-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
- Αύξηση μισθών [Συνεχή επιμόρφωση]
- Αρση μονιμότητας [Αξιολόγηση]
3.Κατάργηση εφάπαξ [ Άύξηση συντάξεων]
4.Ανοδος ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης...αναλογικά με το επάγγελμα.
5.Προσέλκυση επενδύσεων με πραγματικά δελεαστικούς όρους.
6.Συρρίκνωση του Κράτους στα απολύτως αναγκαία επίπεδα.
7.Άγριο κυνήγι της φοροδιαφυγής.
8.Έμφαση σε τουρισμό και νέες τεχνολογίες.
9.Αμεση αναδάσωση παντού...όπου είναι εφικτό τέλος πάντων.
10.Μείωση στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.
11......και πολλά άλλα
Τώρα πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνουν αυτά και τι αντδράσεις θα έχω στην εφαρμογή τους είναι άλλο τροπάριο..
μαζί σου κ εγώ...
όμως δε θα σε άφηναν προθυπουργό για πολύ... θα σε έτρωγαν τα λαμόγια...
Aυτό ακριβώς ήθελα να θίξω με τα 10 ΒΑΣΙΚΑ σημεία-προτάσεις...
Είναι φανερό ότι αυτά που προανέφερα δεν συμφέρουν τους πάντες αλλά συμφέρουν τον τόπο..
ΑΝ σε αφήσουν , ΘΑ τα κάνεις [ το πώς είναι μεγάλη κουβέντα]....αλλιώς θα ζούμε όπως ζούμε σήμερα και θα αναρωτιόμαστε τι φταίει και ποιός .... -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ναι, το σύστημα μπορεί να είναι απάνθρωπο, έτσι όμως είναι και βιώσιμο...διαβαζεις τι γραφεις?
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Ναι, το σύστημα μπορεί να είναι απάνθρωπο, έτσι όμως είναι και βιώσιμο...
διαβαζεις τι γραφεις?
προφανώς εννοεί απάνθρωπο για κάποιους και βιώσιμο για κάποιους άλλους
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
διαβαζεις τι γραφεις?
ειμαι περιεργος αν το εννοει ετσι
-
Θα μπορούσε να υπάρχει ένα μίνιμουμ διάστημα εργασίας, π.χ 33 χρόνια, και από εκεί και πέρα να υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις ως τα 65.
Δηλαδή αν δουλεύεις από τα 17 σου να μην πάρεις σύνταξη στα 50(γιατί έτσι μετά θα σε πληρώνει το ταμείο σχεδόν για όσα χρόνια το πληρώνεις εσύ), αλλά ούτε και στα 65, γιατί τότε θα είσαι ο μαλάκας της υπόθεσης που δούλευες μια ζωή για να ξεκουραστείς λίγο.
-
aserf
Συγγνωμη που στο λεω αλλα εχεις ξεφυγει καπως...
Δεν ξερω ποσο ευκολα μπορει να κρινει καποιος απο την ασφαλεια (?) και την αγνοια πραγματικοτητας των 20 του χρονων και του, πιθανοτατα, καλου οικογενειακου βιοτικου του επιπεδου, αλλα κριτης της ζωης και του θανατου των συνανθρωπων του, δε μπορει να γινει σε καμια περιπτωση. Υπαρχουν, ξερεις, και περιοχες στην Αθηνα, οπως το Περαμα, οπου ο κοσμος δουλευει (οταν βρισκει...) σε αμπαρια απο αμιαντο και αλλα εξωτικα.... φυτα και ελπιζει οχι να ζησει ανετα, αλλα να ζησει αρκετα, ωστε να παρει αυτη την υποτυπωδη συνταξη.
Με τη λογικη σου δεν επρεπε να δινονται πχ αναπηρικες συνταξεις γιατι οι δικαιουχοι δεν πληρωσαν τα σχετικα ενσημα ή τουλαχιστον οσα πληρωσες εσυ...
Αληθεια ποσα ενσημα εχεις προσωπικα κολλησει; Για να ξερουμε τι δικαιουσαι αν ο μη γενοιτο σου τυχει κατι...Τωρα, για την αρση της μονιμοτητας που απαιτεις, δε σχολιαζω, γιατι θα γινω κακος.....
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
διαβαζεις τι γραφεις?
Δεν κατάλαβα γιατί συγχύστηκες FlowerPower Αυτό που είπα είναι ότι το ασφαλιστικό σύστημα υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να παραμείνει βιώσιμο με το το να βγαίνει στη σύνταξη ο κόσμος στα 60-65 και ότι οι πρόωρες συντάξεις, κτλ δημιουργούν προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία. Πού είναι το κακό σ' αυτό που είπα; Δεν σχολίασα αν είναι καλό ή κακό το σύστημα, αν είναι βιώσιμο σχολίασα.
Διαφωνεί κανείς στο ότι οι πρόωρες συντάξεις επιβαρύνουν περισσότερο τα ταμεία;Αυτό που μπορεί να γίνει λοιπόν είναι να αυξηθούν οι κρατήσεις/φόροι στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα και έτσι να βρεθούν χρήματα για να υποστηρίζονται οι μητέρες, οι πολύτεκνες οικογένειες, κτλ
Αυτή θα ήταν μια δίκαιη ανακατανομή πλούτου.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ναι, το σύστημα μπορεί να είναι απάνθρωπο, έτσι όμως είναι και βιώσιμο...Όντως, διαβάζεις τι γράφεις;
Υπάρχει κι άλλη λύση. Να πεθαίνουν οι περισσότεροι στο τσακ πριν βγουν στη σύνταξη ώστε να γίνει ακόμη πιο ''βιώσιμο'' το σύστημα. Και ο Μητσοτάκης θα είναι ευτυχισμένος τότε.
-
Σχετικά με τις συντάξεις:
Είναι απαράδεκτο να βγαίνουν σε σύνταξη ενεργοί πολίτες στα 50 και στα 55 και μετά να δουλεύουν και αλλού ανασφάλιστοι καταλαμβάνοντας μία θέση εργασίας από κάποιον που θα πλήρωνε ασφάλιστρα.
Επίσης είναι απαράδεκτο να βγαίνουν σε σύνταξη γυναίκες στα 45 είτε δεν έχουν κανένα παιδί, είτε ένα είτε τέσσερα. Πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός και φυσικά να ευνοούνται οι πολύτεκνες μητέρες.
Είναι απαράδεκτος ο διαχωρισμός που γίνεται εδώ μεταξύ εργαζόμενων γυναικών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Δηλαδή οι του δημοσίου ανήκουν σε άλλη κατηγορία πολιτών από τις εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα. Ή μήπως τα παιδιά των μεν έχουν ανάγκη τη μητέρα τους περισσότερο από τα παιδιά των δε(ν).
Είναι απαράδεκτο να δίνονται αναπηρικές συντάξεις σε όσους απατεώνες έχουν τον «τρόπο τους» και τους πραγματικούς ανάπηρους να τους περνάνε επιτροπή κάθε χρόνο και να τους βγάζουν το λάδι.
Είναι απαράδεκτο το καθεστώς με τα βαρέα – ανθυγιεινά ένσημα. Ρίχτε μια ματιά ποιοί τα δικαιούνται και ποιοι όχι.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
διαβαζεις τι γραφεις?
Δεν κατάλαβα γιατί συγχύστηκες FlowerPower Αυτό που είπα είναι ότι το ασφαλιστικό σύστημα υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να παραμείνει βιώσιμο με το το να βγαίνει στη σύνταξη ο κόσμος στα 60-65 και ότι οι πρόωρες συντάξεις, κτλ δημιουργούν προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία. Πού είναι το κακό σ' αυτό που είπα; Δεν σχολίασα αν είναι καλό ή κακό το σύστημα, αν είναι βιώσιμο σχολίασα.
Διαφωνεί κανείς στο ότι οι πρόωρες συντάξεις επιβαρύνουν περισσότερο τα ταμεία;**
Διαφωνώ εγώ. Το κράτος οφείλει να είναι κράτος προνοίας. Με τη λογική αυτή λοιπόν , οφείλει να κάνει τις επενδύσεις αυτές που θα του αποφέρουν τα απαιτούμενα προκειμένου οι πρόωρες συντάξεις να βγουν , οι αναπηρικές συντάξεις να πληρωθούν και να πληρωθούν και τα νοσοκομειακά προγράμματα. Σου υπενθυμίζω ότι το ΙΚΑ ( μέχρι να αρχίσει το ξεπούλημα της περιουσίας του προκειμένου να πληρωθούν άλλα κρατικά ελλείματα , μέσα '80 δηλαδή ) είχε περιουσία μεγαλύτερη από τη σημερινή της ΕΤΕ ( πχ ). Καλαμπαλίκια και φιλλολογίες στην πλάτη μου ( γιατί οι περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων είναι πλάτη μου , όπως και κάθε τι κρατικό ) προκειμένου να τρώνε κρατική περιουσία οι ημέτεροι δεν θα είναι αποδεκτά , τουλάχιστον από εμένα. Εγώ συμφώνησα όταν βγήκα στην αγορά εργασίας συγκεκριμένα πράγματα με το κράτος και τώρα μου τα αλλάζει λόγω δήθεν μη βιωσιμότητος.**Αυτό που μπορεί να γίνει λοιπόν είναι να αυξηθούν οι κρατήσεις/φόροι στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα και έτσι να βρεθούν χρήματα για να υποστηρίζονται οι μητέρες, οι πολύτεκνες οικογένειες, κτλ
Αυτή θα ήταν μια δίκαιη ανακατανομή πλούτου.
Μαζί σου. Πρεσβεύει ( με τις πράξεις ) αυτό που λες η ΝΔ ;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ναι, το σύστημα μπορεί να είναι απάνθρωπο, έτσι όμως είναι και βιώσιμο...Α!!! Εξ ίσου βιώσιμο είναι να παίρνεις σύνταξη στα 80. Ρώτα τον πατέρα σου εάν θα του άρεσε αυτό. Τι ; Δουλέυει από τα 17 του ; Και λοιπόν. Θα δουλεύει για 63 χρόνια ( και η μητέρα σου ) προκειμένου να απολαύσει τους καρπούς της εργασίας του στην ώριμή του ηλικία.
Σκέφτηκα και κάτι ακόμη. Όριο στα 65 αλλά λίγο πριν ( κανά μήνα ) βάζουμε έναν Αλβανό και 'καθαρίζουμε' τον νεαρό που ζήτησε σύνταξη. Μας μένουν μόνο οι ανάπηροι τώρα αλλά κάτι θα βρούμε. Επιπλέον κάτι πρέπει να βρούμε για τα ανήλικα/προστατευόμενα τέκνα. Δεν μπορείς κ. Αserf να είσαι εσύ ασφαλισμένος ( ως φοιτητής ) χωρίς να έχεις δουλέψει τα απαραίτητα. Και εάν αρρωστήσεις και απειλήσεις τη βιωσιμότητα του συστήματος ; Θα μου πεις λίγο απάνθρωπα δεν μου τα λές ; Θα σου πω , απάνθρωπα πλην όμως βιώσιμα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Α!!! Εξ ίσου βιώσιμο είναι να παίρνεις σύνταξη στα 80. Ρώτα τον πατέρα σου εάν θα του άρεσε αυτό. Τι ; Δουλέυει από τα 17 του ; Και λοιπόν. Θα δουλεύει για 63 χρόνια ( και η μητέρα σου ) προκειμένου να απολαύσει τους καρπούς της εργασίας του στην ώριμή του ηλικία.
Σκέφτηκα και κάτι ακόμη. Όριο στα 65 αλλά λίγο πριν ( κανά μήνα ) βάζουμε έναν Αλβανό και 'καθαρίζουμε' τον νεαρό που ζήτησε σύνταξη. Μας μένουν μόνο οι ανάπηροι τώρα αλλά κάτι θα βρούμε. Επιπλέον κάτι πρέπει να βρούμε για τα ανήλικα/προστατευόμενα τέκνα. Δεν μπορείς κ. Αserf να είσαι εσύ ασφαλισμένος ( ως φοιτητής ) χωρίς να έχεις δουλέψει τα απαραίτητα. Και εάν αρρωστήσεις και απειλήσεις τη βιωσιμότητα του συστήματος ; Θα μου πεις λίγο απάνθρωπα δεν μου τα λές ; Θα σου πω , απάνθρωπα πλην όμως βιώσιμα.
Υπάρχει κι άλλη βιώσιμη λύση (αν και λίγο πιο απάνθρωπη):
Κατάργηση των δημοσίων ταμείων και ευθανασία στα 65!Υ.Γ. Για τις τρελές εισφοροδιαφυγές ιδιωτών και εταιρειών σφυρίζουμε αμεριμνοαμέριμνα.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Α!!! Εξ ίσου βιώσιμο είναι να παίρνεις σύνταξη στα 80. Ρώτα τον πατέρα σου εάν θα του άρεσε αυτό. Τι ; Δουλέυει από τα 17 του ; Και λοιπόν. Θα δουλεύει για 63 χρόνια ( και η μητέρα σου ) προκειμένου να απολαύσει τους καρπούς της εργασίας του στην ώριμή του ηλικία.
Υπάρχει κι άλλη βιώσιμη λύση (αν και λίγο πιο απάνθρωπη):
Κατάργηση των δημοσίων ταμείων και ευθανασία στα 65!Υ.Γ. Για τις τρελές εισφοροδιαφυγές ιδιωτών και εταιρειών σφυρίζουμε αμεριμνοαμέριμνα.
Περίφημη ιδέα...
Θυμίζω τον Paul Lafargue (και τη γυναίκα του Laura Marx) που αυτοκτόνησε με μεγάλη χαρά στα 69
Το γράμμα που άφησε :'Healthy of body and spirit, I give me death before the implacable old age, that has stealed me one after the other all pleasures and joys of existence, and has expoiled me from my physical and intellectual strength, paralizes my energy and ends with my willpower, making me a burden for myself and others.
Since years ago I have promised myself not to surpass the age of seventy; I have fixed the season for my departure from this life and prepared the means to execute this decision: a hypodermic injection of cyanhydric acid.
I die with the supreme happiness of having the certainty that very soon will triumph the cause to which I have given myself since 45 years ago.
Long live Communism! Long live the International' -
Είστε ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ με όλη την έννοια της λέξης!!!
Ποτέ δεν είπα ότι το σύστημα πρέπει να ξεζουμίζει τους ασφαλισμένους μέχρι να ψοφήσουν. Είπα ότι το σύστημα πρέπει να είναι δίκαιο και να μη βγαίνουν άλλοι στη σύνταξη στα 50 και άλλοι στα 60-65 με τα ίδια δικαιώματα, επιβαρύνοντας οι μεν πρώτοι περισσότερο το ταμείο, σε βαθμό που τα τελευταία χρόνια αυτά να αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.
Δεν έχω καμία διαφωνία να ληφθούν μέτρα για τις μητέρες και τις πολύτεκνες οικογένειες, απ' τη στιγμή που λεφτά όπως φαίνεται όμως δεν υπάρχουν, ας τα πάρουν από αυτούς που έχουν πολλά, από τα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια δηλαδή. Διαφωνείτε και με αυτό;
Ο πατέρας μου μπορεί να πάρει σύνταξη στα 57-58, αμφιβάλλω όμως αν θα το κάνει γιατί άλλο το ποσό της σύνταξης και άλλος ο μισθός. Αυτό όμως είναι επιλογή του... φαίνεται δηλαδή ότι οι μηχανικοί είναι βλάκες και γι' αυτό έχουν αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχων 7 προς 1.
-
Ο πατερας μου βγαινει στην συνταξη,μηχανικος και αυτος,ο μονος λογος που το κανει ειναι για να σταματησει να πληρωνει εισφορες,και οσον αφορα την συνταξη θα ειναι ενας καλος μισθος που δεν παιρνει κανενας πχ καθηγητης παντρεμενος με δυο παιδια.
-
δεν θελω να γινω πρωθυπουργος γιατι εαν γινω πιστευω οτι δεν θα μπορεσω να αντιμετωπισω ολα αυτα τα προβληματα με επιτυχια. ουτε θα εχω σαφη εικονα και ιδεα για το τι γινετε σε καθε τομεα.
τι θα εκανες αν ησουν πρωθυπουργος..