-
Αυτό είναι :
ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
Αφορά στις χρεώσεις που επιβαρύνονται όλοι οι καταναλωτές που κάνουν χρήση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (δηλαδή τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ρεύματος, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και το ειδικό τέλος Μείωσης Εκπομπών Ρύπων). Οι χρεώσεις αυτές είναι ίδιες για όλους τους καταναλωτές, ανεξαρτήτως του προμηθευτή που έχουν επιλέξει.
ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ | ΔΕΗ Α.Ε. (dei.gr)
-
Στον τελευταίο λογαριασμό NRG ρεύματος (οικιακό) εκτός από 85€ χρέωση κιλοβατώρας έφαγα και 30€ ως χρέωση αναπροσαρμογής. Αν κατάλαβα καλά από τους όρους του συμβολαίου αυξήθηκε η τιμή ρεύματος χονδρικής και την πλήρωσα εγώ. Το θέμα είναι ότι η αύξηση είναι τεράστια, καθώς φτάνει το 30/85=35% ! Νομίζω ότι την πάτησα με τον πάροχο, και μάλλον στην πρώτη ευκαιρία πάμε για αλλού...
-
Το όριο για την ρήτρα αναπροσαρμογής στην NRG είναι 0,058€/kWh. Και οι περισσότερες εταιρίες κάπου εκεί το έχουν, για να μην πω και χαμηλότερα.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πέρυσι η τιμή ήταν σταθερά πάνω από αυτό το όριο, εκτός από τον Νοέμβριο που ήταν 0,055.
https://energeia.shop/ρήτρα-αναπροσαρμογής-ή-οριακής-τιμής/
Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι φούμαρα η τιμή στα χαρτιά...
-
Όλοι έτσι χρεώνουν εκτός κι αν κάνεις συμβόλαιο με σταθερή τιμή , στο οποίο όμως συμβόλαιο σου έχουν φουσκώσει και το πάγιο κάθε μήνα και την τιμή της fix κιλοβατώρας .
-
Χρήσιμος σύνδεσμος, ευχαριστώ. Τελικά η απελευθέρωση της αγοράς ήταν απλά ένα πρόσχημα για την αύξηση τιμών χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανείς (όπως θα γινόταν με την παλιά ΔΕΗ), αφού φταίει η αγορα και άρα κανείς... Να δω που θα πάνε όταν επεκταθεί η ηλεκτροκίνηση και αυξηθούν οι καταναλώσεις. Ίσως τότε γίνουν τα φωτοβολταϊκά συμφέροντα πάλι.
-
Να δω που θα πάνε όταν επεκταθεί η ηλεκτροκίνηση και αυξηθούν οι καταναλώσεις. Ίσως τότε γίνουν τα φωτοβολταϊκά συμφέροντα πάλι.
Βασικά συμφέρουν αν συνδυαστούν με Net meetering, μπαταρίες κ ένα controller που να ελέγχει τι θα πάει στις μπαταρίες κ τι στο δίκτυο... το κόστος υλοποίησης βέβαια ειναι μεγάλο αλλά κάνεις μακροπρόθεσμα απόσβεση αν συνδυαστεί κ με ηλεκτροκίνηση. Βέβαια αν τα βάλεις όλα μαζί πας για οικογένειες που εινια πολύ πάνω από το μέσο όρο οικονομικά...
-
Στον τελευταίο λογαριασμό NRG ρεύματος (οικιακό) εκτός από 85€ χρέωση κιλοβατώρας έφαγα και 30€ ως χρέωση αναπροσαρμογής. Αν κατάλαβα καλά από τους όρους του συμβολαίου αυξήθηκε η τιμή ρεύματος χονδρικής και την πλήρωσα εγώ. Το θέμα είναι ότι η αύξηση είναι τεράστια, καθώς φτάνει το 30/85=35% ! Νομίζω ότι την πάτησα με τον πάροχο, και μάλλον στην πρώτη ευκαιρία πάμε για αλλού...
Το ίδιο και στο δικό μου , και στο επαγγελματικό και στο οικιακό (των γονιών μου) +35ε & +20ε , το επαγγελματικό το άλλαξα ήδη με volton που δίνει 0,058 εγγυημένο για 24μήνες και 5,9ε πάγιο !
Το δικό μου οικιακό το έχω σχεδόν 18 μήνες στον Ήρων ( Ρεύμα & Αέριο) και δεν είχα αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα !
-
παιδια προσοχή στην εταιρεια elpedison μιλαμε για μεγαλη απατ...... ημουνα πελατης και ζήτησα να φυγω μου εστειλαν εκκαθαριστικο λογαριασμο με 700 kw παραπανω, ειχα βαλει εξοφληση με παγια τους πηρα τηλεφωνο και τους ζητησα να μην προβουν σε εισπραξη των χρηματων μεχρι να γινει διορθωσημου λεει κάποιος υπαλληλος που λεγεται Νο...ς μη σε νοιαζει ο ΔΕΔΔΗΕ μετραει κουκουρουκου στειλε μας φωτος με την σωστη ένδειξη και ακομα και αν εισπραχθουν τα χρηματα αμεσως θα γινει επιστροφη. Εκανα αυτό και δεν έκοψα τη παγια εντολη. Μλκ μου. Αποτελεσμα πανε τα χρηματα μου. Οσες φορες παιρνω τηλ καθε φορα λενε αλλη αιτιολογια. Προσοχή λοιπον μην σας εξαπατήσουν οπως εμενα. Υπάρχουν και οι φωτος για οποιον εχει αμφιβολιες
-
Επέμεινε στα τηλέφωνα ή καλύτερα γραπτώς με επίσημο email στην εταιρεία για επιστροφή χρημάτων το πολύ εντός 10 εργάσιμων ημερών αλλιώς Συνήγορο Καταναλωτή.
-
Τόσο ρίσκο για κέρδος περίπου 50€/έτος;;;
-
. Όταν έκανα την σύνδεση στον Ηρων η ΔΕΗ με χρέωνε 0.11/kwh έναντι 0,058 δεν το λες και 50€ το χρόνο σε σπίτι με 4 άτομα! Το φυσικό αέριο το έχω στα 0.18(;) κλειδωμένο όχι χρηματιστήριο όπως η 'Φυσικό Αέριο Αττικής' που ήταν το Νοέμβριο 0.15 το Δεκέμβριο 0.21 και φτάσαμε τον Φλεβάρη και Μάρτιο στα 0.34... Επίσης είναι χρήσιμο να μπορείς να μετράς κάθε μήνα μόνος σου και να μην περιμένεις το 4μηνο να σου κάτσει το 400€ εκκαθαριστικό στην κεφάλα!
-
Fast traslate
Icon translate
Fast traslate
Icon translate
Fast traslate
Icon translate
Με την NRG είχα χρέωση αναπροσαρμογής 13, 19 και 22 € σε τρεις διαδοχικούς λογαριασμούς που σημαίνει αύξηση 37-41% στην συμφωνηθείσα τιμή κιλοβατώρας! Μεγάλη προσοχή στις τιμές κράχτες! Είναι προτιμότερο να πάτε σε ακριβότερη αλλά σταθερή τιμή κιλοβατώρας!
polo2002 wrote:
Το ίδιο και στο δικό μου , και στο επαγγελματικό και στο οικιακό (των γονιών μου) +35ε & +20ε , το επαγγελματικό το άλλαξα ήδη με volton που δίνει 0,058 εγγυημένο για 24μήνες και 5,9ε πάγιο !
Το δικό μου οικιακό το έχω σχεδόν 18 μήνες στον Ήρων ( Ρεύμα & Αέριο) και δεν είχα αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα !
-
@yem said in Παροχος Ηλεκτρικης Ενεργειας:
@yem said in Παροχος Ηλεκτρικης Ενεργειας:
. Όταν έκανα την σύνδεση στον Ηρων η ΔΕΗ με χρέωνε 0.11/kwh έναντι 0,058 δεν το λες και 50€ το χρόνο σε σπίτι με 4 άτομα! Το φυσικό αέριο το έχω στα 0.18(;) κλειδωμένο όχι χρηματιστήριο όπως η 'Φυσικό Αέριο Αττικής' που ήταν το Νοέμβριο 0.15 το Δεκέμβριο 0.21 και φτάσαμε τον Φλεβάρη και Μάρτιο στα 0.34... Επίσης είναι χρήσιμο να μπορείς να μετράς κάθε μήνα μόνος σου και να μην περιμένεις το 4μηνο να σου κάτσει το 400€ εκκαθαριστικό στην κεφάλα!
Μετά από γκρίνια του οικονομικού διευθυντή έγινε αναλυτικός έλεγχος σε χρεώσεις του ΗΡΩΝ σε Φυσικό αέριο και Ηλεκτρικό ρεύμα και σύγκριση με αντίστοιχη χρονική περίοδο με πάροχο την Φυσικό Αέριο Αττικής από Ιούνιο 2019-2020 και από Ιούνιο 2020-2021. Να θυμίσω ότι είχαμε πάει στον Ήρωνα λόγο του πολύ χαμηλού κόστους ΦΑ και τις έκπτωσης -45% στην αξία ρεύματος .
Φυσικό Αέριο Αττικής (ρεύμα)
Ημέρας : 5215kwh
Νύχτας : 1158Kwh
Σύνολο : 6473 Kwh Συνολικό κόστος : 860.94e
Ήρων (ρεύμα)
Ημέρας : 4832Kwh
Νύχτας : 1391Kwh
Σύνολο : 6223Kwh Συνολικό κόστος : 1277.67e
417e διαφορά και με την λεγόμενη -45% έκπτωση συνέπειας την οποία δεν έχει χάσει η "λογίστρια" γιατί έχει βάλει πληρωμή με πάγια εντολή . Εννοείται τα κουκιά δεν έβγαιναν με τίποτα μιας και το κόστος Kwh των δύο ήταν το λιγότερο 35% φτηνότερος ο Ηρων μέχρι που απο τον Ιανουάριο μας έχει ταράξει σε αναπροσαρμογές αξίας +400ε στο σύνολο , στο θέμα του ρεύματος την φάγαμε στεγνά.Τώρα στο θέμα του Φυσικού Αερίου
Φυσικό αέριο αττικής
1050m3 κόστος 700εΉρων
1000m3 κόστος 550ε
εδώ τουλάχιστον μας βγήκε κάτι καλό ...EDIT : Ένα μικρό ελαφρυντικό που έχει ο Ήρων οι οι αυξήσεις που έχουν γίνει και στις "λοιπές χρεώσεις" που δεν είναι στο χέρι κανενός παρόχου.
-
Γειά χαρά σε όλους. Ήμουν πριν μερικούς μήνες πελάτης στην εταιρεία Φυσικο αέριο Ελλάδος και οταν άλλαξα πάροχο ρεύματος , μου χρέωσαν 60 ευρω ποινή πρόωρης αποχώρησης. Τους πήρα τηλέφωνο για να κάνουμε διακανονισμό και στον ποσό του διακανονισμού δεν μου ανέφεραν καθόλου τα 60 ευρω της ποινής, αλλα έκαναν διακανονισμό σε δόσεις μόνο το ποσό του ρεύματος. Τελικά να την πλήρωσω την ρήτρα των 60 ευρώ ή να μην ασχοληθώ καθόλου????????
-
@giorgos1979sparti said in Παροχος Ηλεκτρικης Ενεργειας:
Γειά χαρά σε όλους. Ήμουν πριν μερικούς μήνες πελάτης στην εταιρεία Φυσικο αέριο Ελλάδος και οταν άλλαξα πάροχο ρεύματος , μου χρέωσαν 60 ευρω ποινή πρόωρης αποχώρησης. Τους πήρα τηλέφωνο για να κάνουμε διακανονισμό και στον ποσό του διακανονισμού δεν μου ανέφεραν καθόλου τα 60 ευρω της ποινής, αλλα έκαναν διακανονισμό σε δόσεις μόνο το ποσό του ρεύματος. Τελικά να την πλήρωσω την ρήτρα των 60 ευρώ ή να μην ασχοληθώ καθόλου????????
Θεωρείς πως καλώς σε χρέωσαν, ή παράτυπα;
Αν έχεις αλλάξει ήδη πάροχο, πως θα απαιτήσουν τα λεφτά της ποινής από σένα; -
Εχει δικαίωμα να ζητήσει Διακοπή ηλεκτροδότησης ο προηγούμενος πάροχος αν έχεις οφειλές σε αυτόν.
Στέλνει αίτημα απευθείας στον ΔΕΔΔΗΕ. -
ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ
Παροχος Ηλεκτρικης Ενεργειας