-
Μετά από ένα ύπουλο κτύπημα από πίσω στο panda μου, το πήγα σε φαναρτζή ο οποίος ανέλαβε να το στείλει ΄και σε συνεργείο για αλλαγή πίσω άξονα. Το θέμα μου λοιπόν είναι οτι πλέον το αμάξι δεν μπορεί να οδηγηθεί. Στην παραμικρή ανωμαλία χοροπηδάει τόσο πολύ που συντονίζεται και συνεχίζει να χοροπηδάει και στον ίσιο δρόμο. Στις λίγο μεγαλύτερες λακούβες βαράνε και τα αμορτισέρ σαν να τερματίζουν. Μήπως για να αλλαχτεί ο άξονας κατεβάσανε αμορτισέρ και μετά δεν τα βάλανε σωστά? Υπάρχει τέτοια περίπτωση?
-
Μετά από ένα ύπουλο κτύπημα από πίσω στο panda μου, το πήγα σε φαναρτζή ο οποίος ανέλαβε να το στείλει ΄και σε συνεργείο για αλλαγή πίσω άξονα. Το θέμα μου λοιπόν είναι οτι πλέον το αμάξι δεν μπορεί να οδηγηθεί. Στην παραμικρή ανωμαλία χοροπηδάει τόσο πολύ που συντονίζεται και συνεχίζει να χοροπηδάει και στον ίσιο δρόμο. Στις λίγο μεγαλύτερες λακούβες βαράνε και τα αμορτισέρ σαν να τερματίζουν. Μήπως για να αλλαχτεί ο άξονας κατεβάσανε αμορτισέρ και μετά δεν τα βάλανε σωστά? Υπάρχει τέτοια περίπτωση?
-
-
Αυτο που περιγραφεις παντως, σε θεμα τοποθετησης/λειτουργικο των αμορτισερ-ελατηριων παραpεμπει και να πας σε ανθρωπο που ασχολειται με αναρτησεις.
-
Ειναι σιγουρο οτι το αυτοκινητο φοραει ακομα τα ιδια αμορτισερ με πριν;
Και εξηγουμαι,παραθετοντας πραγματικη ιστορια:
Το 127,οταν αγοραστηκε καινουριο,φορουσε απο το εργοστασιο αμορτισερ boge,εμπρος πισω.Καποια στιγμη χρειαστηκε να το αφησουμε στο φαναρτζη,μετα απο ενα σχετικα καλο τρακαρισμα στο μπροστινο μερος.
Τα χρονια περασαν και ηρθε καποια στιγμη η ωρα να αλλαξουμε αμορτισερ.Οταν βγαλαμε τα παλια,διαπιστωσαμε οτι ενω τα πισω ηταν boge,τα μπροστινα ηταν μαρκας wasauto..
Τα συμπερασματα δικα σας. -
παρόμοιο θέμα 20 χρόνια πίσω, όταν το πήρα χοροπήδαγε πίσω, και ο φαναρτζής με έστειλε για ευθυγράμμιση. Μου λέει ο ευθυγραμισσάς, 'πίσω το χτύπησες, οκ θα το βάλω πρώτα πάνω με τον κώλο'. το ανέβασε με την όπισθεν, το ρύθμισε, και μετά κανονικά, το οδήγησα κι όλα οκ.
-
Τα συμπτώματα που αναφέρεις δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ευθυγράμμιση ή αν τα αμορτισέρ ειναι διαφορετικής εταιρίας
πρόβλημα με αναρτήσεις