-
Γειά σας φίλοι του Φόρουμ...είμαι 19 ετών και πέρυσι τέτοια εποχή πήρα το δίπλωμα οδήγησης...να σας ενημερώσω πως μένω στη Αθήνα και από τοτε που πήρα το δίπλωμα οδηγώ σχεδόν καθημερινά κάνοντας αρκετά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο της μητέρας μου ένα Fiat Punto Sporting του 2000...πλέον έπειτα από ένα χρόνο εμπειρίας και έχοντας μαζέψει σχεδόν 4.000 ευρώ είμαι στο ψάξιμο του να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο...να σας ενημερώσω πως ενδιαφέρομαι αυστηρά για κουπέ Κατηγορία με πρώτη μου προτίμηση το Hyundai Coupe του 2002 και μετά...το θεωρώ πολύ όμορφο αυτοκίνητο με ωραίο design εσωτερικά κ εξωτερικά...για τα hyundai μηχανικά ακούω τα καλύτερα αλλά μιας κ βλέπω κ παρακολουθώ αυτό το σάιτ συνεχώς ξέρω πως είστε τσακάλια και γνωστές οι περισσότεροι και θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας....ευχαριστώ προκαταβολικά....καλή συνέχεια του υπολοίπου καλοκαιριού σε ολους!!!
-
Γειά σας φίλοι του Φόρουμ...είμαι 19 ετών και πέρυσι τέτοια εποχή πήρα το δίπλωμα οδήγησης...να σας ενημερώσω πως μένω στη Αθήνα και από τοτε που πήρα το δίπλωμα οδηγώ σχεδόν καθημερινά κάνοντας αρκετά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο της μητέρας μου ένα Fiat Punto Sporting του 2000...πλέον έπειτα από ένα χρόνο εμπειρίας και έχοντας μαζέψει σχεδόν 4.000 ευρώ είμαι στο ψάξιμο του να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο...να σας ενημερώσω πως ενδιαφέρομαι αυστηρά για κουπέ Κατηγορία με πρώτη μου προτίμηση το Hyundai Coupe του 2002 και μετά...το θεωρώ πολύ όμορφο αυτοκίνητο με ωραίο design εσωτερικά κ εξωτερικά...για τα hyundai μηχανικά ακούω τα καλύτερα αλλά μιας κ βλέπω κ παρακολουθώ αυτό το σάιτ συνεχώς ξέρω πως είστε τσακάλια και γνωστές οι περισσότεροι και θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας....ευχαριστώ προκαταβολικά....καλή συνέχεια του υπολοίπου καλοκαιριού σε ολους!!!
-
-
Καλώς ήρθες!
Καλή επιλογή το Hyundai Coupe σε αυτά τα λεφτά. Από μια γρήγορη αναζήτηση ξεχώρισα αυτό: https://www.car.gr/10167941-hyundai-coupe
Υπάρχει και το εξαιρετικό Celica φυσικά, αλλά εξαρτάται από το αν θέλεις να πας στα 1800 κυβικά (λίγο υψηλότερα τέλη και τεκμήριο) και κυρίως από την κατάσταση που θα βρεις το εκάστοτε αυτοκίνητο. Το πιο καλό που είδα στο car.gr σε αυτά τα λεφτά είναι αυτό: https://www.car.gr/10469696-toyota-celica-gt
Πάντως βρίσκεις ενδιαφέροντα αυτοκίνητα και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Δεν θα χρειαστεί να συμβιβαστείς ιδιαίτερα. Όπως και να έχει κοίταξε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εργοστασιακή μορφή (χωρίς μετατροπές κλπ) και φυσικά μακριά από αέριο.
-
Σε ευχαριστώ φίλε μου...η αλήθεια είναι ότι προφανώς έχω κοιτάξει κ το Celica και το TT μιας κ ειμαι λάτρης των κουπέ όπως προανέφερα...πιο ολοκληρομενο θεωρώ το ΤΤ από τα 3 με το Celica να έρχεται τρίτο κυρίως λόγο του πολύ κακοφτιαγμενου εσωτερικού του...κλείνω όμως προς το hyundai λόγο λιγότερων τελών,τεκμηρίων όπως ανέφερες,φθηνών ανταλλακτικών κ λογικά λιγοτερης κατανάλωσης!!
-
Ελα
στον τοπο σου, 19χρονος που θα κανει σεφτε με κουπε, τελικα δεν χανεται η ελπιδα... Καλο θα ηταν βεβαια να ξεκίναγες με κανα hot hatch για να εισαι πιο 'μαχιμος' αφου η πικρη αληθεια είναι ότι τα coupe/roadster θελουν αλογα για να βγαλεις αυτό που πρεσβευουν και οι μικρες εκδοσεις ξεζουμίζονται γρηγορα...
Όταν επιπλεον διαβαζεις ότι ο σεφτες θα είναι ένα Hyundai, ενεργοποιείται το 'πατρικο' φιλτρο και θες να προστατεύσεις τον νεανια από μια τετοια επιλογή, οποτε, εχοντας ένα βασικο μπουσουλα αντιπροτείνω (αλφαβητικα/ενδεικτικα):
- https://www.car.gr/10741398-alfa-romeo- ... full-extra
Πως να το κανουμε, ιταλος είναι αυτος, άλλο level ειδικα στα coupe που το ονομα μετραει περισσοτερο. 18αρι παρακαλω, σαφως ζωντανοτερο από τον κορεατη και κατά πολύ ομορφοτερο.
Αλλου παπα ευαγγελιο σε όλα τα επίπεδα (και της τιμης βεβαίως-βεβαίως). Θαρρω ότι το ΤΤ θα είναι χαλαρα και ένα από τα future classic του μέλλοντος. Επισης ο 18αρης σου ανοιγει διάπλατα την πορτα στον κοσμο του tuning, στο δε Hyundai ειχα γνωρισει ιδιοκτητη του που εκανε...underclocking από την εκδοση s145 που ειχε, για να ησυχασει...
Αν παραβλεψουμε την υψηλη τιμη λογω κυριως της νοοτροπιας αρκετων ιδιοκτητων τους -αυτό ισχυει για τους big 3 γερμανους κατασκευαστες- που τον τυλιγουν 9 φορες γυρω από τη μεση τους (ατςςςς) ενώ κατά τα αλλα δεν μπορουν να εχουν τις μεγαλες εκδοσεις που είναι οντως καθηλωτικες, μιλαμε για ένα πανω απ' όλα καλοφτιαγμενο αυτοκινητο, που οσο πιο 'μαμα' το βρεις, τοσο το καλυτερο για την ολη του κατασταση. Βεβαια με 3.16-18 θα πεφτει πολύ ξυλο από μικρα Leasing/σκουτερ και...ποδηλάτες!
Εδώ παμε πριν το μιλενιουμ, αλλα μιλαμε για την Ferrari του φτωχου ( πως λεμε η Νικολετα Ραλλη είναι η Emily Ratajkowski του φτωχου ). Αν βρεις 18αρι σε καλη κατασταση, go for it, ειδικα σε σχεση με την gtv...
- https://www.car.gr/10383537-opel-astra- ... -coupe-1-6
'Τι ειν' τουτο;' θα μου πεις και ισως να μην εχεις αδικο. Επειδή όμως σε απασχολει και η οικονομοτεχνικη πλευρα, ιδου: 16αρι, πιο mainstream μηχανικα πεθαίνεις και γενικα μια φιλικοτατη -πλην όμως διακριτικη- λυση.
- https://www.car.gr/9724928-toyota-celic ... t-facelift
Σελικαρα που ξυπνα άλλες μνημες για τους μεγαλύτερους. Εδώ μιλαμε καθαρα για την t-sport (ιδια κυβικα) γιατι την 140αρα αν την κυνηγήσεις πολύ θα σε ανταμειψει με μια ωραιοτατη ανατιναξη αν δεν της βγαλεις τον προκαταλυτη.
Αυτά...εχω αφησει εξω τον στολο των ιαπωνικων κουπε των αλλων κατασκευαστών γιατι παμε στα '90s, τα civic coupe γιατι μιλαμε για παραεισαγωγες και στην CLgay γιατι είναι διλιτρη.
-
H gtv μπορεί να του στοιχίσει πολλά, δεν είναι ασφαλής επιλογή από οικονομικής πλευράς. Το tt επίσης, συν ότι σε αυτή την τιμή θα είναι καμιά σαβούρα. Η Ε46 επίσης. Με το fiat coupe επίσης δεν ξέρω τι γίνεται από άποψη συντήρησης/αξιοπιστίας.
Όσον αφορά το astra το χα και γω στο μυαλό να το ποστάρω. Αντικειμενικά είναι ωραίο κουπέ (bertone ) ενώ δε νομίζω να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα για το ποιόν του. Το celica από την άλλη φαντάζει η καλύτερη επιλογή αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή η αγορά ενός 1.8l.
Σοφότερες επιλογές είναι το hyundai και το astra. Έχω παρατηρήσει πάντως ότι στο δρόμο πλέον δε βλέπω hyundai coupe ενώ παλαιότερα υπήρχαν μπόλικα.
Πρώτο Αυτοκινητο...!!!