Καλοτάξιδο και εύχομαι να σου προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες σε πολύ όμορφες διαδρομές εντός αλλά κυρίως εκτός δρόμου!!!!
alexcliors
@alexcliors
Ιδιωτικός Υπάλληλος
Latest posts made by alexcliors
-
RE: NEO FIAT PANDA 4X4
-
Καθώς το Climbing πλησιάζει τα 20000 χλμ, έγινε το περασμένο Σάββατο το μεγάλο σέρβις και αλλάχθηκαν τα εξής:
Λάδια
Φίλτρο λαδιού
Φίλτρο καμπίνας
Μπουζί
Τακάκια εμπρός και πίσωΚόστος για όλα τα παραπάνω μαζί με την εργασία 340 Ευρώ.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι τα τακάκια κάνουν συνολικά (εμπρός και πίσω) σαν ανταλλακτικό περίπου 135 Ευρώ.
Υ.Γ. Δεν αλλάχθηκε το φίλτρο αέρος γιατί έχω βάλει ένα K&N στη θέση του μαμίσιου.
-
Με τα Pirelli 190 Snowcontrol το Pandaki τα πάει περίφημα στο χιόνι (και ιδιαίτερα στο παγωμένο). Επίσης και σε στεγνό οδόστρωμα τα λάστιχα αυτά έχουν πολύ καλή πρόσφυση.
Η μόνη περίπτωση να κολλήσει το αυτοκίνητο είναι όταν πέσει σε μεγάλη ποσότητα από φρέσκο χιόνι ή όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποσότητα χιονιού πάνω στην οποία πατάει η αριστερή σε σχέση με την δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου (δυστυχώς το ELD δεν έβγαινε όταν αγόρασα το Climbing).Σε ότι αφορά τα μειονεκτήματά τους, σημειώνω τα ακόλουθα:
- Είναι πολύ ευαίσθητα (καθώς είναι αρκετά έως πολύ μαλακά) σε χτυπήματα από πέτρες, σε οδήγηση σε άσχημο χωματόδρομο
- Φθείρονται πολύ περισσότερο απο τα υπόλοιπα (θερινά) ελαστικά σε οδήγηση κάτω από υψηλές θερμοκρασίες
- Δεν υπάρχουν στο εμπόριο (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, αλλά ακόμα περιμένω να τα βρώ από τον προηγούμενο χειμώνα).
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες χιονοκουβέρτες πήρες?
Πήρα τις Multi Grip τέλος του 2006 με κόστος 90 Ευρώ.
Αλέξης
Thanks, m8...
από που?
Dirtoulios, έχεις PM.
-
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες χιονοκουβέρτες πήρες?
Πήρα τις Multi Grip τέλος του 2006 με κόστος 90 Ευρώ.
Αλέξης
-
ΒTW, ανεβαίνω στα ορεινά την παραπάνω βδομάδα και ακόμα δεν έχω αποφασίσει για αλυσίδες.... Τι λέτε? Φτηνιάρικες, που να μη με νοιάζει να τις πετάξω (αλλά που θα γρατζουνίσουν και τις ζάντες), ακριβες, ή 'Χιονοκαλτσάκια' (για spikes δεν δεν το συζητω)Φίλε Dirtoulios, από όσο γνωρίζω το Panda 4x4 δεν παίρνει τις κλασσικές αλυσίδες, καθώς είναι μικρή η απόσταση μεταξύ αμορτισέρ και τροχού.
Προσωπικά για το Climbing που έχω, αγόρασα χιονοκουβέρτες (δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ακόμη), αν και έχοντας καλύψει αρκετά χιλιόμετρα σε χιονισμένο αλλά και σχετικά παγωμένο δρόμο, η τετρακίνηση και τα χιονολάστιχα με τα οποία είναι εξοπλισμένο το αυτοκίνητο, κάνουν θαύματα!!!
Πιστεύω ότι σπάνια θα χρειαστούν έστω και οι χιονοκουβέρτες.Φιλικά,
Αλέξης -
Καλημέρα σε όλους,
Ενδεικτικά και ενημερωτικά θέλω να αναφέρω ότι για το 4χ4 το κόστος αλλαγής λαδιών (με SELENIA 20K) και φίλτρου λαδιού με την εργασία (που για το φίλτρο λαδιού απαιτεί αφαίρεση της μπροστινής προστατευτικής ποδιάς) ήταν 70 Ευρώ (σε φιλικό και μή εξουσιοδοτημένο συνεργείο για FIAT).
Υ.Γ. Στο συνολικό ποσό υπολογίστε 4 λίτρα λαδιού (αν και παίρνει περίπου 3 λίτρα ο κινητήρας του 1,2) καθώς κράτησα το υπόλοιπο για να προσθέτω εάν χρειαστεί στο μέλλον.
-
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Τελικα αποφασισα να μεινω στην οικογενιακη μου θαλπορη και να μην την αφησω.. ειναι ξελογιαστρα η αλλη, αλλα η νταλικα μου ειναι
Παντως εστειλα email sthn digital tuning για το chip και αμα κανει σε εμας με τα ατμοσφαιρικα..I ll be back.. soon
Καλή απόφαση Γιώργο, θα συνεχίσουμε να μιλάμε!!!!!!!
Και εγώ περιμένω απάντηση σε αντίστοιχο mail στη Digital Tuning.
-
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Καλημερα σε ολους.
Αισιως εχω φτασει τα 9200 χλμ. το ΣΚ εκανα ενα τριπ μεχρι Καρπενησι για να ξεμουδιασω, με απειρο χωμα και οσο πιο γρηγορα γινοταν στην ασφαλτο. .Γιώργο έπρεπε να μου τηλεφωνήσεις αφού πήγες Καρπενήσι, το περασμένο ΣΚ ήμουν και εγώ εκεί στο σπίτι που έχω κοντά στην πόλη.
-
Ευχαριστώ φίλε Cambof.
Το εν λόγω site το έχω υπόψιν μου αλλά από όσο βλέπω οι παραγγελίες αφορούν μόνο τετράδα ελαστικών, ενώ εγώ θέλω μόνο 1 κομμάτι.
Από την άλλη, καθώς έχω παραγγείλει το ελαστικό σε πολύ φίλο λαστιχά, και έχοντας προς το παρόν στο αυτοκίνητο ένα άλλο χιονολάστιχο στην ίδια διάσταση (αντί για την ρεζέρβα ασφαλείας), θα περιμένω λίγο καιρό ακόμη.