-
Σιγά σιγά έχει αρχήσει να μου μπαίνει το μικρόβιο του αυτοκινήτου, έλα όμως που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτοκίνητα. Δεν ξέρω πως λειτουργεί (μηχανικά) κλπ κλπ. Μπορεί κάποιος να μου μάθει τα βασικά? Ας στείλει mail
-
Σιγά σιγά έχει αρχήσει να μου μπαίνει το μικρόβιο του αυτοκινήτου, έλα όμως που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτοκίνητα. Δεν ξέρω πως λειτουργεί (μηχανικά) κλπ κλπ. Μπορεί κάποιος να μου μάθει τα βασικά? Ας στείλει mail
-
-
Μια καλή ιδέα είναι να πιάσεις τα εγχειρίδια που δίνουν τώρα για τους εκπαιδευόμενους οδηγούς. Επίσης, μπορείς να παραγγείλεις το 'Οδηγώντας' του Κώστα Καββαθά, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο. Εγώ με μια παλιότερη έκδοσή του άρχισα να μαθαίνω για το αυτοκίνητο.
Ακόμη, μπορείς να ανοίξεις μια εγκυκλοπαίδεια στο λήμμα 'αυτοκίνητο', ενώ επίσης μια βόλτα στον Παπασωτηρίου θα σε βοηθήσει να βρεις πάρα πολλή βιβλιογραφία σχετικά με το θέμα.
-
Αν γινοταν με ενα email φιλε μου να μαθεις για το αυτοκινητο, τοτε ολοι θα ειχαμε master εδω μεσα!!!
Στο φορουμ αυτο κατα καιρους μπαινουν καποια σχετικα θεματα που μπορεις να μαθεις καποια πραγματα.
Ενα καλο site ειναι το http://www.howstuffworks.com και ειδικοτερα το http://auto.howstuffworks.com , ισως βοηθησει λιγο
-
Και πλέον μην ξεχνάμε το Internet αν και άλλη η χάρη του βιβλίου...
-
Δεν έχω ιδέα από αμάξια! Θέλω όμως να αποκτήσω!
Ιδέα ή αμάξια...;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη καλό θα ήταν αρχικά να ασχοληθείς με την ιστορία του αυτοκινήτου. Θα δεις ότι όσο πιο πολύ μαθαίνεις για την ιστορία της αυτοκίνησης τόσο περισσότερο θα την αγαπήσεις. Κάποιες πολύ καλές ιστοσελίδες είναι οι παρακάτω:
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Κατά την ταπεινή μου γνώμη καλό θα ήταν αρχικά να ασχοληθείς με την ιστορία του αυτοκινήτου. Θα δεις ότι όσο πιο πολύ μαθαίνεις για την ιστορία της αυτοκίνησης τόσο περισσότερο θα την αγαπήσεις.Συμφωνώ
Αξίζει κάποιος να αγαπήσει τα αυτοκίνητα αρχικά και ας μην ξέρει πως δουλεύουν..
-
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις χρήσιμες πληροφορίες σας!
-
Ο χρήστης 7takis7 έγραψε:
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις χρήσιμες πληροφορίες σας!Με τόσα 7 στο nickname σου μήπως είσαι ο γνωστός ΤΑΚΗΣ 'Άντε γειά' ?
-
Μπα, εμένα μου κάνει πιό πολύ για 'επτάκις επτά'
-
Ο χρήστης 7takis7 έγραψε:
Σιγά σιγά έχει αρχήσει να μου μπαίνει το μικρόβιο του αυτοκινήτου, έλα όμως που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτοκίνητα. Δεν ξέρω πως λειτουργεί (μηχανικά) κλπ κλπ. Μπορεί κάποιος να μου μάθει τα βασικά? Ας στείλει mailΠριν αρχίσεις να αγαπάς πολύ τα αυτοκίνητα,ας αναλογιστείς τη ζημιά που κάνουν στο περιβάλλον.Επίσης,όσοι είναι συνέχεια μέσα σε αμάξια,παραμελούν τον εαυτό τους,αφού δε γυμνάζονται.
-
Ο χρήστης John_Adamidis έγραψε:
Πριν αρχίσεις να αγαπάς πολύ τα αυτοκίνητα,ας αναλογιστείς τη ζημιά που κάνουν στο περιβάλλον..Πλέον η ζημιά αυτή είναι πολύ μικρή και όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο μειώνεται
Επίσης,όσοι είναι συνέχεια μέσα σε αμάξια,παραμελούν τον εαυτό τους,αφού δε γυμνάζονται.
Δεν συνδέονται άμεσα τα 2 γεγονότα. Αν κάποιος θέλει να γυμναστεί και να ενδιαφερθεί για τον εαυτό του, κανένα αυτοκίνητο δεν τον εμποδίζει.
-
Πριν αρχίσεις να αγαπάς πολύ τα αυτοκίνητα,ας αναλογιστείς τη ζημιά που κάνουν στο περιβάλλον.Επίσης,όσοι είναι συνέχεια μέσα σε αμάξια,παραμελούν τον εαυτό τους,αφού δε γυμνάζονται.Μαλλον δεν θελεις να καταλαβεις καποια πραγματα....
Eπισης με την αναπνοη μας εκπεμπουμε CO2, οποτε αυξανουμε το φαινομενο του θερμοκηπιου!!!
Προσοχη, αναπνεετε μονο οταν ειναι εξαιρετικα μεγαλη αναγκη!! -
προς τους moderators:
γιατί επιτρέπεται να υπάρχει ακόμα ο συγκεκριμένος τυπάκος, τι πρέπει να γίνει για να φάει κάποιος ban ?
-
Ðñéí áñ÷ßóåéò íá áãáðÜò ðïëý ôá áõôïêßíçôá,áò áíáëïãéóôåßò ôç æçìéÜ ðïõ êÜíïõí óôï ðåñéâÜëëïí.Åðßóçò,üóïé åßíáé óõíÝ÷åéá ìÝóá óå áìÜîéá,ðáñáìåëïýí ôïí åáõôü ôïõò,áöïý äå ãõìíÜæïíôáé.ÊáëÜ åóý ìáò Ý÷åéò ðåß
1.ÐáðáãáëÜêéá ôïõ Ê.Ê
2.ÈáõìáóôÝò ðåñéïäéêïõ ðïõ éäñýèçêå åðé ÷ïýíôáò åðï÷ç öéìþìáôïò åëåýèåñùí ðåñéïäéêùí êáé êáôá óõíÝðåéá
3.Ôï ðåñéïäéêï Ýììåóï äéáöçìéóôéêï åôáéñéþí ðïõ ôïõ ðáñÝ÷ïõí áõôïêßíçôá ãéá äïêéìç êáé äéáðëåêüìåíï åîáéôßáò ôïõ ãåãïíüôïò ïôé ôïõ ðáñÝ÷ïõí õðçñåóéÝò åôáéñßåò ðïõ ðáñÝ÷ïõí õðçñåóßåò êáé óå áíôéðñïóùðåßåò .ÊÁÉ ÔÙÑÁ Ìçí áãáðÜò ôá áõôïêßíçôá åßíáé ôïõ ,ìïëýíïõí
Å åóõ äåí ôñþãåóáé ñå ÁãáìßäçÕ.à ÅêìåôáëÝõôçêá êáé ðÞñá ôïí ÷áñáêôçñéóìü áðï óõíöïñïõìßóôá êáé åßìáé ðñüèõìïò íá êáôáâÜëù ôï áíôßôéìï ãéá ôá ðíåõìáôéêÜ äéêáéþìáôá ÷ñÞóçò ........
Ößëå ìïõ ìçí áêïýò âëáêåßåò ìÜèå äéÜâáóå êáé ôï êõñéüôåñï êáíå êÜðïéåò âüëôåò ìå êáñô ãéá íá óõíçèßóåéò êáé íá âéþóåéò áõôá ðïõ èá äéáâÜóåéò -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πριν αρχίσεις να αγαπάς πολύ τα αυτοκίνητα,ας αναλογιστείς τη ζημιά που κάνουν στο περιβάλλον.Επίσης,όσοι είναι συνέχεια μέσα σε αμάξια,παραμελούν τον εαυτό τους,αφού δε γυμνάζονται.
Μαλλον δεν θελεις να καταλαβεις καποια πραγματα....
Eπισης με την αναπνοη μας εκπεμπουμε CO2, οποτε αυξανουμε το φαινομενο του θερμοκηπιου!!!
Προσοχη, αναπνεετε μονο οταν ειναι εξαιρετικα μεγαλη αναγκη!!Τι να καταλάβω;Η Αθήνα είναι ανυπόφορη,επειδή θέλει ο καθένας το αμαξάκι του,αντί να μετακινείται με λεωφορεία.Καυσαέριο,μποτιλιαρίσματα,ανύπαρκτα πάρκινγκ,ανύπαρκτοι χώροι για πεζούς και ανάπηρους.Τέτοια πόλη θέλετε για εσάς και τα παιδιά σας;Έχουν συνείδηση περιβαλλοντική αυτοί που βάζουν 'μπουριά'-εξατμίσεις και θορυβούν ή πάνε με 120 μέσα στις πόλεις;Και τέλος,πόσο καίνε τα αμαξάκια;Ειδικά τα σπορ..Το πετρέλαιο θα τελειώσει,μετά που θα έρθουν τα αθόρυβα ηλεκτρικά,τι θα βρίσκουν οι γκαζάκηδες για να βγάζουν τα απωθημένα τους;Ίσως θα μουγκρίζουν οι ίδιοι.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
προς τους moderators:γιατί επιτρέπεται να υπάρχει ακόμα ο συγκεκριμένος τυπάκος, τι πρέπει να γίνει για να φάει κάποιος ban ?
Θα αργήσει λίγο το ban.Πάντως,το 'επιτρέπετε' στην πρότασή σου γράφεται με 'ε'.
-
Πριν αρχίσεις να αγαπάς πολύ τα αυτοκίνητα,ας αναλογιστείς τη ζημιά που κάνουν στο περιβάλλον.Επίσης,όσοι είναι συνέχεια μέσα σε αμάξια,παραμελούν τον εαυτό τους,αφού δε γυμνάζονται.
Μαλλον δεν θελεις να καταλαβεις καποια πραγματα....
Προσοχη, αναπνεετε μονο οταν ειναι εξαιρετικα μεγαλη αναγκη!!Τι να καταλάβω;Η Αθήνα είναι ανυπόφορη,επειδή θέλει ο καθένας το αμαξάκι του,αντί να μετακινείται με λεωφορεία.Καυσαέριο,μποτιλιαρίσματα,ανύπαρκτα πάρκινγκ,ανύπαρκτοι χώροι για πεζούς και ανάπηρους.Τέτοια πόλη θέλετε για εσάς και τα παιδιά σας;Έχουν συνείδηση περιβαλλοντική αυτοί που βάζουν 'μπουριά'-εξατμίσεις και θορυβούν ή πάνε με 120 μέσα στις πόλεις;Και τέλος,πόσο καίνε τα αμαξάκια;Ειδικά τα σπορ..Το πετρέλαιο θα τελειώσει,μετά που θα έρθουν τα αθόρυβα ηλεκτρικά,τι θα βρίσκουν οι γκαζάκηδες για να βγάζουν τα απωθημένα τους;Ίσως θα μουγκρίζουν οι ίδιοι.
Μην αρχισεις να κανεις τον 'κινεζο', γιατι ξερω και εγω κινεζικα, οκ???
Αν δε σου αρεσει, πηγαινε να γραψεις στη greenpeace και στο http://www.wwf.org και να μας καταγγειλεις για τα εγληματα κατα της ανθρωποτητας που κανουμε.
Επισης μπορεις να πας και στο alter για να σε δουμε κιολας!
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Καλά εσύ μας έχεις πεί
1.Παπαγαλάκια του Κ.Κ
2.Θαυμαστές περιοδικου που ιδρύθηκε επι χούντας εποχη φιμώματος ελεύθερων περιοδικων και κατα συνέπεια
3.Το περιοδικο έμμεσο διαφημιστικο εταιριών που του παρέχουν αυτοκίνητα για δοκιμη και διαπλεκόμενο εξαιτίας του γεγονότος οτι του παρέχουν υπηρεσιές εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες και σε αντιπροσωπείες .ΚΑΙ ΤΩΡΑ Μην αγαπάς τα αυτοκίνητα είναι του ,μολύνουν
Ε εσυ δεν τρώγεσαι ρε ΑγαμίδηΥ.Γ Εκμεταλέυτηκα και πήρα τον χαρακτηρισμό απο συνφορουμίστα και είμαι πρόθυμος να καταβάλω το αντίτιμο για τα πνευματικά δικαιώματα χρήσης ........
Φίλε μου μην ακούς βλακείες μάθε διάβασε και το κυριότερο κανε κάποιες βόλτες με καρτ για να συνηθίσεις και να βιώσεις αυτα που θα διαβάσειςΕίπα πως ΚΑΠΟΙΟΙ εδώ μέσα παπαγαλίζουν τις απόψεις που διαβάζουν στις σελίδες του κύριου Καββαθά,δεν είπα πως ΟΛΟΙ παπαγαλίζουν ό,τι διαβάσουν στους 4Τ.Ο όρος 'παπαγαλίζουν' χρησιμοποιήθηκε επειδή οι απόψεις μεταφέρθηκαν αυτούσιες.Πάμε παρακάτω:Κάποιος μου είπε πως πρέπει μάλλον να έχω τη συνήθεια να μαζεύω πληροφορίες (ονόματα,διευθύνσεις και λοιπά),υποννοώντας πως είμαι κάποιος τύπος χαφιέ.Απάντησα πως οι 4Τ ιδρύθηκαν επί χούντας,σε ομιχλώδες περιβάλλον,εννοώντας πως θα μπορούσε πιο εύκολα να πει πως οι 4Τ έχουν χαφιεδίστικη νοοτροπία,παρά εγώ,που ήμουν άγνωστος για αυτόν που το έγραψε.Επίσης,αναφερόμενος στις σχέσεις των περιοδικών με τις εταιρείες εισαγωγών,είπα το αυτονόητο.Όταν σου δίνει λεφτά ο άλλος για να βάλεις τη διαφήμισή του στο περιοδικό σου,δεν πρόκειται να ανεχτεί να του θάψεις το αμαξάκι του στη δοκιμή που κάνεις,γιατί θα παγώσουν οι σχέσεις και,αν αυτό γενικευτεί,τα φράγκα των αντιπροσωπειών θα πάψουν να εισρέουν στα ταμεία του περιοδικού.Τέλος,δεν είπα ότι τα αυτοκίνητα είναι του διαβόλου.Η τεχνολογία υποτίθεται πως δημιουργείται για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της κοινωνίας και του καθενός ατομικά,αλλά και των υπόλοιπων όντων και του περιβάλλοντος χώρου.Το αν θα είναι καλή ή κακή η τεχνολογία,έγκειται αποκλειστικά στη χρήση της.Η πυρηνική τεχνολογία μπορεί να προσφέρει ηλεκτρισμό ή εφαρμογές στη θεραπεία του καρκίνου.Μπορεί,όμως,να αποτελέσει μέσο εξόντωσης σε πολεμικές-επιθετικές επιχειρήσεις.Έτσι και με τα αυτοκίνητα.Δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες μετακίνησης,αλλά οι μεγαλουπόλεις,όπως δομήθηκαν,δεν ενδείκνυνται για να χρησιμοποιεί ο καθένας ένα αμαξάκι αλόγιστα.Τι είναι το αυτοκίνητο;Επίδειξη πλούτου;Μόδα;Ή απλά ένα χρήσιμο εργαλείο εξυπηρέτησης αναγκών;Επειδή οι συνθήκες το ευνοούν,θα κάνω μια αναφορά σε μένα.Ήμουν από αυτούς που λέμε 'πορωμένους' με τα αυτοκίνητα,επί χρόνια.Συγγενείς μου έλεγαν πως θα έπρεπε να σπουδάσω αντικείμενο σχετικό με αυτά,μηχανολόγος μηχανικός πιθανότατα.Δεν ήμουν,όμως,από αυτούς που έχουν άνεση με τα κατσαβίδια ή τις μυρωδιές των συνεργείων.Τώρα,σε ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική επίθεση και τις ύβρεις που εξαπολύεις εσύ ή άλλοι μέσα από το χώρο του forum,να έχεις υπόψη σου πως οι χαρακτηρισμοί είναι ενδεικτικοί αυτών που τους κάνουν.
Δεν έχω ιδέα από αμάξια! Θέλω όμως να αποκτήσω!