-
Νίκο, συμφωνώ με όσα λες. Τις επόμενες μέρες θα κάτσω και θα γράψω εδώ ένα ολόκληρο τεύχος που έχω στα χέρια μου, το οποίο ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ την ινδοευρωπαϊκή θεωρία και εξηγεί πώς ακριβώς χρησιμοποιείται ως όχημα ανθελληνισμού.
Δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέπουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να κλέβει την ιστορία μας και να μας υποβαθμίζει για να εγείρει μέσω επινοηθεισών 'μειονοτήτων' εδαφικές διεκδικήσεις. Είτε είναι Σκοπιανός (Βούλγαρος δηλαδή) είτε είναι Βούλγαρος είτε είναι Αλβανός είτε είναι Τούρκος.
-
Κώστα,δεν θεωρώ οτι υπάρχει η έννοια 'ανθελληνισμός' ή 'αντισημιτισμός' ή 'αντιαμερικανισμός' ή..ή...!!!
Λέγοντας κάποιον 'ανθέλληνα' αυτόματα θεωρείς οτι ο Ελληνισμός είναι το κέντρο του κόσμου ή οτι εει τόσο βαρύνουσα σημασία που κάποιος θα ασχοληθεί ειδικά μαζί του!
Επίσης ανεβάζεις κάποιον στο επίπεδο του ιδεαλιστή,αφου αυτό που κάνει το κάνει επειδή αντίτιθεται σε μια ιδέα!!
Αν και είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας,με αυτό δεν συμφωνώ.
Οτι αφορά σε διακρατικές σχέσεις [αλλά και προσωπικές καμμιά φορά] είναι θέμα συμφερόντων.
Θα σου δώσω/θα μου δώσεις!Αν μάλιστα έχεις κάτι που με ενδιαφέρει πολύ θα σου δώσω περισσότερα!
Νομίζω οτι ειναι τόσο απλά!
Αν η χώρα μας δεν ηταν στην Ευρωπαϊκή Ενωση τα προβλήματα που θα είχαμε θα ηταν σίγουρα διαφορετικά και μάλλον σοβαρώτερα!Μην ψάχνεις λοιπόν ανθέλληνες!Ψάξε που είναι τα χρήματα!Που είναι τα συμφέροντα!Και τότε θα εξηγήσεις πολλά απο αυτά που συμβαίνουν γύρω μας!!
Πίστεψέ με,κανείς δεν δίνει διάρα για Ελληνισμούς,Μεγάλες Ιδέες,Αρχαια Ιστορία και Πολιτισμό!!
Show me the money!!! Απο την Τροία [που ξαφνικά γίνανε οι Πόλεις της Ελλάδας ευαίσθητες στο κεράτωμα!!] μέχρι τον Εμφύλιο,την Χούντα,την Κύπρο κλπ κλπ!!!Εδω άκουσα [και το λέω με κάθε επιφύλαξη] οτι Κύπριοι πλήρωναν Αγγλους δημοσιογράφους,για να γράφουν εναντίον του Ακρόπολις προκειμένου να κρατήσουν τον δικό τους Αγώνα!Τι συζητάμε?!!!
ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
!Μην ψάχνεις λοιπόν ανθέλληνες!Ψάξε που είναι τα χρήματα!Που είναι τα συμφέροντα!Και τότε θα εξηγήσεις πολλά απο αυτά που συμβαίνουν γύρω μας!!
Πίστεψέ με,κανείς δεν δίνει διάρα για Ελληνισμούς,Μεγάλες Ιδέες,Αρχαια Ιστορία και Πολιτισμό!!
Show me the money!!! Απο την Τροία [που ξαφνικά γίνανε οι Πόλεις της Ελλάδας ευαίσθητες στο κεράτωμα!!] μέχρι τον Εμφύλιο,την Χούντα,την Κύπρο κλπ κλπ!!!ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!
Πές τά Νίκο!
Δέν υπάρχει στιγμή στήν παγκόσμια ιστορία πού νά μήν έχει νά κάνει μέ τό χρήμα,καί οι πιό πολλοί νομίζουν ότι είχε νά κάνει μέ τή δόξα!!! -
Μα, Νίκο, ο καλύτερος τρόπος για να υφαρπάξεις όσα έχει ένας λαός είναι να τον εξαφανίσεις! Και για να το πετύχεις αυτό, φτιάχνεις μια ιδεολογία και ένα 'επιστημονικό' κατεστημένο που στόχο έχει να μειώσει τη σημασία του λαού αυτού, την αξία του, την ύπαρξή του - χωρίς ιδεολογία δε θα σε ακολουθήσουν οι μάζες. Τα είχε πει πάρα πολύ καλά ο Πλάτωνας για το 'ιαματικό ψεύδος' που πρέπει η άρχουσα τάξις (οι πλούσιοι δηλαδή) να φτιάξει και να πιστέψει και μετά να επιβάλει (και μέσω του φόβου) στις μάζες για να ακολουθήσουν πειθήνια. Αν, μάλιστα, καταφέρεις να πείσεις το λαό αυτό ότι είναι ασήμαντος (κάτι που έχω διαπιστώσει ότι σ'εμάς το έχουν καταφέρει ΜΙΑ ΧΑΡΑ και από όσα διαβάζω εδώ μέσα και τραβάω τα μαλλιά μου), ο λαός αυτός και όσα έχει είναι ώριμο φρούτο έτοιμο να πέσει.
Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορείς πλέον να τον υποδουλώσεις με κάθε τρόπο:
- Εδαφικό
- Οικονομικό
- Πολιτικό
- Πολιτιστικό
- Επιστημονικό
- Θρησκευτικό
- Ιδεολογικό
Και πάει λέγοντας. Δυστυχώς, είμαστε 17 συναπτούς αιώνες ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ. Ξυπνήστε λοιπόν.
Και θα σας πω κάτι ακόμη. Πολλοί από εμάς είμαστε επιστήμονες - αφού βγάλαμε πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία, ΤΕΙ, κάναμε μεταπτυχιακά κλπ. Βασικό στοιχείο της επιστήμης είναι ότι οι ΘΕΩΡΙΕΣ αναθεωρούνται όταν δεν επαληθεύονται από τα στοιχεία και τα ευρήματα. Ή αναθεωρούνται, συμπληρώνονται κλπ ή καταργούνται ολοκληρωτικά.
Δε σας κάνει εντύπωση που ο ινδοευρωπαϊσμός, παρόλο που δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ στοιχείο αρχαιολογικό, ανθρωπολογικό, γενετικό, γλωσσολογικό κλπ που να τον στηρίζει, είναι - μαζί με το ψεύδος της Γενέσεως - η μοναδική θεωρία που, για να μην καταργηθεί, διάφοροι ψευδοεπιστήμονες ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ή ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ή ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ότι αγνοούν στοιχεία ώστε το νούμερο 38 παπούτσι που είναι τα ΕΥΡΗΜΑΤΑ να χωρέσει το νούμερο 48 πόδι που είναι ο ινδοευρωπαϊσμός;
Ξυπνάτε επιτέλους, γιατί μας θέλουν υπόδουλους (για οικονομικούς λόγους βεβαίως).
-
Σωστά,οί θεωρείες πάντα θά αλλάζουν,αλλά αυτό δέν σημαίνει απαραίτητα ότι θά εξελιχτούν πρός τήν κατεύθυνση πού εμάς μάς αρέσει περισσότερο έτσι;
Καί μία ερώτηση:
Αν η Ινδοευρωπαική θεωρεία καταριφθεί(πολύ πιθανό),καί στή θέση τής έρθει μία θεωρεία πού θά υποστηρίζει ότι από τήν Ελλάδα έχει προέλθει τό ανθρώπινο γένος,τί νομίζεις ότι θά αλλάξει;Θά σταματήσουν τήν οικονομική εκμετάλευσή σου;Αν προβληθεί η Ελλάδα σέ όλα της τά επίπεδα παγκόσμια,πάλι νομίζεις ότι θά αλλάξει κάτι;
Τό μόνο πού (κατά τή γνώμη μου) θα αλλάξει,είναι τό ότι θά αισθανώμαστε βασιλιάδες ενώ θά είμαστε 'μπατιράκια'!!!Υ.Γ.Εχω την εντύπωση ότι θά λέμε τελικά τά ίδια καί τά ίδια γιά καμιά σαρανταριά σελίδες ακόμα!!!
-
Κωνσταντίνε,όπως λέει κι ο Αντρέας,μια νέα θεωρία δεν σημαίνει τίποτα!
Προσπαθώ να πω,οτι δεν υπάρχει καμμιά έννοια να προσπαθήσει καποιος να εξαφανίσει κάποιον λαό με πρόσχημα μια ιδεολογία!
Μπορεί να τον ελέγξει οικονομικά και να έχει και την πίττα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο!
Μην ξεχνάς,οτι οι άνθρωποι [πολύ περισσότερο οι λαοί] αντιδρούν με βάση το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.Αν αισθανθείς απειλούμενος επιτίθεσαι!Ο νόμος της ζούγκλας εχει εφαρμογή και στον άνθρωπο!
Ενω αν είσαι με όλα σου τα καλά,τα σέα σου και τα μέα σου,τότε προσπαθείς να μην χάσεις αυτά που έχεις!Και νοιώθεις ευτυχισμένος!Παραπονιώμαστε για την κοινωνία μας,τις αξίες της κλπ κλπ.
Συγγνώμη Κωνσταντίνε,αλλά η πλειοψηφία ξενυχτάει κάθε βράδυ στον Μύλο και στην Παραλιακή και οι λίγοι ψάχνουμε έννοιες και αξίες.Και στην Δημοκρατία η πλειοψηφία έχει δίκηο.Ειτε χτίζει Παρθενώνες είτε εξοστρακίζει τον Αριστείδη! -
Και μην γελιώμαστε,όσο έσφαξαν και βίασαν οι Τούρκοι,άλλο τόσο και οι δικοί μας.
αν αναφερεσαι στα γεγονοτα 1919-1922, εχεις διαβασει τιποτα σχετικα με σφαγες που διεπραξαν οι Ελληνες?νομιζω οτι η παρουσια του περιεργου αρμοστη Στεργιαδη στη περιοχη της Σμυρνης εξασφαλισε την ειρηνικη συμβιωση...Δέν υπάρχει στιγμή στήν παγκόσμια ιστορία πού νά μήν έχει νά κάνει μέ τό χρήμα,καί οι πιό πολλοί νομίζουν ότι είχε νά κάνει μέ τή δόξα!!!
δεν καταλαβαινω...πολλες στιγμες στην ανθρωπινη ιστορια ανηκουν σε ανθρωπους που μονο αυτο που τους υπαγορευε το συμφερον τους δεν κανανε...
-
εχεις διαβασει τιποτα σχετικα με σφαγες που διεπραξαν οι Ελληνες?νομιζω οτι η παρουσια του περιεργου αρμοστη Στεργιαδη στη περιοχη της Σμυρνης εξασφαλισε την ειρηνικη συμβιωση...
αυτο ειναι το δικο μου κειμενο...ανω κατω τα εκανα με τα quotes...
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Οι οικονομικοί μετανάστες που έχουν πλέον την Ελληνική υπηκοότητα είναι πολλές δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες. Για τους υπόλοιπους έχει γίνει το πρώτο βήμα δίνοντας τους την πράσινη κάρτα και τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου (υπηκοότητα και υποχρέωση ψήφου). Μήπως να παντρευόμαστε αλλοδαπές που δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν πολλά παιδιά? Γιατί αν περιμένουμε από τις δικές μας, άστα βράστα.Αυτό είδαν οι εγκέφαλοι της Εθνικής Τράπεζας και βάλαν τα ΑΤΜ's να μιλάν SHQIP ????
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Και μην γελιώμαστε,όσο έσφαξαν και βίασαν οι Τούρκοι,άλλο τόσο και οι δικοί μας.
αν αναφερεσαι στα γεγονοτα 1919-1922, εχεις διαβασει τιποτα σχετικα με σφαγες που διεπραξαν οι Ελληνες?νομιζω οτι η παρουσια του περιεργου αρμοστη Στεργιαδη στη περιοχη της Σμυρνης εξασφαλισε την ειρηνικη συμβιωση...
Δέν υπάρχει στιγμή στήν παγκόσμια ιστορία πού νά μήν έχει νά κάνει μέ τό χρήμα,καί οι πιό πολλοί νομίζουν ότι είχε νά κάνει μέ τή δόξα!!!
δεν καταλαβαινω...πολλες στιγμες στην ανθρωπινη ιστορια ανηκουν σε ανθρωπους που μονο αυτο που τους υπαγορευε το συμφερον τους δεν κανανε...
Σωστά adis,μόνο που αυτό που λές αφορά μεμονωμένα πρόσωπα και όχι μάζες!Και ο Πλαστήρας ξεχώρισε το '22!Αυτό όμως δεν αλλοιώνει την τραγική κατάληξη της υπόθεσης και τα λάθη επι λαθών που έγιναν!
Μιλάω για την συμπεριφορά του λαού και οχι των προσώπων!Ναι,σφαγές έγιναν και απο Ελληνες!Πολλές!Ιστορίες άκουσα και απο δικούς μου ανθρώπους αλλά και απο Τούρκους!Οι οποίοι σαφώς και δέχονταν οτι διεπράχθησαν εγκλήματα απο τους ομοεθνείς τους!
Βέβαια το κυριο σώμα των ατάκτων του Κεμάλ αποτελείτο απο Κούρδους αλλά ποιός το μετράει τώρα?!! -
ρώτησα γιατί ένα μεγάλο ποσοστό των ιστοριών ειδικά στη περιφέρεια Σμυρνης έχει να κάνει με την αυστηρότητα του Στεργιάδη προς τους Ελληνες. Ειχε πάρει οδηγία να μην πειράξουν οι Τουρκοι τους Ελληνες και οι Ελληνες τους Τουρκους...βεβαια η αυστηρότητά του εξαντλουνταν πάνω στους Ελληνες...
-
alfa romeo μπορουσες να γραψεις εδω αυτο για τον Κολομβο...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αν δεν εχασε ο ελληνικος στρατος στη μικρα ασια ποιος εχασε?Απο αποψης πεδιου μαχης, η ιστορικη αληθεια ειναι οτι δεν εχασε. Εγω αυτο εννοουσα οταν το εγραψα. Τωρα το τι εγινε στο τελος, αλλη υποθεση...
Οσο για το Βενιζελο, αν και εχουν γραφει και ειπωθει πολλα, εγω εχω να σημειωσω μερικα απλα πραγματα που καταδεικνυουν νομιζω σαφεστατα οτι ο ρολος του στην Ελληνικη ιστορια υπηρξε μονιμως αρνητικος
ο Ενω για καποιον αλλο (πχ Μεταξα) θα λεγαμε 'πραξικοπηματιας' για το Βενιζελο εχει καθιερωθει οτι 'εκανε κινηματα' (οπως πχ της Θεσνικης). Τι κινηματα καλοι μου ανθρωποι, απλα πραξικοπηματα ηταν!
ο 2 φορες εγκατελειψε τη Β. Ηπειρο την οποια ο στρατος ειχε απελευθερωσει, την 1η φορα με τους Βαλκανικους πολεμους το 12 και τη δευτερη με τον Α' Παγκοσμιο πολεμο!
ο Οι στρατιωτικες του προτασεις υπηρξαν μονιμως λανθασμενες και αντικειμενο χλευασμου απο τους στρατιωτικους της εποχης
ο Εκτοπισε, πριν ακομα γινει η συνθηκη της Λωζαννης και με το προσχημα της εχθροτητας των μπολσεβικων και των Κουρδων 150.000 Ελληνες του Ποντου βαζοντας τον Ν. Καζαντζακη ως εκπροσωπο εκεινης της αποστολης. Χαρακτηριστικα γι αυτην την αποστολη αναφερει ο Ν. Καζαντζακης στο εργο του 'Αναφορα στον Γκρεκο' (κεφ ΙΖ΄, Καυκασος)
ο Απετρεψε τον Θ. Παγκαλο να εκστρατευσει εναντιον της Α. Θρακης και Κων/πολης η οποια ηταν εκεινη την περιοδο ανοχυρωτη και δε νομιζω βεβαια να φοβηθηκε την αγγλικη αρνηση στην κινηση αυτη
Και πολλα αλλα, ενω δυστυχως δεν μπορω να εντοπισω και κατι θετικο...
Τωρα για το ποιος εσφαξε...
Ειναι γνωστο απο την Ιστορια το τι λαος ειναι οι Τουρκοι. Ο λαος της σφαγης και της λεηλασιας με καθιερωμενο εθιμο τις πολυημερες σφαγες μετα απο την καταληψη ενος φρουριου ή γενικα πολης. Επιπλεον βαρυνονται με 3 γενοκτονιες (Αρμενιων, Ελληνων Ποντου, Ελληνων Μ. Ασιας) και αυτο νομιζω τα λεει ολα σχετικα με το ποιος ειναι ο φερων το ματωμενο σπαθι. Τωρα αν μπορει καποιος να συγκρινει μεμονωμενες Ελληνικες ενεργειες με τετοια στυγερα και προπαντων προσυμφωνημενα εγκληματα, απομενει να σιωπησουμε...
-
Ο χρήστης cadm8 έγραψε:
Οσο για το Βενιζελο, αν και εχουν γραφει και ειπωθει πολλα, εγω εχω να σημειωσω μερικα απλα πραγματα που καταδεικνυουν νομιζω σαφεστατα οτι ο ρολος του στην Ελληνικη ιστορια υπηρξε μονιμως αρνητικος.....
Αναρωτιέμαι (όχι τώρα αλλά από πολλά χρόνια), είναι τυχαίο ότι ήταν κι αυτός ξενόφερτος και ξενοαναθρεμμένος;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Οσο για το Βενιζελο, αν και εχουν γραφει και ειπωθει πολλα, εγω εχω να σημειωσω μερικα απλα πραγματα που καταδεικνυουν νομιζω σαφεστατα οτι ο ρολος του στην Ελληνικη ιστορια υπηρξε μονιμως αρνητικος.....
Αναρωτιέμαι (όχι τώρα αλλά από πολλά χρόνια), είναι τυχαίο ότι ήταν κι αυτός ξενόφερτος και ξενοαναθρεμμένος;
Παντως απ΄οτι αναφερουν και διαφορες επισημες πηγες της εποχης, η Ελληνικη καταγωγη του θα μπορουσε να ειναι αντικειμενο αμφισβητησης...
-
Φαντάζομαι ήταν καλύτερος ο Gluecksburg κατά τη γνώμη σου.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Φαντάζομαι ήταν καλύτερος ο Gluecksburg κατά τη γνώμη σου.Αν και παιδευτηκα να καταλαβω το Gluecksburg (τι αστεια ονομασια και αυτη παρεπιπτοντως) οχι δεν ειναι καλυτερος, απλως εχω τα ματια μου ανοιχτα απεναντι σε τυπους που ξεκαθαρα 'τα δωσανε ολα' ακομα και στον Κεμαλ (συμφωνο φιλιας κανεις;;)
-
ειναι το θεμα να μην μπερδευουμε τις υποχωρησεις που εκανε στον διπλωματικο τομεα για χαρη εθνικων συμφεροντων με ιστοριες για την καταγωγη του κτλ κτλ
αν και φασεις οπως η αυτοεξορια του, το Ιδιωνυμο και το συμφωνο φιλιας του 1930 δεν τον κολακευουν καθολου. -
Πολιτικός που δεν έκανε λάθη δεν υπήρξε ποτέ. Κι ο Βενιζέλος έκανε λάθη, ωστόσο η προσφορά του στην Ελλάδα ήταν πολύ μεγαλύτερη των σφαλμάτων του. Και για τη Μικρασιατική καταστροφή δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τα παιχνίδια που έπαιξε ο Gluecksburg (Γλύξμπουργκ). Αυτή η δυναστεία ταλαιπώρησε πολύ την Ελλάδα...
-
Δηλαδη το να υπογραφεις συμφωνο φιλιας μ΄εναν αλλο 'ηγετη' που πριν απο 10 χρονια σε καταεσφαξε χωρις οικτο και με πρωτοφανη αγριοτητα θεωρειται 'λαθος'; Εδω νομιζω αρχιζουν και χανουν το νοημα οι λεξεις
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ