-
Έχω ποσταρει αμέτρητες φορές τα κομμάτια ότι η Opel θεωρείται upper mainstream στην ιεραρχία του ομίλου μαζί με την Peugeot.
Citroen είναι με την Fiat απλά σαν mainstream, και εκεί κάπου θα χωσουν και τις value προτάσεις τους.
Απλώς είναι η πιο κέντρο Ευρωπαϊκή πρόταση στην υπό -κατηγορια, εκεί όπου ελάχιστοι θα έπαιρναν Γαλλικό έναντι Γερμανικού. Είχα ποσταρει και τις πωλήσεις. Γαλλικά ελάχιστες, Opel πολύ υψηλές σε Γερμανία/Αυστρία/Τσεχία, κ.λ.π
Για έναν Άγγλο του είναι φυσικότερο να διαλέξει Vauxhall, για έναν Γερμανό Opel, για έναν Γάλλο Peugeot..με ενάμιση σμπαρο, 3 τριγονια.
-
Σωστός ο dublin.
Και θα πρόσθετα ότι ανήκω στην μειοψηφία. Το 308 το θεωρώ κακάσχημο αυτοκίνητο. Μία μουράκλα με χαυλιόδοντες. Μπλιαχ!! Το προηγούμενο 308 είχε ιδιαίτερα ισορροπημένη σχεδίαση. Και δεν είχε αυτό το i-cockpit που πρέπει να είναι κάποιος hobbit για να βρει μία σωστή θέση οδήγησης.
To Astra έχει ισορροπημένη δυναμική σχεδίαση και η μπροστινή μάσκα είναι ιδιαίτερα άγρια με όμορφα φωτιστικά σώματα. Έχει και στοιχεία από το παρελθόν και εμένα μου θυμίζει και λίγο το θρυλικό Opel Manta.
Το εσωτερικό του για μένα τα σπάει. Τυπικό, κλασσικό εσωτερικό με κονσόλες και όργανα που αγκαλιάζουν τη θέση οδήγησης.
Όσο το κοιτώ τόσο σκέφτομαι ότι εύκολα το αγόραζα, φυσικά με ένα κινητήρα βενζίνης και χειροκίνητο. Έτσι για να γουστάρω κιόλας οδήγηση, ανεβάσματα/κατεβάσματα και βρουμ-βρουμ....
Μπράβο στην Opel από μένα.
υ.γ. Ρε ΩΜΕΓΑ δεν ανοίγεις και μία έκθεση OPEL;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Πηγα και εγω απο περιεργεια να δω το νεο Αστρα, ο πωλητης αμεσως επιασε λαυρακι, αφου ηρθες να το δεις μου λεει θελεις να το αγορασεις.
Λοιπον ωραιο το σχεδιο καλη ποιοτητα ολα καλα για ενα 5θυρο χατσμπακ. Μεχρι που φτανεις στον εξοπλισμο κινητηρα τιμη. 1.2 3κυλινδρο ιμαντας χειροκινητο και 33 κ με μετριο εξοπλισμο σορρυ ειναι ειναι γεματο οχι. 21 μονο θα εδινα. Και εννοειται μονο αυτοματο το αγοραζεις και μαλλον αν θελεις καποιο ντηζελ γιατι το βενζινη δεν βλεπω τον λογο. Και το υβριδικο ισως.
Αλλα στο τελος δεν βλεπω λογο να το παρεις, θα προτιμουσα ενα SUV απο την εταιρεια.
Τεσπα του ευχυθηκα καλη τυχη και συνεχισα τον δρομο μου.
-
Πάντως έχει πάρει ένας στη γειτονιά ένα πράσινο Allure 308 και είναι πολύ εντυπωσιακό.
Όπως και τα Astra/Mokka βέβαια. Νομίζω έχουν πετύχει σχεδιαστικά το σκοπό και το κοινό τους.
Τώρα για τις τιμές, δεν γνωρίζω.
Μου φαίνεται ότι όλα αυτά τα μοντέλα άξιζαν στην introductory price (το Mokka ξεκίναγε από 18.000 θυμάμαι, και με 20.000 έπαιρνες τη 2η βενζίνη ή diesel, η προσφορά του αιώνα..).
Opel Astra L (2021)