-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
The hearing also confirmed that McLaren managing director Jonathan Neale was aware that Coughlan had the documents.
Πολύ όμορφα όμως 'παρέλειψες' τα σημαντικότερα:
The hearing also confirmed that McLaren managing director Jonathan Neale was aware that Coughlan had the documents.
However, there was no definitive answer on whether Neale was told about the situation before Ferrari's legal action against the Coughlan's began or after.
Ferrari's lawyer said: 'It is unclear when and how Neale was told about the documents.'
Ferrari said that there was no application for legal investigation against Neale, but said that the team were in correspondence with him.
Άρα, 2 πράγματα:
- Ο Neale μπορεί και να έμαθε για την ύπαρξη των σχεδίων, την ημέρα που η McLaren έθεσε σε διαθεσιμότητα τoν Coughlan (προηγούμενη Τρίτη)
- O Neale συνεργάστηκε με τη Ferrari πάνω σε αυτό το θέμα - της κατοχής παράνομων εγγράφων - άρα δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι έκανε κάτι το μεμπτό, το αντίθετο μάλιστα.
Τα δύο αυτά στοιχεία δείχνουν συνεργασία της McLaren με τη FIA και τη Ferrari, κάτι που έγινε εξαρχής.
Το ξέρω ότι έχεις σκυλιάσει να δεις τη McLaren εκτός πρωταθλήματος, αλλά φρόντισε να δεις πρώτα τα χάλια της ομάδας σου - που ειδικά στο θέμα ασφάλεια είναι για τα μπάζα - και άσε τη δικαιοσύνη να πράξει το έργο της, χωρίς να προσπαθείς να παρουσιάσεις τα πράγματα όπως εσύ θέλεις.
Ολόκληρο το άρθρο: http://www.autosport.com/news/report.php/id/60690
Τέλος, απερρίφθη η αίτηση της Ferrari για καταλογισμό όλων των εξόδων της δίκης στον Coughlan, μιας που αυτό θα κριθεί μετά το πέρας της διαδικασίας (προφανώς εδώ η Ferrari έμμεσα πήγαινε να ασκήσει πίεση στον Coughlan και να 'αγοράσει' μια ομολογία).
-
Kλείσε τα μάτια σφιχτά, είπαμε. Όλα καλά!
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Kλείσε τα μάτια σφιχτά, είπαμε. Όλα καλά!Νομίζεις.
Μάλλον εσύ έχεις σφίξει τα αυτιά (και τα μάτια) σου.
Η σκόνη που πήγε, ΟΕΟ; -
Δε νομίζω ολόκληρη ΜακΛάρεν να έπαιρνε σχέδια από άλλη ομάδα.
Κούλαν και Στέπνυ, είχαν γραμμένες ΜακΛάρεν και Φερράρι, και μαζί συνεργάζονταν για το τι θα κάνουν στο μέλλον. Αυτά όλο και κάποιος από τη ΜακΛάρεν και τη Φερράρι θα έπαιρνε χαμπάρι.
Τώρα αν πραγματικά η ΜακΛάρεν πήρε σχέδια, τι να πώ. Κρίμα, γιατί η F1 είναι ΜακΛάρεν και Φερράρι δλδ.
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Δε νομίζω ολόκληρη ΜακΛάρεν να έπαιρνε σχέδια από άλλη ομάδα.Koίτα να δεις, ολόκληρη η McLaren ούτε πήρε, ούτε χρειαζόταν να πάρει τα σχέδια. Ένας chief designer κι ένας managing director είναι υπεραρκετοί. Δεν χρειάζεται να αποδειχτεί πως είχε δει μέχρι κι η καθαρίστρια τα σχέδια για να πούμε ότι υπάρχει θέμα. Τώρα το πως θα το χειριστούν το θέμα και πως θα καταλήξει, είναι λίγο αναμενόμενο. 'Εμείς για δουλειά ψάχναμε', 'εγώ για ένα ποτό πέρασα απ'του Μάικ και τα είδα στο τραπέζι αλλά δεν τα διάβασα' κλπ... Κάπως θα το μοντάρουν το θέμα, γιατί άσχετα από τη McLaren αυτή τη στιγμή συγκλονίζεται όλη η F1 και κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο και λυπηρό.
-
Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι λυπηρό για το άθλημα αυτό που συμβαίνει, αλλά δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα, τη στιγμή που δεν ξέρουμε όλα τα δεδομένα.
- Πως ξέρουμε ότι ο Neale είδε τα στοιχεία και πότε (αν τα είδε γνώριζε); Γιατί π.χ να μην έμαθε για αυτά την ημέρα που παύθηκε ο Coughlan;
- Ο δικηγόρος της Ferrari ανέφερε ότι ο Neale είχε έρθει σε επαφή μαζί τους (σ.σ με τη Ferrari) μόλις έμαθε για την ύπαρξη των στοιχείων. Τι το μεμπτό αυτού; Εμένα μου μοιάζει με συνεργασία μεταξύ των δύο ομάδων για να καταλάβουν τι ακριβώς παίζει, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Δεν λέω ότι ξέρω όμως.
- Ο Fry άργησε πολύ να ενημερώσει Dennis & Todt για τη συνάντησή του με τους Coughlan & Stepney, ειδικότερα από τη στιγμή που το όνομα του Stepney ακουγόταν πολύ τελευταία.
Το σημαντικότερο όλων:
Αν ο Stepney δεν έστειλε τα σχέδια στον Coughlan, τότε ποιός το έκανε απ΄τη Ferrari; Διότι δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, δεν είναι καμιά συνταγή μαγειρικής να τη βρεις σε περιοδικό, ούτε κανένα CDακι (780 φύλλα είναι μεγάλο πάκο). Κάποιος τα έβγαλε από εκεί και εκεί ευθύνεται η Ferrari.Η F1 ενέχει κατασκοπεία είτε το θέλουμε είτε όχι. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο, αλλά συμβαίνει, όπως έγινε και φέτος μεταξύ Spyker & RBR. Και τότε η FIA δεν έκανε τίποτα, οι ομάδες τα βρήκαν μεταξύ τους. Και είναι πολύ εύκολο να αποδειχτεί ότι η McLaren δε χρησιμοποίησε τεχνολογία Ferrari, κάτι που το ξέρει και η FIA και η Ferrari (μάλλον το αντίθετο έγινε με τον Τομπάζη, βάσει Stepney), γιαυτό και δεν κινείται εναντίον της ομάδας.
-
Cavallino μία συμβουλή αν μου επιτρέπεις:
Με το που βγήκε αυτή η ιστορία στην φόρα, έχεις καταδικάσει τους πάντες και τα πάντα, χωρίς να ακούσεις ούτε τους κατήγορους ούτε τους κατήγορούμενους. Έχεις εκτελέση θανατική ποινή άνευ δίκης και ειρωνεύσαι όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη.
Ακόμα και 100% δίκιο να έχεις (που είναι πολύ πιθανό) με αυτές τις ενέργειες ΙΜΗΟ το χάνεις.Όσον αφορά το θέμα, σύμφωνα με το autosport, επιβεβαιώθηκε στο δικαστήριο ότι ο Coughlan κατείχε ένα έγγραφο 780 σελίδων της Ferrari και ότι η Ferrari το έμαθε από το φωτοτυπάδικό που το πήγε η γυναίκα του.
Άρα έχουμε τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα:
α) Η γυναίκα του Coughlan είναι ηλίθια.
β) Ο Coughlan είναι ηλίθιος
γ) Ο φωτοτυπάς είναι καρφί
δ) (και ουσιαστικότερο) Ο Coughlan όντως κατείχε σημαντικά έγγραφά της Ferrari.
Μένει να επιβεβαιωθεί ότι τα πήρε από τον Stepney και ποιοι άλλοι είχαν ανάμιξη. -
Όπως γράφαμε και στα μαθηματικά:
Από α) και β) προκύπτει συμπέρασμα ε)Ταιριάζουν -
Εγώ ένα έχω να πω προς το παρόν, ο Coughlan προφέρεται (απλοποιημένα) Κάφλαν
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Cavallino μία συμβουλή αν μου επιτρέπεις:Με το που βγήκε αυτή η ιστορία στην φόρα, έχεις καταδικάσει τους πάντες και τα πάντα, χωρίς να ακούσεις ούτε τους κατήγορους ούτε τους κατήγορούμενους. Έχεις εκτελέση θανατική ποινή άνευ δίκης και ειρωνεύσαι όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη.
Ακόμα και 100% δίκιο να έχεις (που είναι πολύ πιθανό) με αυτές τις ενέργειες ΙΜΗΟ το χάνεις.Όσον αφορά το θέμα, σύμφωνα με το autosport, επιβεβαιώθηκε στο δικαστήριο ότι ο Coughlan κατείχε ένα έγγραφο 780 σελίδων της Ferrari και ότι η Ferrari το έμαθε από το φωτοτυπάδικό που το πήγε η γυναίκα του.
Άρα έχουμε τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα:
α) Η γυναίκα του Coughlan είναι ηλίθια.
β) Ο Coughlan είναι ηλίθιος
γ) Ο φωτοτυπάς είναι καρφί
δ) (και ουσιαστικότερο) Ο Coughlan όντως κατείχε σημαντικά έγγραφά της Ferrari.
Μένει να επιβεβαιωθεί ότι τα πήρε από τον Stepney και ποιοι άλλοι είχαν ανάμιξη.Κοίτα να δεις, άδικο δεν έχεις. Και ναι, το 'χω χοντρύνει πολύ το αστείο. Όχι χωρίς λόγο όμως. Για παράδειγμα είναι πιθανό να μου είχαν πει κάποια πουλάκια ορισμένα πράγματα παραπάνω από αυτά που έβγαιναν δημοσίως, οπότε εκεί να βάσιζα τη σιγουριά μου. Όπως ας πούμε το μόνο που είχε κυκλοφορήσει (κι αυτό σαν φήμη) ήταν ότι ο Coughlan είχε στην κατοχή του σχέδια της Ferrari, ενώ στην πραγματικότητα είχε όχι απλά το σύνολο των σχεδίων του της F2007, αλλά λεπτομερή setups για κάθε πίστα, στρατηγικές αγώνων για όλο το πρωτάθλημα κλπ. Ακόμα κι αν κάποιος δεχτεί πως μια ομάδα θα αδιαφορήσει για τα σχέδια, πρέπει να είναι πολύ αφελής (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) για να πιστέψει ότι η ίδια αυτή ομάδα θα μείνει αδιάφορη στο θέμα των setups, της χρήσης των ελαστικών, των στρατηγικών αγώνα και της κατεργασίας των υλικών. Δεν ήταν τελείως αξιόπιστα τα πουλάκια αυτά, το αναγνωρίζω. Μου είχαν πει για έγγραφα 700 σελίδων από την περασμένη εβδομάδα, σήμερα στο δικαστήριο αναγνωρίστηκε επίσημα ο όγκος των πληροφοριών σε 780 σελίδες. Επίσης είναι το θέμα που γκρέμισε συθέμελα όλα τα στερεότυπα που συστηματικά προσπαθούν να ριζώσουν στο κοινό, πηγές της F1 προερχόμενες από έναν συγκεκριμένο χώρο. Και αυτό το τελευταίο, πραγματικά με κάνει εν μέσω όλης αυτής της υπόθεσης να νιώθω καλύτερα κι από ότι ένοιωθα μετά από πρωτάθλημα. Τις τελευταίες μέρες ας πούμε, έχω γίνει φανατικός αναγνώστης του pitpass. Πολύ σφίξιμο! Και άπειρο γέλιο, βεβαίως βεβαίως.
-
Έχουμε κάποια πληροφορία για το ποιός είναι ο 'κρυφός' μηχανικός που προσελήφθη από τη Honda μόλις πρόσφατα?
-
Δε θυμάμαι όνομα, αλλά δεν είναι μηχανικός. Είναι ο σχεδιαστής της BMW.
edit: Βρήκα το όνομα: Jorg Zander
-
Από εδώ και μπρος οτιδήποτε σχετικό με την περίφημη υπόθεση κατασκοπείας θα πρέπει να γράφεται εδώ.
Είναι αρκετά 'μεγάλο' θέμα, λογικά θα μας απασχολήσει για καιρό οπότε μπορούμε εδώ να γράφουμε σχόλια, ειδήσεις και απόψεις με κόσμιο τρόπο
Ελπίζω να μπορέσουμε να συζητήσουμε ήρεμα και χωρίς αντιπαραθέσεις
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Εγώ ένα έχω να πω προς το παρόν, ο Coughlan προφέρεται (απλοποιημένα) Κάφλανmig το φ από που προκύπτει;
cavallino:
Αν όντως περιέχονται τέτοιες πληροφορίες, το βρίσκω απίθανο να μην έχουν χρησιμοποιηθεί, συμφωνούμε. Όμως δύο πράγματα δεν μου κάθονται καλά.
Πως είναι δυνατόν να διαρεύσουν τέτοιες πληροφορίες απο τη Ferrari και πως είναι δυνατόν να τις βγάζουν στη φόρα (σε φωτοτυπάδικο ) αυτοί που τις έκλεψαν. Μιλάμε για απίστευτη βλακεία.
Αν είσαι τόσο βλάκας πως είναι δυνατόν να ήρθαν στα χέρια σου τέτοια έγγραφα; -
Φαντάζομαι το 'φ' θα προφέρεται περίπου όπως το 'cough' - βήχας.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Πως είναι δυνατόν να διαρεύσουν τέτοιες πληροφορίες απο τη Ferrari και πως είναι δυνατόν να τις βγάζουν στη φόρα (σε φωτοτυπάδικο ) αυτοί που τις έκλεψαν. Μιλάμε για απίστευτη βλακεία.
Αν είσαι τόσο βλάκας πως είναι δυνατόν να ήρθαν στα χέρια σου τέτοια έγγραφα;Ακριβώς αυτά δεν μπορώ να καταλάβω και εγώ, γιαυτό γράφω και ξαναγράφω ότι δεν υπάρχει λογική.
Τέτοιες πληροφορίες, το λογικότερο είναι, να είναι διαβαθμισμένες στη Ferrari. Οι υπεύθυνοι της Ferrari έλεγαν ότι πρόσβαση σε όλα αυτά είχαν μερικά άτομα στην εταιρία, τα οποία είναι - ακριβώς αυτό είπαν - μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Πως ένας απλός μηχανικός όπως ο Stepney - που είχε απομωνωθεί και απ'την ομάδα, όπως πάλι λένε - απέκτησε τέτοιες πληροφορίες; Πώς τις απέκτησε και ο Coughlan;
Η ένστασή μου - σε όσα γράφει ο cavallino - έχει να κάνει στο ότι στρέφει την προσοχή μόνο στη McLaren τη στιγμή που κάποιος απ'τα ανώτερα στελέχη της Ferrari είναι σαφέστατα αναμεμιγμένος στην ιστορία και είναι εξίσου ένοχος, αν όχι περισσότερο.
Και εντάξει, καλή η πλάκα, αλλά έχει και κάποιο όριο. Αν μη τι άλλο, αν ήθελα μόνο πλάκα, μπορώ να τη βρω και αλλού.
@cavallino: αν έχεις πάντως περισσότερες πληροφορίες, σε παρακαλώ να τις δώσεις εδώ, όλοι ενδιαφερόμαστε σαν φίλαθλοι να μάθουμε τι συμβαίνει (εγώ τουλάχιστον πάρα πολύ), αλλά θέλουμε να στηριζόμαστε σε γεγονότα και όχι εικασίες/πεποιθήσεις, κάτι που σημαίνει ότι επειδή είναι φήμες/εικασίες θα κρίνονται ανάλογα. Και να είσαι σίγουρος πως αν επαληθευτούν, πρώτος εγώ θα σου βγάλω το καπέλο.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Εγώ ένα έχω να πω προς το παρόν, ο Coughlan προφέρεται (απλοποιημένα) Κάφλαν
mig το φ από που προκύπτει;
Υποθέτω ο Χάρης το έβγαλε από σύνθεση της λέξης cough (καφ - βήχας) και του ακρωνυμίου -lan. Aν και νομίζω πως προφέρεται Κόκλαν το συγκεκριμένο όνομα. Σίγουρα όχι Κούλαν, πάντως.
cavallino:
Αν όντως περιέχονται τέτοιες πληροφορίες, το βρίσκω απίθανο να μην έχουν χρησιμοποιηθεί, συμφωνούμε. Όμως δύο πράγματα δεν μου κάθονται καλά.
Αν είσαι τόσο βλάκας πως είναι δυνατόν να ήρθαν στα χέρια σου τέτοια έγγραφα;Είναι όντως άξιο απορίας, αν και στην F1 έχουν υπάρξει άπειρα παραδείγματα ηλιθιότητας. Από τη Ferrari μπορεί να διέρρευσαν αν τα 'έβγαλε' άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας ή αν τον άφησαν να τα βγάλει για να παρακολουθήσουν τις επόμενες κινήσεις του. Ή αν κάποιος πήγε στον systems administrator και του τα έσταξε προκειμένου να σβήσει κάποιες κινήσεις από τα logs του δικτύου. Εν συνεχεία, με τα έγγραφα στην Αγγλία, είναι πιθανό ο Coughlan να μην υπολόγισε ότι ο φωτοτυπάς στο Woking θα έδινε σημασία στο τι αντέγραφε μια κυρία μέσης ηλικίας ή (το πιθανότερο) ότι απλά θα χαμουγελούσε πονηρά και θα έκλεινε μάτι συνομοτικά αν καταλάβαινε περί τίνος πρόκειται. Κάτι αντίστοιχο στο χωριό του Maranello, δεν υπήρχε περίπτωση να μην το κρατούσε μυστικό ακόμα και η πιο ξεμωραμένη γιαγιά.
Πάντως πιστεύω πως έχουμε μυθοποιήσει υπερβολικά τον χώρο της F1 όσον αφορά τα συστήματα, την προσοχή στη λεπτομέρεια στο design, τον τεχνικό έλεγχο, την ασφάλεια δεδομένων κλπ. Πριν από μερικά χρόνια στη Jaguar Racing, με το που τελείωσαν το σχεδιασμό του μονοθεσίου, άρχισαν τη συναρμολόγηση μέχρι που έφτασαν στην τοποθέτηση των φρένων εμπρός. Εκείνη τη στιγμή ανακάλυψαν πως αν και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τις δαγκάνες να είναι στο πάνω μέρος του δίσκου, ήταν κατασκευασμένες ούτως ώστε η τοποθέτησή τους να είναι δυνατή μόνο αν τοποθετούνταν στο κάτω μέρος. Αυτό θα συνεπάγετο στο πρώτο φρενάρισμα να έπαιρνε ο διάολος: δαγκάνες, δίσκους, ψαλίδια και ότι άλλο υπήρχε πρόχειρο εκεί γύρω. Κάποιο αστέρι, είχε κάνει (μάλλον κατά λάθος) mirror τα αντικείμενα στο CAD την ώρα που σχεδίαζε και βγήκε όλο το μπροστινό σύστημα ανάποδα. Η Jaguar είχε κανονίσει παρουσίαση με τυμπανοκρουσίες για το νέο μονοθέσιο (δε θυμάμαι αν ήταν η R2 ή η R3) και περίμενε πως και πως το 1ο τεστ της χρονιάς για να τη δοκιμάσει και τελικά στο τεστ (όπως και στην παρουσίαση) πήγε με το μονοθέσιο το παλιό, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και για κάποιους αγώνες στην αρχή της season. Αν κάποιος θυμάται αυτό το περιστατικό, ο λόγος ήταν τα (ανάποδα:lol:) φρένα εμπρός. Και λέγανε στα δελτία τύπου ένα σωρό μούφες για τους λόγους της καθυστέρησης, εκτός από την αλήθεια. -
Ο χρήστης Frontier έγραψε:
@cavallino: αν έχεις πάντως περισσότερες πληροφορίες, σε παρακαλώ να τις δώσεις εδώ, όλοι ενδιαφερόμαστε σαν φίλαθλοι να μάθουμε τι συμβαίνει (εγώ τουλάχιστον πάρα πολύ), αλλά θέλουμε να στηριζόμαστε σε γεγονότα και όχι εικασίες/πεποιθήσεις, κάτι που σημαίνει ότι επειδή είναι φήμες/εικασίες θα κρίνονται ανάλογα. Και να είσαι σίγουρος πως αν επαληθευτούν, πρώτος εγώ θα σου βγάλω το καπέλο.Μερικές φορές είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατον να γράψω όλα όσα ξέρω, γιατί κινδυνεύει και η δουλειά του άλλου. Δεν είναι έτσι απλά. Όσα μπορώ, γράφω. Να ας πούμε αυτό με την Jaguar το έγραψα, έχει παραγραφεί το αδίκημα πλέον. Για άλλα πράγματα, περιμένω τις περισσότερες φορές να βγει κάτι στον τύπο και μετά σχολιάζω.
-
Mόλις είχα πληροφορία για το θέμα. Το Coughlan προφέρεται Κόφλαν.
-
Για να είμασε ακριβείς, προφέρεται με κάτι μεταξύ ο και α πριν το φ
[Διάσπαση] Επίσημο thread: Stepneygate