-
Γειά σας,
Είμαι 41 ετών και ναυτικός το επάγγελμα. Πιο συγκεκριμένα είμαι Πλοίαρχος, και εργάζομαι σε φορτηγά καράβια (Bulk Carriers) που ωκεανοπλοούν. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κάποιος να μάθει, μεταφέρουμε χύμα σιτηρά (grains), κάρβουνα διαφόρων τύπων και κατηγοριών (coal), και σιδηρομεταλλέυματα (bauxite, iron ore). Ξεκίνησα το ναυτικό επάγγελμα το 1993 οπότε και πρωτομπαρκάρησα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών πλόων της τότε ΑΔΣΕΝ που φοιτούσα.
Mετα απο σκληρή δουλειά και οικονομίες, έχω ένα σεβαστό κεφάλαιο που αρκεί για να αγοράσω δυο καινούργιους τράκτορες και να καλύψω τα λειτουργικά τους έξοδα τουλάχιστον για ένα χρόνο.
Γνωρίζω πολύ λίγα πράγματα για τον 'χώρο' και θα ήθελα να κάνω ερωτήσεις με την ελπίδα να διαβαστεί το παρών απο επαγγελματίες φορτηγατζήδες.
Πρώτη ερώτηση: Πώς ναυλώνω το φορτηγό; Υπάρχουν εταιρείες ναυλώσεων online που προσφέρουν φορτία για μεταφορά απο και πρός την Ευρώπη ή μεταξύ Ευρωπαικών χωρών;
Δεύτερη ερώτηση: Καινούργιο απο αντιπροσωπεία τράκτορα ή μεταχειρισμένο;
Τρίτη Ερώτηση: Αγοράζω τράκτγορα απο Ελλάδα ή μεταβαίνω Γερμανία και αγοράζω απο Γερμανία;
Τέταρτη Ερώτηση: Αγοράζω ενυπάρχουσα άδεια φορτηγού μεταφορών για τον κάθε τράκτορα απο κάτοχο ή αγοράζω απο το Κράτος; (Δε καταλαβαίνω ακριβώς πως δουλεύει το σύστημα πέρα απο το γεγονός ότι είναι κλειστό επάγγελμα).
Πέμπτη Ερώτηση: Ενδιαφέρομαι να κάνω διεθνείς μεταφορές ΤΙR περισσότερο μεταξύ Ευρωπαικών χωρών και/ή μεταξύ Ελλάδας-Ευρωπαικής Ενωσης. Χρειάζεται κάποια άδεια για τον τράκτορα και τον οδηγό παραπάνω απο τα Ελληνικά χαρτιά και άδειες για να κάνει ένας Ελληνας οδηγός/ιδιοκτήτης μεταφορές μεταξύ Γαλλίας-Ολλανδίας ή Γερμανίας-Ιταλίας π.χ.;
Εκτη Ερώτηση: Τι μάρκα τράκτορα αγοράζω; Scania, Iveco, DAF, Mercedes??? Γιατί είναι τόσο δημοφιλή τα Σκάνια στην κοινότητα των Ελλήνων οδηγών TIR;
Εβδομη Ερώτηση: Αγόρασα χθές το ΕURO TRUCK SIMULATOR 2.
https://eurotrucksimulator2.com/
Σκέφτομαι να αγοράσω επίσης και σέτ τιμόνι, λεβιέ και πετάλια για πιο ρεαλιστική εμπειρία. Βοηθάει το συγκεκριμένο simulator?
Mετά απο 24 χρόνια στο ναυτικό επάγγελμα έχοντας φάει άπειρα σκατά στις τρύπες του Τρίτου Κόσμου όπου στέλνουν οι Ελληνες Εφοπλιστές τα βαπόρια τους και στους ωκεανούς και στις θάλασσες, το να κάνω διεθνείς μεταφορές στην Ευρώπη μεταξύ ας πόυμε Βελγίου και Γαλλίας θα είναι κάτι σαν ο παράδεισος επί γής για μένα. Μπορεί ίσως να καταφέρω και να αισθανθώ ότι είμαι άνθρωπος 10 μέρες το μήνα αντί να αισθάνομαι ζώο της θάλασσας 30 μέρες το μήνα.
Το κυριότερο είναι ότι δεν θα αισθάνομαι μαλάκας κάθε φορά που κάποιος με λέει 'Καπετάνιο' πια. -
Γειά σας,
Είμαι 41 ετών και ναυτικός το επάγγελμα. Πιο συγκεκριμένα είμαι Πλοίαρχος, και εργάζομαι σε φορτηγά καράβια (Bulk Carriers) που ωκεανοπλοούν. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κάποιος να μάθει, μεταφέρουμε χύμα σιτηρά (grains), κάρβουνα διαφόρων τύπων και κατηγοριών (coal), και σιδηρομεταλλέυματα (bauxite, iron ore). Ξεκίνησα το ναυτικό επάγγελμα το 1993 οπότε και πρωτομπαρκάρησα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών πλόων της τότε ΑΔΣΕΝ που φοιτούσα.
Mετα απο σκληρή δουλειά και οικονομίες, έχω ένα σεβαστό κεφάλαιο που αρκεί για να αγοράσω δυο καινούργιους τράκτορες και να καλύψω τα λειτουργικά τους έξοδα τουλάχιστον για ένα χρόνο.
Γνωρίζω πολύ λίγα πράγματα για τον 'χώρο' και θα ήθελα να κάνω ερωτήσεις με την ελπίδα να διαβαστεί το παρών απο επαγγελματίες φορτηγατζήδες.
Πρώτη ερώτηση: Πώς ναυλώνω το φορτηγό; Υπάρχουν εταιρείες ναυλώσεων online που προσφέρουν φορτία για μεταφορά απο και πρός την Ευρώπη ή μεταξύ Ευρωπαικών χωρών;
Τρίτη Ερώτηση: Αγοράζω τράκτγορα απο Ελλάδα ή μεταβαίνω Γερμανία και αγοράζω απο Γερμανία;
Τέταρτη Ερώτηση: Αγοράζω ενυπάρχουσα άδεια φορτηγού μεταφορών για τον κάθε τράκτορα απο κάτοχο ή αγοράζω απο το Κράτος; (Δε καταλαβαίνω ακριβώς πως δουλεύει το σύστημα πέρα απο το γεγονός ότι είναι κλειστό επάγγελμα).
Πέμπτη Ερώτηση: Ενδιαφέρομαι να κάνω διεθνείς μεταφορές ΤΙR περισσότερο μεταξύ Ευρωπαικών χωρών και/ή μεταξύ Ελλάδας-Ευρωπαικής Ενωσης. Χρειάζεται κάποια άδεια για τον τράκτορα και τον οδηγό παραπάνω απο τα Ελληνικά χαρτιά και άδειες για να κάνει ένας Ελληνας οδηγός/ιδιοκτήτης μεταφορές μεταξύ Γαλλίας-Ολλανδίας ή Γερμανίας-Ιταλίας π.χ.;
Εκτη Ερώτηση: Τι μάρκα τράκτορα αγοράζω; Scania, Iveco, DAF, Mercedes??? Γιατί είναι τόσο δημοφιλή τα Σκάνια στην κοινότητα των Ελλήνων οδηγών TIR;
Σκέφτομαι να αγοράσω επίσης και σέτ τιμόνι, λεβιέ και πετάλια για πιο ρεαλιστική εμπειρία. Βοηθάει το συγκεκριμένο simulator?
Mετά απο 24 χρόνια στο ναυτικό επάγγελμα έχοντας φάει άπειρα σκατά στις τρύπες του Τρίτου Κόσμου όπου στέλνουν οι Ελληνες Εφοπλιστές τα βαπόρια τους και στους ωκεανούς και στις θάλασσες, το να κάνω διεθνείς μεταφορές στην Ευρώπη μεταξύ ας πόυμε Βελγίου και Γαλλίας θα είναι κάτι σαν ο παράδεισος επί γής για μένα. Μπορεί ίσως να καταφέρω και να αισθανθώ ότι είμαι άνθρωπος 10 μέρες το μήνα αντί να αισθάνομαι ζώο της θάλασσας 30 μέρες το μήνα.
Το κυριότερο είναι ότι δεν θα αισθάνομαι μαλάκας κάθε φορά που κάποιος με λέει 'Καπετάνιο' πια. -
Γειά σας,
Μεταχειρισμένο θα πάρεις απο Γερμανία/Ολλανδία/κλπ.
Ως τι θα μεταφέρεις;Ως έμπορος;Ως μεταφορέας;Τι εταιρία θα στήσεις δηλαδή;Ως έμπορος θες κανονικές πινακίδες.Ως μεταφορέας ΙΜΕ https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/ ... %B9%CF%83/ θες ΔΧ πινακίδες οπότε πρέπει να αγορασεις άδεια.
Τι θα μεταφέρεις;Ο τράκτορας είναι το λιγότερο.Κουρτίνα θα έχεις;Ψυγείο;Πλατφόρμα;Μπαζάδικο;
Τι σχέση έχει ενα παιχνίδι με την πραγματικότητα;Εχεις οδηγήσει φορτηγό;Εχεις δίπλωμα;Εχεις καθόλου εμπειρία με μεγάλα οχήματα;
Δεν κάθεσαι στα αυγά σου μην χάσεις τα λεφτά που μάζεψες τόσα χρόνια στα καράβια; -
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου φίλε.
Σκοπεύω να στήσω εταιρεία Logistics, οπότε όπως λές μάλλον χρειάζεται να αγοράσω Ελληνική άδεια.
Εχω μηδενική εμπειρία με μεγάλα οχήματα. Σκοπεύω να πάω να γραφτώ σε σχολή και να ξεκινήσω μαθήματα (θεωρία+πρακτικά) αλλά πρίν το κάνω αυτό θέλω πρώτα να πάρω μια ιδέα για το τι εχω να αντιμετωπίσω στο χώρο. Γνωρίζω ότι η άδεια επαγγελματία οδηγού πρέπει να ανανεώνεται ανά πενταετία, οπότε θέλω πρώτα να κάνω ένα καλό σχέδιο και μετά να προχωρήσω τις διαδικασίες βήμα-βήμα.
Δεν ξέρω τι εμπόρευμα θα μεταφέρω αφού δεν γνωρίζω ακόμα πώς θα ναυλώσω το φορτηγό (δηλαδή που θα βρώ εμπορεύματα πρός μεταφορά). Αυτό είναι και το κύριο πρόβλημα μου, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω.
Σκέφτομαι να συστήσω μια Μεταφορική με έδρα άλλη χώρα της ΕΕ ή πχ Βουλγαρία για να γλυτώσω απο τους τρελούς του ΣΥΡΙΖΑ εδώ στην Ελλάδα και την παράλογη υπερφορολόγηση. Πάντως, ευχαριστώ για τον σύνδεσμο που έβαλες.
Το Εuro Truck Simulator 2 δεν είναι παιχνίδι, είναι Simulator. Παιχνίδι είναι το Grand Theft Auto V. Δεν ξέρω αν σου φαίνεται περίεργο, αλλά εγώ και άλλοι συνάδελφοι Πλοίαρχοι περάσαμε επανειλειμμένα απο τρια διαφορετικά σχολεία με Simulators πρίν γίνουμε Πλοίαρχοι Α' Τάξης. Εκεί μάθαμε πως να κυβερνούμε 7 διαφορετικούς τύπους πλοίων με διαφορετικό συνδυασμό πηδαλίων, μηχανών, με bow thrusters ή χωρίς, με διαφορετικά βυθίσματα, έμφορτα, άφορτα κτλπ. Προσωπικά θεωρώ τα simulator πολύτιμα στην εκμάθηση του πώς θα κυβερνήσει κάποιος αποτελεσματικά ένα μεγάλο πλοίο. Είχα 17 χρόνια στη θάλασσα ώς Υποπλοίαρχος και Ανθυποπλοίαρχος και φυσικά δεν είχα ιδέα για το πώς μανουβράρει και κουμαντάρεται ένα πλοίο. Αυτό το έμαθα στο simulator και μετά το δοκίμασα στην πραγματικότητα. Υπο αυτό το πρίσμα, ναι θεωρώ πώς ένα simulator μπορεί να βοηθήσει πολύ.
-
Μονος σου θα το δουλεύεις;Και ποιος θα μένει πίσω να βρίσκει δουλειές;Πως θα καλύπτεις χλμ όταν θα πρέπει να σταματάς για ξεκούραση ανα 8 ωρες;Οδηγός θες να γίνεις ή ιδιοκτήτης;Φοβάμαι ότι δεν τα έχεις σκεφτεί όλα σωστά .
-
Ε καλα γι'αυτό ρωτάει ο ανθρωπος, μην τον αποπαιρνεις
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ε καλα γι'αυτό ρωτάει ο ανθρωπος, μην τον αποπαιρνειςΔεν τον αποπαίρνω,απλά του δίνω τροφή για σκέψη.Πολύ εύκολα μπορείς να την πατήσεις και να χάσεις το κεφάλαιο που πάσχιζες τόσα χρόνια να μαζέψεις.Εγώ θα έκανα κίνηση μόνο αν υπήρχε δεδομένο μεταφορικό έργο.Αλλιώς είναι δύσκολο να βρεις κάτι αν δεν είσαι της δουλειάς και με τις σωστές διασυνδέσεις.
Γνώμη μου πάντα και συγνώμη αν ακούγεται επιθετική .
-
Διαβάζω συνέχεια απο προχθές.
Βρήκα άκρη ψάχνοντας στο ίντερνετ και ειδικά Γερμανικά Τράκερ φόρουμ.
Τα πράματα είναι πολύ πολύπλοκα ειδικά για κάποιον που ξεκινάει εταιρεία με τους νέους κανονισμούς. Εχω να διαβάσω τόσο πολύ απο τότε που έδινα πανελλήνιες.
Θα μου πάρει μάλλον κανά δίμηνο να βγάλω άκρη. Ευχαριστώ πάντως.
Κάποιος Συντονιστής (ΑΚΑ ΜΟΔΕΡΑΤΟΡΑΣ) να κλείσει το νήμα παρακαλώ.
Ζητούνται συμβουλές για αγορά Τράκτορα και μεταφορές TIR