-
Ο χρήστης tim έγραψε:
thanx BILL33, για την προταση σου στη διασταση . Μήπως θα μπορουσες να με βοηθήσης και με την μαρκα , και μοντελο . Ή οποιος αλλος μπορεί , thanxΑκριβώς την ίδια διάσταση έχω και 'γω στο Clio μου και παρ' ό,τι (όπως σωστά προανέφεραν και οι φίλοι προηγουμένως) τα 185/55/15 είναι κατά πολύ ακριβότερα από τα 195/50/15, εμμένω σε αυτή τη διάσταση, γιατί και λάστιχα δεν αλλάζω συχνά επειδή κάνω λίγα χιλιόμετρα το χρόνο, αλλά και από την άλλη, το καλοκαίρι πάντα θα τύχει και κάποιος χωματόδρομος (και όχι πάντα 'πατημένος'...) . Τέλος πάντων στα 185/55 έχεις περιορισμένες επιλογές σε δείκτες ταχύτητας Η (φαντάζομαι δεν θέλεις να πας σε V) που ταιριάζουν στο αυτοκίνητό σου. Ενδεικτικά αναφέρω τα: Continental Premiumcontact 2 (με συνολικά καλή απόδοση), Fulda Carat Progresso, Nokian H και Vredestein Hi-Trac (περισσότερο καλά στο βρεγμένο) με τιμές αντίστοιχα (κατά προσέγγιση) : 380, 290, 310 και 320 ευρώ. Στην δε 195/50 αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα: Bridgestone Turanza ER300, Dunlop SP Sport fast response, Goodyear Eagle F1 GS-D3 και Excellence και Hankook Ventus Prime K105. Τιμές αντίστοιχα: 250, 290, 270, 270 και 250 ευρώ.
Δεν παίρνω και όρκο για την ακρίβεια των παραπάνω, γι' αυτό κάνε και συ μια διασταύρωση ... -
Πάντως τα 195/50 δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά από άποψης άνεσης σε Clio σε σχέση με τα 185/55 και μιλάω από εμπειρία μου με το αμάξι αυτό με Exalto II.
Στην Laguna τελικά βάλαμε τα P7 αλλά ακόμα δεν έχω άποψη διότι το αυτοκίνητο είχε 3 ( ) στραβές ζάντες και ακόμα δεν το παραλάβαμε. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πάντως τα 195/50 δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά από άποψης άνεσης σε Clio σε σχέση με τα 185/55 και μιλάω από εμπειρία μου με το αμάξι αυτό με Exalto II.
Στην Laguna τελικά βάλαμε τα P7 αλλά ακόμα δεν έχω άποψη διότι το αυτοκίνητο είχε 3 ( ) στραβές ζάντες και ακόμα δεν το παραλάβαμε.Άντε, καλοφάγωτα !! Τρεις στραβές ζάντες ... Αθάνατοι ελληνικοί κωλόδρομοι !!
Πόσο κόστισαν τα Pirelli; -
420 τα Pirelli 205/55/R16 Η
Δεν φταίνε μόνο οι δρόμοι είναι λίγο κανίβαλλοι οι εν λόγω με το αμαξάκι. Οι 2 μπροστά είναι τόσο στραβές που το αμάξι ήταν σχεδόν μονίμως με κάπως ξεφούσκωτα λάστιχα και τις ενδείξεις να αναβοσβήνουν...Φυσικά αδιαφορούσαν
Υ.Γ Για τις ζάντες θα τους φύγει κανα κατοστάρικο περιμένω ενημέρωση γιατί δεν μπόρεσα να πάω κι εγώ -
τα Πιρέλι δεν είναι λίγο σκληρά;
-
Ο χρήστης ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ έγραψε:
Στην διάσταση που ανέφερα πριν, 295/80 r22.5, υπάρχουν τίποτε προτάσεις-γνώμες? Σχεδόν όλες οι γνωστές εταιρείες ελαστικών βγάζουν προιόντα σ' αυτή την διάσταση. Ισχύει λίγο-πολύ ότι ισχύει και στα ελαστικά ΙΧ?Τα πράγματα δεν είναι ίδια. Υπάρχουν καταρχήν radial αλλά και συμβατικά ελαστικά με πολύ ποιο χαμηλές τιμές. Μεγάλο λόγω σε τέτοιες διαστάσεις παίζουν οι δείκτες φορτίου και ταχύτητας. Δες τι βάρος δίνει ο κατασκευαστής σε κάθε άξονα. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζουν το πλήθος των λινών και η χάραξη του πέλματος (δρόμου, ανωμάλου με όλες τις ενδιάμεσες παραλλαγές κλπ). Δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες πέρα από την απλή διάσταση και κυρίως για τη χρήση προορίζονται.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
ôá ÐéñÝëé äåí åßíáé ëßãï óêëçñÜ;Ï÷é ó÷åôéêÜ ìáëáêÜ åßíáé ,óôï æÝóôáìá áñãïýí ëßãï .
-
Ο χρήστης tim έγραψε:
thanx BILL33, για την προταση σου στη διασταση . Μήπως θα μπορουσες να με βοηθήσεις και με την μαρκα , και μοντελο . Ή οποιος αλλος μπορεί , thanxΠροσωπικά θα σου πρότεινα τα Michelin Pilolt Exalto II σε 195/50-15. Παρά το δείκτη ταχύτητας V αποδίδουν πολύ καλά από κρύα και κατά την άποψή μου είναι ότι πιο σπορ διαθέτει η κατηγορία.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
thanx BILL33, για την προταση σου στη διασταση . Μήπως θα μπορουσες να με βοηθήσεις και με την μαρκα , και μοντελο . Ή οποιος αλλος μπορεί , thanx
Προσωπικά θα σου πρότεινα τα Michelin Pilolt Exalto II σε 195/50-15. Παρά το δείκτη ταχύτητας V αποδίδουν πολύ καλά από κρύα και κατά την άποψή μου είναι ότι πιο σπορ διαθέτει η κατηγορία.
Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τα Yoko (ειδικά τα Parada) και τα Conti κάτιContact.
Αν δεν τους πίνεις το αίμα στις στροφές, τα Exalto είναι εξαιρετικά. Αν τους το πίνεις, απλά δεν θα κρατήσουν πάρα πολύ.
-
Έχεις δίκιο
Ό,τι πιο σπορ με παραπλήσια συμπεριφορά υπό όλες τις συνθήκες... (ήτοι βρεγμένο)
Εκεί τα Yoko S-Drive, κτλ που είναι πραγματικά γρήγορα στο στεγνό υστερούν.
-
Ευχαριστώ πολλύ guys , με βοηθήσατε , και κατεληξα σε Michelin Pilolt Exalto II σε 195/50-15 ή Goodyear Eagle F1 GS-D3 . Θα δω τιμές και θα διαλέξω .
-
Νεώτερα από το Laguna...Τεελικά ισιώθηκαν και οι 4 ζάντες Ελπίζω από εδώ και στο εξής να το προσέχουν περισσότερο...160 ευρώ είναι αυτά...30 η κάθεμια ζάντα και 40 για ζυγοστάθμιση και επανατοποθέτηση των ελαστικών.
Για τα λάστιχα δεν έχω άποψη αφού δεν τον οδήγησα καθόλου θα επανέλθω μόλις πέσε στα χέρια μου ( όσο μπορείς να είσαι με μια Laguna 1600 ) -
και εγω παιδια clio 1.4 με 185/55/15H εχω.Τωρα φοαραει τα Conti Premium 1 τα οποια κραταγαν καλα στην αρχη αλλα φθαρηκαν πολυ γρηγορα(40.000χλμ).Επειδει κινουμαι το χειμωνα γιαννενα-κονιτσα μου προτεινουν να βαλω χειμερινα,εχει νοημα πιστευετε?Απο θερινα μου προτεινε ο λαστιχας τα Conti2 και τα Τοyo T1R.Δεν αλλαζω διασταση γιατι οι εργοστασιακες ζαντες ειναι στενες και μαγουλιαζουν.Το αμαξι το τρεχω γενικα και για αυτο τα τρωω γρηγορα.Δεν με νοιαζει το κοστος(πολυ) αλλα με ενδιαφερει να κρατανε και να ειναι ασφαλη και προοδευτικα.Αυτη τη στιγμη μεσα στην πολη το Abs μπαινει για πλακα και εχς γλιτωσει πολλα ατυχηματα την τελευταια στιγμη εντελως.Απο τα 2 παραπανω ποιο προτεινετε?Καποιο αλλο σε αυτη την διασταση?Φιλος με Clio 3 1.4 poy να εχει τις μαμα αλουμινιου και εχει βαλει 195/50/15 να μου πει αν αλλαξε το αμαξι προς το καλυτερο?
-
Για τα ΤΟΥΟ όλο απογοητευτικά πραγματα ακούγονται τελευταία.
Για 195/50-15 πιστευω οτι θα'πρεπε να το'χεις κανει απο παλιώτερα.Πολύ φτηνότερη διασταση απο τη δική σου,και σιγουρα (λίγο το αυξημενο φαρδος,λίγο το προφίλ) με καλύτερο πάτημα.ισως να ειναι λιγότερο άνετα όμως
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
thanx BILL33, για την προταση σου στη διασταση . Μήπως θα μπορουσες να με βοηθήσεις και με την μαρκα , και μοντελο . Ή οποιος αλλος μπορεί , thanx
Προσωπικά θα σου πρότεινα τα Michelin Pilolt Exalto II σε 195/50-15. Παρά το δείκτη ταχύτητας V αποδίδουν πολύ καλά από κρύα και κατά την άποψή μου είναι ότι πιο σπορ διαθέτει η κατηγορία.
Το περασμένο χειμώνα επέλεξα και εγώ Michelin Pilot Exalto II, έχοντας μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από τα Exalto I που φορούσε πριν (αν και σε διάσταση 185/60/14).
Μέχρι στιγμής καλές εντυπώσεις και από τα Exalto II και είμαι εξίσου ευχαριστημένος με την απόδοσή τους.
-
τα Fulda ως ελαστικά τι λένε;
βρίσκω για τον φίλο -50 ευρώ στην διάσταση 205/55/16
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Για τα ΤΟΥΟ όλο απογοητευτικά πραγματα ακούγονται τελευταία.Για 195/50-15 πιστευω οτι θα'πρεπε να το'χεις κανει απο παλιώτερα.Πολύ φτηνότερη διασταση απο τη δική σου,και σιγουρα (λίγο το αυξημενο φαρδος,λίγο το προφίλ) με καλύτερο πάτημα.ισως να ειναι λιγότερο άνετα όμως
ευχαριστω πολυ!Πριν 3 χρονια που ειχα ξαναλλαξει λαστιχα μου ειχαν προτεινει να αλλαξω λαστιχα και ζαντες αλλα τοτε δεν υπηρχε χρημα για ζαντες και προτιμησα να δωσω τα 100 ευρω παραπανω στα λαστιχα.Τωρα παλι το αμαξι ειναι ηδη 6 ετων και αν ολα πανε καλα θα το αλλαξω σε 2 χρονια οποτε μαλλον δεν με συμφερει τωρα πια να αλλαξω ζαντες.Παντως σε αυτες τισ ζαντες το φοβαμαι πολυ να αλλαξω διασταση.Εσυ τι λες?Παντως το Premium Contact2 ειναι καλη επιλογη?
-
Γιατι φοβασαι να αλλάξεις διασταση στις ζαντες που έχεις;Ειναι πολύ στενες;
Τα Premium Contact2 φαίνεται να έχουν ικανοποιήσει τουλάχιστον αυτούς που τα φορανε και γραφουνε στο φόρουμ.Καποιοι φαίνονται και ενθουσιασμενοι με αυτα μαλιστα.
Φαίνεται να αξίζουν
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γιατι φοβασαι να αλλάξεις διασταση στις ζαντες που έχεις;Ειναι πολύ στενες;Τα Premium Contact2 φαίνεται να έχουν ικανοποιήσει τουλάχιστον αυτούς που τα φορανε και γραφουνε στο φόρουμ.Καποιοι φαίνονται και ενθουσιασμενοι με αυτα μαλιστα.
Φαίνεται να αξίζουν
ευχαριστω πολυ για την ταχυτατη απαντηση!Εχω παει σε 6 λαστιχαδες κατα το παρελθον απο τους οποιους οι 3 μου απερριψαν κατηγορηματικα την αλλαγη διαστασης ενω οι 3 μου ελεγαν οτι ειναι οκ αλλα οχι και πολυ σιγουροι.Οι ζαντες αυτες ειναι οι εργοστασιακες αλουμινιου και εχουν μικρο παχος για 15 αρες στις 5'η 5,5' νομιζω.Θα το κοιταξω και θα σου πω.Αν αλλαζα διασταση να μεινω στα Continental η να κοιταξω και καποιο αλλο?Ειδα οτι περασες προσφατα το δρομο Γιαννενα-Κονιτσα οπου θα ανεβαινω ολο το επομενο χρονο για το αγροτικο μου και μου αρεσει πολυ να το τρεχω εκει πανω,οποτε θελω κατι καλο στο στριψιμο αλλα και αποτελεσματικο σε ολισθηρες συνθηκες
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γιατι φοβασαι να αλλάξεις διασταση στις ζαντες που έχεις;Ειναι πολύ στενες;Τα Premium Contact2 φαίνεται να έχουν ικανοποιήσει τουλάχιστον αυτούς που τα φορανε και γραφουνε στο φόρουμ.Καποιοι φαίνονται και ενθουσιασμενοι με αυτα μαλιστα.
Φαίνεται να αξίζουν
....ένας εξ αυτών είμαι εγώ
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....