-
Τις αναρτήσεις της KW τις έχω και εγώ στα υπόψη!
Το 1800 με τα 150-160 άλογα σε σχέση με το τουρμπισμένο 1400 με την ίδια ιπποδύναμη πόσο παραπάνω ή παρακάτω καίει άραγε; Εκεί δεν έχω ακριβή εικόνα και επίσης όσον αφορά το κομμάτι της αξιοπιστίας, αν υποθέσουμε ότι έχει βρει κάποιος σωστό μηχανικό για να του κάνει το οτιδήποτε από τα δύο.
-
Ο χρήστης vaggol έγραψε:
Τις αναρτήσεις της KW τις έχω και εγώ στα υπόψη!Το 1800 με τα 150-160 άλογα σε σχέση με το τουρμπισμένο 1400 με την ίδια ιπποδύναμη πόσο παραπάνω ή παρακάτω καίει άραγε; Εκεί δεν έχω ακριβή εικόνα και επίσης όσον αφορά το κομμάτι της αξιοπιστίας, αν υποθέσουμε ότι έχει βρει κάποιος σωστό μηχανικό για να του κάνει το οτιδήποτε από τα δύο.
Κοίτα το θέμα κατανάλωσης προσωπικά δεν θα με πείραζε εφόσον σκεφτόμουν την αλλαγή κινητήρα. Μιλάμε και στις δύο περιπτώσεις για κινητήρες εικοσαετίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Επειδή έχουμε και το Corsa D 1.4, ακόμα και πιο βαρύ που είναι σε σχέση με το δικό μου έχει καλύτερη κατανάλωση παντού. Άρα πρέπει να εστιάσεις σε σωστό μηχανικό, να βρει αξιόπιστο κινητήρα και να δεις και το θέμα κόστους. Από Αθήνα είσαι;
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Ναι από Αθήνα είμαι.
Το θέμα της κατανάλωσης με απασχολεί γιατί αν π.χ. το τουρμπισμένο 1400 'καίει' 12-13 λίτρα ανά 100km και το 1800 με τα 150 άλογα είναι στα 10 λίτρα τότε υπάρχει διαφορά και αν κάποιος κινείται πολύ με το αυτοκίνητο αυτό φαίνεται.
Σίγουρα όμως ο σωστός μηχανικός είναι το Α και το Ω!
-
O 1.8 με τα 125 , πολυ δυσκλα θα φτασει τα 150-160 αλογα με λογικο κοστος
Αν μου επιτρεπεις , ποια ειναι η ηλικια σου?
Γενικα μου φαινεται θες να μπλεξεις με συνεργεια, απο ολες τις μεριες , και δεν ξερω κατα ποσο αξιζει και το χρημα που θα δωσεις και την ψυχικη οδύνη που θα υποστεις . Εκτος αν δεν εχεις μεγαλη εμπειρια απο συνεργεια και δεν ξερεις που πας να μπλεξεις -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Γενικα μου φαινεται θες να μπλεξεις με συνεργεια, απο ολες τις μεριες , και δεν ξερω κατα ποσο αξιζει και το χρημα που θα δωσεις και την ψυχικη οδύνη που θα υποστεις . Εκτος αν δεν εχεις μεγαλη εμπειρια απο συνεργεια και δεν ξερεις που πας να μπλεξειςΑν βρεις μεταχείρισμένα εισαγωγή, εκκεντροφορους και βάλεις πρόγραμμα και εξάτμιση τα βλέπεις τα 150. Ο 1.4 με αυτά τα πράγματα φτάνει 130 αλλά τα άλογα τα βλέπεις από τις 4.500 στροφές και μετά. Ενώ ο 1.8 την έχει την ροπή του και είναι καλή αναβάθμιση αυτή. Βέβαια για κινητήρα και βελτίωση μιλάμε για ένα τετραχιλιαρο τουλάχιστον που στα ίδια λεφτά περίπου βάζεις το δίλιτρο Opc.
-
alexandros.K
Γενικα μου φαινεται θες να μπλεξεις με συνεργεια, απο ολες τις μεριες , και δεν ξερω κατα ποσο αξιζει και το χρημα που θα δωσεις και την ψυχικη οδύνη που θα υποστεις . Εκτος αν δεν εχεις μεγαλη εμπειρια απο συνεργεια και δεν ξερεις που πας να μπλεξειςΑν ισχύει αυτό για τον 1.8 τότε πόσο μάλλον με τον 1.4 που είναι ατμοσφαιρικός και πάμε να τον κάνουμε τούρμπο!
Το αμάξι που έχω πηγαίνει για service και για ό,τι πρόβλημα προκύπτει στην αντιπροσωπεία οπότε από συνεργεία εκτός δεν έχω μεγάλη εμπειρία!
Και αφού ρώτησες για την ηλικία μου είμαι 39 ετών. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;
-
Ο χρήστης vaggol έγραψε:
alexandros.K
Γενικα μου φαινεται θες να μπλεξεις με συνεργεια, απο ολες τις μεριες , και δεν ξερω κατα ποσο αξιζει και το χρημα που θα δωσεις και την ψυχικη οδύνη που θα υποστεις . Εκτος αν δεν εχεις μεγαλη εμπειρια απο συνεργεια και δεν ξερεις που πας να μπλεξειςΑν ισχύει αυτό για τον 1.8 τότε πόσο μάλλον με τον 1.4 που είναι ατμοσφαιρικός και πάμε να τον κάνουμε τούρμπο!
Το αμάξι που έχω πηγαίνει για service και για ό,τι πρόβλημα προκύπτει στην αντιπροσωπεία οπότε από συνεργεία εκτός δεν έχω μεγάλη εμπειρία!
Και αφού ρώτησες για την ηλικία μου είμαι 39 ετών. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; [emoji38]
Όλα γίνονται αν έχεις όρεξη, μεράκι, καλό μηχανικό και βαθιά τσέπη. [emoji3] [emoji3] [emoji3]
-
stilskin τουλαχιστον 4χιλιαρικα μονο το μοτερ, δεν τα λες και λιγα
+2,000€ αναρτησεις +1000€ φρενα +1500 ζαντολαστιχα και δεν ξερω τι άλλο
Και στην τελικη Βαγγελη, θα εχεις ενα αμαξι 20ετιας το οποιο αν πας να το πουλησεις ή χτυπα ξυλο στο τρακαρουν δεν θα παρεις πανω απο 3-3.500€ αποζημιωση
Αξιζει να δωσεις δλδ 8500€ σε βελτιωσεις ?
Κρατα το οπως ειναι αν σ αρεσει και το αγαπας , και αυτα τα λεφτα δωστα και παρε ενα αλλο αμαξι πιο γρηγορο και πιο σπορ. Και πιο ευκολα θα το πουλησεις αν θελησεις και δεν θα σου βγαλουν την πιστη στα συνεργεια μεχρι να πετυχεις αυτο που θες και αν -
Το παράξενο είναι ότι αφενός φοβάσαι τα μεταχειρισμένα όπως ο δ...λος το λιβάνι, αλλά σου φαίνεται πολύ λογικό να μπλέξεις με συνεργεία και βελτιώσεις.
Το δεύτερο έχει πολλαπλάσιο ρίσκο και δαπάνες από το πρώτο. Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ελέγχονται και τα χοντρά θα τα βρείτε, ώστε να κρίνεις αν σε συμφέρει η αγορά ή όχι.Ειδικά που είσαι μεσήλικας κι όχι κάνας εικοσάχρονος με τα μυαλά στα κάγκελα. Βρες ένα γρήγορο νεότερο μεταχειρισμένο και δε θα χρειαστεί να αναβαθμίσεις ούτε τα φρένα ούτε τις αναρτήσεις, αφού θα είναι εργοστασιακό.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Το παράξενο είναι ότι αφενός φοβάσαι τα μεταχειρισμένα όπως ο δ...λος το λιβάνι, αλλά σου φαίνεται πολύ λογικό να μπλέξεις με συνεργεία και βελτιώσεις.
Το δεύτερο έχει πολλαπλάσιο ρίσκο και δαπάνες από το πρώτο. Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ελέγχονται και τα χοντρά θα τα βρείτε, ώστε να κρίνεις αν σε συμφέρει η αγορά ή όχι.Ειδικά που είσαι μεσήλικας κι όχι κάνας εικοσάχρονος με τα μυαλά στα κάγκελα. Βρες ένα γρήγορο νεότερο μεταχειρισμένο και δε θα χρειαστεί να αναβαθμίσεις ούτε τα φρένα ούτε τις αναρτήσεις, αφού θα είναι εργοστασιακό.
Με ψυχρή λογική, ναι δεν συμφέρει η βελτίωση αυτοκινήτου δεκαπενταετιας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν θα βάλει πρώτα το συναισθήμα και μετά την λογική.
-
Συναίσθημα στο Astra G 1.4; Δε μιλάμε για 306 Rallye ή Miata ή Corsa OPC.
Τέλος πάντων, εμείς τα είπαμε κι αμαρτία ουκ έχουμε. Η γνώμη μας είναι γραμμένη και μπορεί να ανατρέξει όποτε θέλει για να την ξαναδιαβάσει. Από εκεί και πέρα, έχει το μαχαίρι, έχει και το καρπούζι, καλά ξεμπερδέματα. -
+1
-
Μάλιστα... Δεν το γνώριζα ότι υπάρχει και επιθεώρηση βελτιώσεων μέσα στο φόρουμ. [emoji848][emoji28][emoji28][emoji28]
Στους αναθεωρημένους όρους πρόσβασης στο φόρουμ παρακαλώ να ανεβάσετε όσα αυτοκίνητα θεωρείται ότι αξίζουν να βελτιωθούν. Για να ξέρουμε και εμείς οι αδαείς. Και μετά κάντε το και αν γίνεται και global γιατί έχει ξεφύγει η κατάσταση με τις βελτιώσεις ανά την υφήλιο. Άκου εκεί Lada να περνάει Porsche. [emoji3] [emoji3] [emoji3]
Ο κάθε οδηγός έχει τα δικά του στάνταρ και το δικό του γούστο. Αλίμονο αν όλοι μας είχαμε τις ίδιες προτιμήσεις.
Είμαστε στο 2018 και μιλάμε για κινητήρα - μετατροπή bolt on. Δεν ζήτησε ο άνθρωπος κινητήρα F16 στο αμάξι του. Τέτοιες μετατροπές έχουν γίνει αρκετές και οι κάτοχοι τους τα χαίρονται απροβλημάτιστα.
Στην τελική η όχι δεν είμαστε οι κριτές εμείς στην τσέπη και την σκέψη του καθενός.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Φαντάζομαι όπως δεν υπάρχει «...επιθεώρηση βελτιώσεων μέσα στο φόρουμ», έτσι δεν υπάρχει και στους όρους το να γράφονται μόνο θετικές απόψεις στα θέματα και αν κάποιος έχει διαφωνία να μην γράφει. Σωστά;
-
Άλλο το να εκφράσεις την άποψη σου και άλλο να κάνεις απαξιωτικά σχόλια. Σωστά; [emoji848]
-
Επειδή πάει να γίνει προσωπική κόντρα, να ξεκαθαρίσω πως ό,τι γράφω έχει κίνητρο να βοηθήσει και να προλάβει σπατάλη χρημάτων, επιδείνωση ψυχικής υγείας και μέτριο αυτοκινητιστικό αποτέλεσμα στο τέλος. Φαντάζομαι ότι τα ίδια κίνητρα ισχύουν και για τους υπόλοιπους χρήστες.
Από εκεί και πέρα, ας κάνει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Επειδή πάει να γίνει προσωπική κόντρα, να ξεκαθαρίσω πως ό,τι γράφω έχει κίνητρο να βοηθήσει και να προλάβει σπατάλη χρημάτων, επιδείνωση ψυχικής υγείας και μέτριο αυτοκινητιστικό αποτέλεσμα στο τέλος. Φαντάζομαι ότι τα ίδια κίνητρα ισχύουν και για τους υπόλοιπους χρήστες.
Από εκεί και πέρα, ας κάνει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός.Σπατάλη χρημάτων έχεις και μόλις βγάλεις από την αντιπροσωπεία το καινούριο σου αυτοκίνητο. Ψυχική υγεία που ξέρεις, η βελτίωση που προσωπικά επέλεξες μπορεί να σου χαρίζει και χαμόγελα. Μέτριο αποτέλεσμα είναι σχετικό. Σίγουρα θα υπάρχει κάτι καλύτερο, αυτό είναι νόμος, και εφόσον προσωπικά με ικανοποιεί η επιλογή μου δεν θα το μετανιώσω. Εντελώς φιλικά πάντα.
-
Βελτίωση στο 90άρη Astra G;
Πεταμένα χρήματα.
Εγώ είχα το 100άρη/1600/Sport και το είχα 'πειράξει' στα κλασσικά σημεία. Μία φουλ εξάτμιση, ένα φίλτρο ελεύθερο, δίσκους πίσω και ζάντες. Δεν ήθελε τίποτα άλλο. Ερχόταν και με τα SACHS Performance και φορούσε και κάτι ελατήρια που το χαμήλωναν δύο εκατοστά. Πέταξα και μία 16άρα ζαντούμπα και ήταν μια χαρά το αυτοκίνητο.
Αλλά ο κινητήρας δεν ήταν για πολλά-πολλά. Ήδη είχε θέμα με την βενζίνη και βάραγε ο knock sensor στις χαμηλές.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Βελτίωση στο 90άρη Astra G;Πεταμένα χρήματα.
Εγώ είχα το 100άρη/1600/Sport και το είχα 'πειράξει' στα κλασσικά σημεία. Μία φουλ εξάτμιση, ένα φίλτρο ελεύθερο, δίσκους πίσω και ζάντες. Δεν ήθελε τίποτα άλλο. Ερχόταν και με τα SACHS Performance και φορούσε και κάτι ελατήρια που το χαμήλωναν δύο εκατοστά. Πέταξα και μία 16άρα ζαντούμπα και ήταν μια χαρά το αυτοκίνητο.
Αλλά ο κινητήρας δεν ήταν για πολλά-πολλά. Ήδη είχε θέμα με την βενζίνη και βάραγε ο knock sensor στις χαμηλές.
Αν πραγματικά θέλει να το κρατήσει το αυτοκίνητο η λύση του Z18XE είναι μονόδρομος. Κακώς έβγαινε με 14αρι κινητήρα αλλά για την εποχή του ή ιπποδύναμη του ήταν νορμάλ. Τώρα από 2 επιβάτες και πάνω πολύ απλά δεν αρκεί με τα σημερινά δεδομένα.
-
Για μένα μόνο ανταλλαγή με OPC...
Κατανάλωση/Αξιοπιστία Opel Astra G