-
Στον δρόμο για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με δόσεις (φυσικά με κάποια προκαταβολή) έχεις τις παρακάτω λύσεις να επιλέξεις:
1)αγορά από έμπορο με γραμμάτια (αν βρείς κάποιον να δέχεται)
2)αγορά από έμπορο με πιστωτική κάρτα (αν έχεις τέτοια και το πιστωτικό της όριο εξυπηρετεί)
3)αγορά από έμπορο με δόσεις και παρακράτηση
4)αγορά από έμπορο με χρήση καταναλωτικού δανείου
5)αγορά από ιδιώτη με γραμμάτια (μόνο αν πέσεις σε γνωστό)
6)αγορά από ιδιώτη με χρήση καταναλωτικού δανείουκαι ερωτώ:
-η 3 σε τι διαφέρει πρακτικά από τη 4;
-η 6 λειτουργεί ακριβώς το ίδιο όπως και η 4;
-ποιά λύση είναι συνήθως οικονομικά πιο συμφέρουσα από τις παραπάνω (εκτός από τα μετρητά); -
Στον δρόμο για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με δόσεις (φυσικά με κάποια προκαταβολή) έχεις τις παρακάτω λύσεις να επιλέξεις:
2)αγορά από έμπορο με πιστωτική κάρτα (αν έχεις τέτοια και το πιστωτικό της όριο εξυπηρετεί)
-ποιά λύση είναι συνήθως οικονομικά πιο συμφέρουσα από τις παραπάνω (εκτός από τα μετρητά); -
α) Η περίπτωση 3 θέλει εξήγηση, δηλαδή, τι σημαίνει αγορά από έμπορο με δόσεις?
Αν είναι με συναλλαγματικές ( ή σωστή λέξη ), είναι η περίπτωση 1. Αν είναι με δάνειο από τράπεζα είναι η περίπτωση 4. Αν δεν είναι καμία από τις δύο, ίσως εννοείς να πληρώνεις δόση στον έμπορο χωρίς να παρεμβάλλονται χαρτιά δάνεια κλπ. Δε νομίζω ότι γίνεται αυτό ή ότι θα το κάνει κάποιος. Θα σε βάλει να υπογράψεις συναλλαγματικές. Άρα θα πας στην περίπτωση 1 και θα σου έχει και παρακράτηση του αυτοκινήτου.Δεν ξέρω αν δέχεται έμπορος να σε δανείσει στην ουσία χωρίς καν τις συναλλαγματικές.
β) Η περίπτωση 6 σημαίνει ότι παίρνεις δάνειο από την τράπεζα, έχεις τα λεφτά στο χέρι και παίρνεις ( στην ουσία ) το αμάξι που θέλεις μετρητά!!! Δεν υπάρχει κάποιος ιδιώτης είτε να βγάζει δάνειο, είτε να συνεργάζεται με τράπεζα για να σου βγάλει δάνειο. Τώρα αν σου πει έχω ένα γνωστό στην τάδε τράπεζα και πήγαινε να σου βγάλει δάνειο για να πάρεις το αμάξι, εντάξει αυτό μπορεί να συμβεί.
Η καλύτερη λύση είναι να ξέρεις πόσα λεφτά θα χρειαστείς, να τα έχεις είτε από δάνειο ή όπως αλλιώς και να κάνεις ένα καλό παζάρι με το ... χαρτί στο χέρι. Επίσης ο έμπορος θα σου βάλει σίγουρα μεγαλύτερο επιτόκιο από την τράπεζα, απ την άλλη η τράπεζα θα σου έχει έξοδα δανείου. Επίσης ΧΤΎΠΑ ΞΥΛΟ, αν δεν πληρώνεις τιςδόσεις, ποιος θα σε κυνηγήσει περισσότερο?
Η γνώμη μου. Δανειάκι από τράπεζα ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ σου , τα λεφτά στο χέρι και παζάρι.Στάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nick-sport έγραψε:
Στον δρόμο για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με δόσεις (φυσικά με κάποια προκαταβολή) έχεις τις παρακάτω λύσεις να επιλέξεις:1)αγορά από έμπορο με γραμμάτια (αν βρείς κάποιον να δέχεται)
-ποιά λύση είναι συνήθως οικονομικά πιο συμφέρουσα από τις παραπάνω (εκτός από τα μετρητά);Μπορεις να ρωτήσεις την τραπεζα πειραιως για δανειο για αγορα αυτοκινητου, δινουν και για μεταχειρισμένα. Όμως επιτοκιο 7-7.5% αναλογα με την περιπτωση.
-
@hlias_3:
Η περίπτωση 3 είναι ουσιαστικά δάνειο μέσω εμπόρου σε συνεργαζόμενη τράπεζα με παρακράτηση. Σε αυτήν την περίπτωση έχεις σχεδόν μηδενικά έξοδα δανείου και ενδεχομένως καλύτερο επιτόκιο μιας και υπάρχει η παρακράτηση ως εγγύηση.
Η περίπτωση 4 αντιθέτως είναι καταναλωτικό δάνειο που παίρνεις ο ίδιος από την τράπεζα για αγορά αυτοκινήτου και ο έμπορος στέλνει μόνο μια προσφορά. Σε αυτήν την περίπτωση δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να βάλεις ως εγγύηση το αμάξι για να πετύχεις καλύτερο επιτόκιο ενω επίσης μπορεί να χρειαστεί και εγγυητής καθώς και να πληρώσεις ένα ποσό ως έξοδα δανείου 150-200€.
Γενικά με κάποιους εμπόρους που έχω μιλήσει παρουσιάζουν την περίπτωση 3 ως ίδια με την 4 με μόνη διαφορα οτί πας εσύ και το ζητάς αντί για τον έμπορο αλλά δεν είμαι σίγουρος οτί είναι οι μοναδικές διαφορές!
Τέλος δεν ξέρω αν η περίπτωση 4 μπορεί να λάβει καλύτερους όρους από την 6 επειδή παρεμβάλεται και ο έμπορος με επίσημα χαρτιά κλπ ή είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα;Εν κατακλείδι ξέρω οτι αν πάρεις καινούριο αμάξι από έμπορο παίρνεις πολύ χαμηλό επιτόκιο 5-8%.
Αυτό που δεν ξέρω αν πας για μεταχειρισμένο είναι αν υπάρχει διαφορά στο επιτόκιο αν πάρεις το ίδιο αμάξι με δάνειο μέσω εμπόρου, με καταναλωτικό δάνειο τραπέζης και αγορά από έμπορο ή με καταναλωτικό και αγορά από ιδιώτη.
Αγορά μτχ αυτοκινήτου με δόσεις