-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αυτό το θέμα με τις ζημιές στα πετρελαιοκίνητα (λόγω αστικής χρήσης ή λόγω κακού καυσίμου ή κάτι άλλο) το βλέπετε στην πράξη τριγύρω σας ή είναι μόνο στη θεωρία;
To βλέπουμε. Αλλά η ερώτηση είναι πολύ γενική, πρέπει να εστιάσεις σε συγκεκριμένο μοντέλο ή και κινητήρα, μιας που λόγω των συνεργασιών ένας κινητήρας φοριέται από διάφορα εργοστάσια.
Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα και πιο πριν : οι διαστάσεις που έχει το φαινόμενο είναι μικρότερες από τα τρομοσενάρια που μας σέρβιραν στην αρχή της πετρελαιοκίνησης.
Το ότι οι πετρελαιοκινητήρες ήταν και παραμένουν η κύρια επιλογή για χιλιομετροφάγους, ΙΧ χαμάληδες και επαγγελματικά είναι τυχαίο? Δε νομίζω. Όλοι αυτοί δύο πράματα κοιτάνε συνήθως : να κάνουν οικονομία και να είναι αξιόπιστοι.Θα συμφωνήσω ότι είναι για οικονομία και αξιόπιστοι..απλά εγώ προσωπικά λέω ότι είναι πιο επίφοβοι στην βλάβη από ότι οι βενζινοκίνητηρες και αν δεν κανεις πολλά χιλιόμετρα τότε θα πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψη σου..και ξαναλέω ότι κι εγώ πριν 2 μήνες πετρέλαιο αγόρασα!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Σε καθεστώς καθημερινής οδήγησης, σε χαμηλές-μεσαίες σαλ, αυτό που άλλωστε αφορά τουλάχιστον στο 90% των περιπτώσεωνΓιατί θεωρούμε δεδομένο ότι το 90% των χλμ γίνεται με τέτοιες στροφές; Αλλά ακόμα και αν το δεχτούμε αυτό, γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι έχουμε κουλαμάρα και δεν ξέρουμε να κατεβάσουμε 1-2 σχέσεις στο κιβώτιο;
που υποτίθεται ότι για πετρέλαιο τα 157500 που μου έβγαλε την ζημιά θεωρείται ακόμα 'στρώσιμο'
Καλώς ή κακό, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πια. Η αξιοπιστία είναι παρόμοια με αυτή των βενζινοκίνητων, από την στιγμή που μιλάμε για σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες και όχι τους χαλαρούς, ατμοσφαιρικούς ντίζελ του 1980. Βέβαια στα 150.000 χλμ δεν θα έπρεπε να χαλάει κανένας καθημερινός (δεν μιλάμε για πιεσμένα αγωνιστικά μοτέρ) κινητήρας.
Κάτι ακόμα σχετικά με τη Ford: λουστήκατε την προβληματική της αξιοπιστία.
Δεν θα έλεγα ότι ισχύει αυτό, έχοντας ο ίδιος Ford και έχοντας και πολλά αυτοκίνητα της στον κοντινό μου κύκλο. ΟΚ, δεν είναι και Mazda, αλλά δεν είναι χειρότερη από άλλους Ευρωπαίους κατασκευαστές.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλώς ή κακό, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πια. Η αξιοπιστία είναι παρόμοια με αυτή των βενζινοκίνητων, από την στιγμή που μιλάμε για σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες και όχι τους χαλαρούς, ατμοσφαιρικούς ντίζελ του 1980. Βέβαια στα 150.000 χλμ δεν θα έπρεπε να χαλάει κανένας καθημερινός (δεν μιλάμε για πιεσμένα αγωνιστικά μοτέρ) κινητήρας.
Yaris 2009 d4d ε δεν το λες και κινητήρα του 1980!γι αυτο είπα και το θέμα τύχης!!εχω δει υποτιθέμενα ζημιάρικα αυτοκίνητα να μη βγάζουν το παραμικρό πίνοντας τους το αίμα,κι έχω δει και αξιόπιστα βλέπε Yaris που Βαράνε μοτέρ! [emoji12][emoji12][emoji12]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σε καθεστώς καθημερινής οδήγησης, σε χαμηλές-μεσαίες σαλ, αυτό που άλλωστε αφορά τουλάχιστον στο 90% των περιπτώσεων
Γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι το 90% των χλμ γίνεται με τέτοιες στροφές;
Βασικά τo 90% του κοζμάκη οδηγάει έτσι.
Αγορά νέου αυτοκινήτου