γιά δοκίμασε τήν επόμενη φορά 10w40 τού lidl (τα 5 litra 14.99 euro )
φίλος σε nissan sunny παλιό αμάξι δηλ. ειδε μεγάλη διαφορά σε κατανάλωση λαδιού μόνο απο αυτό το λάδι ...
δοκίμασε σχεδόν οτι μάρκα υπάρχει σε 10w40 μόνο απο αυτό πρώτα κ μετά απο το aral 10w40 ειδε αισθητή διαφορά ,
τώρα βάζει συνέχεια μόνο του lidl που ειναι κ φθηνό ,
ειναι σοβαρό ατομο τόν πιστεύω απόλυτα κ σίγουρα για μένα λέει αλήθεια ,
αλλωστε ουτε να πουλήσει το αμάξι θέλει κ επειδή δεν υπάρχουν φράγκα για αγορά αλλου ,
λέει οσο αντέξει ο κινητήρας του ...
Best posts made by manolis67
-
RE: Καίει πολύ λάδι, τι να κάνω?
-
AΠΑΤΕΩΝΕΣ-ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
ολοι μαs λιγο πολυ εχουμε πολυ κακη εμπερια απο συνεργεια αυτοκινητων.τι μου συνεβη προχθεs,εχω ενα NISSAN MICRA K11mod. 1994 1000cc. μου χαλασε η τρομπα φρενων,πηγα σε ενα συνεργειο nissan στην αργυρουπολη θελει αλλαγη μου λεει ,η τρομπα ,και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ιμιτιασον ,μονο γνησια μου λεει κοστοs αφου πηρε καποιο τηλ. 250 euro συν 20 euro η τοποθετηση.πηγαινω σε αλλο συνεργειο φιλου μου ,οχι κολλητου αλλα φιλου. μου λεει τα ιδια αφου παιρνει τηλ, κοστοs 150 euro συν 50 euro η τοποθετηση μαζι με συμπληρωμα υγρων.το αφηνω εκει το αμαξι στον φιλο μου τον ΜΑΚΗ στο Α.ΚΑΛΑΜΑΚΙ, παω μετα απο 2 ωρεs του δινω τα 200 euro,παιρνω το αμαξι και φευγω ευχαριστωνταs τον,και λογω του,οτι μου ειπε η γυναικα του εγκυμονει και ηταν πολυ χαρουμενs αφου του ευχηθηκα εφυγα.την αλλη μερα πηγα στην οδο φραντζη, να παρω λαδια για την μοτοσυκλετα μου,απο τον λαμπριανιδη ,επιτρεψτε μου σωστοs επαγγελματιαs-φθηνα λαδια-χαμηλεs τιμεs-αψογοs.εκει κοντα εχει ενα μαγαζι που πουλαει ανταλλακτικα nissan γνησια και ιμιτιασον. τι ηθελα και μπηκα μεσα,του λεω αν εχει τρομπα φρενων και ποσο στοιχιζει.μου απαντα η γνησια εχει 300 euro,αλλα μου λεει ενω πηγαινα να φυγω,γιατι δεν βαζειs ιμιτασιον.μπαρντον λεω ,υπαρχει ιμιτιασον,και βεβαια υπαρχει και κοστιζει 85 euro παρολιγο εγκεφαλικο εγω, αφου του ανοιγω το καπω του nissan το κυτταζει και μου λεει ,ναι οντωs ειναι ΙΜΙΤΙΑΣΟΝ αυτο που σου εβαλε ο μαστοραs ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΚΗΣ.βουρ για τον ΜΑΚΗ,ηταν και 4 ατομα εκει ηλικιαs απο 65-70 και πανω για service.ρε ΜΑΚΗ η τρομπα ειναι γνησια,αρχεισε τα ΜΕΝ-ΝΑΙ-ΑΛΛΑ ,ξερειs κλπ κλπ,ρε ΑΠΑΤΕΩΝΑ-ΡΕ ΚΛΕΦΤΗ τα αλλα δεν γραφονται εδω μεσα,αυτα που του ειπα ΚΛΠ ΚΛΠ. ο ΜΑΚΗΣ λοιπον πηρε 80 euro την τρομπα απο το ανωτερω μαγαζι που ανεφερα,με χρεωσε 150 euro εμενα,και για μιση ωρα τοποθετησηs τοσο κοστιζει ρωτησα και εμαθα,πηρε αλλα 50 euro ,ενω συμπληρωσε λιγα υγρα απο δικο μου μπουκαλακι που ειχα στο αμαξι,δηλαδη ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΚΗΣ εβγαλε 120 euro σε μιση ωρα,κοροιδευονταs με οτι εβαλε την γνησια κλπ.και χρεωνονταs με την τρομπα ιμιτασιον στην διπλασια τιμη σχεδον. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ,κλεμμενα λεφτα-αφορολογητα βεβαια- και παντα ειs βαροs των κοροιδων. δηλαδη την εφερε σε μενα που ξερω και 5 πραγματα απο αμαξια,δηλαδη αν παει καποιοs η καποια που δεν εχει ιδεα απο αμαξια ερε κλεψια που εχει να πεσει κανονικο τσεκουρωμα.λυπαμαι βεβαια και τα γεροντακια που συναντησα στο συνεργειο του,τι κοστουμι θα τουs εραψε αραγε. μου υποσχεθηκε οτι θα μου δωσει καποια euro πισω,αν θελει αs μην τα δωσει ....ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ.ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ -ΚΛΕΦΤΕΣ-ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ...αν ξερετε καποια εξαιρεση γραψτε τηλ-διευθυνση-περιοχη οχι αερολογιεs,οσο για τον ΦΙΛΟ ΜΑΚΗ οποιοs μενει κοντα Α. ΚΑΛΑΜΑΚΙ αs μου στειλει π.μ. να τον γνωρισει. αν δεν μου δωσει αυτα που εκλεψε ,αs του τα παρουν οι γιατροι στο πολλαπλασιο λογω τηs εγκυμοσυνηs...ΑΣΤΟΔΙΑΟΛΟ ΦΙΛΕ ΜΑΚΗ...
Latest posts made by manolis67
-
RE: μπαταρία μάλλον καπούτ ...κ σημαντική ερώτηση
τουμπανο ΔΕΝ το λες με ΤΙΠΟΤΑ...απλα ειναι μια συμπαθητικη γελαστή κ καλοσυνάτη κοπέλα 35 ετων περιπου με ωραιο σχετικά προσωπο αλλα λιγο γεματούλα...βεβαια στα χωρια ΟΛΟΙ το παιζουν ΓΑΜΠΡΟΙ...και για αυτο οι 14 μαστρο-παντο -γνώστες .....
-
σημερα εμαθα τα ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ απο την φιλη μου πριν λιγο ,το αμαξι οσο ηταν στο χωριο το ειδαν συνολικα 14 ατομα που το επαιζαν απο γνώστες μεχρι παντογνώστες ...και ομως ΚΑΝΕΙΣ δεν ΒΡΗΚΕ αυτο που που εφταιγε κ ηταν μπροστα στα ματια τους...η φιλη ξεκινησε σημερα για αθηνα κ πηρε αμέσως μπροστα το μοτερ σε ...κατηφόρα φυσικά ,σταματάει σε πόλη μετα απο 80 χλμ για καφέ στο χερι ,διπλα στο καφε ηταν ηλεκτρολογείο αυτοκινητων ,αυτος που ειχε το ηλεκτρολογειο ειχε παει να παρει κ αυτος καφέ ,και ρωταει την φιλη μου ,γιατι ΔΕΝ σβηνεται το μοτερ ? του ειπε η φιλη το story ,το παει το αμάξι στο μαγαζί του ο ηλεκτρολογος ενω δουλευε το μοτερ ,μετραει την μπαταρία την βρισκει ΑΨΟΓΗ το ιδιο βρηκε κ στην ΦΟΡΤΙΣΗ της μπαταριας απο τον δυναμό ,σβηνει το μοτερ ,γυριζει το κλειδι στον διακοπτη ακουγεται το γνωστο κλάκ κ φυσικα ΔΕΝ παιρνει μπροστά το μοτέρ ,παιρνει ενα φακό κ παει κατευθειαν στην μιζα κ αμεσως αρχιζει να γελάει ...ειχε ΒΓΕΙ απο την θεση του ενα καλωδιο που πηγαινε πανω στη μίζα και ΚΡΕΜΟΤΑΝ ΔΙΠΛΑ απο την μιζα...κανονικα με το κλιπσακι του κλπ και ΔΕΝ το ειχε προσέξει κανείς απο τους 14 παντο -γνώστες ...το εβαλε στην θεση του κ ειπε στην φιλη μου μπες μεσα κ βαλε μπροστά ...και αμεσως γυριζοντας το κλειδι πηρε μπροστα το μοτέρ - τι ειχε γινει ? προτου φυγει απο αθηνα η φιλη ειχε παει την ιδια μέρα σε βενζιναδικο για να βαλει βενζινη - να ελεγξουν τα λαδια - τον αερα στα ελαστικά και για να το πλυνουν μεσα εξω το αμαξι και να πλυνουν και τον χωρο του μηχανοστασίου ,οταν ηταν ανοιχτο το καπό για να ελεγξουν τα λάδια κ για να διωξουν το νερο σαπουναδες κλπ ειχαν φυσηξει με το πιστόλι του αέρα πανω στο μοτερ ,οπότε εκει εγινε η ιστορία κ εφυγε το καλωδιο απο την θεση του κ ψιλοακουμπαγε κ πηρε κανονικά μπροστα το μοτέρ οταν εφυγε απο το βενζιναδικο κ μετα ισως λογω κακού δρόμου λακουβας κλπ ,εφυγε ΤΕΛΕΙΩΣ το καλωδιο απο την θεση του ,φυσικά ο ηλεκτρολόγος ΔΕΝ ηθελε αμοιβή αλλα η φιλη του εδωσε 5 ευρω μετα απο πιέσεις φωνές κλπ να πιει εναν καφέ με πολλά ευχαριστώ ,συγνωμη απο την μπαταρία hankook που την βγαλαμε ψόφια καπούτ κλπ - και ευχαριστώ φυσικά ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ για τις γνωμες - υποδείξεις - συμβουλές σας
-
οταν το πάτε, ο ηλεκτρολόγος βγάζει το ρελε του σταρτερ, γεφυρώνει, ακούει και καταλαβαίνει τι να ψάξει
φυσικά και θα ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ τι εφταιγε τελικά οταν κατεβει η φίλη στην αθηνα και το πάει σε ηλεκτρολόγο ,γιατί στην επαρχία απλά ΔΕΝ εμπιστευεται συνεργεία κ μαλιστα ηλεκτρολόγο ....εχει κακη εμπειρία
-
Βαρελάκι μίζας ή ρελλές μιζας...
γυρνωντας το κλειδί ακουγεται κανονικά η αντλία βενζινης κ μετα απο 2-3 δευτερα που σταματαει γυριζει στη 2η θεση το κλειδι για να παρει μπροστα το μοτέρ ,ακουγεται ενα κλακ κ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ....μετρηθηκαν με πολυμετρο ΟΛΕΣ οι ασφαλειες του αμαξιού κ βρεθηκαν ενταξει ολες ,μετρηθηκαν κ οι ρελεδες στην ασφαλειοθηκη στο μηχανοστασιο μεσα σε ενα πλαστικο κουτι κ βρεθηκαν ενταξει....το αμαξι ειναι micra k12 2006 η 2007 κ αγοραστηκε καινουργιο ,μεχρι σημερα ποτέ ΔΕΝ εγινε service στη μιζα γιατι ΔΕΝ χρειαστηκε...
-
λοιπόν τα νεότερα - χθες εγινε ΔΟΚΙΜΗ με καλώδια απο ιχ 2003 opel astra 1400 - καμια απολυτως διαφορά ,ΔΕΝ πηρε μπροστα το μοτέρ - και γυρνωντας το κλειδί ακουστηκε ενα κλακ κ τιποτε αλλο - οπως δηλαδη εκανε κ πριν με την δικη του μπαταρία - το παιδι με το opel ειχε καποιες γνωσεις κ συνδεσε ενα καλωδιο απευθειας απο το + της hankook (χωρις τα καλωδια του opel επανω ) κ το συνδεσε με την μιζα στο μηχανοστάσιο ,με το κλειδι ΕΚΤΟΣ του διακοπτη φυσικά ,στο OFF δηλαδη κ η μιζα δουλεψε κανονικα ,ακουστηκε μου ειπε να γυρναει κανονικα η μιζα ...τωρα τι ακριβως να φταιει ....παντως η hankook μαλλον ΑΔΙΚΑ κατηγορηθηκε...και οταν γυρναγε το κλειδι για να παρει μπροστά το μοτερ ενω ηταν τα καλωδια του opel πανω στη μπαταρία ,χτυπαγαν με ενα σφυράκι εξωτερικά την μίζα αλλά ΔΕΝ γινόταν ΤΙΠΟΤΑ...
-
Η hankook είναι κλάσεις ανώτερη από την Bosch s4.
Δοκιμάστε με καλώδια να δείτε αν γυριζει η μιζα. Κάντε σωστή διάγνωση με έναν ηλεκτρολόγο μη βγάζετε συμπεράσματα μόνοι σας στη τύχη .
στο χωριο που ειναι τωρα ηλεκτρολογος υπάρχει στα 65 χλμ αποσταση ,το αμαξι ακομα ΔΕΝ εχει δοκιμαστεί με καλώδια μπαταρίας απο αλλο ιχ , λογικα αυτο θα γινει σημερα η αυριο που θα ανεβουν ιχ στο χωριό ,παντως το μοτέρ στην κατηφόρα η με σπρωξιμο παίρνει ΑΜΕΣΩΣ μπροστα ,κραταει σωστά ρελαντι ολα δουλευουν σωστα , φωτα κορνα alarm καλοριφερ κλπ
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ,αν παρει μπροστα το μοτερ με καλωδια απο αλλο αμαξι θα ΦΤΑΙΕΙ η μπαταρία ΣΩΣΤΑ ?
αν ΔΕΝ παρει μπροστα το μοτερ με καλωδια απο αλλο αμαξι ,ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ η μιζα ΣΩΣΤΑ ?
παρακαλω τα ΦΩΤΑ σας σε αυτό
-
Η μίζα χτυπάει κανονικά ή δεν ακούγεται ούτε αυτή? Δοκίμασε να το βάλει μπροστά με καλώδια?
η μιζα ΔΕΝ ακουγεται καθόλου οταν γυριζει το κλειδί ακουγεται μόνο ενα κλάκ κ ΤΙΠΟΤΕ αλλο ,χθες μου ειπε το εσπρωξαν παλι κ πηρε αμεσως με 2α μπροστα το μοτέρ κ το εβαλαν το αμαξι σε κατηφόρα για να παρει μπροστα κ να φυγει αν τυχει κατι απροοπτο συμβαν π.χ. φωτια στην περιοχη η θεμα υγειας κλπ
-
RE: Τι να κανεις ενα αμαξι οταν δε μπορει να πουληθει λόγω κυβικων;;
ειναι πολυ ομορφο σαν αμάξι κ σιγουρα θα φυγει αργα η γρηγορα ...αλλά βαλε ΝΕΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ φωτογραφίες να φαινεται η ομορφια του,γιατί αυτες που υπαρχουν το ΑΔΙΚΟΥΝ κ βαλτο 2.600 ευρω ....η δωστο σε δικό σου γνωστο μαντρα σε μεγαλη πόλη να το εχει στην εκθεσή του ...
-
Αν έπεσε η χωρητικότητα της μπαταρίας μπορεί να κρατάει άψογη τάση αλλά να μην μπορεί να τροφοδοτήσει την μίζα. Αν αφήσεις 1-2 λεπτά τα φώτα ή τον ανεμιστήρα ανοιχτά η τάση θα πιάσει πάτωμα αν είναι η μπαταρία. Αν κρατάει τάση δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί έστω ξεψυχησμενα να γυρίσει τη μίζα.
τίποτα δεν κάνει μόλις γυριζει το κλειδί ,ακουγεται κανονικά η αντλία βενζινης κ μετα οταν γυριζει στη δευτερη θεση το κλειδι για να πάρει μπροστα το μοτέρ ,ακουγεται κατι σαν ρελές μου ειπε κ η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ αντιδραση μετά ,ουτε μισή στροφη της μιζας ,αυτο της ειπα να κανει να τα ανοιξει ολα φωτα -alarm - καλοριφερ να ΞΕΦΟΡΤΙΣΕΙ εντελως η μπαταρια στην επιστροφη της στην αθηνα ,για μενα 99.99% ΦΤΑΙΕΙ η μπαταρία ,απλά η προηγουμενη bosch s4 που ειχε επανω κρατησε 4 χρόνια γεμάτα ,ενω αυτη η hankook που της ειπαν ειναι καλυτερη απο την bosch κ κόστιζε κ 15 ευρω παραπάνω απο την bosch s4 κρατησε μονο 2.5 χρονιια...ηταν αναμεσα στις 2 αυτες κ προτιμησε την hankook μετά απο μπλά μπλά του πωλητή...1000% θα ξαναπάει στην bosch s4 ....