-
Καλημέρα,
είμαι από Θεσσαλονίκη και είμαι νέος στο forum . Δεν ξέρω πού αλλού να αποτανθώ για κάποιες συμβουλές σχετικά με αγορά μεταχειρισμένου. Συγκεκριμένα, θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με τα εξής χαρακτηριστικά :- Μοντέλο του 2007 ή νεότερο
- 1600 cc
- 4πορτο
- Μέχρι 5000 ευρώ
Ψάχνω πολλές μέρες στο car.gr και κατέληξα σε focus 1.6 του 2007 ή σε astra 1.6 του 2007 για τα οποία άκουσα καλά λόγια. Τα βρήκα και σε μάντρες και από ιδιώτες και σκέφτομαι να ελέγξω κάποια απ'αυτά χρησιμοποιώντας τους spotmechanic (https://www.spotmechanic.gr/) γιατί δεν ξέρω κάποιον μηχανικό που να μπορεί να διαθέσει χρόνο για ελέγχους. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν : - Ποιά είναι η γνώμη σας για τα συγκεκριμένα μοντέλα ;
- Ποιά άλλα μοντέλα είναι αξιόπιστα και στα χρήματα που διαθέτω ;
- Μάντρα ή ιδιώτης ;
- Κάθε συμβουλή δεκτή...
-
Καλημέρα,
είμαι από Θεσσαλονίκη και είμαι νέος στο forum . Δεν ξέρω πού αλλού να αποτανθώ για κάποιες συμβουλές σχετικά με αγορά μεταχειρισμένου. Συγκεκριμένα, θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με τα εξής χαρακτηριστικά :- Μοντέλο του 2007 ή νεότερο
- 1600 cc
- 4πορτο
- Μέχρι 5000 ευρώ
Ψάχνω πολλές μέρες στο car.gr και κατέληξα σε focus 1.6 του 2007 ή σε astra 1.6 του 2007 για τα οποία άκουσα καλά λόγια. Τα βρήκα και σε μάντρες και από ιδιώτες και σκέφτομαι να ελέγξω κάποια απ'αυτά χρησιμοποιώντας τους spotmechanic (https://www.spotmechanic.gr/) γιατί δεν ξέρω κάποιον μηχανικό που να μπορεί να διαθέσει χρόνο για ελέγχους. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν : - Ποιά είναι η γνώμη σας για τα συγκεκριμένα μοντέλα ;
- Μάντρα ή ιδιώτης ;
- Κάθε συμβουλή δεκτή...
-
Καλημέρα,
- 1600 cc
- 4πορτο
- Μέχρι 5000 ευρώ
- Μάντρα ή ιδιώτης ;
- Κάθε συμβουλή δεκτή...
-
Καλωσηρθες!
Βασικά θα ψάξεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ιδιώτες.
Στα υπόλοιπα θα σου πουν απόψεις κάτοχοι ή γνώστες. -
Το Astra δεν μπορεί να μπει καν στην ίδια πρόταση με το Focus.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Γιατί ; Δεν είναι της ίδιας κατηγορίας ;
-
Είναι. Σαν αυτοκίνητα δεν έχουν καμία σχέση όμως. Το Focus είναι από τα καλύτερα οδηγικά και το Astra από τα χειρότερα.
-
Ήσουν απόλυτα σαφής. Είδα και 2 ρενώ λαγκούνα 1.6 του 2007. Τι λες γιαυτά ;
-
Πρέπει να αποφασίσεις πρώτα ποια κατηγορία σε ενδιαφέρει. Η Laguna είναι μεσαίο, ενώ τα άλλα δύο που ανέφερες είναι μικρομεσαία.
-
Τα Focus βγάζουν προβλήματα. Αν το πάρεις και μεταχειρισμένο, βράστα Χαράλαμπε.
Μου έχει σπάσει σασμάν την ώρα που πήγα να βάλω ταχύτητα σε Focus 1.6 του 2007 και μου έμεινε το αυτοκίνητο στη μεσαία λωρίδα στην Μεσογείων.
Όσοι γνωστοί μου έχουν Focus και S-Max έχουν κάνει φίλους τα συνεργεία. Κάθε τρεις και λίγο στα συνεργεία. -
Δεν έχει σημασία για μένα αν θα είναι μεσαίο ή μικρομεσαίο. Θέλω να είναι αυτοκίνητο αξιόπιστο, τίμιο, όχι ζημιάρικο και αν είναι εφικτό μέχρι 5000 ευρώ. Και να ανεβαίνει ανηφόρα με δύο άτομα μέσα και με κλιματισμό το καλοκαίρι. Διάβασα στο internet σε διάφορα fora ότι τα γαλλικά, ιταλικά , ισπανικά και κορεάτικα αυτοκίνητα είναι ζημιάρικα. Δεν έχω ούτε χρόνο ούτε χρήμα να τρέχω κάθε τρεις και λίγο στα συνεργεία. Απ' την άλλη δεν μπορώ να πάρω καινούργιο...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τα Focus βγάζουν προβλήματα. Αν το πάρεις και μεταχειρισμένο, βράστα Χαράλαμπε.Μου έχει σπάσει σασμάν την ώρα που πήγα να βάλω ταχύτητα σε Focus 1.6 του 2007 και μου έμεινε το αυτοκίνητο στη μεσαία λωρίδα στην Μεσογείων.
Όσοι γνωστοί μου έχουν Focus και S-Max έχουν κάνει φίλους τα συνεργεία. Κάθε τρεις και λίγο στα συνεργεία.Δεν ισχύει. Το μόνο θέμα που είχαν τα Focus Mk2 ήταν με την κρεμαγιέρα. Κατά τα άλλα δεν βγάζουν περισσότερα θέματα από ότι ο ευρωπαϊκός ανταγωνισμός.
Δεν έχει σημασία για μένα αν θα είναι μεσαίο ή μικρομεσαίο. Θέλω να είναι αυτοκίνητο αξιόπιστο, τίμιο, όχι ζημιάρικο και αν είναι εφικτό μέχρι 5000 ευρώ. Και να ανεβαίνει ανηφόρα με δύο άτομα μέσα και με κλιματισμό το καλοκαίρι. Διάβασα στο internet σε διάφορα fora ότι τα γαλλικά, ιταλικά , ισπανικά και κορεάτικα αυτοκίνητα είναι ζημιάρικα. Δεν έχω ούτε χρόνο ούτε χρήμα να τρέχω κάθε τρεις και λίγο στα συνεργεία. Απ' την άλλη δεν μπορώ να πάρω καινούργιο...
Οι αφορισμοί για ολόκληρες χώρες είναι τουλάχιστον αστείοι. Τα δε Κορεάτικο έχουν καλή φήμη μάλιστα. Από εκεί και πέρα αν θες top αξιοπιστία και καλή συμπεριφορά κοίταξε για Mazda 3 1600.
-
Φίλε xhmike, εγώ θα σου πω ότι πιό ζημιάρικα από τα γερμανικά δεν έχει. Όμως,όπως λέει και ο Δίας συγκεντρωτικοί αφορισμοί ειναι εκτός λογικής. Είχα το Φόκους 1,6 σχεδόν 8 χρόνια.....μια λάμπα και μια αντλία βενζίνης....δεν το λες και αναξιόπιστο. Και πάντα απολαυστικό στο δρόμο με παντελή έλλειψη τριγμών και άλλων χαζών...
-
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για τους αστήρικτους αφορισμούς. Κάθε αυτοκίνητο σου συμπεριφέρεται όπως το συμπεριφέρεσαι. Πάντως kkostask είσαι ικανοποιημένος από το focus έτσι ;
-
Απόλυτα! Και ο μόνος λόγος που το έδωσα ήταν η αλλαγή με πετρελαιοκίνητο λόγω πολλών χιλιομέτρων (γύρω στα 30000χλμ) το χρόνο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα Focus βγάζουν προβλήματα. Αν το πάρεις και μεταχειρισμένο, βράστα Χαράλαμπε.
Μου έχει σπάσει σασμάν την ώρα που πήγα να βάλω ταχύτητα σε Focus 1.6 του 2007 και μου έμεινε το αυτοκίνητο στη μεσαία λωρίδα στην Μεσογείων.
Όσοι γνωστοί μου έχουν Focus και S-Max έχουν κάνει φίλους τα συνεργεία. Κάθε τρεις και λίγο στα συνεργεία.Δεν ισχύει. Το μόνο θέμα που είχαν τα Focus Mk2 ήταν με την κρεμαγιέρα. Κατά τα άλλα δεν βγάζουν περισσότερα θέματα από ότι ο ευρωπαϊκός ανταγωνισμός.
Τι πάει να πει δεν ισχύει;
Αφού το σασμάν έσπασε και έμεινε το αυτοκίνητο.
Όπως επίσης και συνάδελφοι μου τα έχουν κάνει 'καρπούζια' με κάτι τρόμπες νερού, αντλίες βενζίνης, εγκέφαλους, ηλεκτρονικά και διάφορα άλλα. Δεν βλέπω ότι κάθε τρεις και λίγο παίρνουν άδεια από το γραφείο για να πηγαίνουν στα συνεργεία;Άλλωστε και εγώ Ford είχα. Φιεστάκι, παλιό μοντέλο μεν, αλλά από ζημιές μια χαρά τα πήγαινε. Δεν είχα παράπονο.
Εγώ αυτό που λέω είναι ότι από τη στιγμή που θέλει μεταχειρισμένο με μόλις 5000euro προέχει να είναι σε καλή κατάσταση και ας είναι ένα αυτοκίνητο που να καλύπτει αυτά που θέλει, ανεξαρτήτως μάρκα. Ας είναι και Κορεάτικο ή Ιαπωνικό ή Ιταλικό. Καλό να είναι και να μην κουβάλα προβλήματα που θα βγουν στην επιφάνεια μόλις το πάρει.
-
Όπως είπε ο Διας και ο kkostask, και η δική μου εμπειρία από την Ford σε θέματα αξιοπιστίας ήταν πάρα πολύ καλή. Ελάχιστα προβλήματα, όπως και τα Ford γνωστών μου. Προσωπικά θα το προτιμούσα με τα 1000 σε σχέση με το Astra.
-
3 συγγενείς μου με φορντ όλοι πάνω απο 100.000χλμ είχαν 0 προβλήματα οι 2 με το focus που κοιτάς και ο 3ος με mondeo εχει αλλάξει μόνο αντλία βενζινης.
-
Ο χρήστης xhmikos έγραψε:
Δεν έχει σημασία για μένα αν θα είναι μεσαίο ή μικρομεσαίο. Θέλω να είναι αυτοκίνητο αξιόπιστο, τίμιο, όχι ζημιάρικο και αν είναι εφικτό μέχρι 5000 ευρώ. Και να ανεβαίνει ανηφόρα με δύο άτομα μέσα και με κλιματισμό το καλοκαίρι. Διάβασα στο internet σε διάφορα fora ότι τα γαλλικά, ιταλικά , ισπανικά και κορεάτικα αυτοκίνητα είναι ζημιάρικα. Δεν έχω ούτε χρόνο ούτε χρήμα να τρέχω κάθε τρεις και λίγο στα συνεργεία. Απ' την άλλη δεν μπορώ να πάρω καινούργιο...γαλλικά,
οι φίλοι του φόρουμ με ρενώ ίσα ίσα θα σου πουν ότι είναι υπεραξιόπισταιταλικά,
οι φίλοι του φόρουμ με ιταλικά θα σκίσουν τα ιμάτια για να σε πείσουν πως έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόνισπανικά,
δεν ξέρω καμία αμιγώς ισπανική κατασκευή, και ξέρω πλείστες γιαλαντζί ισπανικές που είναι γερμανικής-γιαπωνέζικης κλπ μητρικήςκορεάτικα,
οι οπαδοί της Άπω Ανατολής υποστηρίζουν πως τα κορεάτικα ανήκουν στη σχολή της Ιαπωνίας και όχι της Κίνας -
Σωστά ολα τα παραπάνω και η αλήθεια ειναι οτι οταν παίρνεις μεταχειρισμένο δεκαετίας παίρνεις και ρίσκο.
Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη