-
Μου κλέψανε 9 μηνών μαύρο Saxo 1.6 VTS full την Παρασκευή κάτω από το σπίτι μου. Ήταν ίσως το τελευταίο καινούριο όταν το αγόρασα αφού ήδη πουλούσαν το c2. Ευτυχώς είχα ασφάλεια κλοπής. Απ'οτι έμαθα είναι το 7ο (saxo 1.6) στην περιοχή μου (Καισαριανή-Βύρωνας) και το 2ο αυτή την εβδομάδα. Μερικά από τα άλλα της περιοχής είχαν και συναγερμό ενώ άλλα δεν είχαν ασφάλεια κλοπής. Είναι χαρακτηριστική η άνεση του κλέφτη αφού δεν ακούσαμε τίποτα και παρέκαμψε το ενσωματωμένο στο κλειδί immobilizer. Είναι πολύ περίεργο πως ένας κλέφτης μπορεί να βρει ένα κλειδί σαν το δικό σου, να σπάσει τον κωδικό και να φύγει σαν κύριος με το αυτοκίνητο σου (των 14000+ euro). Όποιος συμπάσχων από την περιοχή το διαβάσει ας απαντήσει. Ευχαριστώ.
Υ.Γ. Το αμάξι ήταν ασφαλισμένο, η καρδιά μου όχι... -
Μου κλέψανε 9 μηνών μαύρο Saxo 1.6 VTS full την Παρασκευή κάτω από το σπίτι μου. Ήταν ίσως το τελευταίο καινούριο όταν το αγόρασα αφού ήδη πουλούσαν το c2. Ευτυχώς είχα ασφάλεια κλοπής. Απ'οτι έμαθα είναι το 7ο (saxo 1.6) στην περιοχή μου (Καισαριανή-Βύρωνας) και το 2ο αυτή την εβδομάδα. Μερικά από τα άλλα της περιοχής είχαν και συναγερμό ενώ άλλα δεν είχαν ασφάλεια κλοπής. Είναι χαρακτηριστική η άνεση του κλέφτη αφού δεν ακούσαμε τίποτα και παρέκαμψε το ενσωματωμένο στο κλειδί immobilizer. Είναι πολύ περίεργο πως ένας κλέφτης μπορεί να βρει ένα κλειδί σαν το δικό σου, να σπάσει τον κωδικό και να φύγει σαν κύριος με το αυτοκίνητο σου (των 14000+ euro). Όποιος συμπάσχων από την περιοχή το διαβάσει ας απαντήσει. Ευχαριστώ.
Δε βαριέσαι, συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Μολονότι το σοκ είναι αρκετά ισχυρό (κάποια φορά που είχα ξεχάσει ότι είχα το αυτοκίνητο της συζύγου και έψαχνα το δικό μου είχα παγώσει ), σκέψου ότι το να στο κλέψουν (και μάλιστα ασφαλισμένο) είναι από τα σχετικά μικρά κακά που μπορούν να συμβούν σ'ενα αυτοκίνητο και τον ιδιοκτήτη του.
[Μ' άρεσε ένα ρεπορτάζ που είχα δει στην τηλεόραση: μια ερασιτεχνική κάμερα είχε 'συλλάβει' έναν τύπο που κοπάναγε τον πιασμένο στα πράσα κλέφτη, ο οποίος είχε σπάσει το τζάμι και είχε ξηλώσει το στερεοφωνικό. Το 'δίδαγμα' που έβγαινε από τα σχόλια του ρεπορτάζ ήταν χονδρικά ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ήταν πολύ βίαιος κατά του καημένου του αλλοδαπού κακοποιού. ]
-
Ο χρήστης kostis_t έγραψε:
Είναι πολύ περίεργο πως ένας κλέφτης μπορεί να βρει ένα κλειδί σαν το δικό σου, να σπάσει τον κωδικό και να φύγει σαν κύριος με το αυτοκίνητο σου (των 14000+ euro). Όποιος συμπάσχων από την περιοχή το διαβάσει ας απαντήσει. Ευχαριστώ.
Υ.Γ. Το αμάξι ήταν ασφαλισμένο, η καρδιά μου όχι...Σαν παθών (το 1999) σου λέω: κουράγιο-υπομονή και ευτυχώς που είχες ασφάλεια.
Ο κλέφτης μάλλον είχε δικό του κλειδί + δική του ECU ('εγκέφαλο'), έβγαλε την ECU του αυτοκινήτου σου, έβαλε τη δική του και έφυγε 'κύριος'
-
Έχω δει εκπομπή στην Αγγλία με στημένο αυτοκίνητο με κάμερες κλπ που το αφήσαν σε κακόφημη γειτονιά. Σε ελάχιστες μέρες είχε μείνει μόνο ο σκελετός!
Καλή η αντικλεπτική ασφάλεια αλλά στην Ελλάδα αργεί πολύ και χάνεις αρκετά. Στην Αγγλία στα δίνουν τα λεφτά μέσα σε 3 μέρες, κι όταν το αυτοκίνητο βρέθηκε την τέταρτη μέρα χωρίς ρόδες και ραδιόφωνο ρωτήσαν τον ιδιοκτήτη αν θέλει το αυτοκίνητο φτιαγμένο με έξοδα της ασφάλειας ή να κρατήσει τα λεφτά.....ο συγκεκριμένος έδωσε πίσω τα λεφτά και πήρε το αυτοκίνητο.
Υπάρχει σαν ιδέα αντικλεπτικού η δυνατότητα να βάλεις κάμερα μέσα στο αυτοκίνητό σου που να μεταδίδει εικόνα πχ στο internet! Φαντάσου να βλέπεις στο μόνιτορ το αυτοκίνητό σου να πηγαίνει, να βλέπεις και τη βρωμόφατσα του κλέφτη (που μπορεί να είναι ο γιος σου που το δανείστηκε....) και να έχεις και σύστημα εντοπισμού και να βλέπεις που είναι.... σαν videogame...grand theft auto! To παραπάνω το ονειρεύομαι με σύστημα ακινητοποίησης του κλέφτη, κλειδώματος του αυτοκινήτου και εφαρμογής μικρών ηλεκτρικών σόκ σε κάθε προσπάθεια απεγκλώβισής του μέχρι να έρθει η αστυνομία! -
Το δικό μου το παρήγγειλα χωρίς συναγερμό.
Λέω (αφού οι επαγγελματίες κλέφτες τους συναγερμούς τους απενεργοποιούν για πλάκα) να βάλω κανένα λοστάρι με κλειδαριά. Μάλλον πιο 'ενοχλητικό' θα είναι κάτι τέτοιο παρά ένα σύστημα που μπορεί ν'απενεργοποιηθεί με ένα ηλεκτρονικό μηχανάκι. -
Τι να σου πω.... ειναι να μην σου τυχη!!!
Τουλάχιστον το ειχες ασφαλισμένο!! Ελπίζω σε καλη εταιρεία , για να μην αρχισουν να σου λενε ιστοριες και φρικαρης τελείως -
Φιλε μου οτι και να σου πουμε σιγουρα δεν προκειτε να ηρεμησεις, εχω και εγω ενα ιδιο μαυρο και σε καταλαβαινω, κοιτα να παρεις τα λεφτα απο την ασφαλεια. Κουραγιο...
-
Υ.Γ. Το αμάξι ήταν ασφαλισμένο, η καρδιά μου όχι...
no comments...
-
Συλλυπητήρια ,
Αν δεν σου κανει κοπο,πες μας ποσο παλιό ηταν και πόσα θα σου δώσει η ασφάλεια,ετσι να εχουμε μία ιδέα για το πόσο συμφέρει να κανεις τετοια ασφάλεια. -
Είναι ασφαλισμένο στην εγνατία, είναι σχετικά καλή. Σε 90 μέρες μου είπανε. Το είχα πάρει 13500 το σεπτέμβρη και το συμβόλαιο γράφει 10000. Τώρα πόσο θα πάρω ακριβώς δεν είμαι σίγουρος ακόμα. Μόλις μάθω θα σας πω. Το θέμα είναι οτι στην αρχή το προσέχεις, μετά κουράζεσαι. Έβαζα και μπαστούνι τους πρώτους 4-5 μήνες. Όμως όταν οδηγούσα το έβαζα κάτω από το κάθισμα και μου έκοψε το καλώδιο του αερόσακου, οπότε το πήρα σπίτι. Βέβαια κλέφτης με τόσο θράσος δεν νομίζω να δυσκολευόταν από ένα μπαστουνάκι. Το θέμα είναι να βρεθεί το αυτοκίνητο, αν και νομίζω οτι κάποιο saxo στο δρόμο θα κινείται ήδη με το μοτερακι μου. Απλώς μια προειδοποιήση: Όποιος αγοράζει ανταλλακτικά 'υπόπτου' προέλευσης να έχει το νου του μήπως και το δικό κλαπεί και γίνει βίδες με τη σειρά του...
-
Βρέ Κωστή,γιατί δέν δίνεις καλού-κακού καί μία περιγραφή μέσα στό φόρουμ;Ποιός ξέρει,μπορεί κάτι νά γίνει;
-
Εχω ακούσει και για μεταχειρισμένα που πωλούνται και μετα από λίγες μέρες κλέβονται
-
Αν και δεν ελπίζω σε τίποτα μια και κυκλοφορούν εκατοντάδες ίδια, είναι μάυρο vts με τις 15' εργοστασιακές ζάντες. Έχει τελικό group N με μεγάλη μπούκα (όχι σωλήνα) και τα λάστιχα michelen του εργοστασίου (τα πίσω είναι περισσότερο φαγωμένα λόγω αλλαγής μπρος-πίσω). Τέλος στο πίσω παρμπρίζ έχει μάυρα μικρά αυτοκόλητα γράμματα 'The last of the mohicans' (επειδή είναι το τελευταίο saxorallo)...
-
Φίλε μου κουράγιο........ τι να πω ???
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
ο συγκεκριμένος έδωσε πίσω τα λεφτά και πήρε το αυτοκίνητο.
Υπάρχει σαν ιδέα αντικλεπτικού η δυνατότητα να βάλεις κάμερα μέσα στο αυτοκίνητό σου που να μεταδίδει εικόνα πχ στο internet! Φαντάσου να βλέπεις στο μόνιτορ το αυτοκίνητό σου να πηγαίνει, να βλέπεις και τη βρωμόφατσα του κλέφτη (που μπορεί να είναι ο γιος σου που το δανείστηκε....) και να έχεις και σύστημα εντοπισμού και να βλέπεις που είναι.... σαν videogame...grand theft auto! To παραπάνω το ονειρεύομαι με σύστημα ακινητοποίησης του κλέφτη, κλειδώματος του αυτοκινήτου και εφαρμογής μικρών ηλεκτρικών σόκ σε κάθε προσπάθεια απεγκλώβισής του μέχρι να έρθει η αστυνομία!Έχει η nokia τέτοια κάμερα με αισθητήρα κίνησης που στέλνει mms σε κινητό που ορίζεις, μόλις αντιληφθεί κίνηση. Βέβαια ένεργοποιείται και με τη γάτα που θα πατήσει πάνω στο καπό, ή κάποιον πεζό που θα περάσει από το ακτίνα της κάμερας. Σταθερό σύστημα σύστημα (πχ σπίτι) γίνεται πανεύκολα. Web camera, software με αισθητήρα κίνησης και real time μετάδοση στο νετ και dsl
-
Φιλε κουραγιο..!!!Ακουστε λοιπον εδω στην περιοχη μου (Μπουρναζι,Ηλιον)τι γινοταν!Πριν 2 χρονια κοντα στο σπιτι μου ειχε ανοιξει ενα μαγαζι που πουλαγε μονο ανταλακτικα για Peugeot και Citroen και οτι ηθελες το ειχε εκτος και αν τυχαινε και οταν πηγαινες δεν ειχε κατι και σου ελεγε περνα σε καμια βδομαδα....!!Τι θελω να πω...αυτος και αλλα 3-4 ατομα εκανα καλα την δουλεια τους.Εκλεβαν με το τροπο του immobilizer.Καποια στιγμη λοιπον ετυχε και πηγα με τον ξαδερφο μου εκει στο μαγαζακι για καποιο ανταλλακτικο που ηθελε ο ξαδερφος εχει (Saxo VTS 1600) δεν θυμαμαι τι ακριβως ηθελε το μονο που θυμαμαι ηταν οτι αν επαιρνες κατι αυτος δεν σε αφηνε ετσι...σου εδινε και δωρα ( ηταν ο αη Βασιλης...) σου εδινε δωρο καθρεπτες,μεχρι και καμια σκουπα...πιστευω να με καταλαβαινεται..αυτος ηθελε οτι ειχε στο μαγαζι να τα πουλαει στο μπαμ μπαμ!Ολα τα πουλαγε σε τιμη που ο αλλος οταν το ακουγε γελαγε...και οταν τον ρωταγες γιατι ρε φιλε σε τοσο χαμηλη τιμη σου απαντουσε με την απαντηση Ακομα θυμαμαι οτι το κοιταγε καλα καλα το Saxo του ξαδερφου...!!Δεν μπορω να πιστεψω ακομα πως ειχαμε μιλησει εγω και ο ξαδερφος μου με τον εγκεφαλο τις σπειρας αυτης...το μονο που εχω να πω ηταν πως εκανε καλα την δουλεια του μεχρι που οταν εφτασε η στιγμη να κοψουν ενα ακομη Saxo στο δηθεν συνεργειο ειδε ενας πελατης στην πορτα του οδηγου κατι χαρτια του ιδιοκτητη και απο κει και περα αυτο ηταν ολο...!!Αυτο που σας λεω το ειχαν δειξει ακομα και η ειδησεις.!!!
-
Αν και δεν ελπίζω σε τίποτα μια και κυκλοφορούν εκατοντάδες ίδια, είναι μάυρο vts με τις 15' εργοστασιακές ζάντες. Έχει τελικό group N με μεγάλη μπούκα (όχι σωλήνα) και τα λάστιχα michelen του εργοστασίου (τα πίσω είναι περισσότερο φαγωμένα λόγω αλλαγής μπρος-πίσω). Τέλος στο πίσω παρμπρίζ έχει μάυρα μικρά αυτοκόλητα γράμματα 'The last of the mohicans' (επειδή είναι το τελευταίο saxorallo)...Για δώσε μας αριθμό κυκλοφορίας και πλαισίου.
-
Koυράγιο φίλε μου...ωχ ωχ μου έβαλες ιδέες..
Κλοπή Saxo 1.6 VTS