-
Κι εγώ το ίδιο Μανωλιό, έφαγα στα σπίτια τους και είναι φίλοι μου ακόμα και σήμερα. Όποιος παραφέρεται να υποστεί τις συνέπειες του Νόμου. Απλό είναι.
-
Δεν συμμερίζομαι αυτές τις ανησυχίες. Και το λέω εγώ που θα είμαι στην 1η γραμμή αν χρειαστεί...
-
Δεν συμμερίζομαι αυτές τις ανησυχίες. Και το λέω εγώ που θα είμαι στην 1η γραμμή αν χρειαστεί...
Μ αρέσεις γιατί δεν έχεις άγχος ρε φίλε. Πάντα έτσι να είσαι!!!
-
Θέμα γνώσεων είναι. Ξέρω κάποια πράγματα παραπάνω αγαπητέ και για αυτό δεν ανησυχώ. Αλλά αν φτάσει ως εκεί το θέμα... ε τότε απλά ξέρω ότι θα πεθάνω.
ΥΓ: Αν με δεις εδώ μέσα να λέω περί Σχεδίου Έψιλον... ε τότε να τα μαζεύετε και να φεύγετε...
-
Θέμα γνώσεων είναι. Ξέρω κάποια πράγματα παραπάνω αγαπητέ και για αυτό δεν ανησυχώ. Αλλά αν φτάσει ως εκεί το θέμα... ε τότε απλά ξέρω ότι θα πεθάνω.
ΥΓ: Αν με δεις εδώ μέσα να λέω περί Σχεδίου Έψιλον... ε τότε να τα μαζεύετε και να φεύγετε...
Είναι καλό να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και δεν το λέω ειρωνικά σε καμία περίπτωση. Αναφέρεις όμως πράγματα που επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για ξενοφοβία, επιβεβαιώνουν ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για τη χώρα μας. Εσύ δεν φοβάσαι. like
-
Πάντα υπάρχει ένας υπαρκτός κίνδυνος, απλά είναι μικρός τώρα που μιλάμε.
Φοβάμαι, αλλά όχι για μένα. Φοβάμαι για την σύντροφό μου και τους γέρους γονείς μου, αν φτάσει ως εκεί εκεί το θέμα. Όμως δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες και στο λέω εκ των έσω. Εκτός αν συμβεί ένα τρομακτικό ατύχημα...
-
Συμφωνώ ότι δεν έχει σημασία το τι λένε οι Γερμανοί Κρουζερ, ΑΛΛΑ αν οι Γερμανοί είναι νομικα ορθοί, στο Κοινοτικό/Διεθνές Δίκαιο που κι εμείς ακολουθούμε, τότε πρέπει να συμμορφωθούμε!!! Διαφωνείς;
Εγώ πάντως διαφωνώ.
Τα δίκαια γενικότερα θα πρέπει να εφαρμόζονται από όλους το ίδιο και όχι μόνο από τους 'υπαλλήλους'. Και δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι 'υπάλληλος' και να πρέπει να ακολουθεί πιστά τα κοινοτικά δίκαια.
Ας τα ακολουθήσουν πρώτα τα αφεντικά που μόνο δάχτυλα ξέρουν να σηκώνουν και να δίνουν διαταγές και μετά θα ακολουθήσει και η Ελλάδα. Εκτός φυσικά αν επιθυμεί η Ελλάδα να είναι πιστό μέλος της Γερμανικής Ευρώπης και να είναι το γιουσουφάκι για τις ορέξεις των μεγάλων.
Άσχετο ή και σχετικό, αλλά τελικά η Γερμανική κυβέρνηση θα δώσει το πράσινο φως για την οικονομική διάσωση της Λουφτχάνσα;
Και οι Γάλλοι έσωσαν ήδη την AirFrance-KLM;
Κάτι είχα ακούσει ότι απαγορεύονται από το κοινοτικό δίκαιο τέτοιες πρακτικές κρατικών παρεμβάσεων.
https://www.ert.gr/eidiseis/oikonomia/evropaiki-enosi/paremvaseis-gia-diasosi-aeroporikon-etairion/
-
Φοβάμαι, αλλά όχι για μένα. Φοβάμαι για την σύντροφό μου και τους γέρους γονείς μου, αν φτάσει ως εκεί εκεί το θέμα. Όμως δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες και στο λέω εκ των έσω. Εκτός αν συμβεί ένα τρομακτικό ατύχημα...
-
Aυτό που εσύ αναφέρεις μικρό έως ανύπαρκτο κίνδυνο τον θεωρούν μεγάλο έως τεράστιο κάποιοι περισσότερο ειδικοί και περισσότερο εκ των έσω από ότι εσύ.
-
Το ότι έζησες στην Αγγλία με Ινδούς παρέα μου είναι αδιάφορο, και εγώ έζησα 8 χρόνια όταν ταξίδευα με Αγγλική εταιρία με κατώτερο πλήρωμα Ινδούς και είμαστε μόνο οι αξιωματικοί Έλληνες και τα πήγα περίφημα μαζί τους πολύ καλύτερα από όλους τους υπόλοιπους αξιωματικούς, έχω ζήσει και 2 τρίμηνα στις Ινδίες, ούτε αυτό λέει τίποτα.
-
Αν θεωρείς μηδαμινό έως τίποτα στη χώρα μας να έχουμε μια μεγάλη μουσουλμανική έως πολύ μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα δείχνεις να αδιαφορείς ή να αγνοείς ( και τα δύο είναι επικίνδυνα ) τα εξής :
Α) Όταν φτάσει η κοινότητα αυτή σε ένα κρίσιμο αριθμό πχ 500.000 ή περισσότερο θα έχεις αιτήσεις από την Τουρκία ότι τους παραβιάζουμε τα δικαιώματα ( ήδη το κάνει συνέχεια στην Θράκη, εσύ που μιλάς εν των έσω θα πρέπει να το γνωρίζεις ) και θα απαιτήσει να έχει τζαμιά, μουφτήδες, Τουρκικό / Ισλαμικό κόμμα στην Ελληνική βουλη )
Β) Θα απαιτήσει να ισχύει για τους μουσουλμάνους η Σαρία
Γ) Οι μουσουλμάνοι δεν δέχονται το δυτικό δίκαιο με όλα τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί σε μια δυτική χώρα
Δ) Θα απαιτήσει σαν δεύτερη επίσημη γλώσσα την Τουρκική
Ε) Θα απαιτήσει να μπαίνουν μουσουλμάνοι στις στραρτιωτικές και αστυνομικές σχολές
Θα απαιτήσει και πολλά άλλα και με τον ρυθμό γεννήσεως σε 30- 50 χρόνια θα είναι η μεγάλη πλειοψηφία Τουρκικής καταγωγής μουσουλμάνοι οι κάτοικοι της Ελλάδς με τους Έλληνες να είναι ελάχιστοι γέροι γιατί οι νέοι θα ζούν σε άλλες δυτικές χώρες και θα έχει κατακτήσει την Ελλάδα που είναι το όνειρο της χωρίς να ρίξει ούτε μια ντουφεκιά, σε αυτές τις απαιτήσεις θα έχει την αμέριστη στήριξη της Γερμανίας, αυτό είναι σιγουράκι, αν δεν σε ενδιαφέρουν όλα αυτά για τη χώρα σου / μας, και σε ενδιαφέρει μόνο η σύντροφος σου και οι γονείς σου, σου λέω καθαρά ότι δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου
Το ότι μπερδεύεις πως ότι είμαι Χριστιανός δεν έχει να κάνει αν δέχομια ή όχι τον Ισλαμισμό, δεν δέχομαι να ζω σε μια χώρα με φανατικούς που θα ψάχνουν καθημερινά να υπονομεύσουν τη χώρα μου, που θα θέλήσουν να την κατακτήσουν, που θα θελήσουν να της επιβάλλουν τους νόμους και την θρησκεία τους, και αν θεωρείς ότι δεν υπάρχουν φανατικοί, πάνε μια βόλτα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να δεις ότι έχουν καταστρέψει όλα τα ξωκλήσια και έχουν βεβηλώσει τις περισσότερες μικρές εκκλησίες, αλλά τα κανάλια με εντολή δεν κάνουν αναφορές για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος,.
Δεν θέλω να μετατραπεί η χώρα μου σε χώρα της μέσης Ανατολής, με γυναίκες με μπούρκα, με τσατόρ, με γυναίκες που τις πετροβολούν, δεν γουστάρω να μετατραπεί η χώρα μου σε Τουρκία, αν δεν το θεωρείς εσύ πρόβλημα αυτό εγώ και το 90% των Ελλήνων δεν το θέλει, η Ελλάδα δεν είναι Αγγλία η οποία δεν έχει δίπλα της την Τουρκία και την Αλβανία, που αν τις είχε δηλαδή και θέλανε να κάνουν ότι κάνουν στην Ελλάδα θα τους είχε κόψει τον κώλο από την πρώτη στιγμή, αλλά εδώ οι ηγεσίες μας έχουν πάνω - κάτω την ίδια νοοτροπία με εσένα και δεν θεωρούν ότι έχουμε πρόβλημα + ότι υπάρχουν και πολλοί σε κρίσιμες θέσεις που στηρίζουν την Τουρκία γιατί αμείβονται, αν ήθελαν οι κυβερνήσεις μας μάθουν ποιοί είναι στο pay roll των Τούρκων μια χαρά θα το μάθαιναν, όλους αυτούς στο χωριό μου τους λέμε εφιάλτες.
Το θέμα είναι Εθνικό και όχι δικό μου προσωπικό και είναι λάθος να το θέτεις σε προσωπική βάση, ίσως δεν έχεις αντιληφθεί τον τέρστιο κίνδυνο που έχουμε με την Τουρκία αυτή τη στιγμή, και θα το έχουμε και μετά από δεκάδες χρόνια, ίσως θέλεις να το αγνοείς θέτοντας το σε επίπεδο θρησκείας και όντας άθεος του γυρίζεις την πλάτη, αν δεν έχεις την διορατικότητα να δείς σε τι εθνικό κίνδυνο βρισκόμαστε μην το ρίχνεις σε προσωπικό επίπεδο γιατί κάνεις μεγάλο λάθος αν θέλεις τη γνώμη μου. .
-
-
Το γεγονός Παναγιώτη ότι βλέπεις τον κόσμο ως Χριστιανικό ή Μουσουλμανικό τα λέει όλα. Για έναν άθεο, σαν εμένα, είναι εντελώς αστεία αυτή η διάκριση. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι κάτι διαφορετικό ή ανώτερο από ένα Μουσουλμάνο και φοβάσαι ότι θα έρθουν 'τα Μεμέτια' και θα σου αλλάξουν την χώρα σου; Σε ρωτάω επειδή δείχνεις Χριστιανός και μάλιστα φανατικός, αλλά αν κάνω λάθος συγχώρεσέ με. Για μένα δεν υπάρχει Χριστιανός και Μουσουλμάνος. Υπάρχουν άνθρωποι μόνον, και όλοι τους πρέπει να σέβονται τους Νόμους του Κράτους στο οποίο ζούνε*. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι πιστεύει ο διπλανός μου, αρκεί να μην με επηρεάζει. Δεν πάει να είναι και Ζωροάστης; Όλοι οι θρησκευόμενοι άλλωστε πιστεύουν σε κάτι φανταστικό που δεν υπάρχει...
*Αρκεί το Κράτος να έχει κοσμικές και όχι θεοκρατικές αξίες.
Χριαστιανός είμαι φανατικός δεν είμαι, ούτε πηγαίνω σε εκκλησίες τις κυριακές ούτε στις μεγάλες γιορτές, ούτε καν στις αναστάσεις, ούτε κοινωνώ, ούτε έχω εικόνες στο σπίτι μου, η μόνη μου επαφή με την εκκλησία είναι σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες φίλων και συγγενών και αυτό για κοινωνικούς λόγους. Θα πάω ( αναγκαστικά ) και στη δική μου κηδεία, αυτό πληροφοριακά.
Χριστιανός για εμένα είναι αυτός που δεν ενοχλεί και δεν θέλει το κακό τους άλλου και που βοηθά όταν και όπου μπορεί, μέχρι εκεί και τίποτα παραπέρα, αν δεν σε ικανοποιεί δεν με αφορά περαιτέρω.
Αν για εσένα δεν υπα΄ρχουν διαφορές επειδή είσαι άθεος αφορά τον υπόλοιπο κόσμο που είναι και το ζητούμενο, αν δεν μπορείς να διακρίνεις τον κίνδυνο να πνιγούμε από το μουσουλμανικό στοιχείο είναι κρίμα γιατί βλέπω ότι κρύβεσαι πίσω από την ταμπέλα του άθεου και αδιαφορείς για ότι και να γίνει γύρω σου, αυτό το μακριά από τον κώλο μου το έχεις ακούσει ή μπά ?
Και ναί, φοβάμαι ότι αν έρθουν τα - μεμέτια- σε κατακλυσμικούς αριθμούς θα αλλάξουν τη χώρα σε πολλά αν όχι σε όλα, και αυτό δεν θα γίνει σε μια ημέρα, κάθε μέρα που θα περνάει θα αυγατίζουν και οι Ελληνες θα φθίνουν μέχρι τελικής πτώσης και η Ελλάδα θα γίνει μια μικρή Τουρκία που θα την προσαρμόσει κάποια στιγμή σε 30-50 χρόνια αν δεν αντισταθούμε και πούμε όχι.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάγος ή προφήτης να δεί το μέλλον της Ελλάδας το οποίο δεν το βλέπουν οι κοντόφθαλμοι, οι έχοντες συμφέροντα και οι αδιάφοροι. Η Τουρκία είναι ο επικίνδυνος ιός για την Ελλάδα και έτσι θα μείνει.
-
Ωραίος ο quadra
-
Και λίγο ιστορία για να μην ξεχνάμε ποιοί είναι οι εχθροί και ποιοί οι φίλοι, και να θυμόμαστε πάντα πως ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας ήταν πάντα οι Έλληνες ( στα κράτη δεν υπάρχουν φιλίες μόνο συμφέρονται )
https://slpress.gr/idees/ftaiei-o-lenin-gia-tin-elliniki-itta-sti-mikra-asia/
-
Τώρα καταλάβατε γιατί τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω;;;;
-
Τώρα καταλάβατε γιατί τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω;;;;
Όχι βέβαια, απλά κάθε τόσο χρειάζεται και καμμιά υπενθύμιση γιατί νομίζουμε ότι οι Έλληνες είμαστε θεόσταλτοι και υπεράνω όλων και δεν κοιτάμε τις μούρες μας στον καθρέφτη γιατί φοβόμαστε μη μας φτύσει.
Για του λόγουτο αληθές δεν τι γίνεται στις ένοπλες δυνάμεις που έχουν αποδοθεί σε -πογκρόμ - εναντίων όσων άξιων όπως λένε αξιωματικών υπηρέτησαν υπό τον Καμπά στο ΓΕΣ, τον Χριστοδούλου στην αεροπορία και βέβαια τον Αποστολάκη, όλοι κατηγορούν τον Στεφανή, αλλά αυτό είναι.άκρως επικίνδυνο σήμερα με την Τουρκία να μας πιέζει καθημερινά, λέγαμε μετά τον Έβρο ότι επιτέλους κάτι αλλάζει, αλλά φεύ, μια από τα ίδια, τα κομματόσκυλα αλυχτάνε ξανά και για μια ακόμα φορά σε βάρος της πατρίδας, όλα αυτά σε ένα μίγμα κομματικών πεπειθήσεων και ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών.
-
Πες κι άλλα γιατί έτσι φαίνομαι μόνο εγώ, το Ισλάμ είναι ολόκληρο πολιτικό και πολιτιστικό σύστημα αξιώμ και διακυβέρνησης και είναι λάθος που το παρουσιάζουν σαν θρησκεία, το κοράνι είναι θρησκεία - αγάπης - όπως λες, και η Σαρία είναι ο Ισλαμικός κώδικας διαβίωσης εμπνευσμένη από το κοράνι.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σαρία δεν εφαρμόζεται παρά μόνο στην Ελληνική Θράκη όπου οι Μουσουλμάνοι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στο ιεροδικείο (Μουφτής Κομοτηνής, Ξάνθης ή Διδυμοτείχου σε υποθέσεις γάμου, διαζυγίου, διατροφών, επιτροπειών, κηδεμονιών, επιτροπείας, χειραφεσίας ανηλίκων, ισλαμικών διαθηκών και της εξ αδιαθέτου διαδοχής. Απόφαση του Αρείου Πάγου του 2013 ή μη τι άλλο επεκτείνει την εφαρμογή της Σαρίας). Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλοί Έλληνες νομικοί οι οποίοι είναι υπέρ της κατάργησης της Σαρίας στη Θράκη και χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα όπου αυτή εφαρμόζεται. Υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή της συνεπάγεται πολλές φορές και παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων και της ισότητας των δύο φύλων (π.χ. όταν εφαρμόζεται η Σαρία σε οικογενειακό δίκαιο έχουν παρουσιαστεί περιπτώσεις ανισομέρειας στην κληρονομική διαδοχή).
Επίσης επιχείρημα των νομικών είναι το ότι ακόμη και στην Τουρκία η Σαρία έχει καταργηθεί από το 1926. Στις 8 Μαρτίου 2010 ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός από το Συνασπισμό κατέθεσε ερωτήματα στην βουλή για την εφαρμογή της Σαρίας στην Ελλάδα. Το δικαίωμα μειονοτικών (μουσουλμάνων) για προσφυγή σε πολιτικά δικαστήρια, αποφεύγοντας τον Μουφτή και την εφαρμογή της Σαρίας είναι θέμα που συζητείται.Το 2006 ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιλχάν Αχμέτ πρότεινε την δυνατότητα επιλογής πολιτικού δικαστηρίου θεωρώντας ότι ιδιαίτερα σε θέματα δικαιωμάτων των μουσουλμάνων γυναικών η σαρία δεν δίνει την καλύτερη λύση
Σκέψου τι ωραίους πολιτικούς έχουμε που δεν τολμάνε να την καταργήσουν επειδή αντιτίθεται η Τουρκία η οποία δεν την εφαρμόζει με νόμο από το 1926.
-
Μου κάνει εντύπωση που ο Realzeus δηλώνει άθεος και ταυτόχρονα δεν διακρίνει διαφορές μεταξύ των θρησκειών.
Εγώ ένας από τους λόγους που είμαι άθεος είναι αυτός ακριβώς. Διακρίνω τεράστιες διαφορές οι οποίες μου δείχνουν πόσο πολύ έχει επέμβει ο άνθρωπος μέσα στους αιώνες στα θέματα πίστης ώστε να επιρεάσει τα ήθη, τα έθιμα, την κουλτούρα, τις συμπεριφορές, τις απόψεις για την ζωή, την κοσμοθεωρία.
Και όσο σκέφτομαι ότι όλα αυτά επιρρεάζονται και από άλλους παράγοντες π.χ. γεωγραφικά στοιχεία, βιοτικό επίπεδο, παιδεία, παραδόσεις τόσο επιβεβαιώνω ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίδιοι. Ούτε καν μέσα στην ίδια τη χώρα τους.
Τέλος πάντων.
Για όποιον ενδιαφέρεται εδώ το Κοράνι στα Ελληνικά: https://drive.google.com/file/d/1WmEOdeht8YJEqYOU_kgMQCU8UFSY_mk9/view
Τι θρησκεία και αυτή όμως ε; Αρχής εξαρχής διευκρινίζει ότι όποιος δεν την ασπάζεται 'θα υποστεί μεγάλη τιμωρία' (σελίδα 11, εδάφιο 7). Και μάλιστα θα σφραγιστεί η καρδιά του άπιστου, θα χάσει την ακοή του και θα τυφλωθεί. Θρησκεία 'αγάπης'...
υ.γ. 1. Ξεκίνησα να διαβάζω το Κοράνι ... αλλά το σταμάτησα γρήγορα γιατί παίζουν πολύ οι λέξεις τιμωρία, άπιστοι κλπ...
υ.γ. 2. Όποιος δεν πιστεύει στον Αλλάχ είναι στο μηδέν; Καλά εντάξει. Γεια σας.
υ.γ.3. Και θα γεμίσει η Ελλάδα από ανθρώπους που πιστεύουν αυτά τα πράγματα; Άντε γεια!
υ.γ.4 Οι πιστοί να καταβάλουν το 1/40 των ετήσιων αποδοχών τους; Μα ποιος ήταν ο Αλλάχ; Ο Βαρουφάκης ή ο Σταϊκούρας; (σελίδα 17, εδάφιο 43).
-
REALZEUS wrote:
Συμφωνώ ότι δεν έχει σημασία το τι λένε οι Γερμανοί Κρουζερ, ΑΛΛΑ αν οι Γερμανοί είναι νομικα ορθοί, στο Κοινοτικό/Διεθνές Δίκαιο που κι εμείς ακολουθούμε, τότε πρέπει να συμμορφωθούμε!!! Διαφωνείς;
Εγώ πάντως διαφωνώ.
Τα δίκαια γενικότερα θα πρέπει να εφαρμόζονται από όλους το ίδιο και όχι μόνο από τους 'υπαλλήλους'. Και δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι 'υπάλληλος' και να πρέπει να ακολουθεί πιστά τα κοινοτικά δίκαια.
Ας τα ακολουθήσουν πρώτα τα αφεντικά που μόνο δάχτυλα ξέρουν να σηκώνουν και να δίνουν διαταγές και μετά θα ακολουθήσει και η Ελλάδα. Εκτός φυσικά αν επιθυμεί η Ελλάδα να είναι πιστό μέλος της Γερμανικής Ευρώπης και να είναι το γιουσουφάκι για τις ορέξεις των μεγάλων.
Άσχετο ή και σχετικό, αλλά τελικά η Γερμανική κυβέρνηση θα δώσει το πράσινο φως για την οικονομική διάσωση της Λουφτχάνσα;
Και οι Γάλλοι έσωσαν ήδη την AirFrance-KLM;
Κάτι είχα ακούσει ότι απαγορεύονται από το κοινοτικό δίκαιο τέτοιες πρακτικές κρατικών παρεμβάσεων.
https://www.ert.gr/eidiseis/oikonomia/evropaiki-enosi/paremvaseis-gia-diasosi-aeroporikon-etairion/
Προφανώς και είναι δικαίωμά σου να διαφωνείς, φίλε μου.
Ας μην μπλέκουμε όμως τα δύο θέματα. Είμαι αναφανδόν υπέρ των κρατικών επιχορηγήσεων και των κρατικών εταιρειών! Άλλο αυτό όμως και άλλο το να παραβιάζεις το Διεθνές Δίκαιο των προσφύγων!!!
-
** Οι τουρκικές κινήσεις και τα διαχρονικά μας λάθη**
Στβ συζήτηση αναφέρεται και το Τουρκικό υπερταμείο το IVF το οποίο έχει εκχωρήσει τα τραπεζικά φιλέτα της Τουρκίας, τις μεταλλευτικές εταιρίες της Τουρκίας και τις εταιρίες αερίου της Τουρκίας στην Κίνα, βλέπουμε λοιπόν ότι η Τουρκία έχσει χτίσει πολλές και γερές συμμαχίες και εκτός ΝΑΤΟ, αν έχουμε κάποια εμπλοκή οι Κινέζοι πια θέση θα πάρουν ? Της Ελλάδας ή της Τουρκίας ? Γιατί και εδώ έχουν συμφέροντα. μόνο που εδώ τους βρίζουμε καθημερινά. όσο δεν ξεφεύγουμε από το κομματικό και το θυμικό μας θα είμαστε για σφαλιάρες αλλά υπερήφανες σφαλιάρες αφού θα τα έχουμε βάλει - τρομάρα - μας με το κακό κεφάλαιο.
-
Το κόλπο είναι η πολιτική και κοινωνική αναταραχή. Δεν μπορεί να είναι τόσο συμπαγή η ελληνική κοινωνία. Τόσοι πολλοί χριστιανοί. Πρέπει να υπάρχουν και άθεοι, να δεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες 1-2 εκατομμύρια μουσουλμάνους για να 'είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα'. Για βάλτε και την τεράστια οικονομική κρίση...
Θα γίνει μπάχαλο στο εσωτερικό, μεγάλες χαρές οι γείτονες, θα ισοπεδωθούν όλα. Βάλτε αυτή την εικόνα σε πιο παγκόσμιο πλαίσιο...
Ποιά ιδεολογία θα το ήθελε πολύ αυτό για να επωφεληθεί οεο?
-
Ας μην μπλέκουμε όμως τα δύο θέματα. Είμαι αναφανδόν υπέρ των κρατικών επιχορηγήσεων και των κρατικών εταιρειών! Άλλο αυτό όμως και άλλο το να παραβιάζεις το Διεθνές Δίκαιο των προσφύγων!!!
Ας μην μπλέκουμε τα δύο θέματα.
Κλείνει λοιπόν η Ελλάδα τα σύνορα και θεωρείς ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Γιατί όμως; Γιατί θεωρείς ότι στα σύνορα έχουν μαζευτεί πρόσφυγες και επιθυμούν να περάσουν στην Ελλάδα με κάθε τρόπο με σκοπό ίσως να θέλουν να πάνε σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Ίσως. Ίσως και να θέλουν να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Ποιος ξέρει;
Προσωπικά δεν ξέρω ποιοι είναι όλοι αυτοί που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα, είτε από τα χερσαία, είτε από τα θαλάσσια σύνορα. Ούτε μπορώ να κάνω χρήση της λέξης πρόσφυγας.
Οι εικόνες που βλέπω από όλους αυτούς που θέλουν να μπουκάρουν στην Ελλάδα, δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσω τη λέξη πρόσφυγας.
Και όπως και στο σπίτι μου που δεν ανοίγω την πόρτα στον οποιοδήποτε να μπει μέσα και ούτε επιτρέπω να μου σπάσουν την πόρτα και να μπουκάρουν μέσα διάφοροι μαντράχαλοι, έτσι θέλω να είναι και η χώρα που ζω.
-
REALZEUS wrote:
- Aυτό που εσύ αναφέρεις μικρό έως ανύπαρκτο κίνδυνο τον θεωρούν μεγάλο έως τεράστιο κάποιοι περισσότερο ειδικοί και περισσότερο εκ των έσω από ότι εσύ.
- Το ότι έζησες στην Αγγλία με Ινδούς παρέα μου είναι αδιάφορο, και εγώ έζησα 8 χρόνια όταν ταξίδευα με Αγγλική εταιρία με κατώτερο πλήρωμα Ινδούς και είμαστε μόνο οι αξιωματικοί Έλληνες και τα πήγα περίφημα μαζί τους πολύ καλύτερα από όλους τους υπόλοιπους αξιωματικούς, έχω ζήσει και 2 τρίμηνα στις Ινδίες, ούτε αυτό λέει τίποτα.
- Αν θεωρείς μηδαμινό έως τίποτα στη χώρα μας να έχουμε μια μεγάλη μουσουλμανική έως πολύ μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα δείχνεις να αδιαφορείς ή να αγνοείς ( και τα δύο είναι επικίνδυνα ) τα εξής :
Α) Όταν φτάσει η κοινότητα αυτή σε ένα κρίσιμο αριθμό πχ 500.000 ή περισσότερο θα έχεις αιτήσεις από την Τουρκία ότι τους παραβιάζουμε τα δικαιώματα ( ήδη το κάνει συνέχεια στην Θράκη, εσύ που μιλάς εν των έσω θα πρέπει να το γνωρίζεις ) και θα απαιτήσει να έχει τζαμιά, μουφτήδες, Τουρκικό / Ισλαμικό κόμμα στην Ελληνική βουλη )
Β) Θα απαιτήσει να ισχύει για τους μουσουλμάνους η Σαρία
Γ) Οι μουσουλμάνοι δεν δέχονται το δυτικό δίκαιο με όλα τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί σε μια δυτική χώρα
Δ) Θα απαιτήσει σαν δεύτερη επίσημη γλώσσα την Τουρκική
Ε) Θα απαιτήσει να μπαίνουν μουσουλμάνοι στις στραρτιωτικές και αστυνομικές σχολές
Θα απαιτήσει και πολλά άλλα και με τον ρυθμό γεννήσεως σε 30- 50 χρόνια θα είναι η μεγάλη πλειοψηφία Τουρκικής καταγωγής μουσουλμάνοι οι κάτοικοι της Ελλάδς με τους Έλληνες να είναι ελάχιστοι γέροι γιατί οι νέοι θα ζούν σε άλλες δυτικές χώρες και θα έχει κατακτήσει την Ελλάδα που είναι το όνειρο της χωρίς να ρίξει ούτε μια ντουφεκιά, σε αυτές τις απαιτήσεις θα έχει την αμέριστη στήριξη της Γερμανίας, αυτό είναι σιγουράκι, αν δεν σε ενδιαφέρουν όλα αυτά για τη χώρα σου / μας, και σε ενδιαφέρει μόνο η σύντροφος σου και οι γονείς σου, σου λέω καθαρά ότι δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου
Το ότι μπερδεύεις πως ότι είμαι Χριστιανός δεν έχει να κάνει αν δέχομια ή όχι τον Ισλαμισμό, δεν δέχομαι να ζω σε μια χώρα με φανατικούς που θα ψάχνουν καθημερινά να υπονομεύσουν τη χώρα μου, που θα θέλήσουν να την κατακτήσουν, που θα θελήσουν να της επιβάλλουν τους νόμους και την θρησκεία τους, και αν θεωρείς ότι δεν υπάρχουν φανατικοί, πάνε μια βόλτα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να δεις ότι έχουν καταστρέψει όλα τα ξωκλήσια και έχουν βεβηλώσει τις περισσότερες μικρές εκκλησίες, αλλά τα κανάλια με εντολή δεν κάνουν αναφορές για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος,.
Δεν θέλω να μετατραπεί η χώρα μου σε χώρα της μέσης Ανατολής, με γυναίκες με μπούρκα, με τσατόρ, με γυναίκες που τις πετροβολούν, δεν γουστάρω να μετατραπεί η χώρα μου σε Τουρκία, αν δεν το θεωρείς εσύ πρόβλημα αυτό εγώ και το 90% των Ελλήνων δεν το θέλει, η Ελλάδα δεν είναι Αγγλία η οποία δεν έχει δίπλα της την Τουρκία και την Αλβανία, που αν τις είχε δηλαδή και θέλανε να κάνουν ότι κάνουν στην Ελλάδα θα τους είχε κόψει τον κώλο από την πρώτη στιγμή, αλλά εδώ οι ηγεσίες μας έχουν πάνω - κάτω την ίδια νοοτροπία με εσένα και δεν θεωρούν ότι έχουμε πρόβλημα + ότι υπάρχουν και πολλοί σε κρίσιμες θέσεις που στηρίζουν την Τουρκία γιατί αμείβονται, αν ήθελαν οι κυβερνήσεις μας μάθουν ποιοί είναι στο pay roll των Τούρκων μια χαρά θα το μάθαιναν, όλους αυτούς στο χωριό μου τους λέμε εφιάλτες.
Το θέμα είναι Εθνικό και όχι δικό μου προσωπικό και είναι λάθος να το θέτεις σε προσωπική βάση, ίσως δεν έχεις αντιληφθεί τον τέρστιο κίνδυνο που έχουμε με την Τουρκία αυτή τη στιγμή, και θα το έχουμε και μετά από δεκάδες χρόνια, ίσως θέλεις να το αγνοείς θέτοντας το σε επίπεδο θρησκείας και όντας άθεος του γυρίζεις την πλάτη, αν δεν έχεις την διορατικότητα να δείς σε τι εθνικό κίνδυνο βρισκόμαστε μην το ρίχνεις σε προσωπικό επίπεδο γιατί κάνεις μεγάλο λάθος αν θέλεις τη γνώμη μου. .
-
Υπάρχουν Στρατηγοί που δεν φοβούνται καθόλου για ένα επεισόδιο και άλλοι που όλη μέρα για αυτό μιλάνε. Άντε εγώ πες δεν ξέρω τίποτα. Εσύ ποιον Στρατηγό θα πιστέψεις περισσότερο; Γιατί βλέπω να πιστεύεις τους κινδυνολόγους...
-
Περίμενα περισσότερη αγάπη για την συνύπαρξη με άλλους λαούς από κάποιον που τους έζησε. Εκτός αν θεωρείς ότι επειδή εσύ ήσουν Αξκος στο καράβι, ήσουν ανώτερους τους σαν άνθρωπος (όχι βαθμολογικά που προφανώς ήσουν). Αυτό δεν το δέχομαι ως άνθρωπος.
-
Είμαστε υποχρεωμένοι ως χώρα να τους αφήσουμε να έχουν και τα Τζαμιά τους και ό,τι άλλο προβλέπει η θρησκεία τους. Το λέει το Σύνταγμα!!! Από εκεί και πέρα δεν ισχύει η Σαρία ή η δεύτερη γλώσσα, το λέει το Σύνταγμα κι αυτό! Στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές μπαίνουν εδώ και πολλά χρόνια οι Έλληνες Μουσουλμάνοι πολίτες, μέσω της διαδικασίας των Πανελληνίων. Πίστευες κάτι διαφορετικό; Οι Στρατιωτικοί ορκίζονται στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, όχι στον Χριστούλη και στην Παναγίτσα...
-
Φανατικοί Μουσουλμάνοι φυσικά και υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και φανατικοί Χριστιανοί, που είναι το ίδιο γελοίοι. Εσένα σε πειράζουν οι Μουσουλμάνοι, εμένα με πειράζουν ΟΛΟΙ όσοι παραβιάζουν τους Νόμους του Κράτους μας.
-
Όλα τα άλλα είναι κινδυνολογίες.
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος