-
Γεια σας
Λοιπον σημερα πηγα στην επισημη αντιπροσωπεια της μερσεντες για μια ανακληση που ειχαν βγαλει οσον αφορα τους αεροσακους. Οταν τελειωσαν με την επισκευη ο τεχνικος εκει μου ειπε οτι εφοσον το αυτοκινητο ειναι καποιας ηλικιας (2008, 100000 χλμ) συστεινουν να γινεται αντικατασταση της καδενας χρονισμου η οποια μπορει να παρουσιασει προβλημα. Μου ειπαν οτι εχουν ειδικο πακετο οπου η αλλαγη της καδενας κοστιζει μονο 350 μαζι με τα εργατικα αλλα σε περιπτωση που χρειαστου αλλαγη οι τροχαλιες του μεταβλητου χρονισμου τοτε το κοστος ανεβαινει στα 1450 ευρω. Τα 350 ευρω μου φαινονται πολυ καλη τιμη για τοσο μεγαλη εργασια αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα μου πουν στο τελος οτι χρειαζονται αλλαγη και οι τροχαλιες για να τα παρουν χοντρα. Γνωριζω οτι ο κινητηρας αυτο εχει θεμα με την καδενα αλλα δεν ξερω αν πρεπει να προχωρησω σε προληπτικη αλλαγη. Παντως μεχρι τωρα σπανια ακουγεται ο μεταλλικος ηχος στο κρυο ξεκινημα...εσεις τι λετε; -
Γεια σας
Λοιπον σημερα πηγα στην επισημη αντιπροσωπεια της μερσεντες για μια ανακληση που ειχαν βγαλει οσον αφορα τους αεροσακους. Οταν τελειωσαν με την επισκευη ο τεχνικος εκει μου ειπε οτι εφοσον το αυτοκινητο ειναι καποιας ηλικιας (2008, 100000 χλμ) συστεινουν να γινεται αντικατασταση της καδενας χρονισμου η οποια μπορει να παρουσιασει προβλημα. Μου ειπαν οτι εχουν ειδικο πακετο οπου η αλλαγη της καδενας κοστιζει μονο 350 μαζι με τα εργατικα αλλα σε περιπτωση που χρειαστου αλλαγη οι τροχαλιες του μεταβλητου χρονισμου τοτε το κοστος ανεβαινει στα 1450 ευρω. Τα 350 ευρω μου φαινονται πολυ καλη τιμη για τοσο μεγαλη εργασια αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα μου πουν στο τελος οτι χρειαζονται αλλαγη και οι τροχαλιες για να τα παρουν χοντρα. Γνωριζω οτι ο κινητηρας αυτο εχει θεμα με την καδενα αλλα δεν ξερω αν πρεπει να προχωρησω σε προληπτικη αλλαγη. Παντως μεχρι τωρα σπανια ακουγεται ο μεταλλικος ηχος στο κρυο ξεκινημα...εσεις τι λετε; -
Γεια σας
Ε άστο ώσπου να ακουστεί. Δόξα το θεό καδένα έχεις. Όχι ιμάντα!! Το 1μιση χιλιάρικο να το δώσεις στην ώρα του τουλάχιστον.
-
Το αυτοκινητο δεν ειναι δικο μου ανηκει σε συγγενικο προσωπο το οποιο το εχει αρκετα παραμελημενο. Για παραδειγμα αυτη τη στιγμη εχει να αλλαξει λαδια περιπου 22000 χλμ για αυτο σκεφτηκα αν εχει δημιουργηθει φθορα να εκμεταλλευτουμε τη προσφορα
-
Θα μου πειτε δεν αλλαζεις λαδια και ψαχνεις για καδενα...οπως ειπα το αυτοκινητο δεν ειναι στην κατοχη μου και απλα ζητησαν τη γνωμη μου
-
Αλλαξε του λαδια φιλτρο το γρηγοροτερο. Φιλτρο αερα μπουζι και δες για διαρροες γενικα . Ασε την προσφορα. Παγιδα ειναι για το χιλιαρικο+!!!
-
Εφοσον το αμαξι ειναι παραμελημενο.
Κανε ενα λαδια, φιλτρο αερα-λαδιου-βενζινης-γυρης πως το λενε αυτο, μπουζι και αντιψυκτικο μαζι μ ενα διαγνωστικο ελεγχο να εισαι βεβαιος οτι ειναι οκ και τιποτα παραπανω. -
Μη τσιμπάς. Το δικό μου (2005) έχει 360.000χλμ και δεν έχω αλλάξει καδένα, ούτε εντατήρα. Στον έλγχο που έγινε πριν λίγο καιρό όλα ήταν εντάξει. Να αλλάξεις λάδια και φίλτρο όπως λένε παραπάνω. Τα 100.000χλμ είναι λίγα για αυτόν τον κινητήρα.
-
XENO απο ζημιες πως εχει παει? Καλο μισο εκατομυριο
-
Ωραια ευχαριστω για τις απαντησεις. XENO εσυ τι λαδια βαζεις στο αυτοκινητο;
-
Ο χρήστης costtsiolakkis έγραψε:
Ωραια ευχαριστω για τις απαντησεις. XENO εσυ τι λαδια βαζεις στο αυτοκινητο;aral 0-30 supertronic g- συνθετικά (από τα 0 χλμ μέχρι τώρα)
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
XENO απο ζημιες πως εχει παει? Καλο μισο εκατομυριομου έβγαλε πρόβλημα η αντλία των φρένων (μονάδα SBC νομίζω λέγεται) στις 260.000 χλμ (αν θυμάμαι καλά) αλλά μου την κάλυψε εξ ολοκλήρου η εγγύηση γιατί όλα τα service είχαν γίνει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο (το κόστος της είναι τουλάχιστον 2500ε). Τώρα τελευταία μου εβγαλε πρόβλημα ο αισθητήρας εκκεντροφόρου εξαγωγής και θα πρέπει κάποια στιγμή να τον αλλάξω( κόστος 220 ευρώ περίπου με εργατικά)
Κατά τα άλλα δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα. Γενικά ευχαριστημένος.
Ευχαριστώ για τις ευχές, ελπίζω και σε παρπάνω χλμ. γιατί δεν είναι εύκολο να αγοράσω ξανά τέτοιο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Μη τσιμπάς. Το δικό μου (2005) έχει 360.000χλμ και δεν έχω αλλάξει καδένα, ούτε εντατήρα. Στον έλγχο που έγινε πριν λίγο καιρό όλα ήταν εντάξει. Να αλλάξεις λάδια και φίλτρο όπως λένε παραπάνω. Τα 100.000χλμ είναι λίγα για αυτόν τον κινητήρα.Τον M271 εχεις?Σε sportcoupe με 120κ χιλιομετρα εχει πολυ πιο θορυβωδη κρυα εκκινηση απο τον Μ111 που εχει και 430κ χιλιομετρα.Ισως και να ετυχε μιας και ειναι μεταχειρισμενο....
-
Ναι ο Μ271 είναι με τα 163HP. Απ' ότι ακούω ο 111 είναι πιο ανθεκτικός κινητήρας από τον 271, αλλά ούτως ή άλλως τα 100.000χλμ που αναφέρει ο συνάδελφος παραπάνω θεωρούνται λίγα για τέτοιους κινητήρες.
-
Οι Μ111 ομως ακουγονται σαν τρακτερ
Σου κροταλιζει οταν το βαζεις μπροστα? -
όχι καθόλου. Δεν έχει κροταλίσει ποτέ (ελπίζω να μην αρχίσει τώρα). Βέβαια, δεν είναι ταλαιπωρημένος κινητηρας μιας και την πλειονότητα των χλμ την κάνει σε εθνική οδό ή στην Εγνατία, και όλα τα σερβις έχουν γίνει κανονικά.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
όχι καθόλου. Δεν έχει κροταλίσει ποτέ (ελπίζω να μην αρχίσει τώρα). Βέβαια, δεν είναι ταλαιπωρημένος κινητηρας μιας και την πλειονότητα των χλμ την κάνει σε εθνική οδό ή στην Εγνατία, και όλα τα σερβις έχουν γίνει κανονικά.Αρα εχει θεμα η καδενα στο αυτοκινητο του συγγενη,κροταλιζει για 5-10 δευτερα πολυ εντονα.
-
μαλλον ο εντατήρας θα είναι.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
μαλλον ο εντατήρας θα είναι.Θα δοκιμασω να τεντωσω το ελατηριο του.
Mercedes C180 kompressor καδενα χρονισμου