-
Για χώρους και άνεση κοιτάς μόνο σε station wagon ή πολυμορφικό.
Πολύ καλή πρόταση εκτός από το Skoda που σου πρότειναν είναι και το Opel Astra SW 1.6T που έχει καί χώρους και άλογα και καλή οδηγική συμπεριφορά.
Από την άλλη κατηγορία καλές προτάσεις είναι τα S-Max, C-Max, Zafira, νέο Picasso, Honda FRV κλπ.
Προτίμησε είτε 1.6Τ ή 1.8, τα άλογα είναι απαραίτητα όταν ταξιδεύεις φορτωμένος.Κοίταξε τα πρώτα και αποφάσισε μετά.
-
Γι αυτα που ζητας το οκταβια 5 1.8Τ ειναι σχεδον μονοδρομος.
-
Θα προτείνω δυο αυτοκίνητα όχι τόσο δημοφιλή αλλά ίσως κατάλληλα
για την περίπτωσή σου.- Chevrolet Epica: εξακύλινδρος σε σειρά δίλιτρος κινητήρας 145ΗΡ,
τεράστιοι χώροι και τεράστιος χώρος αποσκευών.
Το εσωτερικό του άνετο και με στοιχεία πολυτέλειας.
Εξωτερικά καλό ειδικά σε μαύρο χρώμα που κρύβει το μέγεθός του
Τιμή 23600, νομίζω 3 χρόνια εγγύηση - Fiat Croma: Επίσης τεράστιοι χώροι και δοκιμασμένους κινητήρες.
Στην Ιταλία ξεκινάει από 20Κ ευρώ. Θα πρέπει να γίνει εισαγωγή
από εξωτερικό αφού δεν έρχεται επίσημα. Μια ερώτηση στη Fiat
για τρόπο εισαγωγής και κόστος πρέπει να γίνει, αν ενδιαφερθείς.
- Chevrolet Epica: εξακύλινδρος σε σειρά δίλιτρος κινητήρας 145ΗΡ,
-
Για να προσθέσω και εγώ γνώμη μου, δεν συμφωνώ ότι είναι μονόδρομος το GT ή το turbo. Η επιλογή αυτή έχει κατα τη γνώμη μου να κάνει περισσότερο με την οδηγική φιλοοσοφία και λιγότερο με την ασφάλεια στις προσπεράσεις. Ένα καλό 1600αρι είναι πολύ καλό για προσπεράσεις εκτός από ακραίες περιπτώσεις στις οποίες εγώ έτσι και αλλιώς δεν ξεκινάω προσπεράσεις. Αλλά όπως είπαμε, αυτό είναι θέμα οδηγικής φιλοσοφίας.
Κατά τα άλλα πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη επιλογή από αυτοκίνητα με τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις. Toyota avensis (ισορροπημένη λύση), Skonta octavia5 (πολύ καλή και οικονομική λύση σε turbo), Ford Mondeo, για να αναφέρω μερικά. Αν και προσωπικά έχω προτίμηση, νομίζω ότι η τελική επιλογή έχει να κάνει με την τιμή και το σουλούπι του αυτοκινήτου, οπότε είναι εντελώς προσωπική.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Γι αυτα που ζητας το οκταβια 5 1.8Τ ειναι σχεδον μονοδρομος.+1
Η καλυτερη επιλογη για τα λεφτα του. -
το μοτέρ 1.8tfsi θα μπει και στο passat ??? ............ να το περιμένω ?
αλλιώς octavia5 1.8tfsi combi
-
Καλησπερα sporty επιδη ειμαι στην ιδια θεση με εσενα, τι εκανες τελικα με το αμαξι ? κατεληξες καπου ?
εγω ειμαι αναμεσα σεJetta 1.4
Civiv 1.8
Cmax 1.6Μπερδεμα μεγαλο
Φιλικα
Μακης -
Συμφωνα με τις απαιτησεις σου...:
-
Civic 1.8 sedan. Αλλα πας στις 23.300€(τελικη τιμη με πινακιδες κλπ). Η εκδοση ομως εχει πολυ καλο εξοπλισμο, clima, ηλιοροφη, cruise control κ.α. Δινεις βαρος στην αξιοπιστια κ με αξιοπρεπεστατες επιταχυνσεις. Το 5θυρο εχει πιο μεγαλους χωρους αλλα μειωνεται αρκετα η ανεση σε πολυωρά ταξιδια που θες γι'αυτο δεν το προτεινω..
-
Μazda 6 1.8. Τεραστιο, ομορφο, 3 ατομα πισω χωρανε ανετα, η αναρτηση του ομως πιο σφιχτη απο του civic sedan αλλα εχει καλυτερη οδικη συμπεριφορα. Για να φτασεις ομως τον εξοπλισμο του civic πας 23.900 περιπου. Υπαρχει ομως κ πιο φτηνη εκδοση.
-
Οctavia 1.8T. Δεν ξερω απο ανεση τι λεει, θα χει καλες επιταχυνσεις παντως απο χαμηλα. Χανεις ομως λιγο σε αξιοπιστια αφου μιλας για χρονικο οριζοντα 10 χρονων... Σε τιμη παντως ειναι μεσα στο οριο των 22.000 νομιζω.
-
Corolla 1.6 sedan. Αξιοπιστια, ανεση, σχετικα καλες επιδοσεις και κατω απο 22.000.
Κανε κανενα test drive και οπως και να'χει με το καλο να το παρεις!
-
-
Volkswagen Touran 1.4 με 140 άλογα και ροπή ... 'οχι αστεία.
Χώροι και επιδόσεις. Το μόνο μείον η εμφάνιση. Εγώ αυτό πήρα και η εμφάνιση συνηθίζεται (μη σου πω ότι μου αρέσει κιόλας).
Πάντως μακρυά απο γαλλικά και ιταλικά.
Καλή επιλογή. -
Ο χρήστης bourasnik έγραψε:
Καλή επιλογή.Ακριβώς,έχει δίκιο ο σύντροφος:παρε γερμανικά, τσέχικα,ιαπωνικά, κορεάτικα, αμερικανικά, κινέζικα, ταϊλανδέζικα, αλλά μείνε μακριά από τα μπουρδελα τα ιταλογαλλικά!Μακριά!Αλάργα!Γιούχου!
-
Έτσι, μακριά, να γίνουνε exclusive.
-
[quote='panagiotis87']Συμφωνα με τις απαιτησεις σου...:
- Civic 1.8 sedan. Αλλα πας στις 23.300
-
Αν θες sedan πας σε Jetta 1.4 tsi 140hp κάτω από 21 χιλιάρικα με μεταλικό και καλό εξοπλισμό, αν θέλεις πολυμορφικό Αltea XL 1.8 tsi 160hp γύρω στα 23 χιλιάρικα με μεταλικό και πολύ καλό εξοπλισμό ή Touran 1.4 tsi 140hp από 21 περίπου χιλιάρικα. Χωρίς να έχω εικόνα αντίστοιχα φαντάζομαι αξιόλογα θα είναι και τα 5άρια Octavia. Όλα τα παραπάνω αναφέρω έχουν καλούς χώρους, δυνατά κινητηράκια και καλό πάτημα. Αν θες και πιο φθηνά υπάρχουν και 125άρια στα περισσότερα από αυτά. Αν θες και λίγο χωματόδρομο, νομίζω έχει κάτι το Οκτάβια, ενώ έρχεται και Altea XL Freetrackμε 125άρι κινητήρα χωρίς τετρακίνηση (την ανάρτηση δλδ έχει και τα πλαστικά γύρω γύρω).
-
Ο χρήστης bourasnik έγραψε:
Καλή επιλογή.Η πιο σωστή πρόταση ...αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
Και ασε τους άλλους να τραγουδάνε! -
Καλα..ειναι γνωστο..δεν υπαρχουν μεγαλυτερα μπουρουμπουρουδελ@ απ τα ιταλικα!! Εχω ενα τσουβαλι δικες μου πικρες εμπειριες..και καμια δεκαρια αλλα τσουβαλια φιλων και συγγενων!! Κριμα βεβαια μιας και στον σχεδιασμο ειμαι λατρης των αυτοκινητων alfa romeo και παλαιοτερα -πολυ παλαιοτερα- των lancia! Fiat...sucks!!
-
Οκταβια 5 στα 1600.
-
Ο χρήστης αλεξανδρος έγραψε:
Fiat...sucks!!Πέστα ρε φιλαράκι.. Μεγάλα μπουρδέλα, και το 500, και το Panda.. Μην μιλήσω για το Punto..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Fiat...sucks!!
Πέστα ρε φιλαράκι.. Μεγάλα μπουρδέλα, και το 500, και το Panda.. Μην μιλήσω για το Punto..
Είναι γνωστά αυτά ...μονο τυφλοί δεν τα βλέπουν
-
Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι.
-
+post
ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ 1600