-
Υπάρχει προϊόν που το απλώνεις στα τζάμια/καθρέπτες του αυτοκινήτου το οποίο να δημιουργεί μια επίστρωση που είναι αποθητική για το νερό της βροχής ώστε για παράδειγμα τα αμάξια που δεν έχουν θερμαινόμενους καθρέπτες να μην παραμένουν πάνω οι σταγόνες της βρoχής;
-
Υπάρχει προϊόν που το απλώνεις στα τζάμια/καθρέπτες του αυτοκινήτου το οποίο να δημιουργεί μια επίστρωση που είναι αποθητική για το νερό της βροχής ώστε για παράδειγμα τα αμάξια που δεν έχουν θερμαινόμενους καθρέπτες να μην παραμένουν πάνω οι σταγόνες της βρoχής;
-
-
Όχι...άν έχεις όμως λεφτά για πέταμα,ναί υπάρχει!!
-
Κάτι σαν αυτό εννοώ
-
Έχω χρησιμοποιήσει ένα της autoglym δεν θυμάμαι πως το λένε τώρα και ήταν για τα τζάμια. Στην εθνική με πάνω απο 80 χλμ δεν έμενε στο παρμπρίζ νερό όσο και εαν έβρεχε αφού πολλές φορές δεν άνοιγα υαλοκαθαριστήρες. Για τους καθρέπτες πιθανών να μην κάνει τόσο δουλειά γιατί δεν είναι όπως το παρμπρίζ που το χτυπάει ο αέρας, απο το οποίο το νερό γλιστρούσε άνετα και δεν άφηνε στίγματα.
-
Η εφαρμογη του υλικου-υγρου απαιτει πιεση και τριψιμο κυκλικο πανω στην προς επιστρωση επιφανεια.
Οπως ειναι ομως προφανες οι πλευρικοι καθρεπτες των αυτοκινητων δεν ειναι σταθεροι σαν το παρμπριζ οποτε ειναι πιθανον να τους σπασουμε αν θελησουμε να τηρησουμε τις οδηγιες εφαρμογης του υλικου.
Αν παλι δεν τις τηρησουμε δεν θα χουμε αποτελεσμα....
-
Εννοείται οτι αξίζει η χρήση ενός απωθητικού νερού στα τζάμια. Οπως είπε ο Andreas61971 μετά απο τα 70-80 χλμ. καταλαβαίνεις την διαφορά που κάνουν τα απωθητικά νερού.
Οταν είχα πάει το αμάξι για κέρωμα, είχε βάλει ο Μιχάλης και ενα τέτοιο προιον στα τζάμια. Κράτησε περίπου κανα τετράμηνο μέχρι να αρχίσουν να εξασθενούν οι απωθητικές του ικανότητες.
Για το RainX έχω ακούσει καλά σχόλια. Για μένα το καλύτερο και με διάρκεια γύρω στον ενα χρόνο είναι το Gtechniq G1 για το παρμπρίζ και G4 για τα υπόλοιπα τζάμια. Είναι λίγο ακριβό αλλά για μένα αξίζει.
Θέλει πολύ καλή προετοιμασία και καθάρισμα των τζαμιών για να μπορέσει να γίνει μετά σωστή εφαρμογή, ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. -
Στους καθρέπτες αξίζει να μπεί κάτι τέτοιο;
-
Προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ για εφαρμογή αποθητικών νερού στους καθρέπτες. Μιλάμε για πολύ μικρή επιφάνεια σε σχέση με τα τζάμια του αυτοκινήτου, που εκεί όντως θα δείς την διαφορά. Ποτέ δεν με απασχόλησε η βροχή στους καθρέφτες για να λέμε την αλήθεια. Και εννοείται οτι πάντοτε όταν οδηγώ κοιτάζω καθρέπτες.
-
Εάν δεν σε ενοχλούν με τις σταγόνες μήπως έχεις θερμαινόμενους;
-
Αν ανοιξεις την πίσω αντίσταση εννοω για το πίσω παμπριζ μηπως θερμαινονται οι πλαινοι καθρέπτες; Καντο και θα δεις, πιστευω ότι δεν υπάρχει αυτοκινητο με μη θερμαινομενους καθρεπτες. Μπορει να μην το γραφει το βιβλιο οδηγιων καν. εμενα ετσι συμβαινει στο rav4 και μεχρι να το βρω ειχα πρόβλημα στα χιονια
-
Thanx θα το ελέγξω!
-
θα αναψεις την πίσω αντισταση και με ενα σπρει θα ψεκασεις τους καθρεπτες, μάλλον θα αχνιζουν λίγο ή όταν τους πιανεις θα σου φαινονται χλιαροι
-
Εγώ είχα πάρει ένα μπουκάλι από τα praktiker πριν από 4 χρόνια και ακόμη έχει λίγο μέσα. Νομίζω το είχα πάρει 11 ευρώ. Φαντάζομαι οτι θα υπάρχουν και πολύ καλύτερα προιόντα, αλλά κι αυτό κάνει τρομερή δουλειά. Κρατάει 3-4 μήνες κι εκτός από το οτι διώχνει το νερό δεν θολώνουν και τα τζάμια. Μπορείς να το βάλεις και στους καθρέφτες. Ο αέρας δεν διώχνει το νερό, αλλά το νερό σχηματίζει μεγάλες σταγόνες που κυλούν εύκολα προς τα κάτω μιας και το τζάμι του καθρέφτη είναι κάθετα προς το έδαφος. Δηλαδή σταγόνες θα υπάρχουν πάνω στον καθρέφτη, αλλά δεν θα είναι όλος καλυμμένος με μια λεπτή στρώση νερού που παραμορφώνει.
-
Ευχαριστώ βρε παιδιά, many likes! Επί τη ευκαιρία, μακάρι οι admins να βάλουν κάποιο κουμπί για like!
απωθητικό για τις σταγόνες της βροχής