Πως καταλαβαίνεις ότι έχει πρόβλημα η κολώνα του τιμονιού; Ποια είναι τα συμπτώματα;
Best posts made by dhzou
-
RE: SUZUKI SX4 SCROSS
-
RE: Νέο Suzuki Swift 2017
@manast said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Τουντούμ!---τουντούμ-τουντούμμμμ!!!
Μου έβγαλε η εφαρμογή ότι έχω ανάκληση...Που το βλέπουμε αυτό;
-
RE: Suzuki Baleno II
Τελικά ήταν το σπιράλ, ένα κομάτι που αποροφά τους κραδασμούς του κινητήρα για να ην μεταφέρονται στην εξάτμιση. 150€
Latest posts made by dhzou
-
@poliviosfp said in Suzuki Baleno II:
@dhzou said in Suzuki Baleno II:
Τελικά ήταν το σπιράλ, ένα κομάτι που αποροφά τους κραδασμούς του κινητήρα για να ην μεταφέρονται στην εξάτμιση. 150€
Σε εξατμισα πήγες σωστά;
Ναι
-
-
@dhzou said in Suzuki Baleno II:
@poliviosfp έχω το πρόβλημα με το τιμόνι που έλεγες το Δεκέμβρη (έχω σταματήσει να μπαίνω τακτικά στο φορουμ και έτσι το είδα τώρα). Εμένα είναι λίγο διαφορετική η συμπεριφορά. Σε παρατεταμένες δεξιές με αρκετά χιλιόμετρα >80, όταν πας να ισιώσεις αντί να πηγαίνει μόνο του, σκαλώνει και θέλει λίγη δύναμη. Αντίστροφα δεν το κάνει. Αν κουνάς το τιμόνι αριστερά-δεξιά συνεχόμενα δε το κάνει. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα σταμάτησε να το κάνει πάντα, μπορεί να κάνω ταξίδι και να δουλεύει σωστά και στο γυρισμό πχ να το κάνει.
Στο εξουσιοδοτημένο που είχα ρωτήσει μου είπαν αλλαγή κολώνας 1800€ μόνο το ανταλακτικό.Σε άλλα νέα μου τρύπησε/κόπηκε? η εξάτμιση. Έχω το χιλιάρι, θα μπορούσα να βάλω καμιά πιο σπορ, πιο ελεύθερη; Θα δουλεύει σωστά χωρίς καμία άλλη αλλαγή ή θα καίει περίσσότερο, θα γίνει πιο αργό;
Τον κακό τους τον καιρό να τους πεις. Και εμένα το κάνει κατά διαστήματα. Στο συνεργείο που πάω το άλλα μου αμάξια μου πρότειναν να λυθεί η κολώνα και να περαστεί με γράσο το σημείο που ευθύνεται (ένα πλαστικό γρανάζι). Το κάνουν αρκετά αμάξια αυτό και έτσι λύνεται το θέμα αν δεν έχει αποκτήσει μπόσικα.
https://www.suzuki-forums.com/threads/baleno-steering-sticking.281395/Σε ποιο σημείο σου κόπηκε η εξάτμιση; Αν θέλεις να πάρει λίγο τα πόδια του, βάλτου ένα ελεύθερο φιλτράκι και φτιάξε ένα προγραμματάκι 1ο στάδιο.
Δεν έχω δει ακόμα, από Δευτέρα
-
@poliviosfp έχω το πρόβλημα με το τιμόνι που έλεγες το Δεκέμβρη (έχω σταματήσει να μπαίνω τακτικά στο φορουμ και έτσι το είδα τώρα). Εμένα είναι λίγο διαφορετική η συμπεριφορά. Σε παρατεταμένες δεξιές με αρκετά χιλιόμετρα >80, όταν πας να ισιώσεις αντί να πηγαίνει μόνο του, σκαλώνει και θέλει λίγη δύναμη. Αντίστροφα δεν το κάνει. Αν κουνάς το τιμόνι αριστερά-δεξιά συνεχόμενα δε το κάνει. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα σταμάτησε να το κάνει πάντα, μπορεί να κάνω ταξίδι και να δουλεύει σωστά και στο γυρισμό πχ να το κάνει.
Στο εξουσιοδοτημένο που είχα ρωτήσει μου είπαν αλλαγή κολώνας 1800€ μόνο το ανταλακτικό.Σε άλλα νέα μου τρύπησε/κόπηκε? η εξάτμιση. Έχω το χιλιάρι, θα μπορούσα να βάλω καμιά πιο σπορ, πιο ελεύθερη; Θα δουλεύει σωστά χωρίς καμία άλλη αλλαγή ή θα καίει περίσσότερο, θα γίνει πιο αργό;
-
RE: Νέο Suzuki Swift 2017
@manast said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Τουντούμ!---τουντούμ-τουντούμμμμ!!!
Μου έβγαλε η εφαρμογή ότι έχω ανάκληση...Που το βλέπουμε αυτό;
-
RE: SUZUKI SX4 SCROSS
Πως καταλαβαίνεις ότι έχει πρόβλημα η κολώνα του τιμονιού; Ποια είναι τα συμπτώματα;
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και ειδικά τον @Christos Suzitros και τον @poliviosfp. Όσον αφορά την άποψη 'βάλε το καλύτερο γιατί θα έχεις μέσα τα παιδιά σου', ναι δεν διαφωνώ αλλά 1ον το ακριβότερο δεν είναι πάντα το καλύτερο ή το ιδανικό για μένα, τις ανάγκες μου και το στυλ οδήγησής μου και 2ον πιο σημαντικό θεωρώ ότι είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι στον δρόμο. Τι να το κάνεις το καλύτερο λάστιχο όταν τρέχεις σαν τρελός πχ.
-
Ήρθε η ώρα να αλλάξω λάστιχα στο Baleno. Έχει κανείς άποψη να μου προτείνει κάτι; Δεν απορίπτω και την αλλαγή διάστασης αν και δεν την κρίνω απαραίτητη. Θα σκεφτόμουν την 195/55/16 αρκεί να μη χειροτερέψει κι άλλο η αίσθηση του τιμονιού και η επαναφορά στο κέντρο όταν το αυτοκίνητο τρέχει.
Τέλος τα παιδιά θα πάνε και τα δύο παιδικό σταθμό και δεν πήραμε ΕΣΠΑ... Οπότε ψάχνω για το πιο vfm που κυκλοφορεί.
-
Πόσα χμ έχεις κάνει; Εγώ είμαι κοντά στα 35.000. Λάστιχα άλλαξες;
Κάπου τόσα έχω κάνει κι εγώ, λίγα παραπάνω. Από φθινόπωρο μάλλον θα αλλάξω αλλά δεν το έχω ψάξει καθόλου. Προς το παρόν δουλεύουν καλά
-
Περάσαμε την 5ετία. Όλα καλά. Κανένας άλλος; Καμία βλάβη; Η κατανάλωση εντός πόλης είναι 6.4 για το 1000αρι εδώ και πολύ καιρό. Εθνική έχει να βγει καιρό.
Εγώ είμαι στα τεσσεράμιση χρόνια με το χιλιάρι και επίσης δεν μου χει βγάλει τίποτα στραβό. Κατανάλωση γύρω στο 5,9 το trip computer + μισό λίτρο ακόμα αν το υπολογίσω στην αντλία. Τώρα μάλιστα σκοπεύω να πουλήσω την μηχανή μου και να κάνω αποκλειστική χρήση του αυτοκινήτου.