-
Σεντάν, fastback c segment ψηφίζω ναι. υπόψιν δεν θέλω παλι vag, τελος παντων. για πάμε
arteon, το έχω οδηγήσει, απλά υπέροχο δεν βγαίνει κάτω από δίλιτρο.επομενο
ΚΙΑ k5, ενδιαφέρον, παίζει να μην έρθει ποτέ Ευρώπη.
508, ωραίο για χωρισμένους 50ριδες, στενοκωλο πίσω ειδικά στα κεφαλια. δυνατα μοτερ.
Οctavia/Passat/superb ένα ενδιαφέρον έχει η οκταβια.
c class/a class άλλα επίπεδα, μάλλον δεν μπορώ να ανταποκριθώ οικονομικώς. η ΑΛΦΑ sedan δεν έχει και κάποιο πρακτικό νοημα.
3αρα μόνο διλιτρη..
οπότε έχω μείνει με civic,proceed και βλέπουμε. να δούμε σιγά σιγα
-
Δηλαδή σου αρέσει εμφανησιακά proceed αλλά θεωρείς το focus sw άσχημο;
Τι περίεργο πράγμα το γούστο στους ανθρώπους ε; Έχει πολύ ενδιαφέρον! Και είναι και θετικό γιατί αλλιώς θα είχαμε όλοι τα ίδια
-
δεν είμαι κολλημένος, πολλές φορές κολλς με κάτι, μετά το ξανασκέφτεσαι κτλ κτλ. ομολογώ ότι δεν έχω δει το focus sw από κοντά και πολλές φορές εκπλήσσεσαι θετικά. από φωτό δεν μου άρεσε.
-
Αν είσαι Θεσσαλονίκη πολύ πιθανό να έχουν κάποιο στην έκθεση. Ρώτα τους.
-
Σεντάν, fastback c segment ψηφίζω ναι. υπόψιν δεν θέλω παλι vag, τελος παντων. για πάμε
arteon, το έχω οδηγήσει, απλά υπέροχο δεν βγαίνει κάτω από δίλιτρο.επομενο
ΚΙΑ k5, ενδιαφέρον, παίζει να μην έρθει ποτέ Ευρώπη.
508, ωραίο για χωρισμένους 50ριδες, στενοκωλο πίσω ειδικά στα κεφαλια. δυνατα μοτερ.
Οctavia/Passat/superb ένα ενδιαφέρον έχει η οκταβια.
c class/a class άλλα επίπεδα, μάλλον δεν μπορώ να ανταποκριθώ οικονομικώς. η ΑΛΦΑ sedan δεν έχει και κάποιο πρακτικό νοημα.
3αρα μόνο διλιτρη..
οπότε έχω μείνει με civic,proceed και βλέπουμε. να δούμε σιγά σιγα
Μήπως να κοιτάξεις και το i30 fastback.?
-
μόλις είδα το review του Marek. το ψιλό εκραξε το αμάξι, απαπα. σχεδιασμός ωραίος, χώροι οκ ish που λένε, αρκετή μαυρίλα, λίγο πεπερασμένο σύνολο εσωτερικά. αξίζει ένα βλέφαρο από κοντά, καθώς είχα οδηγήσει μονο το Tuscon που είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
-
μόλις είδα το review του Marek. το ψιλό εκραξε το αμάξι, απαπα. σχεδιασμός ωραίος, χώροι οκ ish που λένε, αρκετή μαυρίλα, λίγο πεπερασμένο σύνολο εσωτερικά. αξίζει ένα βλέφαρο από κοντά, καθώς είχα οδηγήσει μονο το Tuscon που είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
κάτι είδα πως στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσουν το καινούργιο i30 fl και με αλλαγές στο εσωτερικό οπότε περίμενε να το δεις
-
bolt wrote:
κάτι είδα πως στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσουν το καινούργιο i30 fl και με αλλαγές στο εσωτερικό οπότε περίμενε να το δεις
Έτσι έλεγα και γω σιγά το αυτοκίνητο αλλά από κοντά μου άρεσε πολύ ψάχνω για diesel και η ακριβή έκδοση έχει περίπου 22000 με αρκετά πραγματάκια +πολλαπλούς πίσω. Απλά περιμένω να δω το fl
-
Απο service ισχυει οντως καθε 2 χρονια ή 30.000 χιλιομετρα ?
-
Απο service ισχυει οντως καθε 2 χρονια ή 30.000 χιλιομετρα ?
Το βιβλίο σέρβις που μου έδωσαν γράφει 15χιλ ή 1 χρόνο.
Σε άλλες χώρες όντως προτείνουν αυτό που γράφεις.
Προσωπικά δεν θα το άφηνα ποτέ 2 χρόνια με τα ίδια λάδια.
Για την ιστορία, άλλαξα τα πρώτα λάδια στα 9800χμ και η ένδειξη ζωής του λαδιού μου έγραφε 57% (Με 100% να σημαίνει φρέσκα λάδια)
-
Για την ιστορία, άλλαξα τα πρώτα λάδια στα 9800χμ και η ένδειξη ζωής του λαδιού μου έγραφε 57% (Με 100% να σημαίνει φρέσκα λάδια)
Εμένα τόσο το manual όσο και η εφαρμογή ford pass αναφέρει δυο χρόνια ή 30000. Έχω βενζίνη 1.0 125hp. Ξέρω πχ ότι το diesel έχει κάθε χρόνο. Εσύ τι έκδοση έχεις;
-
dimitriscsd wrote:
Εμένα τόσο το manual όσο και η εφαρμογή ford pass αναφέρει δυο χρόνια ή 30000. Έχω βενζίνη 1.0 125hp. Ξέρω πχ ότι το diesel έχει κάθε χρόνο. Εσύ τι έκδοση έχεις;
Ecoboost 1.5 182
Δεν μπορώ να σου πω για το Fordpass καθώς για κάποιο λόγο ενώ το αμάξι βλέπει το κινητό και λειτουργεί η οθόνη του Fordpass στο Sync, το αντίστροφο έχει κάποιο θέμα. Η εφαρμογή στο κινητό μου βγάζει ένα κουμπί και μου λέει Enable FordPass on Sync, παρ όλο που το έχω κάνει... Ήταν έτσι από την αρχή και ότι και να έχω δοκιμάσει δεν λειτουργεί... Τι να πω ίσως δεν γουστάρει τα Oneplus...
Θα μπορούσες να κάνεις ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και να ρωτήσεις. Πάντως εάν σου πουν για 2 χρόνια, θα τους ακούσεις;
-
Τι λαμβανει υποψην για να το αποφανθει αυτο, ξερεις? Μηπως μονο χλμ και χρονικο διαστημα απο την προηγουμενη αλλαγη?
-
dimitriscsd wrote:
Τι λαμβανει υποψην για να το αποφανθει αυτο, ξερεις? Μηπως μονο χλμ και χρονικο διαστημα απο την προηγουμενη αλλαγη?
Απ' όσο έχω διαβάσει σε ξένα fora πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Αποδεδειγμένα σε διαφορετικούς χρήστες βγάζει διαφορετικά αποτελέσματα στο ίδιο διάστημα. Σίγουρα θα έχει κάποιον αισθητήρα καθώς ο τρόπος χρήσης και το που κινείται το όχημα σίγουρα επηρεάζει το νούμερο.
Πάντως μετά την αλλαγή λαδιού χρειάζεται reset. Δεν πάει στο 100 μόνο του!
-
Thanks
Και τι λαδι παιρνει το δικο σου? 5-20 ?
-
Ναι 5 λίτρα 5w20 και μου βάλανε το Magnatec Ford/Castrol
-
Για να θελει reset για να παει στο 100, λογικα δεν εχει αισθητηρα, αλλιως θα το καταλαβαινε μονο του οτι μπηκε καινουριο 'φρεσκο' λαδι . Παρεμετρους μετραει μαλλον οπως χλμ, μικρες διαδρομες, θερμοκρασιες, φορες που πηρε μπρος κτλ
-
Για να θελει reset για να παει στο 100, λογικα δεν εχει αισθητηρα, αλλιως θα το καταλαβαινε μονο του οτι μπηκε καινουριο 'φρεσκο' λαδι . Παρεμετρους μετραει μαλλον οπως χλμ, μικρες διαδρομες, θερμοκρασιες, φορες που πηρε μπρος κτλ
Μα και οι θερμοκρασίες που αναφέρεις, με αισθητήρα μετριούνται
Κάπως έτσι συνδυαστικά θα λειτουργεί με κάποιο αλγόρυθμό. Δε νομίζω να υπάρχει αισθητήρας μέτρησης απευθείας της ποιότητας λαδιού. Θα χρειαζόταν έξτρα φίλτρο κτλ.
Πάντως το γεγονός είναι πως ανάλογα την χρήση σου, το νούμερο πέφτει με διαφορετικό ρυθμό.
-
Δε νομίζω να υπάρχει αισθητήρας μέτρησης απευθείας της ποιότητας λαδιού.
Αυτο εννοουσα
-
Σωστό, υπάρχει αλγόριθμος που προσομοιώνει τη χρήση και υπολογίζει την ποιότητα του λαδιού από υπερβολικά πολλές παραμέτρους.
Ford Focus MK4