Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    K
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 28
    • Best 9
    • Groups 0

kalamargiannis

@kalamargiannis

21
    Profile views
    28
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

kalamargiannis Unfollow Follow

Best posts made by kalamargiannis

• RE: ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...

παιδιά άξαφνα το bayon μου από τον Ιούνιο που παρήγγειλα έφτασε, η τιμή αν και είναι μεγαλύτερη πλέον στο hyundai.gr έμεινε η συμφωνημένη, το εξόφλησα μετά την επιβεβαίωση ότι είναι στο λιμάνι Πειραιά, και τώρα το περιμένω κάνα δεκαήμερο μέχρι να βγάλουν το κερί και να βγάλουν πινακίδες...
      για λάστιχα είπαν conti ή michelen οπότε είμαι ΟΚ.

Έχω τώρα άγχος: τι πρέπει να προσέξω σε νέο αυτοκίνητο;
      κάθε ιδεα δεκτή.
      τι κάνουμε πρώτα πρώτα;;;;

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kalamargiannis

έχω ρωτήσει την αντιπροσωπεία της toyota polis, το yaris cross θέλει 12 μήνες το 1,5 και 18 μ. το hybrid...

Ρώτησα μόλις τη huyndai ΒΕΛΜΑΡ, το ΚΟΝΑ πάει παραγγελία προς τα τέλη του χρόνου (θα αντικατασταθεί ως μοντέλο του χρόνου), ενώ το bayon ανάλογα με την έκδοση πάει για Οκτώβρη-Νοέμβρη...
      Ρώτησα και το stock center και υπάρχει ΚΟΝΑ 3,000 ευρώ κάτω από το καινούριο . 3ετιας με 50.000 χλμ...στην Αθήνα.

VW γιατί να πάρει κανείς όταν τα ίδια μηχανικά μέρη τα παίρνεις φτηνότερα ως SEAT ή SCODA ?

K
      kalamargiannis

αποφάσισα λοιπόν: ΒΑΥΟΝ 1,0Τ 100hp DCT hybrid. Μένει να δω αν θα πάρω μεσαία έκδοση premium με εχτρα led φώτα ή την distinctive που είναι 475€ πάνω. Αλλά με 17αρα 45'', πράγμα που δε ξέρω αν πρέπει να το πάρω σαν συν ή πλην...

(διαβάζοντας σήμερα το s-cross 1.4 hybrid ότι κάνει 22Κ, είπα να αρχίσω νήμα "BAYON vs anybody? υπάρχει καλύτερο στα 22 χιλιάρικα;" ... αλλά νομίζω το καλύψαμε εδώ με πολλές προτάσεις...άρα είμαι έτοιμος για παραγγελία...
      Σημειώσεις:
      Η προκαταβολή επιστρέφεται...
      Τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά σε όλες τις εκδόσεις...
      ρεζέρβα δεν παίρνει το hybrid...

K
      kalamargiannis

Σας ευχαριστώ για τις ευχές...
      πράγματι δείχνει κάπως μικρό και αυτό ήθελα και για τη σύζυγο που θα το οδηγεί στο διασχίζοντας όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης...
      για το μήκος του πάντως έχει εξαιρετική εκμετάλλευση χώρων, σε σχέση με το Picanto των 3,5μ. θα της φανεί "μεγάλο" ...
      Εμένα με νοιάζει να μπορεί να βγει σε ταξίδι, πιστεύω ότι είναι πολύ καλή επιλογή...

K
      kalamargiannis

το scala όταν βγήκε είχα διαβάσει 1 δημοσιογραφικό σχόλιο από test για την οδική του συμπεριφορά υπό πίεση (επειδή χτίστηκε σε μικρότερη πλατφόρμα) που σπινάρει τον εσωτερικό τροχό και δείχνει ότι είναι επιμυκημένο αμάξι πόλης, και το έχω απορρίψει δια παντός . Ευχαριστώ για την πρόταση, μη κοιτάς που έχω περιέργειες...

K
      kalamargiannis

Καλημέρα παιδιά και ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις προτάσεις...
      εύκολη λύση δεν υπάρχει...
      στο πρώτο ποστ αμέλησα μερικά πράγματα γιατί αν βάλω όλους τους περιορισμούς ΔΕΝ υπάρχει η τέλεια λύση... απλά πρέπει να βρω που θα συμβιβαστώ...
      το ΒΑΥΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ η τέλεια λύση αλλά είναι τόσο αντικούκου αισθητικά που με απωθεί (αν και τελικά ίσως το επιλέξω)
      Το stonic το θέλει κι η καλή μου, ΑΛΛΑ έχω ένα τρομερό κόλλημα με τα αμάξια που γρήγορα θα βγει η αντικατάστασή τους, και έχω την ιδέα (πείτε αν κάνω λάθος) ότι υπάρχει καμιά τριετία + στην αγορά και άρα πάλιωσε...μαζί με το δίδυμό του της huyndai to KONA...
      ναι έχω αγοράσει στη ζωή μου μόνο peugeot 106 Χsi και Focus sport, οπότε τη θέλω την οδική συμπεριφορά ως κορυφαίο παράγοντα ασφάλειας. Πιστεύω ότι η νέα corolla έχει πλησιάσει το focus -έτσι τουλάχιστον είπε ο πωλητηής της toyota χα χα...
      Ας πούμε το puma με χαλάει που δεν έχει πολλαπλών συνδέσμων πίσω...
      το T Rock είμαι σίγουρος ότι πατά σε παλιά πλατφόρμα (προηγούμενη γενιά golf??)
      To fabia το θεωρώ εξαιρετική λύση αλλά θα πρέπει να δω αν είναι καλύτερο από το fiesta και το clio...
      (to arcana είναι το τέλειο αμάξι για μένα αλλά δεν το φτάνω...σε test drive κάνα φτηνότερο υπάρχει άραγε;)
      Σορυ δεν είπα :diesel ποτέ και με τίποτα, δε μπορώ να ακούγεται το αμάξι σαν τρακτέρ, ποτέ δε τα συμπάθησα ούτε και οδήγησα... ούτε θέλω να δώσω προκαταβολικά 2 χιλιάρικα πάνω στην αξία για να τα κερδίσει η οικονομία καυσίμου μετά... δεν κάνω χιλιόμετρα εξάλου, και από το τέλος του επόμενου έτους ΑΝ έχει ΜΕΤΡΟ η Θεσσαλονίκη το αμάξι θα περιοριστεί πολύ...
      ιδανικά θέλω κινητήρα βενζίνη hybrid ( mild ή Plug in) , το vitara έχει τη χρυσή τομή μαζί με την toyota (αν και εκεί πρέπει να ψάξω το θέμα με το θόρυβο του cvt στο ταξίδι με 140 χλμ). Κρίμα που οι Ιάπωνες δεν έχουν εκσυχρονίσει την καμπίνα και το ταμπλώ...
      Για το PUMA λέτε να επίκειται κάνα face lift ? to fl Fiesta έχει έρθει;
      Το BAYON έχει ετοιμοπαράδοτα;
      προφωνώς δε ξέρω τι θέλω, παίζω στα πάντα, B-SuV, super-mini, κλπ
      μόνο το μπάτζετ είναι σίγουρο γιατί αν είχα 26 ας πούμε θα χα πάρει focus active ή arcana χωρίς να ρωτήσω τίποτα...

K
      kalamargiannis

τα σχόλια σας με βοηθούν πολύ...
      αρχίζω και δίνω προτεραιότητα σε bayon και fabia.
      Mε 21Κ τα παίρνεις μέχρι και με αυτόματο κιβώτιο...

K
      kalamargiannis

από που προκύπτει η διπλάσια κατανάλωση;
      το bayon έχει μικτή 5,2-5,5 και το yaris κάπου στο 4.5 .Να δεχτώ 30% διαφορά λόγω ανώτερης τεχνολογίας toyota, OK. Μακάρι να το είχαν εδώ και τώρα να το έπαιρνα. Αλλά επιλογή από τώρα για 18Μ μετά δεν κάνω, αλλάζουν πολλά ως τότε, πες ότι βγάζει η Χ μάρκα κάτι καλύτερο από τα σημερινά μοντέλα πχ...
      Εξάλλου πολλά χιλιόμετρα το αμάξι δε θα γράψει, εντός πόλης θα κάνει ας πούμε 300+ το μήνα...
      τώρα είδα το active plus βγαίνει κάπου στα 23,5 πλέον! κρίμα...και με γεια σε όσους το πρόλαβαν φθηνότερο...

περιμένω πλέον γνώμες για τα 2 θέματα του bayon:
      αξίζει ο παραπάνω εξοπλισμός της ανώτερης έκδοσης άλλα 475€; μήπως να τον αποφύγω λόγω της 17αρας ζάντας;
      Αξίζει να βάλω το mild hybrid? τρώει λίτρα πορτ μπαγκάζ (από 411 σε 334) , στο τεστ λέει ότι το DCT βοηθάει πολύ τον κινητήρα ειδικά στην περίπτωση που δεν έχει το hybrid..

K
      kalamargiannis

τον Ιούνιο λοιπόν μου είπαν ότι η προκαταβολή είναι επιστρέψιμη όποτε αποφασίσω, η τιμή κλειδωμένη ακόμα κι αν γίνουν αυξήσεις και η παράδοση ως τέλος του χρόνου... μετά όταν αποφάσισα και πήγα για να κλείσω το deal, μου δώσαν χαρτί που έγραφε ως Μάρτιο. Ως τώρα όποτε ρώτησα τι γινεται , μου παν ότι δεν έχουν καμία γνώση για τη διαδικασία κατασκευής στο εργοστάσιο, και ότι μαθαίνουν ότι το αμάξι είναι έτοιμο 2 βδομάδες πριν φτάσει Ελλάδα...
      από εμφάνιση κι εμένα δε με τρελαίνει, αλλά έχει αυτά που έψαχνα σε αμάξι ... το πόσο SUV είναι καθόλου δε με απασχολεί...
      Το Stonic είναι πολύ παλαιότερο μοντέλο (2017), το ίδιο και το i30 ..

K
      kalamargiannis

Latest posts made by kalamargiannis

Σας ευχαριστώ για τις ευχές...
      πράγματι δείχνει κάπως μικρό και αυτό ήθελα και για τη σύζυγο που θα το οδηγεί στο διασχίζοντας όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης...
      για το μήκος του πάντως έχει εξαιρετική εκμετάλλευση χώρων, σε σχέση με το Picanto των 3,5μ. θα της φανεί "μεγάλο" ...
      Εμένα με νοιάζει να μπορεί να βγει σε ταξίδι, πιστεύω ότι είναι πολύ καλή επιλογή...

K
      kalamargiannis

sorry που δεν ξέρω, τι εννοείς παίρνεις τις μυρωδιές;; πλύσιμο;;
      ζελατίνες που έχει να τις βγάλω , εννοείς στα καθίσματα;

K
      kalamargiannis

παιδιά άξαφνα το bayon μου από τον Ιούνιο που παρήγγειλα έφτασε, η τιμή αν και είναι μεγαλύτερη πλέον στο hyundai.gr έμεινε η συμφωνημένη, το εξόφλησα μετά την επιβεβαίωση ότι είναι στο λιμάνι Πειραιά, και τώρα το περιμένω κάνα δεκαήμερο μέχρι να βγάλουν το κερί και να βγάλουν πινακίδες...
      για λάστιχα είπαν conti ή michelen οπότε είμαι ΟΚ.

Έχω τώρα άγχος: τι πρέπει να προσέξω σε νέο αυτοκίνητο;
      κάθε ιδεα δεκτή.
      τι κάνουμε πρώτα πρώτα;;;;

K
      kalamargiannis

τον Ιούνιο λοιπόν μου είπαν ότι η προκαταβολή είναι επιστρέψιμη όποτε αποφασίσω, η τιμή κλειδωμένη ακόμα κι αν γίνουν αυξήσεις και η παράδοση ως τέλος του χρόνου... μετά όταν αποφάσισα και πήγα για να κλείσω το deal, μου δώσαν χαρτί που έγραφε ως Μάρτιο. Ως τώρα όποτε ρώτησα τι γινεται , μου παν ότι δεν έχουν καμία γνώση για τη διαδικασία κατασκευής στο εργοστάσιο, και ότι μαθαίνουν ότι το αμάξι είναι έτοιμο 2 βδομάδες πριν φτάσει Ελλάδα...
      από εμφάνιση κι εμένα δε με τρελαίνει, αλλά έχει αυτά που έψαχνα σε αμάξι ... το πόσο SUV είναι καθόλου δε με απασχολεί...
      Το Stonic είναι πολύ παλαιότερο μοντέλο (2017), το ίδιο και το i30 ..

K
      kalamargiannis

Καλημέρα σας
      επανέρχομαι στο θέμα αγοράς αυτοκινήτου, έχω παραγγείλει το bayon στα 21800+ την πλούσια έκδοση 100 ίππων, αυτόματο και hybrid. H παραγγελία έγινε ιούνιο και ακόμα κανένα νεότερο για το αμάξι.
      Αρχίζω να έχω αμφιβολίες, αλλά από την άλλη δε βλέπω να βγήκε κάτι καινούριο στο ενδιάμεσο για να αλλάξω γνώμη. Ανακοινώθηκε το νέο ΚΟΝΑ που είναι αρκετά μεγαλύτερο (4,18 έναντι 4,34) και δεν ξέρουμε τιμές, πιστεύω θα ναι κάπου κοντά στ 25Κ και άρα δε το συζητώ.
      Καμιά άλλη γνώμη για αμάξι κάτω από 22;
      Το yaris cross το θεωρώ άψογο, το S-Cross βασική έκδοση ίσως.. ;

K
      kalamargiannis

αποφάσισα λοιπόν: ΒΑΥΟΝ 1,0Τ 100hp DCT hybrid. Μένει να δω αν θα πάρω μεσαία έκδοση premium με εχτρα led φώτα ή την distinctive που είναι 475€ πάνω. Αλλά με 17αρα 45'', πράγμα που δε ξέρω αν πρέπει να το πάρω σαν συν ή πλην...

(διαβάζοντας σήμερα το s-cross 1.4 hybrid ότι κάνει 22Κ, είπα να αρχίσω νήμα "BAYON vs anybody? υπάρχει καλύτερο στα 22 χιλιάρικα;" ... αλλά νομίζω το καλύψαμε εδώ με πολλές προτάσεις...άρα είμαι έτοιμος για παραγγελία...
      Σημειώσεις:
      Η προκαταβολή επιστρέφεται...
      Τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά σε όλες τις εκδόσεις...
      ρεζέρβα δεν παίρνει το hybrid...

K
      kalamargiannis

@ad276 said in ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...:

Μια χαρα αμαξακι ειναι το bayon εμενα μ αρεσει....Αυτο που με χαλαει ειναι η αποσια ρεζερβας εστω και μικρης.

στο μη hybrid μπορείς να βάλεις τροχό έκτακτης ανάγκης με 100€...αναρωτιέμαι αν κλέβει λίτρα από το πορτ μπαγκαζ ή αν παραμένει στα 411 λτ...

ΥΓ ρε φίλε πουθενά δεν βρήκα τεστ να έχει παράλληλα και το διπλοσύμπλεκτο DCT και το hybrid... μόνο εγώ ενδιαφέρομαι;
      https://www.youtube.com/watch?v=Tu5buG2uwL0&ab_channel=OSV
      SOS ερώτηση: στο 8:10 λέει κάτι για το φρενάρισμα του hybrid, αν κάποιος κατάλαβε τι εννοεί ας εξηγήσει... δεν πιάνει καλά αρχικά το φρένο;

K
      kalamargiannis

ωραία, απορίες μου ως εδώ:

1. Τα led δεν είναι apriori σημαντικά καλύτερα από τα απλά ; σε φωτισμό άρα ασφάλεια. Αν είναι 10% διαφορά, δεν αξίζουν το ποσό... Επίσης αυτά κατεβάζουν τη σκάλα αυτόματα σε διερχόμενο όχημα;
      2. Τι μπορώ να διαπραγματευτώ στην ΗYUNDAI με την αγορά τοις μετρητοίς;
        ξέρει κανείς συγκεκριμένα; δηλ . για παράδειγμα συναγερμό, πατάκια, αισθητ.παρκαρίσματος μπροστά κλπ.
      3. με την προκαταβολή τι γίνεται αν μετανιώσεις;; έτσι όπως το θέλω να το παραγγείλω θα πάει από 2023, αν στο μεταξύ αλλάξω γνώμη τι χάνω;
      4. Το mild hybrid δίνει ροπή στις χαμηλές στροφές; ή μόνο βοηθάει στα start stop?
        Στα τέλη κυκλοφορίας κάνει διαφορά; (αυτό φυσικά το ρωτάω τον πωλητή αύριο)

ΥΓ
      Το active στο site που είχα δει πράγματι δε δείχνει πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, deal breaker στην εποχή μας. Αλλά είπαμε δε μπορώ να το περιμένω 18Μ... κατά τα άλλα θα το διάλεγα κι εγώ

K
      kalamargiannis

πήρα προσφορά για το 1,0Τ 100hp hybrid DCT premium, ο κατάλογος λέει "118-124 WLTP κατά προσέγγιση" .. αν υποθέσουμε ότι το μέγιστο είναι στη 17αρα, εγώ με 16 μάλλον το πιάνω k ο πωλητής δεν έκανε λάθος...Θα ξαναρωτήσω.

Τώρα για τα led φώτα μεσαια μεγάλη σκάλα: αξίζει να δώσω 525;
      είναι κάτι που μπορείς να το φτιάξεις μετά/aftermarket ;

K
      kalamargiannis

@andya3 said in ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...:

Πάρε την κατσαρίδα. Μια χαρά αυτοκινητάκι φαίνεται. Το mild hybrid άστο, ειδικά αφού θα πάρεις αυτόματο κιβώτιο.
      Η μεσαία έκδοση ακούγεται μια χαρά. Δε βλέπω γιατί να πληρώσεις παραπάνω για 17άρα, keyless και φωτισμούς.
      Κοιτάς βέβαια και τα CO2 σε κάθε έκδοση και εξοπλισμό για να δεις τι τέλη θα πληρώνεις.

στη μεσαία που πήρα προσφορά στο 1,0Τ hybrid DCT είναι χωρίς τέλη. Μάλλον εδώ είμαστε (σκέφτομαι ακόμη το hybrid...)
      apo to caroto.gr :
      Το mild hybrid σύστημα έχει μικρή αλλά ουσιαστική συμβολή στην κατανάλωση καυσίμου και στην ορθή λειτουργία του 1.000άρη T-GDI χωρίς κενά και με απόλυτα στρωτό χαρακτήρα που θυμίζει ατμοσφαιρικό μοτέρ μεγαλύτερου κυβισμού. Έχει αθόρυβη λειτουργία και «γλυκό» ξεκίνημα χωρίς ξεσπάσματα, με 172 Nm ροπής να είναι διαθέσιμα από χαμηλά. Σε σχέση με το ατμοσφαιρικό 1.200άρη είναι σαφώς πιο ευέλικτο και ταιριάζει γάντι στο αμάξωμα του Bayon (1.230 κιλά), με την κατανάλωση καυσίμου να παραμένει χαμηλή, μη ξεπερνώντας τα 7,7 λίτρα/100 χλμ. μέσα στην πόλη και τα 6,5 λίτρα σε διαδρομές εκτός αυτής.

K
      kalamargiannis
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ