-
Καλημερα εχω βρει ενα skoda fabia του 2011 μεταχειρισμενο το οποιο οπως προανεφερα υστερα απο ελεγχο χρειαζεται αλλαγη καδενας.Στα θετικα ειναι οτι εχει ελαχιστα χιλιομετρα και κανενα αλλο προβλημα.
Απο την αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι λογω παλαιοτητας δεν μπορουν να δωσουν εγγυηση καλης λειτουργιας σε περιπτωση αλλαγης της καδενας .Να προχωρησω στην αγορα η οχι? Πιστευετε οτι θα διορθωθει η ειναι πιθανο να θελει παλι αλλαγη .
Ευχαριστω -
Καλημερα εχω βρει ενα skoda fabia του 2011 μεταχειρισμενο το οποιο οπως προανεφερα υστερα απο ελεγχο χρειαζεται αλλαγη καδενας.Στα θετικα ειναι οτι εχει ελαχιστα χιλιομετρα και κανενα αλλο προβλημα.
Απο την αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι λογω παλαιοτητας δεν μπορουν να δωσουν εγγυηση καλης λειτουργιας σε περιπτωση αλλαγης της καδενας .Να προχωρησω στην αγορα η οχι? Πιστευετε οτι θα διορθωθει η ειναι πιθανο να θελει παλι αλλαγη .
Ευχαριστω -
Ευχαριστω -
Πως γινεται να εχει 'ελαχιστα' χιλιομετρα και να θελει αλλαγη καδενας;
Η καδενα για να ξεχειλωσει χρειαζεται πανω απο 100-150Κ χιλιομετρα.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Πως γινεται να εχει 'ελαχιστα' χιλιομετρα και να θελει αλλαγη καδενας;Η καδενα για να ξεχειλωσει χρειαζεται πανω απο 100-150Κ χιλιομετρα.
Σίγουρα τα 1.2 είχαν θέμα, σε όσους έβγαζε θόρυβο εντός εγγύησης προχωρούσαν σε αλλαγή.
Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ειχα 1.2 TSI καδενατο για 3 χρονια, δεν ειχα κανενα προβλημα. Αν ειχε προβλημα η καδενα θα πρεπε να χει ηδη αλλαχθει εντος εγγυησης οπως λεει ο φιλος πανω, αφου θα κανε θορυβο απο την αρχη.
Αν κανει θορυβο τωρα ειναι λογω ξεχειλωματος απο τα χιλιομετρα. -
2 φίλοι πήραν καινούργιο fabia σε έναν το έβγαλε και έγινε αλλαγή, στο 2ο δεν έκανε ποτέ τίποτα... Ίσως να είναι θέμα τύχης... >Ο χρήστης kapami έγραψε:
Ειχα 1.2 TSI καδενατο για 3 χρονια, δεν ειχα κανενα προβλημα. Αν ειχε προβλημα η καδενα θα πρεπε να χει ηδη αλλαχθει εντος εγγυησης οπως λεει ο φιλος πανω, αφου θα κανε θορυβο απο την αρχη.
Αν κανει θορυβο τωρα ειναι λογω ξεχειλωματος απο τα χιλιομετρα.Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
οκ μιλησα και με τον μηχανικο το προβλημα δημιουργηθηκε λογω ακινησιας και κακης αλλαγης λαδιων. Ολα τα τσι αυτης της γενιας απο οτι μου ειπε εχουν αυτο το προβλημα. Το καλο ειναι οτι θα μου κανουν την αλλαγη χωρις κοστος. Το ερωτημα ειναι αν μετα απο 20-30 κ κμ μου ξαναβγαλει προβλημα
-
Πρώτα δες το βιβλίο σερβις τι αναφέρει, συχνότητα, αντικατάστασης
Δες ότι αντιστοιχούν στον χιλιομετρητή ή είναι κοντά +/- 10κ χλμ
Ισως να θέλει τάνυσμα ο εντατήρας.
Στην καρτέλα τελευταίου ΚΤΕΟ μπορείς να δεις τα χλμ του αυτοκινήτου. -
Ο χρήστης xellos έγραψε:
οκ μιλησα και με τον μηχανικο το προβλημα δημιουργηθηκε λογω ακινησιας και κακης αλλαγης λαδιων. Ολα τα τσι αυτης της γενιας απο οτι μου ειπε εχουν αυτο το προβλημα. Το καλο ειναι οτι θα μου κανουν την αλλαγη χωρις κοστος. Το ερωτημα ειναι αν μετα απο 20-30 κ κμ μου ξαναβγαλει προβλημαAυτό δε θα ήταν ένας καλός λόγος να το απορρίψεις; Από μάντρα είναι;
-
Ο χρήστης xellos έγραψε:
οκ μιλησα και με τον μηχανικο το προβλημα δημιουργηθηκε λογω ακινησιας και κακης αλλαγης λαδιων. Ολα τα τσι αυτης της γενιας απο οτι μου ειπε εχουν αυτο το προβλημα. Το καλο ειναι οτι θα μου κανουν την αλλαγη χωρις κοστος. Το ερωτημα ειναι αν μετα απο 20-30 κ κμ μου ξαναβγαλει προβλημαAυτό δε θα ήταν ένας καλός λόγος να το απορρίψεις; Από μάντρα είναι;
-
Ο χρήστης xellos έγραψε:
ΕυχαριστωΜακριά αδερφέ,πού πας να μπλέξεις;!;!
-
Κανονικά πρεπει να σου αλλάξουν καδένα με δικά τους έξοδα. Αφού δεν προθυμοποιήθηκαν και να συμφωνήσουν μπορεί να σου πουν ψέματα ότι την αλλαξαν. Οπότε λαγός και το κεφάλι σου ήσυχο.
-
Το γνωστό θέμα.
Οι αντιπροσωπιες όταν πλακωσαν μαζικά θεματα με τις καδενες είχαν κάποιες προσφορές και εκπτώσεις. Μάλιστα η VW περισσότερο καιρό από την Skoda.
Από γνωστό μου με Octavia οι τιμές επισκευής που άκουσε ήταν από 400€ έως 1000€. Οι εξουσιοδοτημένοι έλεγαν ότι δεν θα υπάρχει έπειτα πρόβλημα, οι άλλοι συνεργειατζηδες ότι μπορεί και να ξανατυχει.
Παράτα το.... -
Ποιό σκόντα είναι αυτό;Λινκ υπάρχει;
-
Λοιπον τα νεα εχουν ως εξης. Το αυτοκινητο εχει 15 κ κμ ειναι του 2011. Ο μηχανικος της σποτμεκανικ ηταν αυτος που εντοπισε το προβλημα της καδενας. Κατα τα αλλα μου ειπε οτι το αυτοκινητο ειναι αριστο και οτι εφοσον γινει αλλαγη λογικα δεν θα ξαναβγαλει προβλημα ( αρκει να αλλαζω λαδια καθε 7-8 κ κμ- τα οποια οριακα θα κανω στον χρονο).
Απο την αντιπροσωπεια τωρα μου ειπαν οτι θα αλλαξουν την καδενα χωρις χρεωση , φανταζομαι κυριως λογω του οτι πριν το τσεκαρει ο μηχανικος της σποτμεκανικ μου ελεγαν οτι το αυτοκινητο δεν ειχε κανενα προβλημα.Περιμενω ενα εγγραφο που να αποδεικνυει την αλλαγη της καδενας αλλα οπως προανεφερα δεν δινεται καποια εγγυηση καλης λειτουργιας.
Το θεμα ειναι και επειδη ειναι λεπτοδουλεια απο τα λιγα που ξερω παιζει να γινει κανενα λαθος στην τοποθετηση?Η ειναι κατι σουπερ συνηθισμενο οποτε και λιγοτερες πιθανοτητες ανησυχιας. Πιστευετε οτι πρεπει να προσεξω κατι ακομα? -
λογικά θα αλλάξεις τήν καδένα σε επίσημη αντιπροσωπεία ...σωστά ?
οπότε αυτόματα αφού πληρώσεις παίρνεις στά χέρια σου την απόδειξη πληρωμής με αποτέλεσμα να εχεις εγγύηση καλής
τοποθέτησης - λειτουργίας για 1 η 2 χρόνια + τήν εγγύηση των γνήσιων ανταλλακτικών που θα βάλεις (καδένα + οτι αλλο χρειάζεται ) εγγύηση ομως θα πάρεις μόνο για την αλλαγή καδένας οχι βέβαια για τα αλλα μέρη του αυτοκινήτου (φρένα-ηλεκτρικά-a/c - κιβώτιο ταχυτήτων κλπ ) μην πάς σε κανα μαστρομήτσο της γειτονιάς για αλλαγη τής καδένας θα εισαι τελείως ακάλυπτος αν δεν την τοποθετήσει σωστά η βγεί ελαττωματική η καδενα ...μην αγχώνεσαι η τοπθέτηση ειναι απλή δουλειά γιά κάποιον μάστορα πού ξέρει...και ειδικά για επίσημο service θα εισαι απόλυτα καλλυμένος (αρκεί να μήν χάσεις την απόδειξη που θα πάρεις αν σου παρουσιαστεί κάτι στο διαστημα που θα ισχύει η εγγύηση καλής τοποθέτησης-λειτουργίας ) -
Χμμμ.Η αγορα του αυτοκινητου οπως και αντικατασταση της καδενας θα γινουν απο την αντιπροσωπεια. Οταν τους ζητησα εγγυηση μου ειπαν οτι δεν δινεται , το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να μου δωσουν μια βεβαιωση αντικαταστασης.
-
Μαλακίες σου λένε!
Είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν εγγύηση τουλάχιστον 1 χρόνο.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
το ξαναγράφω...πάρε το αμάξι από εκεί και πήγαινέ το σε επίσημο service skoda ,θα πάρεις και εγγύηση εργασίας αλλά και εγγύηση ανταλλακτικού τι δέν καταλαβαίνεις ,βέβαια το αμάξι δικό σου ειναι ...και εσύ αποφασίζεις
Αλλαγη καδενας Tsi ,ναι η οχι?