-
Καλησπερα σας,
Εχω ακουσει οτι 306- zx ειναι αδερφακια.ισχυει αυτο; και αν ναι υπαρχουν σημεια στα οποια να υπερτερει το ενα σε συγκριση με το αλλο; με λιγα λογια γιατι θα προτεινατε σε καποιον να αγορασει το ενα και οχι το αλλο; -
Καλησπερα σας,
Εχω ακουσει οτι 306- zx ειναι αδερφακια.ισχυει αυτο; και αν ναι υπαρχουν σημεια στα οποια να υπερτερει το ενα σε συγκριση με το αλλο; με λιγα λογια γιατι θα προτεινατε σε καποιον να αγορασει το ενα και οχι το αλλο; -
Καλησπερα σας,
Ζχ ,μη λεμε μ@λ@κιες τωρα..
-
Σε κάτι νεώτερο μπορείς να κινηθείς?
-
Το 306 το έχω οδηγήσει πολλές φορές (λόγω συγγενή μου). θα το αγόραζα τώρα ? Όχι!!
Βέβαια έχει εσωτερικό όμορφο (όταν πρωτοκυκλοφορησε θα έκανε μάλλον αίσθηση) και είναι άνετο. Όπως και το ότι έχει αρκετά χρηστικό πορτ-μπαγκάζ. Τα ωραία όμως σταματάνε εκεί.Καταρχήν δεν είναι σίγουρο οτι θα έχει A/C. (εκτός και προτιμάς να λιώνεις στη ζέστη). Επίσης έχει ραδιοκασετόφωνο (οπότε θα αξιοποιήσεις τις κασέτες σου ). Και γιατί να 'κουράζεσαι' χωρίς υδραυλικό τιμόνι;
Δεν βλέπω όμως το λόγο να ασχοληθεί κάποιος με τη συντήρησή του σήμερα. -
Δεν ρωταω για να αγορασω...αλλωστε εχω το 306 μου! το συγκεκριμενο εχει a/c ,υδραυλικο τιμονι και cd player το οποιο τοποθετησα εγω. Ασχολουμαι με την συντηρηση του γιατι το αμαξι αυτο μου εδωσε αρκετες χαρες και συνεχιζει να μου δινει. Το προσεχω και με προσεχει.περα απο το οτι ηταν του παππου μου και εχει συναισθηματικη αξια , εκτιμαω και σεβομαι τα πιο παλια αυτοκινητα.σιγουρα η τεχνολογια εχει φτασει σε αλλα επιπεδα, εξωπραγματικα,αλλα πιστευω πως αξιζει καποιος να συντηρει ενα πιο παλιο αυτοκινητο
Ο λογος που ρωταω ειναι γιατι ειχα μια συζητηση με φιλο μου για τις διαφορες αναμεσα στα δυο αυτα μοντελα και με επιασε αδιαβαστο... -
Η zx παρουσιαστηκε το '91 και ακολουθησε το 306 το '93. Οι διαφορες εχουν να κανουν με τη μεταβαση των μοντελων μεταξυ τους απο phase I σε phase II. Τα zx π.χ. εχουν ενισχυσεις εσωτερικα των πορτων-διαγωνιες μπαρες οποτε υποθετω κατι παρομοιο θα εγινε και με τα 306 οταν εγιναν facelift. Στις zx επισης το air condition στις avantage τοποθετουνταν στην Ελλαδα συχνα! Οι monte carlo-elegant το ειχαν μανισιο. Τα zx 1.4 επισης, ποτε δε φορεσαν abs, μονο τον TU3 πολλαπλου ψεκασμου που ηταν πιο γλυκος απο το τελος του '96 μεχρι να τελειωσει η παραγωγη. Επισης ειχαν εναν αεροσακο σε αντιθεση με τα 306 fl που ειχαν και συνοδηγου!
Γενικα τα 306 επειδη κρατηθηκαν μεχρι το 2001 στη παραγωγη ειχαν πολλες βελτιωσεις παθητικης και ενεργητικης ασφαλειας προς το τελος. Η καλυτερη λυση για καποιον που του αρεσουν τα 2 μοντελα ειναι τα 306 champion με abs-δυο αεροσακους και τις οποιες μικροενισχυσεις στο σασσι μαζι με σαφως αναβαθμισμενη ποιοτητα εσωτερικου και ωραιες ταπετσαριες.
Citroen zx vs Peugeot 306