-
@alexandros-2 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Χαίρετε,
Είχα κατανάλωση 1 λίτρο στα 1.000 χιλιόμετρα.
Εγώ αγόρασα τα λαδιά και φίλτρο (πλέον δεν εμπιστεύομαι κανέναν πάνω σε αυτό το θέμα) και ο μάστορας έκανε καθαρισμό αλλάξε τα μπουζί και έβαλε τα λαδιά και φίλτρο.
Τα μπουζί γιατί τα άλλαξες, είναι απαραίτητο;
Μόνο ο καθαρισμός δεν αρκεί;
Ρωτάω διότι τα έχω αλλάξει πριν από 20.000 χιλιόμετρα και δεν είναι και φθηνά.
-
@gpil said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
@alexandros-2 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Χαίρετε,
Εγώ αγόρασα τα λαδιά και φίλτρο (πλέον δεν εμπιστεύομαι κανέναν πάνω σε αυτό το θέμα) και ο μάστορας έκανε καθαρισμό αλλάξε τα μπουζί και έβαλε τα λαδιά και φίλτρο.
Τα μπουζί γιατί τα άλλαξες, είναι απαραίτητο;
Μόνο ο καθαρισμός δεν αρκεί;
Ρωτάω διότι τα έχω αλλάξει πριν από 20.000 χιλιόμετρα και δεν είναι και φθηνά.
Καλημέρα σας, τα άλλαξα διότι είχαν φθαρεί αρκετά. Είχαν κάνει 16.000 χιλ.
Αν κάνετε τον καθαρισμό θα δείτε από μόνος σας σε τι κατάσταση είναι τα μπουζί και ανάλογος αποφασίζεται. -
@sphinxgr said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Χαίρετε,
Είχες μεγάλη κατανάλωση. Το πιο λογικό είναι να πέσεις απο τα 5λ/5000χμ σε 0,5λ/5000χμ. Η κατανάλωση σου θα ξεκινά, μετά τα 3000χμ που θα έχει αρχίσει το λάδι να χάνει τις ιδιότητες του.
Η κατανάλωση λαδιού στα 1.000 χιλιόμετρα. Πόσο να είναι; 300μλ;
200-300 περίπου.
-
@kger said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Το sirion της συζύγου έχει αυτό το μοτέρ και το έχει πάρει ήδη στο χέρι γιατί προφανώς και δεν με άκουσε ποτέ ώστε να το φτιάξει έγκαιρα.
Για την ιστορία, έκαψε εναν κύλονδρο και έφαγε την απαραίτητη επισκευή γιατί δνε μπορούσε να μείνει χωρίς αμάξι τότε.
Σιγά σιγά φτάνει η ώρα να μας αδειάσει την γωνιάΗ ερώτηση μου είναι, αυτό το πρόβλημα με το λάδι στα πόσα χιλιόμετρα ξεκινάει συνήθως, γιατί εγώ θεωρώ ότι εχει άπειρα χιλιόμετρα γυρισμένα (το είχε πάριε μεταχειρισμένο) αλλά επειδή το πήρε από γνωστό, εγγυάται ότι ειναι πραγματικά τα χιλίομετρα.
Έκαιγε λάδια κάτω από 100Κ (θεωρητικά) χιλιόμετραΠολλοί καίνε λάδια και κάτω απο 100.000χμ. Οπότε μπορεί οντως τα χιλιόμετρα να ειναι πραγματικά
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού