-
Ο χρήστης Green_Dragon έγραψε:
Τι μου θύμισες Δία...αγαπημένο focus 1.6 που οδήγησα κάποτε για 7 χρόνια...πολύ ξεχωριστό για την εποχή του!Ακόμα το έχω για κάθε μέρα. 257+ χιλιάδες χλμ!!! Όσο σε εκνευρίζει με την αδυναμία του στην ευθεία, άλλο τόσο σε διασκεδάζει στις στροφές. Δεν παράγει πολλή πρόσφυση, αλλά είναι παιχνίδι, αν είσαι γνώστης. Μπορείς να το στρίψεις ουδέτερα, υποστροφικά, υπερστροφικά ή με τα τέσσερα. Σήμερα έπαιζα. Έμπαινα με πολλά σε κλειστές στροφές , με αποτέλεσμα την υποστροφή, τραβούσα λίγο χειρόφρενο, γύριζε γλυκά το κωλαράκι και έβγαινε από την στροφή με γκάζι και ανάποδο τιμόνι.
Εσύ Δία σε ένα δίλημμα : Titanium του 05-2009 και trend του 05-2011, τι θα απαντούσες;;;
Εφόσον και τα δύο είναι το ίδιο καλοσυντηρημένα και στα ίδια πάνω κάτω χρήματα.Μάλλον το πιο καινούριο θα έπαιρνα. Τα χρόνια βαραίνουν και τα ζωντανά, αλλά και τα αντικείμενα. Εκτός αν υπήρχαν εξοπλιστικές ελλείψεις που με χαλάνε πολύ.
Η πρώτη γενιά (mk1) ήταν απίθανο αυτοκίνητο για την εποχή του! Πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Θα θέλαμε μεν, αλλά η 147 μας έκανε πλάκα και στα φανάρια και στις στροφές. Πολύ ακριβότερη όμως! Το 2003 ήθελα την Alfa, αλλά με τον μισθό του Υπιλάρχου, πήγα στο Ford 1.6 Trend 3d.
Η δεύτερη γενιά (mk2) συνέχισε να είναι το πιο ενδιαφέρον οδηγικά αυτοκίνητο της κατηγορίας, αλλά ο ανταγωνισμός είχε πλησιάσει πολύ. Κι επιπλέον τα μοτέρ είχαν αρχίσει να μένουν πίσω. Εδώ η 'σπορ' έκδοση ήταν η sport.
Εξαιρετικό μοτέρ για μένα το 1.6 με τα 115. Η δύναμη που είχε ψηλά πλησίαζε την 147. Τα τούρμπάτα του VAG ήταν άλλη υπόθεση, αλλά στις ψηλές κανένα τούρμπο δεν θα σου δώσει το στροφάρισμα ενός καλού ατμο.
Η τρίτη γενιά (mk3) παρέμεινε εξαιρετική στο δρόμο
Σε αυτό θα διαφωνήσω. Μαλάκωσε πάρα πολύ κι έχασε τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του. Διορθώθηκε κάπως στο f/l.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η πρώτη γενιά (mk1) ήταν απίθανο αυτοκίνητο για την εποχή του! Πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Θα θέλαμε μεν, αλλά η 147 μας έκανε πλάκα και στα φανάρια και στις στροφές. Πολύ ακριβότερη όμως! Το 2003 ήθελα την Alfa, αλλά με τον μισθό του Υπιλάρχου, πήγα στο Ford 1.6 Trend 3d.
Η 147 δεν θα έλεγα ότι ήταν ο ανταγωνισμός του Focus, όντας πολύ πιο ακριβή, σε τιμή σχεδόν premium. Ανταγωνισμός του ήταν τα συνομήλικα του Golf, Astra, 307, Xsara, Megane, Stilo κτλ.Η δεύτερη γενιά (mk2) συνέχισε να είναι το πιο ενδιαφέρον οδηγικά αυτοκίνητο της κατηγορίας, αλλά ο ανταγωνισμός είχε πλησιάσει πολύ. Κι επιπλέον τα μοτέρ είχαν αρχίσει να μένουν πίσω. Εδώ η 'σπορ' έκδοση ήταν η sport.
Εξαιρετικό μοτέρ για μένα το 1.6 με τα 115. Η δύναμη που είχε ψηλά πλησίαζε την 147. Τα τούρμπάτα του VAG ήταν άλλη υπόθεση, αλλά στις ψηλές κανένα τούρμπο δεν θα σου δώσει το στροφάρισμα ενός καλού ατμο.
Εδώ θα διαφωνήσω πλήρως! Κατά την άποψη μου ο 1.6 Ti-VCT ήταν ένα πολύ μέτριο μοτέρ, το οποίο απέτυχε στο βασικό στόχο που είχε θέσει η Ford, την οικονομία καυσίμου. Επίσης ήταν πολύ πιο τραχύς και λιγότερο εύστροφος από τους σύγχρονους του και πολύ καλύτερους, Duratec 1.8 και 2.0. Κι έχανε κατά κράτος σε όλους τους τομείς από το αντίπαλο δέος, τον 1.4 TSi με τα 122 άλογα. Μια καλή μεσαία περιοχή είχε (3-5.000 σ.α.λ.) και τίποτα άλλο.Η τρίτη γενιά (mk3) παρέμεινε εξαιρετική στο δρόμο
Σε αυτό θα διαφωνήσω. Μαλάκωσε πάρα πολύ κι έχασε τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του. Διορθώθηκε κάπως στο f/l.
Πάντως από το f/l Titanium που οδηγώ κάθε μέρα, βγαίνω πάντα με το χαμόγελο. Φαντάζομαι ότι το ST-Line θα είναι ακόμη καλύτερο... -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Εδώ θα διαφωνήσω πλήρως! Κατά την άποψη μου ο 1.6 Ti-VCT ήταν ένα πολύ μέτριο μοτέρ, το οποίο απέτυχε στο βασικό στόχο που είχε θέσει η Ford, την οικονομία καυσίμου.Το έχεις ξαναγράψει αυτό, αλλά δεν το έχω δει πουθενά ως επίσημη διακήρυξη της Ford. Συγκρίνοντάς τον με τον αστείο 1.6 Zetec του Focus Mk1, ήταν αιώνες μπροστά σε δύναμη και ευστροφία!!! Και τα δύο αυτά μοτέρ οικονομικά ήταν.
Κι έχανε κατά κράτος σε όλους τους τομείς από το αντίπαλο δέος, τον 1.4 TSi με τα 122 άλογα.
Ήταν πιο αδύναμος, αλλά πιο απολαυστικός στις ψηλές, τόσο λόγω ήχου αλλά και ευστροφίας.
Μια καλή μεσαία περιοχή είχε (3-5.000 σ.α.λ.) και τίποτα άλλο.
Η καλή του περιοχή ήταν από τις 5000 και πάνω.
-
Δες εδώ https://link.springer.com/article/10.1007%2FBF03227739 , όπου επί λέξη γράφεται: The main focus during the development of this engine was the improvement of fuel economy in the new Ford Focus. Ήταν η βασική επιδίωξη της Ford και αυτό που διαφήμισε περισσότερο στην παρουσίαση του 1.6 Ti-VCT!
Κατά τ' άλλα ούτε ο 1.6 Ti-VCT ούτε ο προηγούμενος Zetec δεν ηταν ιδιαίτερα οικονομικοί. Αν συνέκρινες καταναλώσεις του 1.6 Ti-VCT με τον 1.4 TSi των 122 ίππων θα σε έπιαναν τα γέλια. Παρόλο που ήταν παντού και πάντα σημαντικά πιο γρήγορος ο TSi, ήταν ταυτόχρονα και πολύ πιο οικονομικός.
Τέλος το στροφάρισμα του Ti-VCT είναι μέτριο και ο ήχος του, απλώς κακόφωνος. Μια απλή σύγκριση με τους Duratec 1.8 και 2.0 αρκεί για να σε πείσει επί του θέματος. Δεν μιλάω ούτε για δύναμη ούτε για ροπή, αλλά για χαρακτηριστικά λειτουργίας.
Αυτή είναι η άποψη μου. Σεβαστή και η δικιά σου, οπότε ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε!
-
Τι μου θύμισες Δία...αγαπημένο focus 1.6 που οδήγησα κάποτε για 7 χρόνια...πολύ ξεχωριστό για την εποχή του!
Ακόμα το έχω για κάθε μέρα. 257+ χιλιάδες χλμ!!! Όσο σε εκνευρίζει με την αδυναμία του στην ευθεία, άλλο τόσο σε διασκεδάζει στις στροφές. Δεν παράγει πολλή πρόσφυση, αλλά είναι παιχνίδι, αν είσαι γνώστης. Μπορείς να το στρίψεις ουδέτερα, υποστροφικά, υπερστροφικά ή με τα τέσσερα. Σήμερα έπαιζα. Έμπαινα με πολλά σε κλειστές στροφές , με αποτέλεσμα την υποστροφή, τραβούσα λίγο χειρόφρενο, γύριζε γλυκά το κωλαράκι και έβγαινε από την στροφή με γκάζι και ανάποδο τιμόνι.
Χαχαχα! Άψογος!
Το Focus 1.6 πρώτης γενιάς, το πήρα το 2001 καινούργιο και το έδωσα το 2008 αν θυμάμαι καλά. Το χάρηκα αφάνταστα 7 σχεδόν χρόνια, αλλά η συμβίωση μαζί του άνοιξε και έκλεισε λίγο επεισοδιακά.
Τη δεύτερη μέρα που το είχα του κουτιού ακόμα, είναι παρκαρισμένο έξω από το σπίτι μου και έρχεται μια κυρία με ένα fiat γλυστρώντας και σκάει πάνω στο αριστερό μπροστινό φτερό. Φτερό, καπώ, προφυλακτήρας. Θυμάμαι μόνο τα κλάματα δεν έβαλα από τη στεναχώρια μου.
Το 2008 το πούλησα σε ένα νεαρό 23 χρονών, που ήταν το πρώτο του αυτοκίνητο. Ήταν 24 Μαρτίου που έγινε η μεταβίβαση, παραμονή της εθνικής γιορτής, Την άλλη μέρα, ανήμερα του Ευαγγελισμού, με παίρνει πρωί-πρωί τηλέφωνο ο διοικητής των ΜΑΤ. σε έξαλλη κατάσταση.- ' Κύριε μου λέει, με το αυτοκίνητό σας το ford focus - έτσι και έτσι - χτυπήσατε χτές βράδυ το δικό μου μέσα στο parking των ΜΑΤ στην Καισαριανή...'
- ' Μα τι λέτε, του λέω, Τι σχέση έχω εγώ με τα ΜΑΤ και το parking της Καισαριανής; Ούτε που πέφτει δεν ξέρω' που δεν έχω καταλάβει ακόμη τι παίζει.
Τέλος πάντων ο νεαρός ήταν αστυφύλακας των ΜΑΤ, χτύπησε με το focus το αυτοκίνητο του διοικητή του και σηκώθηκε ο βλακάκος και έφυγε, αλλά για κακή του τύχη τον είδε ένας σκοπός και πήρε τον αριθμό κυκλοφορίας.
Του εξήγησα για την μεταβίβαση που δεν είχε εμφανιστεί ακόμη στα κιτάπια, δεν του έδωσα το όνομα και τον παρακάλεσα να ειδοποιήσω εγώ τον νέο ιδιοκτήτη να παρουσιαστεί και να δώσει τις εξηγήσεις του και αν έχει ηρεμήσει ο μεγάλος να έχει και κάποια επιείκια.
Παρακάτω δεν ξέρω τι απέγινε ούτε το focus, ούτε ο νεαρός αστυφύλακας
Αστέρι!
-
Μεγάλη επιτυχία να χτυπήσεις το αυτοκίνητο του Δκτη σου!!!
-
Μεγάλη επιτυχία να χτυπήσεις το αυτοκίνητο του Δκτη σου!!!Έκανε διάνα ο νεαρός! Μα πόσα αυτοκίνητα θα ήταν στο parking ρε φίλε;
Πήγε και σημάδεψε εκείνο που έκαιγε πιό πολύ! Πόσο καντέμης!
Μικρό μεσαίο αυτοκίνητο, μεταχειρισμένο, 2008-2010. Ποιο;;;