-
lazarefa wrote:
Δε ξέρω αν αυτό βοηθάει στην περίπτωσή σου, αλλά συνάδελφος που έχει το Mazda 2 1.5 (2008) υποχρεώθηκε να αλλάξει τις βάσεις μηχανής λόγω σχετικού προβλήματος (δε θυμάμαι τα ακριβή συμπτώματα), περίπου στα 140.000χλμ/7,5 χρόνια. Μάλιστα επειδή οι γνήσιες ήταν πανάκριβες, του είχα παραγγείλει εγώ από ebay βάσεις aftermarket μιας εταιρείας ονόματι Febest ( γύρω στα 120 ευρώ σύνολο).
Μήπως ήταν Febi Bilstein ?
Αυτή ήταν Παναγιώτη:
Νομίζω δεν έχει άμεση σχέση με τη Febi-Bilstein.
-
Βασικά εξ όσων θυμάμαι, πέρα από τις γνήσιες, με το συνάδελφο δεν βρίσκαμε άλλη μάρκα σε βάσεις μηχανής εκτός από τη συγκεκριμένη. Νομίζω ότι αργότερα του είχε πει ο μηχανικός του ότι ταιριάζουν και οι βάσεις από Ford (λογικά Fiesta).
-
21 Quadra wrote:
**lazarefa wrote:**Δε ξέρω αν αυτό βοηθάει στην περίπτωσή σου, αλλά συνάδελφος που έχει το Mazda 2 1.5 (2008) υποχρεώθηκε να αλλάξει τις βάσεις μηχανής λόγω σχετικού προβλήματος (δε θυμάμαι τα ακριβή συμπτώματα), περίπου στα 140.000χλμ/7,5 χρόνια. Μάλιστα επειδή οι γνήσιες ήταν πανάκριβες, του είχα παραγγείλει εγώ από ebay βάσεις aftermarket μιας εταιρείας ονόματι Febest ( γύρω στα 120 ευρώ σύνολο).
Μήπως ήταν Febi Bilstein ?
Αυτή ήταν Παναγιώτη:
Νομίζω δεν έχει άμεση σχέση με τη Febi-Bilstein.
Έτσι πρέπει να είναι, όσο και να έψαξα δεν βρήκα από που κρατάει η σκούφια της, αυτό όμως δεν παίζει ρόλο με τα προϊόντα της που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο και έχει ανταλλακτικά για Ευρωπαϊκά, Ιαπωνικά και Αμερικανικά αυτοκίνητα.
-
Πηγα σημερα στο μηχανικο μου κι εκλεισα ραντεβου για μεθαυριο..του εξηγησα ο,τι μου συνεβη και μου ειπε οτι ολο αυτο το πιο πιθανο ειναι να οφειλεται στην εξατμιση που εχει μεγαλη πιεση αρχικα οταν ειναι πληρως παγωμενο και για υτο το λογο σταματαει στη συνεχεια μετα απο λιγα χιλιομετρα.. του λεω ολα αυτα τα συμπτωματα εμενα μου δειχνουν καποια βαση και μου απαντησε οτι αν ηταν βαση δεν θα σταματαγε ο θορυβος μετα απο 1-2 χλμ.. σας φαινεται λογικο αυτο το σεναριο..?
-
Πηγα σημερα στο μηχανικο μου κι εκλεισα ραντεβου για μεθαυριο..του εξηγησα ο,τι μου συνεβη και μου ειπε οτι ολο αυτο το πιο πιθανο ειναι να οφειλεται στην εξατμιση που εχει μεγαλη πιεση αρχικα οταν ειναι πληρως παγωμενο και για υτο το λογο σταματαει στη συνεχεια μετα απο λιγα χιλιομετρα.. του λεω ολα αυτα τα συμπτωματα εμενα μου δειχνουν καποια βαση και μου απαντησε οτι αν ηταν βαση δεν θα σταματαγε ο θορυβος μετα απο 1-2 χλμ.. σας φαινεται λογικο αυτο το σεναριο..?
δεν ξέρω τι ψάχνεις να βρείς εδώ σε ένα τόσο απλό πρόβλημα, πηγαίνεις σε ένα συνεργείο και το σηκώνουν στο ανυψωτικό και σε 5΄σου έχουν πεί αν είναι βάση, έχεις ήδη πεί ότι έχεις κομμένη την κόντρα του σαζμάν, μη μας κουράζεις άλλο, από το πληκτρολόγιο δεν μπορούμε να σου το φτιάξουμε τσάμπα.
Sorry δηλαδή αλλά έλεος,'έχεις πρόβλημα με κομμένη βάση και ψάχνεις για θαύματα, άλλαξε την κομμένη βάση και μετά συνεχίζεις να ψάχνεις αν δεν είναι αυτό, η κομμένη βάση που έχεις και που δεν την αλλάζεις ( γιατί άραγε ?) θα σου κόψουν και τις υπόλοιπες.
-
Είχα παρόμοιο πρόβλημα και απο την αρχή είχα υποψιαστεί ότι ήταν μια απο τις βάσεις μηχανής. Δεν χρειάστηκε καν να σηκωθεί το αυτοκίνητο, η μια πλάγια βάση μηχανής είχε εμφανώς εξαντλήσει το όριο ζωής της,βλέπετε πρεπει να υπάρχει μια απόσταση 1-2 εκατοστών, αν τα δοντάκια τερματίζουν πάνω στη βάση της ''μπουκάλας'' σημαίνει απλά ότι έχει κάτσει και δεν μπορεί να αποδόσει. Η κάτω βάση μηχανής ήταν μια χαρά, μια που την άλλαξα πριν δυο χρόνια, οπότε μια επίσκεψη σε συνεργείο και τέλος...
Αναφορικά με το θόρυβο που ακούγεται αρχικά (και όντως μπερδεύει πολλούς), μετά απο κάποια χιλιόμετρα έχει να κάνει καθαρά με την θέρμανση των μεταλλικών μερών της μηχανής που έχει ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση και εξαλειψη του θορύβου-κραδασμών μετά απο κάποια μικρή σχετικά πορεία..... Όντως ο θόρυβος είναι εξαιρετικά εντονος με την εκκίνηση της μηχανής και όντας το όχημα σταματημένο....μιλάω φυσικά για mazda2 2008.....μετά απο κάποια χρόνια το post βέβαια αλλα ελπίζω να βοήθησα
Μπροστινό σύστημα Mazda 2