-
Το έχω παραγγείλει και περιμένω να το παραλάβω. Μπήκα συνοδηγός σε φίλο που λόγω δουλειάς κάνει καθημερινα πήγαινε-έλα 150χλμ σε ΕΟ και Αττική. Τον ρώτησα με τι ταχύτητες πάει και μου είπε με ήρεμη οδήγηση στο Normal και με το cc στα 130χλμ.
ΥΓ. Αυτό που πίστευα πριν το δω ήταν γύρω στα 9L/100km. Επίσης θεωρούσα ύποπτο το άρθρο της Φαμπιάτου που το έβγαζε 6.5L/100km.
Καλησπέρα,
σχετικά με τις καταναλώσεις θα επικαλεστώ την σχέση μου με το προηγούμενο μοντέλο. Το 7 και 7.5 σε ταξίδι μέχρι 140km/h και όχι full γεμάτος (άτομα και αποσκευές) είναι ένα νούμερο που μπορείς να πετύχεις. Εκεί που αλλάζει το νούμερο αρκετά είναι μέσα στην πόλη και ειδικά σε κοντινές αποστάσεις με σταμάτα ξεκίνα.
Εμένα ο ecoboost 1.6 είχα μέση τιμή 8,5 και όταν αλλαξα λάστιχα σε (20% εκτός δρόμου) πήγε ακόμα και 9,5. Σε ταξίδι οι τιμές παίζανε από 7 εως 8 ανάλογα το ΄πόσο γεμάτος ήμουν αλλά και ότι μπορεί να πήγαινε 160km\h.
Θεωρώ ότι ο νέος είναι αρκετά πιο οικονομικός κινητήρας και μπορεί το eco να σώζει την κατάσταση ακόμα πιο πολύ μέσα στην πόλη.
Σε κάθε περίπτωση με τον καιρό η κατανάλωση γίνεται μέρος της καθημερινότητας αλλά πιστέυω ότι όλοι οι κινητήρες βενζίνης του ανταγωνισμού που είναι 1.4-1.6 σε αυτά τα κιλά και σκαριά έχουν μικρές αποκλίσεις σε κατανάλωση.
Σχετικά με την παραγγελία σου νομίζω ότι έκανες καλή επιλογή και για να σου δώσω περίπου ένδειξη το δικό μου παραγγελία 9/2 κατασκευάστηκε 30/3 και είναι στο δρόμο οπότε παραλαμβάνω κοντά στο Πάσχα.
Φυσικά θα ανεβάσω και πραγματικές μετρήσεις από πραγματκές συνθήκες ότνα το πάρω.
-
Είμαι κάτοχος του Ford Kuga 1.5 Ecoblue Diesel st line(το τελευταίο μοντέλο) από το Νοέμβριο του 2020.
Σχετικά με την κατανάλωση έχω να πω τα παρακάτω:
Με σταθερή ταχύτητα 120 χλμ (αυτόματο πιλότο) Αθηνών Κορίνθου η κατανάλωση είναι 5,1 L/100 με 5,2L/100.
Με σταθερή ταχύτητα 130 χλμ, η κατανάλωση είναι 5,4 με 5,6. L/100
Για Κάθε 10χλμ που ανεβαίνει το κοντέρ υπολογίστε περίπου 0,3 L/100, παραπάνω στην κατανάλωση .
Μέσα στην πόλη αν δεν υπερβείς τις 2200 στροφές άνετα είσαι κοντά στο 5 με 5,5 L/100. Αν δεν υπερβείς και τις 2000 στροφές ( που με τον πετρελαιοκινητήρα το κάνεις άνετα ) πέφτεις και κάτω από 5 L/100.
Μέσα στην πόλη επειδή ο πετρελαιοκινητήρας αποδίδει πολύ καλά και σε χαμηλές στροφές , μπορεί να δεις απίστευτα νούμερα κατανάλωσης.
Με χαμηλότερη ταχύτητα απο 120 δεν το έχω δοκιμάσει, λογικά θα πέφτει και αρκετά κάτω απο 5 L/100
-
Καλησπέρα και από εμένα. Πρώτη φορά γράφω και είμαι στο εξής δίλημμα:
Nissan x trail (diesel 5θεσιο μηχανικο 4x2. Nconecta 25500) η ford kuga ( diesel 120ps μηχανικό st 26000)ΊΙΣΩΣ παίξω κανένα 2χιλιαρο πάνω για καλύτερη έκδοση και στα δύο. οι τιμές είναι με ατέλεια (τριτεκνος).
Εμφανισιακά δεν έχω θέμα και στα δύο. X trail ΣΥΝ 150 εναντι 120( diesel) και ίσως καλύτεροι χώροι. Ξέρω οτι θα βγει καινούργιο σε ένα χρόνο αλλά οκ θα είναι και πιο ακριβό. Μάλλον. Οσο για ford πιο καινούριο σαν αμάξι και νομίζω πιο σύγχρονο.Μεγαλο ΣΥΝ τα 8 χρόνια εγγύηση και ακόμα πιο πολύ η χρηματοδότηση.Για κάποιο λόγο χωρίς να έχω δει κανένα από κοντά με τραβάει το nissan αλλά οκ είμαι και ψιλοασχετος από αυτοκίνητα. Δεν το βιάζομαι πολύ και αποκλείω την βενζίνη λόγο χλμ..επίσης μένω επαρχία και δεν έχω θέμα για τον όγκο τους ίσα ίσα..Ειδα toyson αλλά φεύγει 30 plus και 3008(28500το allure )Κάθε άποψη δεκτή.. -
Και στις παραγγελίες υπάρχει έκπτωση σε σχέση με τον διαμορφωτή.
Εκτός αν πάρεις προσφορά από τον βροχιδη...
-
Καλό το xtrail αλλά με άθλιο σερβις και επειδή η αξιοπιστία της νισσαν δεν είναι στα φόρτε της αυτός είναι κακός συνδυασμός.
-
Πολύ καλές τιμές κατανάλωσης...
Θα μπορούσες να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στην απόδοση του μοτέρ σε εθνική οδό κ γενικότερα; Έχει δύναμη για προσπεράσεις;
Ηχομόνωση, ποιότητα κύλισης; Αυτονομία με ένα ρεζερβουάρ;
Νομίζω θα βοηθήσεις αρκετά με την κατάθεση της εμπειρίας σου, ως κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου (1.5 diesel)
-
Δύναμη έχει, το εύρος στροφών που έχει η βενζίνη δεν έχει.. από 1800 μέχρι 2500 στροφές καταλαβαίνεις αρκετά τη ροπή, οπότε πρέπει να αλλάζεις ταχύτητα πιο γρήγορα (Έχω με μηχανικό σασμαν).
Η ποιότητα κύλισης νομίζω είναι τέλεια.. δύσκολα θα σε ενοχλήσει κάτι..
Η ηχομόνωση είναι πολλή καλή..καταλαβαίνεις τον πετρελαιοκινητηρα μόνο όταν ανεβάζεις στροφές..σε σταθερή ταχύτητα απομονώνει τα πάντα.. Δεν ακούς ούτε λάστιχα ,ούτε αέρα ,Ούτε κινητήρα.. (Έχει ένα σύστημα που δεν θυμάμαι πως το λένε, που έχει να κάνει με τις συχνότητες των ήχων που παράγει το αυτοκίνητο κατά την κίνηση.παραγει ( χοντρικά όπως έχω καταλάβει κ εγω και μπορεί να κανω λαθος)αντίθετες συχνότητες για να εξουδετερώνει το θόρυβο που παράγει το αυτοκίνητο.
Με ένα ρεζερβουάρ βγάζεις 800 με 900χλμ.
Ανάλογα με τις συνθήκες οδηγήσηςπάντα..
-
Soundscreen λέγεται η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η ford και αφορά τη βελτίωση της ηχομόνωσης. Ανάμεσα στο γυαλί του παρμπριζ έχει ηχομονωτικό υλικό. Επίσης έχει βελτιώσει τις τσιμούχες στις πόρτες, και τα καθίσματα είναι διάτρητα ώστε να απορροφώνται οι ήχοι αντί να ανακλώνται. Γενικά στο θέμα της ηχομόνωσης είναι στο top 3 των αμαξιών της κατηγορίας.
-
Ο κανόνας στο ντίζελ για να εκμεταλευσαι την ροπή είναι αλλαγή κάθε ταχύτητας καπου στις 1800-1900 στροφές. Η ταχύτητα όταν πιάσεις τις 1900 στροφές με 5η έχεις ήδη +110 χλμ οπότε είσαι οκ.
Φυσικά εδώ ρόλο παίζουν και τα τυχόν προγράμματα οδήγησης του κάθε αμαξιού αν και στους ντίζελ δεν είναι τόσο παρεμβατικα όσο στα βενζίνης που ανοίγουν τα διαστήματα αλλαγής. Στα ντίζελ παραμένουν σφικτά.
-
Ο κανόνας στο ντίζελ για να εκμεταλευσαι την ροπή είναι αλλαγή κάθε ταχύτητας καπου στις 1800-1900 στροφές. Η ταχύτητα όταν πιάσεις τις 1900 στροφές με 5η έχεις ήδη +110 χλμ οπότε είσαι οκ.
Φυσικά εδώ ρόλο παίζουν και τα τυχόν προγράμματα οδήγησης του κάθε αμαξιού αν και στους ντίζελ δεν είναι τόσο παρεμβατικα όσο στα βενζίνης που ανοίγουν τα διαστήματα αλλαγής. Στα ντίζελ παραμένουν σφικτά.
Πολύ σωστός, σωστά το αναφέρεις γιατί πολλοί φίλοι με βενζίνη δεν καταλαβαίνουν τις σημαντικές διαφορές στην οδήγηση.
Βέβαια, αυξάνεις ελαφρά (όταν θες λίγο περισσότερες επιδόσεις) περίπου 50-100 στροφές ανά ταχύτητα μετά την 1η.
Μέχρι την 6 πας περίπου μέχρι τις 2.2 2.300 στροφές, μετά είναι πίεση στον κινητήρα, είτε για τελικές είτε για κόντρες στα διόδια!
Αν οδηγείς συνέχεια κοντά στις 2.800-3.000 στροφές τότε φαντάζομαι θα μειώσεις την μακροζωία του κινητήρα.
-
Δύναμη έχει, το εύρος στροφών που έχει η βενζίνη δεν έχει.. από 1800 μέχρι 2500 στροφές καταλαβαίνεις αρκετά τη ροπή, οπότε πρέπει να αλλάζεις ταχύτητα πιο γρήγορα (Έχω με μηχανικό σασμαν).
Η ποιότητα κύλισης νομίζω είναι τέλεια.. δύσκολα θα σε ενοχλήσει κάτι..
Η ηχομόνωση είναι πολλή καλή..καταλαβαίνεις τον πετρελαιοκινητηρα μόνο όταν ανεβάζεις στροφές..σε σταθερή ταχύτητα απομονώνει τα πάντα.. Δεν ακούς ούτε λάστιχα ,ούτε αέρα ,Ούτε κινητήρα.. (Έχει ένα σύστημα που δεν θυμάμαι πως το λένε, που έχει να κάνει με τις συχνότητες των ήχων που παράγει το αυτοκίνητο κατά την κίνηση.παραγει ( χοντρικά όπως έχω καταλάβει κ εγω και μπορεί να κανω λαθος)αντίθετες συχνότητες για να εξουδετερώνει το θόρυβο που παράγει το αυτοκίνητο.
Με ένα ρεζερβουάρ βγάζεις 800 με 900χλμ.
Ανάλογα με τις συνθήκες οδηγήσηςπάντα..
Το σασμάν (manual) είναι καλό;
Γενικά, πως σου φαίνεται ο εσωτερικός ατμοσφαιρικός φωτισμός, οι οθόνες (οργάνων και infotainment), κτλ;
Φαίνονται ωραία σε νυχτερινή οδήγηση ή κουράζουν μετά από ώρα;
Το βράδυ, με τα φώτα led είσαι ικανοποιημένος;;;
Ευχαριστώ προκαταβολικά...Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά με ενδιαφέρει πολύ το συγκεκριμένο αμάξι και ψάχνω απαντήσεις στα ερωτήματα από κατόχους.
-
Εσωτερικό φωτισμό έχει μόνο ένα ελαφρύ μπλε -δεν έχει δυνατότητα εναλλαγής χρωμάτων- το οποίο ομορφαίνει απίστευτα το εσωτερικό. Έχει στις θύρες US, στα πενταλ, στις πόρτες, κοντά στο υποβραχιόνιο και δημιουργει τέλεια ατμόσφαιρα το βράδυ. Ωστόσο να πω την αλήθεια θα ήθελα να έχει δυνατότητα εναλλαγής για να παίζω. Το info σε σωστή θέση , με γρήγορη εναλλαγή οθόνων και μενού. Το βασικότερο έχει εργονομικούς διακόπτες για το ράδιο και τον κλιματισμό. Δεν χρειάζεται δηλαδή να οδηγάς και να ψάχνεις μέσα στα υπομενού για να βρεις αυτό που θέλεις. Υπάρχει ως πρόσθετο το technology pack που σου δίνει τους κατευθυντικούς led προβολείς και το hud. Κάτοχος που το έχει βάλει σε άλλο ford μου έχει πει ότι απλά είναι τέλειο και απίστευτα βολικό. Για το σασμάν θα σου πει κάποιος κάτοχος γιατί δεν γνωρίζω για τον Ecoblue manual.
-
Δεν έχω οδηγήσει σε επαρχιακό δίκτυο βράδυ για να σου πω με σιγουριά..Στην εθνική και μέσα στην πόλη μου φαίνονται πολύ καλά και ' καθαρά ' .Αν τα συγκρίνω και με τον προηγούμενο αυτοκίνητο Που είχα, (15ετιας ) Είναι διαστημικά.
Με το σασμαν δεν εχω παρατηρήσει κατι που να μη μου αρέσει..
Ούτε Επίσης με τον εσωτερικό φωτισμό κάτι αρνητικό..
Σε σχέση Επίσης με το Volvo xc40 και την gla που είχα δοκιμάσει νομίζω ότι έχει αρκετά καλύτερο τιμόνι..
-
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...Με καλύψατε πλήρως.
Κάτι τελευταίο...Χωρητικότητα adblue;Κάθε πότε θέλει συμπλήρωμα;
Γίνεται από τον οδηγό όποτε χρειάζεται ή πρέπει να πας σε συνεργείο για να βάλουν κάτι εξειδικευμένο;
-
Το αγοράζεις από βενζινάδικο και το βάζεις από δική του τάπα δίπλα από του καυσίμου. Δεν ξέρω κάθε ποσα χλμ σίγουρα βγάζει ένδειξη και προειδοποίηση.
-
4500 χλμ.
Σου έχει ένδειξη που παρακολουθείς.
Αν τελειώσει δεν παίρνει μπροστά Ο κινητήρας.
8 λίτρα ειν είναι η χωρητικότητα και τα 10 λίτρα κοστίζουν 10.5 ευρώ..
Επίσης αρχίζει κ σε προειδοποιεί κ μόνο του από τα 1500 χλμ και κάτω ένδειξη στον πίνακα που κρατάει κανένα 3λεπτο
-
4500 χλμ.
Σου έχει ένδειξη που παρακολουθείς.
Αν τελειώσει δεν παίρνει μπροστά Ο κινητήρας.
8 λίτρα ειν είναι η χωρητικότητα και τα 10 λίτρα κοστίζουν 10.5 ευρώ..
Επίσης αρχίζει κ σε προειδοποιεί κ μόνο του από τα 1500 χλμ και κάτω ένδειξη στον πίνακα που κρατάει κανένα 3λεπτο
Άρα μέχρι τώρα είσαι εντελώς ευχαριστημένος από την επιλογή σου...
Υπάρχει κάτι που σε χαλάει σε αυτό το αμάξι μέχρι τώρα; Του λείπει κάτι;
Πχ, κάτι που θα ήθελες να είχες προσθέσει από τον προαιρετικό εξοπλισμό;;;
Ευχαριστώ!Καλοτάξιδο!
-
Θα μπορούσαν το έχουν ελληνικά στο σύστημα πολυμέσων SUNC 3 όπως όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα άλλων εταιριών..
Αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα της ford.
Κάτι άλλο δεν εχω εντοπίσει..
-
Ωραία!!Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες!
-
Παραείχε πέσει χαμηλά το νήμα για το Kuga και είπα να το επαναφέρω
https://www.youtube.com/watch?v=Hfkkn3gNdrw&ab_channel=Simon’sandPetra’sLifestyle
FORD KUGA 2020