Κάποιος από τους ανθρώπους που επισκέφθηκαν την έκθεση θα μπορούσε να μας πει αν έχουν αυτοκίνητα για test drive? Και αν ναι, ποια?
Best posts made by derai
-
RE: Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα
Latest posts made by derai
-
RE: Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα
Κάποιος από τους ανθρώπους που επισκέφθηκαν την έκθεση θα μπορούσε να μας πει αν έχουν αυτοκίνητα για test drive? Και αν ναι, ποια?
-
Στάχτη σε εβαπορέτα a/c
Έχω ένα Octavia tdi leasing εντός εγγύησης. Εδώ και κάποιους μήνες παρατήρησα ότι έβγαινε κάτι σαν στάχτη από τους αεραγωγούς του a/c. Επισκέφθηκα εξουσιοδοτημένο και αφού έλυσαν το ταμπλό μου είπαν ότι η εβαπορέτα του κλιματιστικού είναι γεμάτη στάχτη! Μου ανέφεραν ότι αυτό δεν καλύπτεται από καμία εγγύηση και με ρώτησαν αν το αυτοκίνητο κινήθηκε σε περιοχή με μεγάλη πυρκαγιά.
Δεδομένου ότι ουδέποτε κινήθηκα σε τέτοια περιοχή και όυτε καν μένω κοντά σε Μάτι ή κάτι παρόμοιο ήθελα να ρωτήσω πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Το έχει ακούσει κανείς ξανα;
Να σημειώσω ότι το για το μόνο διάστημα για το οποίο δεν έχω εικόνα έιναι η 1 εβδομάδα (τέλη Μαΐου) που το αυτοκίνητο παρέμεινε σε άλλο εξουσιοδοτημένο για διερεύνηση άλλου προβλήματος. Συμπτωματικά λίγες μέρες αφότου το παρέλαβα άρχισα να παρατηρώ τη στάχτη, η οποία αρχικά νόμιζα ότι ήταν σκόνη από το εξωτερικό περιβάλλον.
Τι μπορώ να κάνω σαν καταναλωτής για αυτό;
-
RE: ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αν και δε βγαίνει εύκολα συμπέρασμα. Για παράδειγμα το ground effect ίσχυσε μόνο από το 79 εώς και το 82 ενώ η πίσω αεροτομή φέτος και πέρυσι είναι μικρότερη από ποτέ.
Αυτό που βλέπω από παλιά βιντεάκια είναι ότι πρέπει να υπήρξε μια ορατή μείωση μετά το 95. Η μόνη διαφορά που μπορώ να δώ στα μονοθέσια από το 96 και μετά είναι ότι πλέον οι περισσότεροι υιοθετούν το (πολύ) υπερυψωμένο ρύγχος. Δεν ξέρω αν και ποιο ρόλο μπορεί να έπαιξε αυτό στην αεροδυναμική σε σχέση με το προσπέρασμα. -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Αυτο ειναι θεμα ' χειμωνα '...Σημερα ολη η προσοχη μας ειναι στον τελικο
Είδες που τελικα σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε εκεί ο τελικός; Για μισό αγώνα ο Alonso με προφανώς ταχύτερο μονοθέσιο δεν μπορούσε να περάσει τον Petrov. Και δεν τρέχανε στο Μονακο...
-
Παρακολουθώ σχετικά συστηματικά f1 από το 1998. Από τότε εώς και σήμερα τα προσπεράσματα στους αγώνες επιδιώκονται λίγες φορές και πετυχαίνονται ακόμα λιγότερες.
Λέγεται ότι παλίοτερα οι αγώνες είχαν πολύ περισσότερα προσπεράσματα. Από τα στιγμιότυπα παλιών αγώνων δεν μπορώ να βγάλω άκρη γιατί είναι απλά highligts το μόνο που βλέπω είναι ότι παλίοτερα τα αυτοκίνητα μπορούσαν να πηγαίνουν κολλημένα για πολύ περισσότερο χρόνο από ότι τώρα.
Ισχύει στατιστικά ότι τα προσπεράσματα έχουν μειωθεί; Και αν ναί πότε άρχισε να συμβαίνει αυτό και γιατί κατά τη γνώμη σας;* Ανεφοδιασμός και στρατηγική; (φέτος καταργήθηκε δε βλέπω τραγική διαφορά) * Αεροδυναμική; * Νοοτροπία νέων οδηγών; * Φρένα; * Κάτι άλλο;
-
ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Παρακολουθώ σχετικά συστηματικά f1 από το 1998. Από τότε εώς και σήμερα τα προσπεράσματα στους αγώνες επιδιώκονται λίγες φορές και πετυχαίνονται ακόμα λιγότερες.
Λέγεται ότι παλίοτερα οι αγώνες είχαν πολύ περισσότερα προσπεράσματα. Από τα στιγμιότυπα παλιών αγώνων δεν μπορώ να βγάλω άκρη γιατί είναι απλά highligts το μόνο που βλέπω είναι ότι παλίοτερα τα αυτοκίνητα μπορούσαν να πηγαίνουν κολλημένα για πολύ περισσότερο χρόνο από ότι τώρα.
Ισχύει στατιστικά ότι τα προσπεράσματα έχουν μειωθεί; Και αν ναί πότε άρχισε να συμβαίνει αυτό και γιατί κατά τη γνώμη σας;* Ανεφοδιασμός και στρατηγική; (φέτος καταργήθηκε δε βλέπω τραγική διαφορά) * Αεροδυναμική; * Νοοτροπία νέων οδηγών; * Φρένα; * Κάτι άλλο;
-
RE: ΑΓΟΡΑ OPEL ASTRA GTC 1.6 115HP
Κάνεις πολύ καλά που μένεις στο ποσό που ξεκίνησες. Το αυτοκίνητο είναι για να το ευχαριστιέσαι. Άμα είναι να έχεις στριμωχτεί τόσο για να το αγοράσεις ώστε να σκέφτεσαι τη βενζίνη ή ακόμα χειρότερα να παραμελείς συντήρηση ή αλλαγές ελαστικών τότε την πάτησες. Πάντως αν η οικογενειακή σου κατάσταση πρόκειται να αλλάξει σχετικά σύντομα (αυτό μόνο εσύ το ξέρεις) έχε υπόψη σου ότι σύντομα θα χρειαστείς κάτι μεγαλύτερης κατηγορίας σε σχέση με το fiesta. Επίσης πράγματι η μεταπώληση supermini 1.6 είναι σχετικά δύσκολη (όχι και αδύνατη πάντως)
-
Αν θυμάμαι καλά έγραψες ότι θέλεις κάτι απλό για καθημερινή χρήση και ότι ξεκίνησες δίνοντας 13000. Υποθέτω λοιπόν ότι θέλεις κάτι που θα κάνει τη δουλειά του και θα σου αρέσει εμφανισιακά. Μείνε στα 13000 και κράτα τα υπολοιπα για να πας διακοπές με το αμάξι σου ή για κάτι άλλο. Φαίνεται ότι δεν έχει φοβερές απαιτήσεις απο κινητήρα- κράτημα για το αυτοκίνητό σου. Δεν αξίζει λοιπόν σε καμία περίπτωση να χρεωθείς για να το αποκτήσεις. Στην καλύτερη περίπτωση θα ευχαριστηθείς το πρώτο δίμηνο για την αγορά σου(αν δεν στο γρατζουνίσουν η ψιλοτρακάρουν - πράγμα σίγουρο αν δεν έχεις πάρκινγκ) και μετά θα βλαστημάς τις δόσεις ή τα παραπάνω λεφτά που έδωσες για να είσαι κολλημένος στην κίνηση.
-
Το είχα ως εταιρικό αυτοκίνητο για 9 μήνες και 17000 χλμ. Είχε εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και φρένα. Πέρα από αυτά λίγα πράγματα. Οδηγικά ήταν αδιάφορο. Στην πόλη η ομαλή οδήγηση δεν ήταν ότι πιο εύκολο και δεν ξέρω αν έφταιγε ο απότομος συμπλέκτης ή το ηλεκτρονικό γκάζι. Παντελής έλλειψη θέσεων για μικροαντικείμενα. Οι χώροι και οι επιδόσεις ήταν αποδεκτές για το μέγεθος και τα άλογα αλλά η κατανάλωση νομίζω ελαφρώς τσιμπιμένη. Αδύνατον να κατέβει κάτω από 7,7 λτ και στο πιο ήρεμο ταξίδι (συγκριτικά το golf tsi 140 ps που έχω τώρα πέφτει και κάτω από τα 6,5) πολλές φορές πάνω από 10λτ στην πόλη. Επίσης η πλαφονιέρα άναβε από μόνη της μάλλον κάποιο πρόβλημα στον εγκέφαλο. Πολλοί συνάδελφοι που το είχαν παραπονιόντουσαν για κλειδιά που δεν αναγνώριζε ο εγκέφαλος και για χαλασμένα στερεωφονικά.
Δεν γράφεις όμως τι ζητάς. Αν θες τους χώρους προφανώς είναι πιο ευρύχωρο από clio, fiesta, corsa κλπ. Αν θες διασκεδαστικό κράτημα οπωσδήποτε κοίτα αλλού.