-
Καμιά άλλη άποψη για focus vs astra ;
Πώς μπορώ να καταλάβω αν μια αγγελία είναι παραπλανητική ή όχι ; Υπάρχει τρόπος ; Είναι πιο αξιόπιστοι οι ιδιώτες από τους εμπόρους ; Είδα αρκετές ενδιαφέρουσες αγγελίες αλλά φοβάμαι μήπως τα αυτοκίνητα δεν είναι αυτά που λένε. -
Θεωρώ ότι ο ιδιώτης ειναι συνήθως πιό αξιόπιστος από ότι κάποιος έμπορος. Τον ιδιώτη μπορείς να τον 'κόψεις' αν δεις κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του και συνήθως σηκώνει και κάποιο λογικό παζάρι. Όταν έδωσα το Φόκους επειδή ήταν πραγματικά άψογα συντηρημένο ο πρώτος που το είδε το πήρε κιόλας, αφού του έκοψα και κάποιο πόσο. Και σαν πρώην κάτοχος Astra g θα επιμείνω ότι το Φόκους ειναι συνολικά καλύτερη αγορά.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τα Focus βγάζουν προβλήματα. Αν το πάρεις και μεταχειρισμένο, βράστα Χαράλαμπε.
Μου έχει σπάσει σασμάν την ώρα που πήγα να βάλω ταχύτητα σε Focus 1.6 του 2007 και μου έμεινε το αυτοκίνητο στη μεσαία λωρίδα στην Μεσογείων.
Όσοι γνωστοί μου έχουν Focus και S-Max έχουν κάνει φίλους τα συνεργεία. Κάθε τρεις και λίγο στα συνεργεία.Δεν ισχύει. Το μόνο θέμα που είχαν τα Focus Mk2 ήταν με την κρεμαγιέρα. Κατά τα άλλα δεν βγάζουν περισσότερα θέματα από ότι ο ευρωπαϊκός ανταγωνισμός.
Τι πάει να πει δεν ισχύει;
Αφού το σασμάν έσπασε και έμεινε το αυτοκίνητο.
Όπως επίσης και συνάδελφοι μου τα έχουν κάνει 'καρπούζια' με κάτι τρόμπες νερού, αντλίες βενζίνης, εγκέφαλους, ηλεκτρονικά και διάφορα άλλα. Δεν βλέπω ότι κάθε τρεις και λίγο παίρνουν άδεια από το γραφείο για να πηγαίνουν στα συνεργεία;Άλλωστε και εγώ Ford είχα. Φιεστάκι, παλιό μοντέλο μεν, αλλά από ζημιές μια χαρά τα πήγαινε. Δεν είχα παράπονο.
Εγώ αυτό που λέω είναι ότι από τη στιγμή που θέλει μεταχειρισμένο με μόλις 5000euro προέχει να είναι σε καλή κατάσταση και ας είναι ένα αυτοκίνητο που να καλύπτει αυτά που θέλει, ανεξαρτήτως μάρκα. Ας είναι και Κορεάτικο ή Ιαπωνικό ή Ιταλικό. Καλό να είναι και να μην κουβάλα προβλήματα που θα βγουν στην επιφάνεια μόλις το πάρει.
Δεν είπα ότι δεν ισχύουν οι εμπειρίες σου. Λέω απλά ότι δεν είναι κανόνας και μάλλον είσαι πολύ άτυχος. Ή σιδεροφάγος. [emoji38] Όπως βλέπεις οι εμπειρίες των περισσοτέρων μας με Ford δεν είναι τόσο άσχημες. Προσωπικά μέχρι τα 170.000 χλμ δεν είχα κανένα θέμα. Από εκεί πέρα άρχισαν τα θέματα τα οποία όμως είναι στα πλαίσια της φυσιολογικής φθοράς (αντλίες, πολλαπλασιαστές κλπ), πλην του ρεκτιφιέ κεφαλής που δίνω μισή ευθύνη στο αυτοκίνητο και μισή σε εμένα που του έπινα το αίμα. Πάντως στα 200.000 χλμ δεν είναι ανήκουστο να χρειαστεί ρεκτιφιέ (είτε κεφαλάρι ή φλάντζα) ένα μικρομεσαίο ευρωπαικό μοτέρ.
Φυσικά συμφωνώ στο ότι πρέπει να το ελέγξει και να πάρει αυτό που θα βρει στην καλύτερη κατάσταση.
-
Πήγαινε να τα οδηγήσεις βρε αδερφέ και τα 2 και μετά έλα να μας πεις εντυπώσεις. Προσωπικά σαν στήσιμο, οδήγηση το Focus είναι κομματάκι καλύτερο, τολμώ να πω ίσως και ποιοτικότερο. Παρόλαυτά και τα 2 είναι ικανότατα. Από βλάβες τώρα τί να πούμε. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά ψάχνεις να βρείς αμάξι 10ετίας. Να περιμένεις οτιδήποτε μεταξύ του καλύτερου και του χειρότερου στην επιλογή σου!!! (για αξιοπιστία λέμε πάντα)
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν είπα ότι δεν ισχύουν οι εμπειρίες σου. Λέω απλά ότι δεν είναι κανόνας και μάλλον είσαι πολύ άτυχος.Και εγώ λέω ότι εσύ είσαι ο τυχερός και ότι δεν ήσουν στον κανόνα.
Βγάζουμε άκρη έτσι; Όχι φυσικά.
Όπως επίσης άκρη δεν βγάζουμε με τον αφορισμό του Astra για να επιβραβεύσουμε το Focus, όταν υποβόσκει η υποκειμενική κριτική με αρκετές δόσεις οπαδισμού.Και φυσικά μην περιμένεις να δεχτώ το τι λένε άλλοι και το τι λέει ο σούπερ ντούπερ ειδικός τύπος.
Μου αρκεί η δική μου εμπειρία, αυτά που βλέπω σε φίλους και συναδέλφους και αυτά καταθέτω.**Το Astra δεν μπορεί να μπει καν **στην ίδια πρόταση με το Focus.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
Είναι. Σαν αυτοκίνητα δεν έχουν καμία σχέση όμως. Το Focus είναι από τα καλύτερα οδηγικά και το Astra από τα χειρότερα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και εγώ λέω ότι εσύ είσαι ο τυχερός και ότι δεν ήσουν στον κανόνα.
Βγάζουμε άκρη έτσι; Όχι φυσικά.Κοίτα, όταν πέντε άνθρωποι εδώ μέσα λέμε ότι δεν είχαμε παράλογα προβλήματα με Focus και μόνο εσύ ήσουν αυτός που αντιμετώπισε τέτοια, ε τότε στατιστικά βγαίνει το συμπέρασμα ότι εσύ είσαι άτυχος και όχι εμείς τυχεροί. Αν οι πέντε είχαν πρόβλημα και ο ένας όχι, τότε ο ένας θα ήταν απλά ο τυχερός. Και σε συνεργεία Ford αν πας δεν θα δεις ιδιαίτερα προβλήματα σε Focus. Μπορεί ένα ποσοστό να βγάλει ασυνήθιστα πολλές βλάβες; Φυσικά και μπορεί. Είναι ο κανόνας; Όχι δεν είναι, τουλάχιστον όχι σε μεγαλύτερο ποσοστό από τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Δεν είναι και Mazda, αλλά από κάτι VW είναι σαφώς καλύτερα!
Όπως επίσης άκρη δεν βγάζουμε με τον αφορισμό του Astra για να επιβραβεύσουμε το Focus, όταν υποβόσκει η υποκειμενική κριτική με αρκετές δόσεις οπαδισμού.
Ο αφορισμός στο Astra αφορά την οδική συμπεριφορά του προηγούμενου μοντέλου. Δεν θυμάμαι να σταμάτησα στην άκρη του δρόμου με άλλο αυτοκίνητο και να το έδωσα πίσω στον κάτοχό του. Τέτοια αηδία! Πιο αδιάφορα και βαρετό οδηγικά πρέπει να ήταν μόνο το προηγούμενο Auris. Κατά τα άλλα δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
-
Συμπέρασμα. Ο καθένας βλέπει τα πράγματα από την δική του οπτική γωνία. Τέλος.
-
Παντως και στην έρευνα του autotriti (όχι οτι οποίος την απορρίπτει ως μη στατιστικά επαρκή εχει άδικο, αλλα παντως ειναι επαρκεστερη απο 2-3 άτομα που γράφουν σε ενα φόρουμ) η ford βγαίνει πιο αξιόπιστη της οπελ κατα πολυ.
Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη