-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ ένα έχω να καταθέσω. Από χτες που ανοίξαν τα σχολεία έχουν γεμίσει τα πρωινά οι δρόμοι με κάτι άθλια ξεκώλια και κάτι αγοράκια με ελεεινά μαλιά. Πραγματικά κάθε πρωί περνάω από 3-4 Γυμνάσια (!!!) και Λύκεια και δεν έχω προσέξει ένα νορμάλ παιδάκι.
Και μη μου πείτε εκτός θέματος. Ποία η ευθύνη των γονέων...Αν και πολύ νέος ξεχνάς εύκολα και γρήγορα ...Έχεις ήδη περάσει εκεί που δεν υπήρξε ποτέ ούτε καν η γιαγιά μου
-
Δεν σε πολυέπιασα...
Ενημερωτικά τέλειωσα το Λύκειο το '99 και αν βάλω μια αναλογία ένα 5-10% από το γυναικείο πληθυσμό ήταν λίγο πιο... λασουσουρελά λασουσουρελά...
Τώρα όλοι κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα...
Αν και σαν άτομο απέχω έτη φωτός από το να χαρακτηρισθώ ως ντροπαλός, συντηρητικός ή σεμνός σε περίπτωση που δούλευα ως καθηγητής σε λύκειο θα τα είχα τσακίσει τα μικρά σε θέματα ντυσίματος κλπ. Συγνώμη κοριτσάκι μου αλλά όπως εγώ (σαν καθηγητής υποτίθεται) είμαι υποχρεωμένος να σε σέβομαι και να μην σου την πέσω ή να σε θίξω σεξουαλικά και εσύ είσαι υποχρεωμένη να έρχεσαι στο σχολείο με τον κώλο μέσα από τα ρούχα. Εκτός σχολείου κάνε ότι θες... -
Δηλαδή εμείς που τελειώσαμε το '79 τι θα έπρεπε να πούμε?
-
Η 'αντιδραστική' ποδιά ήταν ένα καλό μάθημα δημοκρατίας στο σχολείο.
Όλοι ίσοι, όλοι αρχικά ίδιοι. Ξεχωρίζουν θετικά αυτοί που έχουν ισχυρή προσωπικότητα και μεγαλύτερες ικανότητες, όχι αυτοί που έχουν εξ οικογενείας την οικονομική άνεση να στολίζονται με ακριβά ρούχα και αξεσουάρ. -
Συγνώμη κοριτσάκι μου αλλά όπως εγώ (σαν καθηγητής υποτίθεται) είμαι υποχρεωμένος να σε σέβομαι και να μην σου την πέσω ή να σε θίξω σεξουαλικά και εσύ είσαι υποχρεωμένη να έρχεσαι στο σχολείο με τον κώλο μέσα από τα ρούχα. Εκτός σχολείου κάνε ότι θες...Εγώ νομίζω ότι ζηλεύεις που δεν είχε τέτοια στην εποχή σου. Ή ακόμα χειρότερα, ότι θα ήθελες και εσύ να έρχεσαι στο σχολείο με τον κώλο έξω από τα ρούχα!
Πλάκα-πλάκα, και από το 2002 που τέλειωσα εγώ υπάρχει μια μικρή διαφορά...για τα κοριτσια και το (ντ; ) ύσιμο. Για τα αγόρια -μαλλιά και στυλ- η διαφορά είναι εντυπωσιακή...όλα έχουν γίνει παιδιά της Vodafone και του What's up...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όλοι ίσοι, όλοι αρχικά ίδιοι. Ξεχωρίζουν θετικά αυτοί που έχουν ισχυρή προσωπικότητα και μεγαλύτερες ικανότητες, όχι αυτοί που έχουν εξ οικογενείας την οικονομική άνεση να στολίζονται με ακριβά ρούχα και αξεσουάρ.Μάνο, έτσι ακριβώς!!!!
ΥΓ Λες να πάμε να το κοιτάξουμε? Όλο συμφωνούμε τελευταία!!!
-
Όχι φίλε μου. Δεν ζηλεύω σε καμμία περίπτωση. Στην τάξη μου είχαμε μια κοπελίτσα που ασχολείτο με το modelling (Γειά σου ρε Βιβάρα που παντρεύτηκες και έχεις και 2 κουτσούβελα!) και στον τομέα του eye-eating δεν μπορώ να πω ότι είχαμε παράπονο. Από εκεί και πέρα χαίρομαι που μέχρι και τα 15-16 μου οι κύριοι προβληματισμοί μου είχαν να κάνουν με το μπάσκετ και με το αν θα κέρδιζε ο McRae στα ράλυ και ο MS στην F1...
Κάποια πράγματα θέλουν μια ηλικία για να τα ευχαριστηθείς. Και στο λεω αυτό έχοντας νταλαβεριστεί αρκετά (παλιότερα ε...) με κοριτσάκια 17 χρονών. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, στις περισσότερες των περιπτώσεων όσο πιο ξέκωλο έδειχνε κάποια τόσο πιο ΑΣΧΕΤΗ ήταν σε ότι είχε να κάνει με το σεξ.
Άγουρα παιδάκια είναι που έχουν χάσει το μέτρο και όσο πάνε το χάνουν ακόμα περισσότερο. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Όλοι ίσοι, όλοι αρχικά ίδιοι. Ξεχωρίζουν θετικά αυτοί που έχουν ισχυρή προσωπικότητα και μεγαλύτερες ικανότητες, όχι αυτοί που έχουν εξ οικογενείας την οικονομική άνεση να στολίζονται με ακριβά ρούχα και αξεσουάρ.Μάνο, έτσι ακριβώς!!!!
Θα σου στείλω το φάκελο για τις 16.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δηλαδή εμείς που τελειώσαμε το '79 τι θα έπρεπε να πούμε?εδω τα λεμε εμεις που τελειωσαμε 20 χρονια μετα...
τουλαχιστον απο το 98-99 που τελειωσα μου φαινεται απιστευτο το τι τροπη πηραν ορισμενα πραματα...
καλα και η ποδια και το κοστουμι ειναι της προηγουμενης χιλιετιας συστηματα..γενικα δε μπορεις να επιβαλλεις στον αλλον τι θα φοραει εφοσον κατευθειαν θα αρχισουν κηρυγματα δικαιωματων του ανθρωπου κτλ κτλ..
εγω παντως ουτε με στρινγκ εξω απο το παντελονι ουτε με ποδια θα στελνα το παιδι..
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα σου στείλω το φάκελο για τις 16.
Μη μου πεις ότι κι εκει αλλάξαμε προς την ίδια κατεύθυνση!!??!!!!
-
Συγνώμη κοριτσάκι μου αλλά όπως εγώ (σαν καθηγητής υποτίθεται) είμαι υποχρεωμένος να σε σέβομαι και να μην σου την πέσω ή να σε θίξω σεξουαλικά και εσύ είσαι υποχρεωμένη να έρχεσαι στο σχολείο με τον κώλο μέσα από τα ρούχα. Εκτός σχολείου κάνε ότι θες...Δεν κατάλαβα την αντιστοιχία.....
Ενας καθηγητής, όπως και κάθε άνθρωπος και σε οποιονδήποτε χώρο, είναι αυτονόητο οτι δεν εχει δικαίωμα να θίξει σεξουαλικά κανέναν, και οτι οφείλει να τον σέβεται ανεξάρτητα από την εμφάνισή του. Μην τα συνδέεις λοιπόν. Εκτός αν είσαι της άποψης οτι οι γυναίκες θα πρέπει να ντύνονται σεμνά, γιατί αλλιώς 'τα θέλει ο κ..ος τους'.
Η μόδα αλλάζει διαρκώς (και στο μαθητικό ντύσιμο) και το οτι δεν μας αρέσει ή δεν το καταλαβαίνουμε, είναι δικό μας πρόβλημα. -
μη τα πάρουμε όλα σβάρνα
πάντως έχουμε γεμίσει τσουλιά, να το πω χύμα. περνάς πίσω από σχολεία και βλέπεις 15 κ 16χρονα με το μισό στήθος έξω και να καπνίζουν σαν....νταλικέρηδες
δε λέω και πριν 10 χρόνια γινόταν αυτό αλλά με τα βυζιά μέσα όμως -
Ως καθηγητής έχω μάθει να αγνοώ προκλητικά ντυσίματα, ακόμα και συμπεριφορές (:shifty:). Παρόλα αυτά, έχει υπάρξει περίπτωση που αναγκάστηκα να εξηγήσω σε πιτσιρίκα που μου ήρθε ντυμένη με hotpants και διχτυωτό καλσόν (:lipsealed:) ότι δεν είναι καλή ιδέα να έρχεται έτσι στο μάθημα μου.
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Δεν κατάλαβα την αντιστοιχία.....
Ενας καθηγητής, όπως και κάθε άνθρωπος και σε οποιονδήποτε χώρο, είναι αυτονόητο οτι δεν εχει δικαίωμα να θίξει σεξουαλικά κανέναν, και οτι οφείλει να τον σέβεται ανεξάρτητα από την εμφάνισή του. Μην τα συνδέεις λοιπόν. Εκτός αν είσαι της άποψης οτι οι γυναίκες θα πρέπει να ντύνονται σεμνά, γιατί αλλιώς 'τα θέλει ο κ..ος τους'.
Η μόδα αλλάζει διαρκώς (και στο μαθητικό ντύσιμο) και το οτι δεν μας αρέσει ή δεν το καταλαβαίνουμε, είναι δικό μας πρόβλημα.Μιλάμε για χώρο σχολείου και όχι το Galea. Στο Galea μπορεί ο άλλος ή η άλλη να τα πετάξει και να βουτήξει στη θάλασσα γυμνός/η μπροστά σε όλο το μαγαζί (έχει γίνει πολλάκις). Μπορεί επίσης κάποιος στο Cavo να τον πετάξει έξω και να αφήσει στην άλλη τα υπόλοιπα (...). **Ε άμα είναι να εξισώσουμε τα club με τα Λύκεια άστο το χάσαμε.**Ναι λοιπόν. Ο καθηγητής πρέπει πρώτα αυτός να σέβεται τα κοριτσάκια ως κοπέλες και στη συνέχεια να επιβάλει και σε αυτές επειδή είναι παιδιά και δεν έχει πήξει να σέβονται τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ως καθηγητής έχω μάθει να αγνοώ προκλητικά ντυσίματα, ακόμα και συμπεριφορές (:shifty:). Παρόλα αυτά, έχει υπάρξει περίπτωση που αναγκάστηκα να εξηγήσω σε πιτσιρίκα που μου ήρθε ντυμένη με hotpants και διχτυωτό καλσόν (:lipsealed:) ότι δεν είναι καλή ιδέα να έρχεται έτσι στο μάθημα μου.Εννοείται πως από ένα σημείο και μετά δεν σου κάνει αίσθηση κάτι τέτοιο αλλά πολύ σωστά της την είπες όχι επειδή σε ενοχλούσε αλλά επειδή δεν σεβόταν και εσένα και τους συμμαθητές της...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
εγώ είμαι παιδί του δημοσίου σχολείου...
λόγω επαγγέλματος του πατέρα μου άλλαξα 3 δημοτικά, 3 γυμνάσια κ 1 λύκειο.οι καθηγητές που είχα ήταν όλοι άψογοι... ειλικρινά, δεν πιστεύω πως σε ιδιωτικό θα μπορούσα να έχω καλύτερους από αυτούς... ενδεικτικά θα σας πω, πως στο λύκειό μου πολλοί καθηγητές είχαν κληθεί τα προηγούμενα χρόνια να βάλουν θέματα στις πανελλήνιες εξετάσεις...
επίσης κάποιους καθηγητές στο γυμνάσιο θα τους θυμάμαι για πάντα... μου έμαθαν μεθοδολογία στα μαθηματικά κ στη φυσική στη 2α γυμνασίου, που ποτέ δε θα ξεχάσω πως με καθοδήγησαν απίστευτα πολύ... επίσης πολλά οφείλω κ στην υπομονή των γονέων μου... ο πατέρας μου έχει μεράκι με τα μαθηματικά κ την φυσική, κ μέχρι βράδυ μου μάθαινε ακόμα κ εκτός μαθήματος πράξεις, τουλάχιστον ως την 3η γυμνασίου.
με μια εξαίρεση των καθηγητών γυμναστικής κ των καλλιτεχνικών, ενός καθηγητή βιολογίας (ήμουν ο αγαπημένος του μαθητής, όμως ήταν αυστηρός κατά γενική ομολογία), όλοι σχεδόν οι άλλοι καθηγητές ήταν αξιοπρεπέστατοι στο μάθημά τους. δε μου έρχεται κάποιο κακό παράδειγμα τώρα.
ορισμένοι από αυτούς, ήταν απλά ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ. έμαθα ότι μερικοί από αυτούς έκαναν μαθήματα προς 50-60 ευρώ την ώρα πριν 5 χρόνια... κ εγώ τους είχα δωρεάν...
βέβαια κ το σχολείο που πήγαινα είχε παράδοση κ δεν είχε πολλούς άτακτους μαθητές... όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήταν δημόσιο. είχε παιδιά από όλες τις οικονομικές τάξεις.είμαι ικανοποιημένος από το δημόσιο σχολείο. το μόνο που υστερούσε είναι οι υπερβολικές παρασχολικές δραστηριότητες κ διοργανώσεις που οργανώνουν τα ιδιωτικά... όμως κ υποδομές είχε με θεατράκι πλήρως εξοπλισμένο, κ τιμούσε με ήθος τις γιορτές...
επίσης τα δημόσια υστερούν στις διασυνδέσεις κ στους συλλόγους αποφοίτων των ιδιωτικών... τα ιδιωτικά λειτουργούν πιστεύω ως μία κάστα, που μετά από 20 χρόνια ακόμα θυμάται τα μέλη της. αυτό βοηθάει αρκετά αν είσαι ελεύθερος επαγελματίας. είναι μια επένδυση τότε το ιδιωτικό.
κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν ακόμα δημόσια σχολεία που είναι ίσως καλύτερα από αρκετά ιδιωτικά... όμως θέλει ψάξιμο κ υπευθυνότητα από τους γονείς.
επίσης οι γονείς πρέπει να καθοδηγούν το παιδί, κ όχι να αισθάνονται πως κάνουν το χρέος τους πηγαίνοντάς το σε κάποιο ιδιωτικό.
βέβαια το ιδιωτικό συνήθως υπερκαλύπτει την ανάγκη για ιδιαίτερα αγγλικών, οπότε κάθε παιδί γλιτώνει τα χρήματα των 1.500 ευρώ που απαιτούνται για ένα φροντιστήριο αγγλικών τουλάχιστον.
τελειώνοντας, θα έλεγα πως αν είχα ένα σχολείο σαν το δικό μου, κατά 60% θα πήγαινα το παιδί μου στο δημόσιο... αν μάλιστα μπορούσα να το πάω στο πειραματικό, θα το πήγαινα εκεί ασυζητητεί.
Παρόμοια περίπτωση,στρατιωτικός πατέρας,2 δημοτικά,2 γυμνάσια, 3λύκεια, ένα ιδιωτικό λύκειο,όλα τα άλλα δημόσια,Αριστοί καθηγητές,πειθαρχία στο ιδιωτικό και πολλές εξωσχολικές δραστηριοτητές για προσωπική καλλιέργεια και ανάπτυξη. Πρόσφατα αναγνώρισα ένα καθηγητή μου από τη Λεόντειο Πατησίων (Γυμνάσιο) και μου είπε να γραφτώ στο σύλλογο αποφοίτων, μιας και έγινε γυμνασιάρχης.Πολύ καλός στη δουλειά του ,έχει ένα παιδί στο δημοτικό.Τον θυμάμαι σε αγώνα μαθητών vs καθηγητών έπαιζε τέρμα, ήτανε από τότε μπουλούκος. Η συχνή αλλάγη περιβάλλοντος με έψησε, έτσι έκανε πολλούς φίλους ,που διατηρώ ακόμα.Σχετικά με τα ιδιωτικά πολύ δουλειά από πλευράς καθηγητών,απαιτήσεις,καλές βάσεις και σίγουρο μέλλον μιας και καλλιεργείται έντονος συνανταγωνισμός.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ως καθηγητής έχω μάθει να αγνοώ προκλητικά ντυσίματα, ακόμα και συμπεριφορές (:shifty:). Παρόλα αυτά, έχει υπάρξει περίπτωση που αναγκάστηκα να εξηγήσω σε πιτσιρίκα που μου ήρθε ντυμένη με hotpants και διχτυωτό καλσόν (:lipsealed:) ότι δεν είναι καλή ιδέα να έρχεται έτσι στο μάθημα μου.Ναι αλλα το τί σου απαντησε ή πώς αντεδρασε εχει το 'ζουμι'
-
Γενικά πρέπει να είναι μια ενδιαφέρουσα ιστοριούλα να μας διηγηθείς.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ως καθηγητής έχω μάθει να αγνοώ προκλητικά ντυσίματα, ακόμα και συμπεριφορές (:shifty:). Παρόλα αυτά, έχει υπάρξει περίπτωση που αναγκάστηκα να εξηγήσω σε πιτσιρίκα που μου ήρθε ντυμένη με hotpants και διχτυωτό καλσόν (:lipsealed:) ότι δεν είναι καλή ιδέα να έρχεται έτσι στο μάθημα μου.
Ναι αλλα το τί σου απαντησε ή πώς αντεδρασε εχει το 'ζουμι'
εχω ενα ΧΧΧ που ενας καθηγητης εξηγει το ιδιο σε μια κοπελιτσα που ηρθε με δικτυοτο ροζ καλτσον και υπερ-κοντο σορτσακι...περιτο να σας πω τι γινεται μετα, χο χο χο
Χρηστο εχεις βεργα?
-
My first teacher;
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...