-
Παίδες καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα κι ελπίζω μήπως υπάρχουν κάποιοι εδώ που μπορούν να βοηθήσουν πριν καταφύγω σε μάστορες.
Έχω ένα τζιπάκι Feroza από τα παλιά το οποίο εδώ και κανα χρόνο δεν το πολυχρησιμοποιώ επειδή κυκλοφορώ με ένα παπί αλλά κάθε λίγες μέρες το πηγαίνω μερικές βόλτες για να μην πέσει η μπαταρία (μου συνέβη αυτό πριν λίγους μήνες και πήρα καινούργια).. Χθες όμως πάω στο αμάξι βάζω κλειδί και δεν έπαιρνε με τίποτα μπροστά. Όμως είμαι σίγουρος ότι δεν φταίει η μπαταρία διότι η μίζα γυρνάει και ακούγεται πολύ ζωηρό και ανοίγει και το ραδιόφωνο και τα λαμπάκια και όλα απλώς δεν παίρνει μπροστά όσο και να προσπαθησω. Είδα ότι ο δείκτης για τα καύσιμα δεν ανέβαινε καθόλου όταν γύρναγα το κλειδί οπότε σήμερα πήγα και γέμισα με βενζίνη ένα μπιτόνι και το έριξα στο αμάξι.. Όταν γύρισα το κλειδί ο δείκτης εξακολουθούσε να μην ανεβαίνει καθόλου και το αμάξι έκανε τα ίδια με χθες. Μετά από λίγες προσπάθειες δοκίμασα να το βάλω μπρος με ταχύτητα, δεν ξεκίνησε αλλά ο δείκτης τελικά άρχισε να ανεβαίνει.Τώρα σκέφτομαι πως μπορεί να είχε λίγα καύσιμα απο πριν αλλά να είναι παλιά (κανά εξάμηνο) και ίσως αυτό να είναι το πρόβλημα. Αν ισχύει αυτό δεν ξέρω όμως μήπως έκανα μαλακία που έριξα φρέσκα καυσιμα με το μπιτόνι και τώρα είναι μέσα μιξαρισμένα με τα παλιά..!!
Γενικά είμαι ψιλοάσχετος με το αντικείμενο... υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή να καλέσω οδική βοήθεια??? -
Παίδες καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα κι ελπίζω μήπως υπάρχουν κάποιοι εδώ που μπορούν να βοηθήσουν πριν καταφύγω σε μάστορες.
Έχω ένα τζιπάκι Feroza από τα παλιά το οποίο εδώ και κανα χρόνο δεν το πολυχρησιμοποιώ επειδή κυκλοφορώ με ένα παπί αλλά κάθε λίγες μέρες το πηγαίνω μερικές βόλτες για να μην πέσει η μπαταρία (μου συνέβη αυτό πριν λίγους μήνες και πήρα καινούργια).. Χθες όμως πάω στο αμάξι βάζω κλειδί και δεν έπαιρνε με τίποτα μπροστά. Όμως είμαι σίγουρος ότι δεν φταίει η μπαταρία διότι η μίζα γυρνάει και ακούγεται πολύ ζωηρό και ανοίγει και το ραδιόφωνο και τα λαμπάκια και όλα απλώς δεν παίρνει μπροστά όσο και να προσπαθησω. Είδα ότι ο δείκτης για τα καύσιμα δεν ανέβαινε καθόλου όταν γύρναγα το κλειδί οπότε σήμερα πήγα και γέμισα με βενζίνη ένα μπιτόνι και το έριξα στο αμάξι.. Όταν γύρισα το κλειδί ο δείκτης εξακολουθούσε να μην ανεβαίνει καθόλου και το αμάξι έκανε τα ίδια με χθες. Μετά από λίγες προσπάθειες δοκίμασα να το βάλω μπρος με ταχύτητα, δεν ξεκίνησε αλλά ο δείκτης τελικά άρχισε να ανεβαίνει.Τώρα σκέφτομαι πως μπορεί να είχε λίγα καύσιμα απο πριν αλλά να είναι παλιά (κανά εξάμηνο) και ίσως αυτό να είναι το πρόβλημα. Αν ισχύει αυτό δεν ξέρω όμως μήπως έκανα μαλακία που έριξα φρέσκα καυσιμα με το μπιτόνι και τώρα είναι μέσα μιξαρισμένα με τα παλιά..!!
Γενικά είμαι ψιλοάσχετος με το αντικείμενο... υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή να καλέσω οδική βοήθεια??? -
Δοκίμασε να βάλεις κι άλλη βενζίνη, πολλά αυτοκίνητο θέλουν αρκετή βενζίνη στο ρεζερβουάρ για να ξαναπάρουν όταν μείνουν εντελώς στεγνά. Αν δεν πάρει, κοιτάς αν δίνουν σπινθήρα τα μπουζί (χρειάζεσαι εργαλεία και κάποιες γνώσεις, οπότε ίσως χρειαστεί να φωνάξεις μάστορα, εκτός αν κάποιος φίλος σου έχει σχετικές γνώσεις). Αν δίνουν σπινθήρα τα μπουζί, τότε μάλλον είναι αντλία βενζίνης.
-
Θα δοκιμάσω να βάλω άλλο ένα μπιτόνι αύριο.
Αν τελικά έχει ακόμα μέσα παλιά/ακάθαρτα καύσιμα παίζει να ειναι πρόβλημα αυτό; -
Έχω βάλει μπροστά αυτοκίνητο με καύσιμο 2 ετών μέσα. Πήρε με την 1η μιζιά!
Το ακάθαρτα δεν θα πρέπει να είναι θέμα, για αυτό υπάρχει το φίλτρο. Το νοθευμένα όμως είναι άλλο θέμα. Όπως και να έχει θα έπρεπε να προσπαθήσει να πάρει, έστω και με νοθευμένα. -
Αν το θεμα ειναι το παλιο καυσιμο και να το γεμισεις με νεο νομιζω οτι δεν θα γινει τιποτα, γιατι το σωληνακι απο την δεξαμενη εως τον κινητηρα ειναι γεματο με το παλιο. Μια λυση ισως θα ηταν αν μπορουσε να αδειασει απο το σωληνακι το παλιο καυσιμο ωστε να γεμίσει με φρεσκο. Μια σκέψη λεω αν η αιτια ειναι αυτη και οχι κατι αλλο, δεν ειμαι ειδικος.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν υπάρχει θέμα παλαιότητας καυσίμου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν υπάρχει θέμα παλαιότητας καυσίμου.Απεναντίας..........υπάρχει θεματάρα!!!στο 6μηνο περίπου πέφτει η πτητικότητα της βενζίνης κατακόρυφα.......μου έτυχε σε εξωλέμβια όπου το κάνιστρο είχε βενζίνη απο το προηγούμενο καλοκαίρι και δεν έπερνε με τίποτα,με την καινούρια πήρε με την 2η προσπάθεια.
-
χρειαζεται ελεγχο, μπορει να οφειλεται σε διαφορα, ξεκινα να ανοιξεις σωληνακι μετα το φιλτρο βενζινης η μετα την αντλια βενζινης αν ειναι μηχανικη κ ειναι πανω στον κορμο, ωστε να αποκλεισεις το ενδεχομενο αν φερνει καυσιμο η οχι η αν βουλωσε το φιλτρο
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δεν υπάρχει θέμα παλαιότητας καυσίμου.
Απεναντίας..........υπάρχει θεματάρα!!!στο 6μηνο περίπου πέφτει η πτητικότητα της βενζίνης κατακόρυφα.......μου έτυχε σε εξωλέμβια όπου το κάνιστρο είχε βενζίνη απο το προηγούμενο καλοκαίρι και δεν έπερνε με τίποτα,με την καινούρια πήρε με την 2η προσπάθεια.
Θεωρητικά χάνει και οκτάνια, αλλά πρακτικά έχω βάλλει πολλές φορές αυτοκίνητο μπροστά με βενζίνη ετών στο ρεζερβουάρ. Όπως και να έχει, έβαλε καινούρια βενζίνη με κάνιστρο ο φίλος. Ελπίζω απλά να θέλει μεγαλύτερη ποσότητα, γιατί μετά πάμε σε αντλία (αν δίνει σπινθήρα), ο οποία μπορεί να χάλασε από την ακινησία.
-
Έβαλα κι άλλη βενζίνη αλλά δεν ξεκινάει, μάλλον δεν τον γλιτώνω τον μάστορα.
Εν τω μεταξύ η αντλία βενζίνης κατά που πέφτει ρε παιδιά??? Σήκωσα και τα δύο πίσω καθίσματα αλλά δεν υπάρχει τίποτα από κάτω!! (feroza) -
Την ακούς να δουλευει όταν γυρνάς το κλειδί;
Να δοκίμαζες με αιθέρα;Τι λέτε οι άλλοι;
-
Δεν καταλαβαίνω να ακούγεται κάτι όταν γυρνάω το κλειδί, αλλά και πάλι δεν βλέπω κάποια διαφορά με όταν δούλευε κανονικά το αμάξι.
Γι αυτό έψαχνα να την βρω, για να βάλω το αυτί μου κοντά μπας και ακούσω κάτι όταν γυρνάει το κλειδί. Κανονικά στα πίσω καθίσματα από κάτω δεν βρίσκεται? -
Στο ρεζερβουάρ είναι, άρα συνήθως η πρόσβαση είναι κάτω από τα πίσω καθίσματα. Αλλά δεν φαίνεται να γλιτώνεις τον μάστορα ώστε να δει αν δίνει σπινθήρα και μετά αντλία.
-
Πάντως τα σήκωσα εντελώς και τα δύο καθίσματα και δεν υπήρχε τίποτα από κάτω. Κοίταξα και σε ένα βιβλιαράκι του αυτοκινήτου που έχω αλλά είναι της πλάκας δεν λέει που ακριβώς βρίσκεται.
Τέσπα ευχαριστώ ρε παιδιά απλώς ήθελα να δω αν μπορούσα να κάνω κάτι εγώ γιατί δεν γουστάρω να πληρώνω πάλι... -
Ο χρήστης manos7x έγραψε:
Πάντως τα σήκωσα εντελώς και τα δύο καθίσματα και δεν υπήρχε τίποτα από κάτω. Κοίταξα και σε ένα βιβλιαράκι του αυτοκινήτου που έχω αλλά είναι της πλάκας δεν λέει που ακριβώς βρίσκεται.
Τέσπα ευχαριστώ ρε παιδιά απλώς ήθελα να δω αν μπορούσα να κάνω κάτι εγώ γιατί δεν γουστάρω να πληρώνω πάλι...Aν είχες κάνει τον κόπο να γκουγκλάρεις θα εύρισκες αυτό σε 1΄όπως έκανα εγώ και θα έβλεπες ότι η αντλία της βενζίνης και το φίλτρο της είναι κάτω από το αμάξωμα εξωτερικά στην δεξιά πλευρά δίπλα στο ρεζερβουάρ, και ίσως στα troubleshoutings να έβλεπες ότι πρέπει να ρίξεις και μια ματιά στο μάτι της ανάφλεξης στο βολάν της μηχανής αν έχει ( ανάλογα το μοντέλο ) ή στο ντιστριμπυτέρ, στα καλώδια υψηλής τάσης κλπ, λέω εγώ τώρα
-
καλημερα,εχω ξαναγραψει εδω για το αμαξι μου peugeot 206 1.4 '99 με λιγο παραπανω απο 200000χλμ που απ την αρχη του καλοκαιριου ειναι καθε τρεις και λιγο στο συνεργειο. δεν ειναι κ ο αδελφος μου εδω που ξερει καλα απ αυτα και φοβαμαι παλι οτι στο συνεργειο θα μπλεξω και θα μου λενε μαλακιες, οποτε θελω βοηθεια. αρχικα το αμαξι πριν κανα μηνα εκανε μεγαλο σερβις (ιμαντες,μπουζι,φιλτρα,λαδια,φλατζα που την ειχα καψει επειδη κολλησε ο θερμοστατης και σχεδον ολο το συστημα ψυξης). μετα απο λιγο αλλαξα καρβουνακια κ μπουτον μιζας χαλασε κ αυτο. το κοιταξε και ηλεκτρολογος κ μου χε πει ολα ενταξει. πηγα και ταξιδι μεγαλο τοτε κ τ αμαξι μια χαρα ολα κ ειπα ενταξει ξεμπερδεψα τι αλλο μπορει να παθει? το μονο που χε μεινει ειναι το χαλασμενο καντραν αλλα το αφησα με τα αλλα που ετυχαν. χθες το χα παει παλι συνεργειο να μου ξεσφιξει λιγο τον ιμαντα κ να ρυθμισει τις βαλβιδες ελπιζω να μην εγινε καμια μαλακια εκει μ αυτον. ειπα να παρω κ ενα καινουργιο ραδιο να βαλω γτ δν ειχε καθολου απ τον παλιο κ τελικα εγινε κατι που φοβομουν απ την ωρα που το πηρα... χθες βραδυ δεν επαιρνε μπρος. η μιζα γυρναγε, εστρεφε πως να το πω αλλα δν επαιρνε μπρος,το ραδιο το καινουργιο με μαρανε λεω. τι με εσπρωξαν καποιοι εκει, τι προσπαθησα με ταχυτητες τιποτα αυτο. τελικα με σηκωσε η οδικη βοηθεια. εντωμεταξυ αυτος που το αγορασα δεν ειχε το manual του αυτοκινητου κ ετσι δν γινοταν να κοιταξω τις ασφαλειες γτ σκεφτηκα μηπως εχει καει καμια. επισης δν ξερω αν ειναι σωστο αυτο που θα πω, αλλα νομιζω οτι δεν τραβαγε καθολου καυσιμο γτ τοση ωρα που προσπαθουσα δεν μυρισε βενζινη καθολου κ ενας που ηταν εκει κατι τετοιο μ ειπε. θελω καποιος να μου πει τι μπορει να συμβαινει μη μπλεξω με τους μαστορες παλι πλεον μου ρχεται να το παρατησω καταντησα να δουλευω μονο για πληρωνω τις μαλακιες του πεζο
-
Δε μπορεί να είναι κάτι συγκεκριμένο. Μπορεί να πήρε κάποιο σκουπιδάκι και να βούλωσε τα μπεκ. Μπορεί να χάλασε η τρόμπα βενζίνης, μπορεί να έχει θέμα η μπαταρία. Βασικά αν έχεις βάλε μια καλή και ξαναδοκίμασε, είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις μόνη σου.
-
με πηρε αυτος απ το συνεργειο και μου πε οτι εδωσε ρευμα απο αλλο αμαξι να δει μηπως κ δν παιρνει ουτε τωρα λεει δε μου λεει κατι ξεκαθαρο κ αυτος μονο οτι νομιζει με τν πρωτη ματια οτι μαλλον εχει καει καποια ασφαλεια και γενικα κατι τρεχει με το καυσιμο γιατι φαινεται να μην τραβαει να δω ποσα θα πληρωσω παλι....υπαρχει περιπτωση χθεσ που του το πηγα να μου ρυθμισει τις βαλβιδες να κανε καμια μαλακια κατα λαθος??
Γυρνάει η μίζα αλλά δεν παίρνει μπροστά