-
Σάββατο απογευματάκι, ανεβαίνω κεντρικό δρόμο με πλήρες φορτίο (όλη η οικογένεια μέσα) με κανονική ταχύτητα και ξαφνικά πετιέται από στενάκι με στοπ, ένα μαύρο Golf GT. Πλακώνομαι στα φρένα, κορνάρω και φωνάζω 'Το στοπ δεν το βλέπεις;'. Το δικό μου παράθυρο ήταν μισοκατεβασμένο, το ίδιο και το δικό του και συμπεραίνω ότι μάλλον το άκουσε. Το Golf είχε φιμέ και δεν μπόρεσα να δω την έκφρασή του οδηγού στον καθρέφτη, αλλά δεν είδα κάποια αντίδραση (π.χ. το γνωστό νεύμα 'τι θες ρε' κλπ).
Περίπου 500 μ. πιο πάνω, σταματάω στην άκρη και κατεβαίνει η συμβία για ψωμί. Ο τυπάς το βλέπει από τον καθρέφτη του, στρίβει στο επόμενο στενό, κάνει το γύρο του τετραγώνου και έρχεται, πλησιάζοντας με μικρή ταχύτητα. Σχεδόν σταματάει δίπλα μου και με κοιτάει από το παράθυρο του συνοδηγού - τον κοιτάω και γω, γκαζώνει και εξαφανίζεται, κάνοντας σφήνες. Ήταν ένας αδύνατος μεσήλικας με μουστάκι, που δεν μου έδωσε την εντύπωση ατόμου που ψάχνεται για καυγά.
Σημείωσα το νούμερο (ΙΕΖ-32*6) και το διαφημιστικό πλαίσιο της πινακίδας από τοπικό γνωστό συνεργείο αυτοκινήτων), δείχνει ότι είναι μάλλον 'γείτονας' (με την ευρεία έννοια του όρου).
Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου άρεσε η κίνησή του - ήταν απειλητική, άσχετα αν δεν μίλησε. Ακριβώς επειδή δεν έκανε τίποτε, είτε σκέφτηκε 'κρίμα η σφαίρα, άστον να πάει να γ***θεί', είτε φοβήθηκε μην τις φάει (μάλλον απίθανο, δεν δείχνω τόσο άγριος) είτε θα πρέπει να περιμένω τίποτε 'εκπλήξεις' αργότερα. Τι να κάνω:
α. Βρίσκω το όνομά του από την ασφαλιστική μου και τον παίρνω ένα τηλεφωνάκι με απόκρυψη, να του δείξω ότι ξέρω ποιος είναι.
β. Πάω στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και αναφέρω το γεγονός.
γ. Κάνω μήνυση για απειλή-εκφοβισμό-επικίνδυνη οδήγηση.
δ. Άπαντα τα παραπάνω σωστά.
ε. Άλλο (αναλύστε). -
Σάββατο απογευματάκι, ανεβαίνω κεντρικό δρόμο με πλήρες φορτίο (όλη η οικογένεια μέσα) με κανονική ταχύτητα και ξαφνικά πετιέται από στενάκι με στοπ, ένα μαύρο Golf GT. Πλακώνομαι στα φρένα, κορνάρω και φωνάζω 'Το στοπ δεν το βλέπεις;'. Το δικό μου παράθυρο ήταν μισοκατεβασμένο, το ίδιο και το δικό του και συμπεραίνω ότι μάλλον το άκουσε. Το Golf είχε φιμέ και δεν μπόρεσα να δω την έκφρασή του οδηγού στον καθρέφτη, αλλά δεν είδα κάποια αντίδραση (π.χ. το γνωστό νεύμα 'τι θες ρε' κλπ).
Περίπου 500 μ. πιο πάνω, σταματάω στην άκρη και κατεβαίνει η συμβία για ψωμί. Ο τυπάς το βλέπει από τον καθρέφτη του, στρίβει στο επόμενο στενό, κάνει το γύρο του τετραγώνου και έρχεται, πλησιάζοντας με μικρή ταχύτητα. Σχεδόν σταματάει δίπλα μου και με κοιτάει από το παράθυρο του συνοδηγού - τον κοιτάω και γω, γκαζώνει και εξαφανίζεται, κάνοντας σφήνες. Ήταν ένας αδύνατος μεσήλικας με μουστάκι, που δεν μου έδωσε την εντύπωση ατόμου που ψάχνεται για καυγά.
Σημείωσα το νούμερο (ΙΕΖ-32*6) και το διαφημιστικό πλαίσιο της πινακίδας από τοπικό γνωστό συνεργείο αυτοκινήτων), δείχνει ότι είναι μάλλον 'γείτονας' (με την ευρεία έννοια του όρου).
Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου άρεσε η κίνησή του - ήταν απειλητική, άσχετα αν δεν μίλησε. Ακριβώς επειδή δεν έκανε τίποτε, είτε σκέφτηκε 'κρίμα η σφαίρα, άστον να πάει να γ***θεί', είτε φοβήθηκε μην τις φάει (μάλλον απίθανο, δεν δείχνω τόσο άγριος) είτε θα πρέπει να περιμένω τίποτε 'εκπλήξεις' αργότερα. Τι να κάνω:
α. Βρίσκω το όνομά του από την ασφαλιστική μου και τον παίρνω ένα τηλεφωνάκι με απόκρυψη, να του δείξω ότι ξέρω ποιος είναι.
ε. Άλλο (αναλύστε). -
ε. Άλλο (αναλύστε). -
προσεχε το βραδυ μην παιξει κανα σκηνικο.
την μερα δεν σου κανει τιποτα.
αν ειναι ανθρωπος της νυχτας δεν θα ασχοληθει μαζι σου . -
τι σωματοτυπο εχεις?
ησουν μονος? -
Ήμουν με την οικογένεια (τα πιτσιρίκια και η συμβία). Από σωματότυπο, τίποτα το ιδιαίτερο που να τον κάνει να φύγει. Ήμουνα μέσα στο αυτοκίνητο, άρα δεν μπορούσε να δει και πολλά. Πιστεύω ότι, αν δεν είχε σιδερικά/νταν και 'άναβε' αρκετά η κατάσταση ώστε να τα πάρω στο κρανίο, θα έτρωγε αυτός τις περισσότερες.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ήμουν με την οικογένεια (τα πιτσιρίκια και η συμβία). Από σωματότυπο, τίποτα το ιδιαίτερο που να τον κάνει να φύγει. Ήμουνα μέσα στο αυτοκίνητο, άρα δεν μπορούσε να δει και πολλά. Πιστεύω ότι, αν δεν είχε σιδερικά/νταν και 'άναβε' αρκετά η κατάσταση ώστε να τα πάρω στο κρανίο, θα έτρωγε αυτός τις περισσότερες.Πως εισαι σιγουρος για πιστολια?
Μηπως ηρθε με σκοπο να πεις κατι και να πλακωθειτε? -
Τιποτα μην κανεις, γιατι αν κανεις κατι απο αυτα πιο πιθανο ειναι να μπεις σε μπελαδες για το τιποτα. Πιστευω οτι δεν θα κατσει να ασχοληθει μαζι σου για κατι τετοιο, εφοσον δεν εγινε κατι εκεινη την ωρα.
-
προσεξε.
οι ανθρωποι της νυχτας δεν ασχολουνται με τετοια πραγματα αν δεν εχεις κανει κατι σοβαρο.εγω πιστευω οτι επεσες σε θρασυδειλο .επειδη εκνευρηστικε μαζι σου σε πλησιασε απο αντιδραση και με το που τον ειδες το βαλε στα ποδια και ξεσπασε τα νευρα του με σφηνες οπως ειπες.αρα μην φοβασαι .λιγο προσοχη για κανα δυο βραδια και σιγα σιγα θα το ξεχασεις. -
ναι αραξε δε τρεχει τιποτα,αυτα γινονται ολη την ωρα..με τετοιο υφακι που ειχε ο συγκεκριμενος τυπος μαλλον θα του συμβαινουν αναλογα περιστατικα 2-3 φορες τη μερα και πιθανοτατα με μαπες,αρα
δε νομιζω μετα απο λιγο να θυμαται καν τη δικη σου περιπτωση..οσο για τους ανθρωπους της νυχτας που προαναφερθηκαν, ξερω σκηνικο με τσακωμο σε στοπ οπου κατεβαινει φουσκωτος(πορτιερης απότι αποδειχτηκε στη συνεχεια) απο το αυτοκινητο του, βγαζει λοστο και σπαει το παρπριζ του αλλου κακομοιρη που ειχε και δικιο.
και εγω ειχα πλακωθει οταν ημουν 19 με μεθυσμενο ζωο που με στουκαρε και πηγε μετα να φυγει.εγω απλα πηγα διπλα του και του λεω: πού πας ρε φιλε με χτυπας και φευγεις??αμεσα καταβαινει κατω και αρχισαν οι ματσολες,χωρις δευτερη κουβεντα
εχω πολλα αλλα παραδειγματα με ατομα που κατεβηκαν απο μηχανες ή αυτοκινητα με σκοπο το ξυλο,αλλα πλεον απλα την κανω, γιατι δε ξερεις τι μπορει να γινει εκεινη τη στιγμη και τελειωνει εκει το θεμα.
δυστυχως κυκλοφορουν πολλοι μουρλοι με μπαστουνια,λοστους,μαχαιρια ακομα και πιστολια,αλλα και αυτα να μην ειχαν δεν αξιζει να χαλαστεις με τετοια σκηνικα.ακομα κι αν μπορεις να τους δειρεις.απλα απεφυγε το στουκο και πηγαινε στη δουλεια σου και αν μπορεις περιορισου σε ενα απλο κορναρισμα,δε χρειαζεται να ριξεις και καντιλια.
μια φορα στο καρεα ενας ηθελε να κατεβω κατω να πλακωθουμε γιατι νομιζε οτι εβριζα εκεινον
ρε φιλε δε πηγαινε σε σενα, δε γινοταν να βριζω εσενα γιατι ο αλλος εκανε τη μαλακια..να του εξηγω
κατεβα κατω ρε μαλακισμενο που το παιζεις μαγκας.... να μου απαντα αυτοςευτυχως του ξεφυγα,γιατι ακομα θα κοπαναγε το μοσχαρι..
-
Δύο επιλογές:
α. Δε κάνεις τίποτα. Πολύ λογικο μου φαίνεται, δεν έγινε και κάτι.
βου. Βρίσκεις διεύθυνση, πληρώνεις αδίστακτους ρουμάνους εκτελεστές. Σπάνε το σπίτι του, βιάζουν το χρυσόψαρο, κατουράνε στη γλάστρα της κυράς και του καίνε το γκολφ. Αφήνουν απειλητικό μήνυμα φτιαγμένο από γράμματα κομμένα από εφημερίδα.Όλα τ άλλα είναι ημίμετρα.
-
Άμα δεν σε πιάνει ο espresso, δοκίμασε βαλεριάνα. Εντελώς φιλικά είναι εντελώς υπερβολική η αντίδραση σου. Το πιο πιθανό για μένα είναι ούτε καν να μην άκουσε τι του είπες και να πέρασε από δίπλα σου για άσχετο λόγο.
Μπορεί να ενοχλήθηκε και να πέρασε περιμένοντας να πεις κάτι (που χλωμό) αλλά και πάλι δεν τρέχει τίποτα. -
μπορεί να πέρασε για να τα πείτε εκτενέστερα, όμως όταν είδε τα παιδιά κτλ, τότε θα είπε ότι δεν αξίζει τον κόπο γιατι έχεις παιδιά στο αμάξι...
δλδ μπορεί να ήρθε με σκοπό περίεργο, αλλά μόλις είδε την οικογένεια, σταμάτησε...φίλε, αν δεν έχεις ζώνη καράτε, μην το παίζεις μάγκας στους δρόμους... όχι εσύ, αλλά και όλοι μας. οι φωνές είναι για τους βάρβαρους. αλλά αν πετύχει κανένας κανέναν βάρβαρο, μετά γίνεται αυτός δειλός. αν τον βρίσεις δε θα βάλει μυαλό...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δύο επιλογές:
α. Δε κάνεις τίποτα. Πολύ λογικο μου φαίνεται, δεν έγινε και κάτι.
βου. Βρίσκεις διεύθυνση, πληρώνεις αδίστακτους ρουμάνους εκτελεστές. Σπάνε το σπίτι του, βιάζουν το χρυσόψαρο, κατουράνε στη γλάστρα της κυράς και του καίνε το γκολφ. Αφήνουν απειλητικό μήνυμα φτιαγμένο από γράμματα κομμένα από εφημερίδα.Όλα τ άλλα είναι ημίμετρα.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Σάββατο απογευματάκι, ανεβαίνω κεντρικό δρόμο με πλήρες φορτίο (όλη η οικογένεια μέσα) με κανονική ταχύτητα και ξαφνικά πετιέται από στενάκι με στοπ, ένα μαύρο Golf GT. Πλακώνομαι στα φρένα, κορνάρω και φωνάζω 'Το στοπ δεν το βλέπεις;'. ......Τέτοια συμβαίνουν στους δρόμους, αδιαφόρησε και συνέχισε τη ζωή σου σα να μη (όπως και έγινε) συμβαίνει τίποτα. Αν σε κάθε κουβέντα που λέμε ή ακούμε στους δρόμους ψαχνόμαστε τόσο θα είμαστε η χαρά του ντετέκτιβ.
...
φίλε, αν δεν έχεις ζώνη καράτε, μην το παίζεις μάγκας στους δρόμους...Οι τιράντες μετράνε;
-
Ας τον να πάει στο διάολο!!!!
Κράτα αυτή την φράση!
Εγώ την είχα πει σε έναν που μου το έπαιζε μάγκας
'Πάντες γαρ οι λαβόντες μάχαιραν εν μαχαίρα αποθανούνται'
και με κοίταγε έντρομος!!Are you talking to me?
-
Lost in traslation φάση
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
'Πάντες γαρ οι λαβόντες μάχαιραν εν μαχαίρα αποθανούνται'
και με κοίταγε έντρομος!!Are you talking to me?
Ezekiel 25:17.
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.
(Pulp Fiction)
http://www.youtube.com/watch?v=eRVm_TAE ... re=related
(Στο 2' 40'' το ζουμί) -
ΟΚ παιδιά, ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές.
@charmak66: Κορυφαίος, ! Αλλά το χρυσόψαρο τι φταίει;
Να εξηγήσω και πάλι ότι η ανησυχία μου εστιάζεται σε πιθανή ύπουλη εκδίκηση του τυπά σε άσχετο χρόνο, επειδή τόλμησα και του κόρναρα. Δεν ψάχνομαι για αντίποινα, ούτε το παίζω μάγκας! Έγραψα απλά, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη σωματική διάπλαση του, ότι μάλλον θα έτρωγε τις περισσότερες, αν η ιστορία κατέληγε σε καυγά χωρίς σιδερικά.
Επίσης, πρέπει να διευκρινίσω ότι το αυτοκίνητό μου είναι πολυμορφικό (Zafira) με κόκκινες πινακίδες. Τι περίμενε να δει στη θέση του οδηγού, κανένα κ...παίδι με μαύρο γυαλί και καρφάκια;
Πάντως, επαναλαμβάνω ότι, ακριβώς επειδή είχα την οικογένεια μέσα, δεν ψαχνόμουν για καυγά . Δε νομίζω ότι το 'το στοπ δεν το βλέπεις;' είναι υβριστικό ή προσβάλει τον άλλον (εκτός και αν τον πειράζει ο ενικός ). Μάλλον διαμαρτυρία ήταν...
-
Τι να κάνω με τον τύπο;