πρόνοια για στοκ σε ανταλλακτικά κλπ.,.;Έχει κάποιος άποψη για το G.P. με αυτό το μοτερ;
-
O 1.3 multijet υπάρχει εκτός από τα επιβατικά, και στα επαγγελματικά Punto Van, Doblo, Strada κτλ, οπότε υπάρχουν ανταλλακτικά και από όλα, αλλά και εμπειρία στα service
-
Επειδή σε κάποιον δεν άρεσε ο δεξιός μου καθρέφτης και μου τον έσπασε μήπως ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω τζάμι για το Punto σε καλή τιμή;
-
Έχω πετύχει σε παρμπριζάδικα, όπως επίσης και στο ebay. Σίγουρα θα βρεις και στα μεταχειρισμένα.
Πάντως να ξέρεις, για τα επόμενα 3 χρόνια θα έχεις γρουσουζιά (3 όχι 7, γιατί ο καθρέπτης αυτοκινήτου είναι μικρότερος από καθρέπτη αμερικάνικου σαλούν, άρα και η γκαντεμοεπίδρασή του είναι σαφώς μειωμένη).
-
Αυτές τις μέρες βρίσκομαι σε ελληνικό νησί και, όπως τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, νοίκιασα μικρό αυτοκίνητο. Αυτή τη φορά ο κλήρος έπεσε στο Panda 1.1. Συμπαθητικό αμαξάκι με καλή άνεση και λογικούς χώρους, αλλά....Πολύ μέτρια συναρμογή, φινίρισμα και ποιότητα πλαστικών, ακόμα και αυστηρά με τα μέτρα αυτής της κατηγορίας...Το αμάξι τρίζει αρκετά στο ταμπλό, τα λάστιχα στα παράθυρα των θυρών έχουν σχεδόν πέσει, τα καπάκια των αεραγωγών τουλάχιστον ατυχούς έμπνευσης θα τα χαρακτήριζα. Ακόμα κι ένα τριγωνικό κομμάτι πλαστικού εσωτερικά στο σημείο ρύθμισης των καθρεπτών ήταν ραγισμένο . Οι τελευταίοι είναι αρκετά μικροί και δεν παρέχουν ικανοποιητική ορατότητα περιμετρικά. Άσχημη εντύπωση προκαλούν τα πολύ σκληρά πλαστικά της κεντρικής κονσόλας, ενώ και η αίσθηση κάποιων διακοπτών και χειριστηρίων δεν εμπνέει ιδιαίτερα (πάντα με τα μέτρα αυτής της κατηγορίας)...Σε σχέση πχ με ένα άλλο μικρό αμάξι, το Suzuki Alto, που επίσης νοίκιασα πρόσφατα, παρότι το τελευταίο καταρχήν φαντάζει αρχαίο, επί της ουσίας φαίνεται πιο προσεγμένο, πιο ποιοτικό κα πιο δεμένο... Κρίμα πάντως. Και αποκλείω την περίπτωση να επρόκειτο απλά για ταλαιπωρημένο κομμάτι...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Και αποκλείω την περίπτωση να επρόκειτο απλά για ταλαιπωρημένο κομμάτι...Eγώ θα λεγα ότι έχει φάει πολύ ξύλο! Δεν έχω ξανακούσει για πάντα σε τέτοια κατάσταση.
-
Πόσα km έχει; Τα νοικιάρικα τρώνε απίστευτο σκίσιμο, και ειδικά τώρα που είναι τέλος σαιζον και μάλλον θα ήταν έξω στα κατσάβραχα όλο το καλοκαίρι, ένα παραπάνω.
-
Μάλλον το κουβάλαγαν στους χωματόδρομους σαν τζιπάκι. Χώρια που μπορεί να έχει φάει κανένα γερό τράκο και να το συμμάζεψαν όπως-όπως.
-
Δε ξέρω παιδιά. Σύμφωνοι, παίζει θεωρητικά να συνέβη κάτι από αυτά που γράφετε, αλλά προσωπικά δε νομίζω να συντρέξανε όλα τα κουφά μαζί για να μου δώσει τέτοια εικόνα το συγκεκριμένο αμάξι...Το αυτοκίνητο έχει περίπου 12000 χλμ και είναι μοντέλο του 06.
FIAT FORUM