@driver-m said in Μια Βοήθεια σας παρακαλώ για τα φρένα:
@xaris910 said in Μια Βοήθεια σας παρακαλώ για τα φρένα:
Καλησπέρα σε όλους. Μου έτυχε σήμερα ένα περιστατικό και με ανησύχησε πολύ. Είμαι σταματημένος σε μια αναφορά και επειδή δεν έδωσα αρκετό Γκάζι το αμάξι μου έσβησε(οκ μέχρι εδώ). Πάτησα φρένο ανέβασα χειρόφρενο και ειμαι έτοιμος να πατήσω συμπλέκτη Γκάζι για να ανάψω την μηχανή. Συνειδητοποίησα όμως ότι το πεντάλ του φρένου με σβηστή την μηχανή έχει κοκκαλώσει στο τέρμα και όχι στην θέση αδράνειας που είναι όταν είναι αναμμένο. Άλλες φορές που με σβήνει το αμάξι με σβηστή τη μηχανή το πεντάλ έρχεται μόνο του μπροστά ενώ σήμερα έμεινε στο τέρμα. Όταν έβαλα μπρος επανήλθε στην κανονική του θέση και γενικά δούλευε κανονικά χωρίς πρόβλημα. Ξέρετε γιατί κοκκαλωσε στο τέρμα και δεν πήγε στην αρχική του θέση το πεντάλ? Το αμάξι είναι opel corsa 04 και ο μάστορας που το είχα πάει όταν το αγόρασα μου είπε ότι μηχανικά είναι πολύ καλό
Οταν δε λειτουργει ο κινητηρας τα σωληνακια των φρενων δεν φερνουν υγρο φρενων με αποτελεσμα μετα απο 1-2 πατηματα του φρενου αυτο να μη λειτουργει. Οταν βαλεις μπρος η λειτουργια επανερχεται. Αυτο εγινε λογικα.
Σήμερα το δοκίμασα πάλι αλλά όχι σε ανηφόρα. Πατούσα δηλαδή το φρένο έσβησα την μηχανή από την μίζα και ανέβαζα χειρόφρενο. Παρατήρησα ότι το πεντάλ ερχόταν στην κανονική του θέση. Μόνο εχθές έμεινε κολλημένο στο τέρμα. Μήπως γνωρίζεις γιατί?