-
Ναι οι υπερειδημονες νομοθετες για μια ακομη φορα εβαλαν κατω αυτο το πραγμα που νομιζουν οτι ειναι το 'μυαλο' τους και αποφασισαν να επιβαλουν μετρα (αντικινητρα χρησεως κτλ) τα οποια θα οδηγουν σε αναγκαστικη αποσυρση οχηματα ηλικιας ανω των 15 ετων...Τι λετε ρε μαγκες;;; Μηπως θα μας δωσετε τα χρηματα να παρουμε καινουργια αυτοκινητα; Πως θα τολμησετε ρε αχρηστα υποκειμενα να βγαλετε απο την κυκλοφορια υπεραυτοκινητα της δεκαετιας του '80;;; Με ποιο δικαιωμα θα αποφασισετε εσεις ποτε θα απαλαγουμε εμεις απο τα περιουσιακα μας στοιχεια;;; Τα αυτοκινητα μετα το '90 οπως και να γινει εχουν μια μεριμνα για το περιβαλλον. Με ποια λογικη ακομη και τα καταλυτικα αυτοκινητα θα πρεπει να αποσυρθουν; Αλλο πραγμα μια γονιμη χρηση του μετρου της αποσυρσης που θα ωθησει τους οποιους ενδιαφερομενους να αλλαξουν ενα αυτοκινητο αλλα θα αφηνει και τους αμετανοητους εραστες της αυτοκινησης να διατηρουν υπο την κατοχη τους θρυλικα αυτοκινητα που αφησαν εποχη και αλλο η γνωστη μονολιθικη πολιτικη των αντικινητρων, των προστιμων και των απαγορευσεων. Θελω να ελπιζω πως θα δημιουργηθει καποια στιγμη μια πανελληνια λεσχη αυτοκινητιστων που θα βαλει στην θεση τους ολους αυτους τους ασχετους που με την φορα που εχουν παρει θα μας υποχρεωσουν να μην εχουμε αυτοκινητο στο τελος!!!!
-
Ναι οι υπερειδημονες νομοθετες για μια ακομη φορα εβαλαν κατω αυτο το πραγμα που νομιζουν οτι ειναι το 'μυαλο' τους και αποφασισαν να επιβαλουν μετρα (αντικινητρα χρησεως κτλ) τα οποια θα οδηγουν σε αναγκαστικη αποσυρση οχηματα ηλικιας ανω των 15 ετων...Τι λετε ρε μαγκες;;; Μηπως θα μας δωσετε τα χρηματα να παρουμε καινουργια αυτοκινητα; Πως θα τολμησετε ρε αχρηστα υποκειμενα να βγαλετε απο την κυκλοφορια υπεραυτοκινητα της δεκαετιας του '80;;; Με ποιο δικαιωμα θα αποφασισετε εσεις ποτε θα απαλαγουμε εμεις απο τα περιουσιακα μας στοιχεια;;; Τα αυτοκινητα μετα το '90 οπως και να γινει εχουν μια μεριμνα για το περιβαλλον. Με ποια λογικη ακομη και τα καταλυτικα αυτοκινητα θα πρεπει να αποσυρθουν; Αλλο πραγμα μια γονιμη χρηση του μετρου της αποσυρσης που θα ωθησει τους οποιους ενδιαφερομενους να αλλαξουν ενα αυτοκινητο αλλα θα αφηνει και τους αμετανοητους εραστες της αυτοκινησης να διατηρουν υπο την κατοχη τους θρυλικα αυτοκινητα που αφησαν εποχη και αλλο η γνωστη μονολιθικη πολιτικη των αντικινητρων, των προστιμων και των απαγορευσεων. Θελω να ελπιζω πως θα δημιουργηθει καποια στιγμη μια πανελληνια λεσχη αυτοκινητιστων που θα βαλει στην θεση τους ολους αυτους τους ασχετους που με την φορα που εχουν παρει θα μας υποχρεωσουν να μην εχουμε αυτοκινητο στο τελος!!!!
-
-
Υπάρχει μόνο ένα σωστό 'αντικίνητρο'. Πλήρης και σωστός και τακτικός έλεγχος ΚΤΕΟ. Το αυτοκίνητο μπορείς να το κρατήσεις όσο θέλεις, αρκεί όταν κυκλοφορείς με αυτό να μην κινδυνεύεις ούτε εσύ ούτε οι άλλοι.
-
Διάβασα σήμερα το πρωϊ στην Ναυτεμπορική το σχετικό άρθρο. Εν πρώτης μου δίνει να καταλάβω ότι αυτό θα ισχύσει για τα άυτοκίνητα που αν και έχουν ακόμη πινακίδες κυκλοφορίας εν τούτοις παραμένουν μόνιμα σταθμευμένα κάπου χωρίς να χρησημοποιούνται. Νομίζω ότι μέχρι εκεί κάπου το πράγμα έχει λογική. Τουλάχιστον θα ελευθερωθούν κάποιοι χώροι. Αλλά να πώ και κάτι άλλο που πιθανόν δεν έχει βγεί ακόμη προς τα έξω. Οι ασφαλιστικές εταιρείες πλέον αρνούνται να ασφαλίσουν αυτοκίνητο πάνω των 20 ετών. Και για όσα είναι πάνω των 15 ετών τα ασφάλιστρα είναι τσουχτερά. Το λέω εξ ιδίας αντίληψης μιας και έχω στην οικογένεια 2 τέτοια αυτοκίνητα το ένα 19 και το άλλο 23 ετών τα οποία και τα χρησημοποιώ εκτός Αθηνών (στο εξοχικό). Οταν λοιπόν πρίν ένα περίπου μήνα ανανέωσα την ασφάλεια του ενός, η Ασφαλιστική με προειδοποίησε ότι μου το ασφαλίζουν για τελευταία φορά. Το δε ασφάλιστρο με Bonus κάπου στο 4 υπερέβαινε τις 110 χιλιάδες για μόνο τις υποχρεωτικές καλύψεις.
-
Μπορεί κάποιος που ξέρει ακριβώς ποιό είναι το μέτρο να το στείλει???
Γιατί αμα ισχύει αθτό που άκουσα πάει κατστραφήκαμε. -
Ποια η λογική των ασφαλιστικών; Αφού λόγω απαξίας σου λένε πάρε 1000 ευρώ και αγόρασε άλλο μεταχειρισμένο... Βγάλε και το 'ελάχιστο' που έχουν τα περισσότερα συμβόλαια, δεν πρόκειται να σε πληρώσουν ποτέ.
Στην Αγγλία υπάρχει μειωμένο ασφάλιστρο για αντίκες. Με το σκεπτικό ότι τις βγάζεις βόλτα δυο-τρεις φορές τον χρόνο...
-
Από την μία σου μειώνουν το τεκμήριο για παλιά αυτοκίνητα (Ισχυρό ΚΙΝΗΤΡΟ), από την άλλη θέλουν αντικίνητρα.
Να τους πάμε στον οδοντογιατρό για τρόχισμα χωρίς αναισθησία!!!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Ποια η λογική των ασφαλιστικών; Αφού λόγω απαξίας σου λένε πάρε 1000 ευρώ και αγόρασε άλλο μεταχειρισμένο... Βγάλε και το 'ελάχιστο' που έχουν τα περισσότερα συμβόλαια, δεν πρόκειται να σε πληρώσουν ποτέ.Στην Αγγλία υπάρχει μειωμένο ασφάλιστρο για αντίκες. Με το σκεπτικό ότι τις βγάζεις βόλτα δυο-τρεις φορές τον χρόνο...
Να σου πώ πιά πιθανώς είναι η λογική τους. Το αυτοκίνητο που μου ασφάλισαν για τελευταία φορά δηλ. για ένα χρόνο ακόμη είναι ένα Peugeot 305. Απο κατασκευής του είναι τάνκς. Μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να πάθει ένα σημερινό π.χ. η Corolla που έχω, αν αυτο το αυτοκίνητο πέσει επάνω της με 65 χιλιόμετρα?
Τις προάλλες είμουνα με ένα γνωστό στο καινούργιο του Xsara VTS. Ατυχώς τρακάραμε μπροστά δεξιά με μία ταχύτητα όχι παραπάνω απο 20 χιλιόμετρα. Τη στιγμή αυτή το αυτοκίνητο επισκευάζεται στον Κυριακόπουλο με συνολικό κόστος κάπου στο ένα μιλιόνι.
Λοιπόν γιατί η ασφαλιστική να ρισκάρει ασφαλίζοντας το ματρακά μου όταν η πιθανή ζημιά η οποία μπορεί να προκαλέσει θα είναι τουλάχιστον 5-6 φορές τα ετήσια ασφάλιστρα. Ετσι λοιπόν δεν σε ασφαλίζει. Στο λέω γιατί είμαι απο αυτούς που του χρόνου δυστιχώς το κορακοζώϊτο Peugeot θα γίνει αναγκαστικά κοτέτσι.
Τώρα για τις αντίκες. Και εδώ νομίζω ότι ισχύει αυτό. Αλλά θα πρέπει να έχεις καταθέσει πινακίδες πρώτα, και μετά να γραφτείς στην ΕΛΠΑ και να παίρνεις τις ειδικές πινακίδες 'Αντίκας' δεν ξέρω μια ή δυό φορές το μήνα. -
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Ποια η λογική των ασφαλιστικών; Αφού λόγω απαξίας σου λένε πάρε 1000 ευρώ και αγόρασε άλλο μεταχειρισμένο... Βγάλε και το 'ελάχιστο' που έχουν τα περισσότερα συμβόλαια, δεν πρόκειται να σε πληρώσουν ποτέ.
Στην Αγγλία υπάρχει μειωμένο ασφάλιστρο για αντίκες. Με το σκεπτικό ότι τις βγάζεις βόλτα δυο-τρεις φορές τον χρόνο...
Να σου πώ πιά πιθανώς είναι η λογική τους. Το αυτοκίνητο που μου ασφάλισαν για τελευταία φορά δηλ. για ένα χρόνο ακόμη είναι ένα Peugeot 305. Απο κατασκευής του είναι τάνκς. Μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να πάθει ένα σημερινό π.χ. η Corolla που έχω, αν αυτο το αυτοκίνητο πέσει επάνω της με 65 χιλιόμετρα?
Τις προάλλες είμουνα με ένα γνωστό στο καινούργιο του Xsara VTS. Ατυχώς τρακάραμε μπροστά δεξιά με μία ταχύτητα όχι παραπάνω απο 20 χιλιόμετρα. Τη στιγμή αυτή το αυτοκίνητο επισκευάζεται στον Κυριακόπουλο με συνολικό κόστος κάπου στο ένα μιλιόνι.
Λοιπόν γιατί η ασφαλιστική να ρισκάρει ασφαλίζοντας το ματρακά μου όταν η πιθανή ζημιά η οποία μπορεί να προκαλέσει θα είναι τουλάχιστον 5-6 φορές τα ετήσια ασφάλιστρα. Ετσι λοιπόν δεν σε ασφαλίζει. Στο λέω γιατί είμαι απο αυτούς που του χρόνου δυστιχώς το κορακοζώϊτο Peugeot θα γίνει αναγκαστικά κοτέτσι.
Τώρα για τις αντίκες. Και εδώ νομίζω ότι ισχύει αυτό. Αλλά θα πρέπει να έχεις καταθέσει πινακίδες πρώτα, και μετά να γραφτείς στην ΕΛΠΑ και να παίρνεις τις ειδικές πινακίδες 'Αντίκας' δεν ξέρω μια ή δυό φορές το μήνα.Bλέπω ότι οι ασφάλειες έχουν αλλάξει πολύ από τότε που ήμουν εγώ εδώ μόνιμα (
-
Επειδή kilo ανέφερες το θέμα των ασφαλιστικών εταιριών να σου πω (επειδή ασχολούμαι επαγγελματικά με το θέμα της ασφάλειας...ασφ.πράκτορας) πως τρεις(απ'τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο με τις οποίες συνεργάζομαι ) ασφαλίζουν κανονικά προς το παρόν τα 'ηλικιωμένα' αυτ/τα χωρίς κάποιο επασφάλιστρο-επιβάρυνση. Για το μέλλον πολλά ακούγονται....προς το παρόν όμως .... τίποτα!!!
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Επειδή kilo ανέφερες το θέμα των ασφαλιστικών εταιριών να σου πω (επειδή ασχολούμαι επαγγελματικά με το θέμα της ασφάλειας...ασφ.πράκτορας) πως τρεις(απ'τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο με τις οποίες συνεργάζομαι ) ασφαλίζουν κανονικά προς το παρόν τα 'ηλικιωμένα' αυτ/τα χωρίς κάποιο επασφάλιστρο-επιβάρυνση. Για το μέλλον πολλά ακούγονται....προς το παρόν όμως .... τίποτα!!!Μπορώ να σου δώσω τα ονόματα τουλάχιστον 2 ασφαλιστικών που αρνήθηκαν να με ασφαλίσουν. Ισως οι μεγάλες ημικρατικές όπως η Εθνική να ασφαλίζουν ακόμη. Ομως οι ιδιωτικές δεν το κάνουν.
Εληξε;;;; Αντε γεια....