-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
...
Είναι αυτό αποτρεπτικό σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο πετρελαίου; Ο καθένας κρίνει σύμφωνα με τη δική του τσέπη και τα χιλιόμετρα που κάνει ετησίως (μισό κόστος κίνησης για το φυσικό αέριο, μην το ξεχνάμε) και το φόβο που έχει να επεκταθούν οι απαγορεύσεις για τα πετρέλαια στο μέλλον.
...Εγώ να πω την αλήθεια για το μελλον περισσότερο φοβάμαι το cng παρά το πετρέλαιο. Νομίζω πως στην Ελλάδα έχουμε αργήσει πολύ με τα πρατήρια και όσο περνάει ο καιρός και δεν ανοίγουν αλλά, τόσο χειρότερα θα γινονται τα πράγματα. Με τα ελάχιστα cng αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και με τα ηλεκτρικά να είναι το μέλλον ποτε θα προλάβει ενα πρατηριο να κανει απόσβεση και να ξεκινήσει να έχει και κέρδος? Γιατί λοιπόν να κάτσει να επενδύσει τόσα χρηματα αυτή την στιγμή ένας πρατηριουχος για ένα εναλλακτικό καύσιμο με χρόνο ζωής μετρημενο?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
-
'Χρονοβόρα η διαδικασία αδειοδότησης πρατηρίων φυσικού αερίου
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της εταιρείας είναι η αδειοδότηση του πρατηρίου, στο οποίο προστίθεται και το φυσικό αέριο, ενώ να σημειωθεί ότι θα διαθέτει και τα υπόλοιπα υγρά καύσιμα αφού θα πρόκειται για μικτά πρατήρια. Ο χρόνος αδειοδότησης αρχικά έφθανε τα 3 χρόνια, καθώς οι υπηρεσίες προσπαθούσαν να εφαρμόσουν την νομοθεσία που τίθεντο σε υλοποίηση για πρώτη φορά. Όμως οι διαδικασίες παραμένουν χρονοβόρες, με το χρόνο εξασφάλισης μιας άδειας να έχει μειωθεί μεν στα 2 χρόνια, αλλά να είναι ακόμη εξαιρετικά μακρύς και να αναγκάζει την εταιρία Fisikon να αναπροσαρμόζει τα σχέδια της με βάση το διάστημα έκδοσης της άδειας.'
Αυτό απαντά εν μέρει στα ερωτήματα που τέθηκαν πιό πάνω;;; -
george65 ναι, ευχαριστώ για την απάντηση. Μήπως έχει να κάνει και με την μεταφορά του καυσίμου; Γιατί από όσο ξέρω μέχρι τώρα όλα τα πρατήρια φα που ήδη υπάρχουν στην Ελλάδα έχουν συνδεθεί με αγωγό. Ενώ αυτό στα Γιάννενα θα είναι το πρώτο πρατήριο στο οποίο το φα θα γίνεται με μεταφορά με ειδικά container από ότι άκουσα. Και μου είχαν πει ότι πρέπει να βγει ειδική άδεια γι αυτό. Έτσι φαντάζομαι και σε κάποιες άλλες πόλεις τα πρατήρια που λέει η fisikon ότι θα ανοίξουν, το φα θα μεταφέρεται με container.
-
Ο χρήστης gadam έγραψε:
Έτσι φαντάζομαι και σε κάποιες άλλες πόλεις τα πρατήρια που λέει η fisikon ότι θα ανοίξουν, το φα θα μεταφέρεται με container.Υπάρχει κι άλλη εταιρεία , ίσως αυτή να αναλάβει τη μεταφορά , οπως και στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και κάπου στα Φάρσαλα
http://www.promethan.gr/ -
Καλημέρα, γνωρίζει κανείς αν στο μέλλον υπάρχει σκέψη από την εταιρία το arona να το βγάλει και σε 4Χ4;
-
Ο χρήστης gadam έγραψε:
Καλημέρα, γνωρίζει κανείς αν στο μέλλον υπάρχει σκέψη από την εταιρία το arona να το βγάλει και σε 4Χ4;Έχει αποφασιστεί το Arona να μη βγει σε 4χ4 ποτέ. Όποιος θέλει 4χ4 πρέπει να πάει σε Ateca και πάνω.
-
Είχα ακούσει techon1 ότι αφήσανε χώρο στον άξονα γιατί λέγανε θα βγει και έκδοση 4χ4 στο μέλλον. Μάλλον η πληροφορία δεν ήταν σωστή.
-
Ως προς το πρατηριο φυσικου αεριου στα Τρικαλα ειχα μιλησει τηλεφωνικα με την εταιρεια promethan 30-11-2018 κ μου ειπαν οτι θα το ανοιγαν μεχρι τα Χριστουγεννα.Στις γιορτες ημουν στα Τρικαλα κ πηγα να δω το πρατηριο απο κοντα.Βρισκεται στο 3ο χλμ Τρικαλα Καρδιτσα 30 μετρα απο τον κεντρικο δρομο σε ενα καθετο δρομακι πριν απο τα καινουρια κτελ-για οποιον ξερει απο Τρικαλα-.Ηταν πραγματι σχεδον ετοιμο κ οπως μου ειπαν κανανε δοκιμες.
-
Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟ CNG ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ ΣΤΗ ΘΕΣΝΙΚΗ.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥΘΑ. ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ GROUP VISION X THΣ SKODA.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ Ν ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΟΤΙ ΛΟΓΩ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ Κ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΦΑ ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΖΗΤΗΣΗ ΟΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΑ ΝΕΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΦΑ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ VW GROUP Κ FIAT ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΤΕΛΑ CNG ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ Κ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ -
Ως προς το πρατήριο φυσικού αερίου στα Τρίκαλα είχα μιλήσει τηλεφωνικά με την εταιρεία promethan 30-11-2018 κ μου είπαν οτι θα το ανοιγαν μεχρι τα Χριστουγεννα.Στις γιορτες ημουν στα Τρικαλα κ πηγα να δω το πρατήριο απο κοντα.Βρισκεται στο 3ο χλμ Τρικαλα Καρδιτσα 30 μετρα απο τον κεντρικο δρομο σε ενα καθετο δρομακι πριν απο τα καινουρια κτελ-για οποιον ξερει απο Τρικαλα-.Ηταν πραγματι σχεδον ετοιμο κ όπως μου ειπαν κανανε δοκιμές.
-
Θυμάσαι stavmanus ποιας εταιρίας ήταν το πρατήριο; ΕΚΟ ή BP;
-
Η εταιρεια ειναι η promethan με δικο της διακριτικο σημα που εχει μια φλογα.Εχει ετοιμο πρατηριο κ στη Θεσνικη που λειτουργει.Δραστηριοποιουνται γενικα στη μεταφορα φυσικου αεριου οχι μονο στην αυτοκινηση αλλα κ για θερμανση κτλ
-
Την γνωρίζω τη συγκεκριμένη εταιρία. Απλά δεν αναφέρεται στις λίστες της fisikon. Μπορεί κάποιος δλδ στο συγκεκριμένο πρατήριο να γεμίσει και το αυτοκίνητό του; Γιατί δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα.
-
Δεν αναφερεται στις λιστες τις fisikon διοτι το πρατηριο αυτο ειναι ιδιωτικο δεν ανηκει στη fisikon.Οπως και το πρατηριο φυσικου αεριου στη Λαρισα απο αλλη ιδιωτικη εταιρεια την cng thessaly.Μπορει οποιοσδηποτε να γεμισει το αυτοκινητο του στα πρατηρια αυτα.
-
Μόλις μίλησα stavmanus με έναν υπεύθυνο από την εταιρία promethan. Είχες δίκιο τελικά. Εξυπηρετούν και αυτοκίνητα. Επίσης μου είπε ότι στα Τρίκαλα έχει ανοίξει και δουλεύει κανονικά.
Οπότε παιδιά ακόμη ένα πρατήριο φα. Το ωράριο λειτουργίας του προς το παρόν είναι 8:00-18:00. -
Συγνώμη, 2 ακόμη πρατήρια φα, ένα στα Τρίκαλα και ακόμη ένα Θεσσαλονίκη.
-
Να τα λοιπόν και τα Τρίκαλα, μπήκαν στη λίστα με τις ευλογημένες πόλεις.
-
Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στην Λάρισα, Σαράφης τώρα και στα Τρίκαλα!!!
-
Και από ότι διάβασα η συγκεκριμένη εταιρία τα επόμενα πρατήρια που θα ανοίξει είναι σε Αθήνα και Ροδόπη.
-
Πολυ ωραια νεα παιδα,,,σουπερ λεμε !!
Seat Arona 2017