-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
''Θαύμασα τον παρθενώνα και στην κάθε του κολώνα βρήκα τον χρυσό κανόνα.
Αλλά σήμερα το λέω βρίσκω το σωστό και το ωραίο σε μια σπορ Άλφα Ρομέο''.Τα εργαλεία του παπά τα έχουμε πιάσει μαζί με τον Οδυσσέα Ελύτη;
Ετσι!!!Αποκταει άλλη αξια η αλφα μετα τα ποιήματα του Ελύτη.
Και φυσικα μετατρεπονται σε 'εξπέρ' της καλαισθησίας οι οδηγοί τους,των οποίων η γνωμη ειναι η μόνη που μετραει
Το λέει ο Ελύτης.Δεν μπορει,κατι παραπάνω θα ξερει αυτος απο εμας!!!
Ο Ελύτης ήτο μέγας μερακλής και γνώστης εφ' όλης της ύλης και σίγουρα ξέρει πολύ περισσότερα απ' όλους!
Μόνο που το ποίημα το έγραψε, ο συχωρεμένος μάγος της Ελληνικής, πριν 40-50 χρόνια.
Ως δεδηλωμένος λάτρης της οδήγησης, είμαι σίγουρος ότι σήμερα θα έγραφε για το Μιάτα ή την Ελίζ, και είναι κατάντια της Άλφα και της όποιας Άλφα που δεν έβγαλε εκείνη κάτι τέτοιο.Α, ο Ελύτης, σε συνέντευξή του σε λογοτεχνικό περιοδικό επί Κατοχής, είχε πει ότι απ' όλα τα αγαθά της ειρήνης, περισσότερο του έλειπε το αυτοκίνητο, αφού όλη του την έμπνευση την αντλούσε από αυτοκινηστικές και άλλες εκδρομές στη μαγική ελληνική ύπαιθρο (δεν είχε καεί ακόμη).
-
Εγω το θεωρω 'καταντια' να επικαλειται καποιος τα αισθητικα κριτηρια καποιου επωνυμου,για να δικαιολογησει τα δικά του.
Ειδικα σε θεματα εμφανισιακα,που ειναι πέρα-για-πέρα υποκειμενικη η αξια τους,το να αναζητεις καποιον 'ειδικο' ειναι τουλάχιστον αστειο.
Ούτε ο Ελύτης,ούτε ο Σεφερης ούτε και ο Σωκρατης να το ελεγε,για μενα δεν θα σημαινε απολύτως τιποτα.
Εχω δικα μου γούστα και δεν χρειαζεται να επικαλεστω το όνομα καμιας 'αυθεντίας' για να τα δικαιολογησω.
Μερακλης-ξεμερακλής ο Ελύτης,δεν κερδίζει ουτε εναν πόντο παραπάνω η δική του γνωμη εναντι της γνωμης του οποιουδηποτε αλλου.Κι'αυτος συμφωνα με τα υποκειμενικα του κριτηρια μιλούσε,όπως και όλοι μας -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Αλλά σήμερα το λέω βρίσκω το σωστό και το ωραίο σε μια σπορ Άλφα Ρομέο''.Τα εργαλεία του παπά τα έχουμε πιάσει μαζί με τον Οδυσσέα Ελύτη;
Ετσι!!!Αποκταει άλλη αξια η αλφα μετα τα ποιήματα του Ελύτη.
Και φυσικα μετατρεπονται σε 'εξπέρ' της καλαισθησίας οι οδηγοί τους,των οποίων η γνωμη ειναι η μόνη που μετραει
Το λέει ο Ελύτης.Δεν μπορει,κατι παραπάνω θα ξερει αυτος απο εμας!!!
Ο Ελύτης ήτο μέγας μερακλής και γνώστης εφ' όλης της ύλης και σίγουρα ξέρει πολύ περισσότερα απ' όλους!
Μόνο που το ποίημα το έγραψε, ο συχωρεμένος μάγος της Ελληνικής, πριν 40-50 χρόνια.
Ως δεδηλωμένος λάτρης της οδήγησης, είμαι σίγουρος ότι σήμερα θα έγραφε για το Μιάτα ή την Ελίζ, και είναι κατάντια της Άλφα και της όποιας Άλφα που δεν έβγαλε εκείνη κάτι τέτοιο.Α, ο Ελύτης, σε συνέντευξή του σε λογοτεχνικό περιοδικό επί Κατοχής, είχε πει ότι απ' όλα τα αγαθά της ειρήνης, περισσότερο του έλειπε το αυτοκίνητο, αφού όλη του την έμπνευση την αντλούσε από αυτοκινηστικές και άλλες εκδρομές στη μαγική ελληνική ύπαιθρο (δεν είχε καεί ακόμη).
Συνφωνώ μαζί σου,το ΜΧ5 και η Εlise αισθητικά είναι πιο άρτια αυτοκίνητα από την Brera spider ή και την παλιότερη GTV...
Μη ξεχνάς, μιλάμε περί αισθητικής. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγω το θεωρω 'καταντια' να επικαλειται καποιος τα αισθητικα κριτηρια καποιου επωνυμου,για να δικαιολογησει τα δικά του.
Ειδικα σε θεματα εμφανισιακα,που ειναι πέρα-για-πέρα υποκειμενικη η αξια τους,το να αναζητεις καποιον 'ειδικο' ειναι τουλάχιστον αστειο.
Ούτε ο Ελύτης,ούτε ο Σεφερης ούτε και ο Σωκρατης να το ελεγε,για μενα δεν θα σημαινε απολύτως τιποτα.
Εχω δικα μου γούστα και δεν χρειαζεται να επικαλεστω το όνομα καμιας 'αυθεντίας' για να τα δικαιολογησω.
Μερακλης-ξεμερακλής ο Ελύτης,δεν κερδίζει ουτε εναν πόντο παραπάνω η δική του γνωμη εναντι της γνωμης του οποιουδηποτε αλλου.Κι'αυτος συμφωνα με τα υποκειμενικα του κριτηρια μιλούσε,όπως και όλοι μαςΕπίσης συνφωνώ και μαζί σου.
Είναι κατάντια να χρησιμοποιούν οι 4Τροχοί το ποίημα του Ελύτη στην επικεφαλίδα του test της Alfa Romeo Spider πριν περίπου 20 χρόνια.
Είχες γεννηθεί τότε φίλε μου; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μερακλης-ξεμερακλής ο Ελύτης,δεν κερδίζει ουτε εναν πόντο παραπάνω η δική του γνωμηΜήπως οδηγείς και μες τη μέση του δρόμου γιατί εσύ είσαι και κανένας άλλος;Σεβασμός σε ανθρώπους που πήραν νόμπελ και δόξασαν την Ελλάδα και όλους μας μαζί μηδέν....Και πως να σεβαστείς το Σωκράτη αφού δεν τον έχεις διαβάσει ποτέ;Έχεις διαβάσει την απολογία του μήπως;Τα δικά σου γούστα τα διαμόρφωσαν οι φίλοι σου ή ο Νίκος Τσάδαρης για παράδειγμα;Για δες εδώ:
http://www.imageshack.gr/images/nu1nmgm ... qyzziz.jpg -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
.......
**Αν δε κατάλαβες τα καραγκιοζουλούκια που κάνεις και λες είσαι και ανόητος.
**
Θα μου (μας) εξηγήσεις επιτέλους, ή θα με κρατήσεις στην αγωνία; Αν δεν μπορείς δημοσίως, μπορείς και με πμ.
Κάποιοι δεν γουστάρουν Ελύτη, αλλά γουστάρουν Καρυωτάκη. Αυτοί μπορούν να εκφέρουν γνώμη ή θα τους το απαγορέψεις και από αυτούς;
@ΚΚ265: Λάθος κάνεις, για σε παρακαλώ.
Τζακ Μπάουερ με το 307 είναι το σωστό.θαυμάζω κι εγώ τον Καρυωτάκη ως πνευματικό άνθρωπο και σου εύχομαι να ζήσεις μία ζωή ανάλογη με τη δική του.
-
Τίποτα το παράλογο δεν υπάρχει στα όσα έγραψε ο Κυνηγός.
Θεωρείται τουλάχιστον αστείο, να επικαλείται κανείς την αισθητική προτίμηση ενός άλλου ανθρώπου -αδιάφορο αν είναι ποιητής νομπελίστας, υδραυλικός ή γιατρός-, προκειμένου να 'τεκμηριώσει' τη δική του σε ένα τόσο υποκειμενικό ζήτημα.
Αν έχει κανείς τις γνώσεις, ας κάνει μια αισθητική ανάλυση του ΓΙΑΤΙ του αρέσει το κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά, και του πώς είναι δομημένο, ώστε να υπάρχει μια βάση συζήτησης.
-
Επιμενεις δηλαδη και πάλι στο να επικαλεισαι 'ειδημονες' για να δικαιολογησεις τα γούστα σου.
Δεν ξερω πώς το διδαχτηκες αυτο το κόλπο,αλλα δυσκολο ειναι να εντυπωσιασεις ενηλικες ανθρωπους με την επίκληση ονοματων και αρχαίων ρητων.
εγω το βρισκω τραγικο τουλαχιστον
-
Ο χρήστης eliasgk74 έγραψε:
.......
**Αν δε κατάλαβες τα καραγκιοζουλούκια που κάνεις και λες είσαι και ανόητος.
**
Θα μου (μας) εξηγήσεις επιτέλους, ή θα με κρατήσεις στην αγωνία; Αν δεν μπορείς δημοσίως, μπορείς και με πμ.
Κάποιοι δεν γουστάρουν Ελύτη, αλλά γουστάρουν Καρυωτάκη. Αυτοί μπορούν να εκφέρουν γνώμη ή θα τους το απαγορέψεις και από αυτούς;
@ΚΚ265: Λάθος κάνεις, για σε παρακαλώ.
Τζακ Μπάουερ με το 307 είναι το σωστό.θαυμάζω κι εγώ τον Καρυωτάκη ως πνευματικό άνθρωπο και σου εύχομαι να ζήσεις μία ζωή ανάλογη με τη δική του.
Να γράψω ποιήματα δλδ; Σε ευχαριστώ πολύ, ήδη βρίσκομαι σε καλό δρόμο. Ελπίζω βέβαια να μην μου εύχεσαι να αυτοκτονήσω.
-
KK265, βάλε thumb για το άρθρο, ξεχειλώνεις την σελίδα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Επιμενεις δηλαδη και πάλι στο να επικαλεισαι 'ειδημονες' για να δικαιολογησεις τα γούστα σου.Δεν ξερω πώς το διδαχτηκες αυτο το κόλπο,αλλα δυσκολο ειναι να εντυπωσιασεις ενηλικες ανθρωπους με την επίκληση ονοματων και αρχαίων ρητων.
εγω το βρισκω τραγικο τουλαχιστον
O τρόπος που υπερασπίζεσαι τις απόψεις σου είναι επίσης τραγικός, για ενήλικα.(;)
Είναι πολύ χρήσιμο να γυρίζουμε γύρω-γύρω από το θέμα και ούτε λόγος για την ταμπακιέρα.
Δε χρειάζετε να επικαλεστώ διάσημους για να υπερασπιστώ την επιλογή μου.Απλά αναφέρω κάποιους ανθρώπους που συνφωνούν με τα πιστεύω
μου.
Αν δε καταλαβαίνεις τα αρχαία ρητά,που αποτελούν απόσταγμα σοφίας να τα βάλεις με τον καθηγητή σου και τον εαυτό σου.
Βλέπεις οι κοπάνες πληρώνονται. -
Δεν συμφωνούν αυτοι με τα δικα σου πιστευω,ισα-ίσα που αγνοούν ακομα και την υπαρξή σου.
Εσυ συμφωνεις με τα δικα τους πιστευω,αντιγραφοντας τις προτιμήσεις τους,στην προσπάθειά σου να εντυπωσιασεις τον κύκλο σου.Απλά μιμεισαι καποιον 'επώνυμο' για να κερδισεις λίγη απο τη δικη του καταξίωση.Καλο αυτο,αλλα για το νηπιαγωγειο.
Αυτα απο μενα.Εαν το'πιασες το νόημα,θα ειναι καλο για σενα.Αν όχι,ετσι ειναι η ζωη.
-
Ο χρήστης eliasgk74 έγραψε:
Βλέπεις οι κοπάνες πληρώνονται.
ΕΛΑ!!!! σου ηρθε χαρτι να πας να πληρωσεις??
ποσο, αν επιτρεπεται? -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Επιμενεις δηλαδη και πάλι στο να επικαλεισαι 'ειδημονες' για να δικαιολογησεις τα γούστα σου.Αληθεια είναι κακό να συμφωνείς αισθητικά με κάποιον νομπελίστα της ποίησης και να επικαλείσαι τις λέξεις του για να δείξεις την καταξίωση της επιλογής σου;Εγώ πάντως μετράω περισσότερο τη γνώμη του από της Σουλιώτη.Επιτρέπεται ή είναι τραγικό και αυτό;
-
Τελικά εσείς οι εραστές της Alfa Romeo είστε όλοι διανοούμενοι, μορφωμένοι, κουλτουριάριδες, εκλεπτυσμένοι, σοφιστικέ τύποι. Και δεν το λέω έτσι αυτό, απλά θυμήθηκα κάτι παλιότερες ομηρικές μάχες με κάποιους άλλους ομοϊδεάτες (μέχρι και ολόκληρο θέμα περί φανατισμού είχαμε ανοίξει), αλλά άκρη ως συνήθως δεν βγήκε. Μάλλον φταίμε όλοι εμείς που είμαστε ‘τούβλα’ και δεν πιάνουμε τα ψηλά νοήματα και το πνεύμα σας.
Μην ασχολείστε λοιπόν σαν ανώτερα όντα που είστε, λυπηθείτε μας και αφήστε μας να οδηγούμε και να χαιρόμαστε τα μίζερα VW μας και ότι άλλο πλην Alfa αποφασίσουμε (τολμήσουμε) να αγοράσουμε…. -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Τελικά εσείς οι εραστές της Alfa Romeo είστε όλοι διανοούμενοι, μορφωμένοι, κουλτουριάριδες, εκλεπτυσμένοι, σοφιστικέ τύποι. Και δεν το λέω έτσι αυτό, απλά θυμήθηκα κάτι παλιότερες ομηρικές μάχες με κάποιους άλλους ομοϊδεάτες (μέχρι και ολόκληρο θέμα περί φανατισμού είχαμε ανοίξει), αλλά άκρη ως συνήθως δεν βγήκε. Μάλλον φταίμε όλοι εμείς που είμαστε ‘τούβλα’ και δεν πιάνουμε τα ψηλά νοήματα και το πνεύμα μας.
Μην ασχολείστε λοιπόν σαν ανώτερα όντα που είστε, λυπηθείτε μας και αφήστε μας να οδηγούμε και να χαιρόμαστε τα μίζερα VW μας και ότι άλλο πλην Alfa αποφασίσουμε (τολμήσουμε) να αγοράσουμε….για εξηγησε λιγο το ... εραστες!
-
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
Επιμενεις δηλαδη και πάλι στο να επικαλεισαι 'ειδημονες' για να δικαιολογησεις τα γούστα σου.
Αληθεια είναι κακό να συμφωνείς αισθητικά με κάποιον νομπελίστα της ποίησης και να επικαλείσαι τις λέξεις του για να δείξεις την καταξίωση της επιλογής σου;Εγώ πάντως μετράω περισσότερο τη γνώμη του από της Σουλιώτη.Επιτρέπεται ή είναι τραγικό και αυτό;
Κακο ειναι να θεωρεις τον νομπελίστα ανωτερό σου,και αρα ότι λεει αυτος ειναι η μοναδικη αλήθεια που οφειλεις να ασπαστεις.
Και προσωπικα αν με ρωτησεις,δεν θα ξεχωριζα τις επιδοσεις του νομπελίστα απο αυτες της μοντελας στο συγκεκριμένο τομέα.Εχει ο καθενας μας τη δικη του ΣΕΒΑΣΤΗ αποψη,ισως εξαιρουμενων αυτων που μη σεβόμενοι τη δικη τους αποψη υιοθετούνε αυτην των αλλονων.
Δεν μπορει να υπάρξει ΚΑΝΕΝΑΣ ανθρωπος με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αποψη επι του θεματος που ΔΕΝ μετραται ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ
Ολοι δικαιούμαστε (υποχρεούμαστε μαλλον) να εχουμε τη δικη μας αλήθεια σε αυτα τα θεματα.
-
Aνδρέα, έχεις opel εσύ, άρα ξέρεις λιγότερα από όποιον ιδιοκτήτη alfa romeo.
Μετά από αυτήν την κουβέντα, ακόμα επιμένεις να κάνεις κουβέντα;
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Τελικά εσείς οι εραστές της Alfa Romeo είστε όλοι διανοούμενοι, μορφωμένοι, κουλτουριάριδες, εκλεπτυσμένοι, σοφιστικέ τύποι. Και δεν το λέω έτσι αυτό, απλά θυμήθηκα κάτι παλιότερες ομηρικές μάχες με κάποιους άλλους ομοϊδεάτες (μέχρι και ολόκληρο θέμα περί φανατισμού είχαμε ανοίξει), αλλά άκρη ως συνήθως δεν βγήκε. Μάλλον φταίμε όλοι εμείς που είμαστε ‘τούβλα’ και δεν πιάνουμε τα ψηλά νοήματα και το πνεύμα μας.
Μην ασχολείστε λοιπόν σαν ανώτερα όντα που είστε, λυπηθείτε μας και αφήστε μας να οδηγούμε και να χαιρόμαστε τα μίζερα VW μας και ότι άλλο πλην Alfa αποφασίσουμε (τολμήσουμε) να αγοράσουμε….για εξηγησε λιγο το ... εραστες!
Διορθώνω οι οπαδοί της συγκεκριμένης μάρκας, λάθος διατύπωση, όχι οι fun (με την καλή έννοια) και οι νοσταλγοί της συγκεκριμένης μάρκας.
-
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
Αληθεια είναι κακό να συμφωνείς αισθητικά με κάποιον νομπελίστα της ποίησης και να επικαλείσαι τις λέξεις του για να δείξεις την καταξίωση της επιλογής σου;
Ναι, δεν υπάρχει καμία καταξίωση της επιλογής σου, απλά παραθέτοντας αυτό δείχνεις ότι (νομίζεις πως) έχεις τα ίδια γούστα με κάποιον άλλον. Τίποτα παραπάνω.
Περί κολλημάτων...πάλι!!! [Διάσπαση]