-
10065ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΠΑΤΟΝ ΣΤΗΝ FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΟΓΙΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
-
10065ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΠΑΤΟΝ ΣΤΗΝ FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΟΓΙΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
-
Καλημέρα παιδία και καλή εβδομάδα, στο συνεργείο που πήγα το αυτοκίνητο μου είπαν ότι δεν βγάζει καυσαέρια και ότι ίσως έχει βουλώσει το καζανάκι καυσαερίων, θα το ξανά πάω να το δουν. Μου έχει ανάψει και το τσεκ κινητήρα, που εμ ένα διαγνωστικό που έβαλα το λάθος αν θυμάμαι καλά ήταν το p0171 θα το ξανά βάλω να σιγουρευτώ.
Έχετε ιδέα τι είναι αυτό το καζανάκι; [emoji14] και επίσης πόσο κοστίζει περίπου αν είναι αυτό για να μην έρθω προ εκπλήξεως; επίσης αν υπάρχει περίπτωση αυτό να ευθύνεται για τυχόν μπούκωμα του αυτοκινήτου
Με συγχωρείτε αν δεν είναι σχετικό με αυτή την ενότητα.
Κάθε ιδέα σχετική δεκτήΣτάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Διόρθωσα το λάθος που βγάζει
-
Σου είπαν ότι έχει βουλώσει η εξάτμιση, η οποία συνήθως απότελείται από την εξαγωγή (κοντά στο μοτέρ), τον καταλύτη (συνήθως λίγο μετά) και 2 (ή 3 σε κάποια νομίζω) καζανάκια (έτσι τα λένε, δες εδώ να καταλάβεις για τι μιλάμε). Αυτά συνήθως σαπίζουν, σπάνε εσωτερικά με τα χρόνια και θέλουν αλλαγή.
Το χτύπησε και κουδούνιζε;
Ο κωδικός βλέπω ότι είναι φτωχό μίγμα: P0171 System Too Lean (Bank 1) -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σου είπαν ότι έχει βουλώσει η εξάτμιση, η οποία συνήθως απότελείται από την εξαγωγή (κοντά στο μοτέρ), τον καταλύτη (συνήθως λίγο μετά) και 2 (ή 3 σε κάποια νομίζω) καζανάκια (έτσι τα λένε, δες εδώ να καταλάβεις για τι μιλάμε). Αυτά συνήθως σαπίζουν, σπάνε εσωτερικά με τα χρόνια και θέλουν αλλαγή.
Ο κωδικός βλέπω ότι είναι φτωχό μίγμα: P0171 System Too Lean (Bank 1)Άρα έχω δίκιο στην ιδέα ότι μου φαίνεται μπουκωμένο το αυτοκίνητο. Δεν το είδε εκείνη την ώρα που το οηγα επειδή είχε δουλειά απλά το υπέθεσε επειδή είδε ότι πατάω γκάζι δεν βγάζει καυσαέρια, βέβαια ίσως να φταίει που έχει υγραερίο το αυτοκίνητο, αλλά θα το πάω μέσα στην εβδομάδα να δω τι συμβαίνει
Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Άρα έχω δίκιο στην ιδέα ότι μου φαίνεται μπουκωμένο το αυτοκίνητο. Δεν το είδε εκείνη την ώρα που το οηγα επειδή είχε δουλειά απλά το υπέθεσε επειδή είδε ότι πατάω γκάζι δεν βγάζει καυσαέρια, βέβαια ίσως να φταίει που έχει υγραερίο το αυτοκίνητο, αλλά θα το πάω μέσα στην εβδομάδα να δω τι συμβαίνει
Αυτό το τελευταίο δεν υπάρχει λόγος να το αναφέρεις σε κανένα μάστορα.
Σίγουρα θα σου πουν ότι αυτό φταίει. Το ίδιο ακριβώς είχα πάθει πέρισι και μου είπε ο εξατμισάς ότι το αέριο φταίει και «φαντάσου πώς είναι μέσα ο κινητήρας» μου είπε. Ναι ναι του είπα για να τελειώνουμε διαφορετικά άμα άνοιγα συζήτηση περι αερίου…ακόμα εκεί θα ήμουνα. Και οι ζάντες να σκουργιάσουν αυτό φταίει, πριν από μερικά χρόνια ψόφησε ο σκύλος μου και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτό έφταιγε πάλι. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Ο κωδικός βλέπω ότι είναι φτωχό μίγμα: P0171 System Too Lean (Bank 1)Άρα έχω δίκιο στην ιδέα ότι μου φαίνεται μπουκωμένο το αυτοκίνητο. Δεν το είδε εκείνη την ώρα που το οηγα επειδή είχε δουλειά απλά το υπέθεσε επειδή είδε ότι πατάω γκάζι δεν βγάζει καυσαέρια, βέβαια ίσως να φταίει που έχει υγραερίο το αυτοκίνητο, αλλά θα το πάω μέσα στην εβδομάδα να δω τι συμβαίνει
Αυτό το τελευταίο δεν υπάρχει λόγος να το αναφέρεις σε κανένα μάστορα.
Σίγουρα θα σου πουν ότι αυτό φταίει. Το ίδιο ακριβώς είχα πάθει πέρισι και μου είπε ο εξατμισάς ότι το αέριο φταίει και «φαντάσου πώς είναι μέσα ο κινητήρας» μου είπε. Ναι ναι του είπα για να τελειώνουμε διαφορετικά άμα άνοιγα συζήτηση περι αερίου…ακόμα εκεί θα ήμουνα. Και οι ζάντες να σκουργιάσουν αυτό φταίει, πριν από μερικά χρόνια ψόφησε ο σκύλος μου και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτό έφταιγε πάλι.Και να μην το αναφέρω θα το δει αφού το διακοπτακι είναι σε εμφανές σημείο
-
Πιθανό σενάριο να φταίει και ο καταλύτης και μπορεί να έχει να κάνει και με το υγραέριο
-
Η λειτουργία είναι η ίδια με βενζίνη;
-
Το έφερα τελικά και ο άνθρωπος μου με έστειλε σε εξατμισα. Φταίει ο καταλύτης κια πάω για αλλαγή επειδή όταν έβαλα υγραερίο έπρεπε όπως μου είπαν να αλλάξω και καταλύτη από κεραμικό σε μέταλλικο, γιαυτό έχει μπουκωσει το αυτοκίνητο και έχω παρατηρήσει αυξημένη κατανάλωση τελευταία.
Καζανάκι καυσαερίων